Cap limpede

Lumea şi România, momentul adevărului

  În vremea asta, m-am hotărât să-mi domolesc sufletul clocotind şi să mă întorc, în minte, în ţinutul Neamţului, la […]

 

În vremea asta, m-am hotărât să-mi domolesc sufletul clocotind şi să mă întorc, în minte, în ţinutul Neamţului, la Bădia Ion Creangă: „Nu sunt deştept, dar când privesc în jur prind curaj.” Iaca, ce vedem în jur? Tocmai asta: prostia luând-o de nebună pe străzi, dându-se de-a dura, urlând, lătrând.

Pe plan global, asistăm – să dea Dumnezeu să nu mă înşel – la o schimbare. Marea Britanie îşi recuperează rangul ancestral, desprinzându-se de plebeii ridicoli din UE, Donald Trump are şansa demantelării regimului colonialist american ce a dominat ultimele administraţii de la Casa Albă şi, cel mai important, a împiedicat-o pe neobolşevica Hillary Clinton să ajungă preşedinte, care, probabil, ar fi băgat lumea într-un război şi mai mare şi, bonus, ar fi legalizat şi căsătoriile dintre oameni şi câinii dingo. Franţa va da dovadă că nu este o naţiune vlăguită şi că mai are o urmă de mândire, prin alegerea doamnei Le Pen. Rusia şi China polarizează deja lumea.

Ce mai pot mediile de dezinformare de pe planetă, îngenuncheate de victoria lui Trump? Să numere susţinătorii care au asistat la ceremonia de învestire a acestuia din urmă şi să o canonizeze pe Michelle Obama – o prezenţă excesivă, de prost-gust. Administraţia Obama va fi consemnată în istorie ca o deschidere a cutiei Pandorei în Nordul Africii şi în Orientul Apropiat. Adică un regim criminal, vinovat de distrugerea Libiei şi a Egiptului. Siria rămâne în viaţă doar într-un picior, dar rămâne. Americanii nu i-au venit de hac. E un model de supravieţuire naţională în faţa agresorului extern, fie el şi SUA.

România va resimţi şi ea aceste schimbări. Dar, aici, totul e mai grotesc, de parcă stăpânilor externi le-ar fi scârbă să irosească pe noi mijloace de manipulare mai rafinate. S-a văzut prima dată la crima din Colectiv de ce în stare Securitatea. Acum, manevra e similară: scoatem masa de manevră în stradă, acţiunea fiind organizată şi protejată de instituţiile statului, împotriva căruia – chipurile – se protestează. Marşurile pentru Unirea Basarabiei cu ţara sunt suprimate, participanţii sunt luaţi la ciomag. Când serviciile contrafac proteste, jandarmii sunt gărzi de corp, nu cumva să păţească ceva figuranţii lor. Pardon, „manifestanţii”.

Guvernul a propus nişte măsuri sensibile. Amnistia şi graţierea sunt proceduri juridice care necesită multă informare şi minte limpede. Guvernul a început cu sfârşitul. Mă întrebaţi care ar fi trebuit să fie începutul? Abrogarea de urgenţă a legilor sovietice Macovei („legile justiţiei”), prin adoptarea unei legislaţii noi, care să consacre suveranitatea şi responsabilitatea judecătorului, domnia legii, scoaterea procurorilor din magistratură şi a serviciilor din justiţie. Anchete serioase ale procurorilor şi ale agenţilor SRI care au subminat justiţia şi suveranitatea statului român. Nu s-a vrut. Ministrul Justiţiei, un pămpălău consiliat de Oana Hăineală, omul sistemului, s-a aruncat la fineţe, la graţiere şi amnistie. Foarte frumos – măcar de-ar fi suportat el acum valul de cretini de pe internet, pe unii studenţi de la Drept care nu ştiu nici măcar diferenţa dintre cele două concepte, dar au gura cât şura şi, mai ales, de-ar fi suportat el represiunile sistemului. Dar treaba asta se răsfrânge asupra unui guvern legitim, învestit de o majoritate parlamentară rezultată în urma alegerilor.

Ceea ce ne-a dovedit prin instalarea dezastrului numit Cioloş-Ciupitu’ în fruntea guvernului său de jigodii antinaţionale şi „tehnocrate” (nişte rataţi profesional, în fond), Iohannis confirmă zilele astea: nu este decât un şperţar, un manglitor dovedit de case, pus de stăpânii de-afară arendaş peste România.

Kovesi, Coldea, Stanciu, Augustin Lazăr nu sunt mai breji. Aceleaşi cozi de topor din anii ’50 care ajungeau în funcţii de conducere, pentru că mai întâi omorau cu bătaia şi mai pe urmă puneau întrebări.

Şi totuşi, un război civil pare soluţia, dacă finalitatea sa ar fi să nu mai vedem mase de manevră manipulate de servicii în stradă, care protestează, în frunte cu Groful, împotriva ordinii constituţionale. Dacă rămânem tăcuţi şi proşti, nu vă miraţi că puroiul ăsta uman revărsat de sistemul securist-mafiot creat de Băsescu ne va lăsa să alunecăm spre un 1 decembrie 2018 în care vom fi rupţi teritorialiceşte.

                                                                                                                              Ștefan PARASCHIV

3 Comments

  1. Viorel

    Așa este, cum scrieti.

  2. c

    Daca lui Dragnea nu-i convine, poate o pune de o suspendare a lui Iohannis…

  3. Marius

    Legile țării nu interzic nimănui să fie imbecil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *