Cadran international

Lume, lume, hai la minciuni mainstream media proaspete!

    „Franța înaintea SUA” – mainstream media spune „adevărul” La teve: „Franța a aprobat înaintea SUA tratamentul cu hidroxiclorochină.” […]

 

  „Franța înaintea SUA” – mainstream media spune „adevărul”

La teve: „Franța a aprobat înaintea SUA tratamentul cu hidroxiclorochină.” Asta-i știrea. Dacă ar fi apărut undeva pe un blog sau pe rețelele de socializare, ar fi putut fi considerată, pe bună dreptate, fake news. Un fake news clasic. Și asta pentru că Donald Trump a fost singurul lider mondial (nu primul, ci singurul!) care a atras atenția, în urmă cu peste două săptămâni, asupra tratamentului cu hidroxiclorochină, descoperit de doctorul și omul de știință francez, profesorul Didier Raoult. „Hidroxiclorochina și azitromicina, luate împreună, au o șansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluții din istoria medicine.”  – a spus Trump.

Trump, nu Macron. Trump, nu Edouard Phillipe. Acesta din urmă era ocupat, când spunea Trump asta, să reziste presiunii sindicatelor din medicină care încercau să oblige guvernul francez să aprobe tratamentul  profesorului Didier Raoult. Care profesor Didier Raoult era acuzat de Agenția de Stat pentru Sănătate și ziarul Le Monde că ar fi un escroc care distribuie fake newsuri opiniei publice! Și făceau asta exact cu câteva zile înainte ca Trump să-I facă pe profesor cunoscut pe plan mondial.

Și făceau asta după ce, cu două luni înainte, Agnès Buzyn – ministra Sănătății pe atunci – trecuse hidroxiclorochina, care se vindea la liber în farmacii – pe lista substanțelor toxice, iar noul ministru al Sănătății , Oliver Veran, declara că „folosirea hidroxiclorochinei  a provocat decese în SUA”! După ce Trump a vorbit despre „una dintre cele mai mari revoluții din istoria medicinei” și-au retras afirmațiile. DUPĂ!

După ce Trump a cerut producătorilor ca hidroxiclorochina să fie fabricată în SUA, guvernul francez a aprobat folosirea ei ca tratament împotrivă Coronavirusului. DUPĂ! Asta s-a întâmplat în urmă cu zece zile! Numai că, Franța și francezii au acum  altă problemă – hidroxiclorochina nu se mai găsește în farmacii! Iar principalul ei producător – compania franceză (sic!) SANOFI  – exportă totul! SANOFI a  oferit cu ceva timp în urmă guvernului francez 3 milioane de doze, dar a fost refuzat, așa că le-a exportat și pe alea!

Astea sunt faptele. Asta-i realitatea. Dar nu contează – adevărul distribuit pe bloguri sau pe rețelele de  socializare e considerat fake news! Ceea ce contează este ce se spune la teve : „Franța a aprobat înaintea SUA tratamentul cu hidroxiclorochină”.  Pentru că fake news-urile reale distribuite de mainstream media reprezintă adevărul!

                                                                                                    Bogdan CALEHARI 

http://www.leparisien.fr/faits-divers/coronavirus-masques-tests-chloroquine-les-soignants-saisissent-de-nouveau-le-conseil-d-etat-24-03-2020-8287293.php

http://www.fdesouche.com/1355651-hydroxychloroquine-le-probleme-cest-quil-y-a-penurie-ca-fait-15-jours-quil-ny-a-eu-aucun-ordre-pour-le-produire-en-france-alors-que-trump-en-a-fait-produire-beaucoup-pour-les-etats-unis

http://www.fdesouche.com/1353873-mort-aux-etats-unis-apres-une-auto-medication-dhydroxychloroquine-fake-news-dolivier-veran

Citiți și: Franța: Scandalul clorochinei – un medicament antimalarie considerat salvator în infecția cu viurusul Covid-19

3 Comments

 1. Ionela Ionescu

  Primii care au incercat-o au fost medicii din Coreea de Sud, de la ei au aflat americanii, ba au și menționat laude despre asta pentru medicii sud-coreeni … Cu multe zile înainte să apară francezul-minune.
  Până și Dr.Strainu-Cercel a zis pe post TV că încearcă asta la modul practic, a zis-o cu circa 10-15 zile înainte de “inventatorul” francez și nu l-a lăudat nimeni.
  Coreea de Sud a reușit una din ratele de mortalitate cele mai mici, dacă nu cumva cea mai mică și au fost generoși să spună la toată lumea cum au făcut ei… Poate că de bun augur să fi fost și alimentația tradițională bogată în pește, adică în Zinc, cam toate țările cu consum sporit de pește au mortalitatea mai mică.
  Deci pe canalul YouTube “MedCram Coronavirus Update” al unui medic american (de bune intenții) pe undeva între episoadele 30 și 40 , nu mai țin minte în care exact, se vorbește și se elogiază medicii sud-coreeni despre folosirea “Chloroquine”.
  E de apreciat faptul că Trump reușește să se informeze corect și rapid, mie ăsta mi se pare cel mai supereor lucru din toată întâmplarea.

  • Ionela Ionescu

   Iar faptul că zeci (sau sute?) de medici tobă de carte își bat mintea cu acest virus, că fac schimb de informații și opinii, că deși sunt din țări diferite , CONLUCREAZĂ unii cu alții, mie una îmi arată că virusul e natural și că nimeni nu-i dă de cap și de fapt asta e și buba : că nimeni nu-i dă de cap.
   Desigur, ceea ce pentru unii e o pierdere pentru alții ar putea deveni un câștig, de aceea pandemia va încuraja globalismul să se suie pe noi cu tancul dar aceeași pandemie va crea și o uriașă fereastră de oportunitate mare cât o poartă galactică pentru naționalism… Vom vedea cine va câștiga, suntem abia la începutul situației.
   Până una-alta, boala e reală, ea există, e grea, atât de grea încât chiar omoară.

 2. alex

  Inca o bila alba pentru Trump! Referitor la francezi, Macron trebuie dat jos de la conducerea Frantei! Franta, de fapt toata Europa trebuie sa se descotoroseasca de lideri globalisti, asa cum e Macron! Noi, europenii, vom avea de dus o lupta grea si indelungata cu globalistii neomarxisti si slugile lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.