Atitudini

Luni, 29.06.2020 orele 13, protest în fața Ambasadei Finlandei pentru Mihai și Maria Smicală! Veniți cu toții!

  Cazul copiilor Smicală – Nu ne oprim până când copii nu sunt returnaţi mamei conform hotărârilor judecătoreşti emise de […]

 

Cazul copiilor Smicală – Nu ne oprim până când copii nu sunt returnaţi mamei conform hotărârilor judecătoreşti emise de statul finlandez care a dat custodia copiilor către doamna Camelia Smicală!

Luni, 29.06.2020 orele 13, protest în fața Ambasadei Finlandei pentru Mihai și Maria Smicală! Veniți cu toții!

„Organizația finlandeză Lokakuun Liike avertizează că Finlanda are cea mai mare rată de copii în plasament. În marile orașe, unu din zece copii primește o formă sau alta de asistență socială, iar unu din douăzeci ajung în plasament. Serviciile sociale sunt prestate în Finlanda de companii private, la cererea municipalităților. Tampere, municipalitatea finlandeză care a decis să-i ia pe Mihai și Maria Smicală de lângă mama lor, ignorând custodia acordată acesteia de către un judecător, a avut în 2018 un buget de servicii sociale pentru copii în valoare de aproape 48 de milioane de euro. Yle.fi a calculat că, în 2014, costul mediu per copil în sistemul de protecție socială a fost de 51.174 euro. Lokakuun Liike estimează că 20% din copiii aflați în sistemul de protecție socială au fost luați din familie împotriva voinței lor și fără consimțământul părinților. «Reunirea acestor familii este foarte rară în Finlanda, iar plasamentul este de obicei permanent.», precizează Lokakuun Liike, adăugând că aceasta contravine Convenției Internaționale a Drepturilor Omului.” (Sursa stiripentruviata.ro)

„Avocatul Poporului din Finlanda consideră că abuzurile din centrele finlandeze de protecția copilului «contravin legii și drepturilor fundamentale ale omului»”. (Sursa stiripentruviata.ro)

Autorităţile Statului Finlandez au răpit şi sechestrează copiii Mihai (14 ani) şi (Maria 13 ani) Jalaskosky Smicală încă din 2015 contrar dispoziţiilor hotărârii judecătoreşti nr. S12/639 din 04 ianuarie 2013 emisă de Tribunalul din Turku, comfirmată de Curtea Supremă din Finlanda, autorități superioare ale Statului Finlandez, care a dispus custodia copiilor să fie atribuită mamei. Au fost răpiți și sechestrati inclusiv contrar legilor finlandeze şi internaţionale care le dau dreptul de a fi audiaţi de un judecator, de a alege ei singuri locul de domiciliu, drepturi de care sunt privați prin violența forțelor statului. Autorităţile finlandeze refuză să răspundă la sutele de scrisori, memorii, apeluri, refuză chiar să dea curs cererilor legale depuse în Tribunalele Finlandeze de către mama copiilor.

Suntem sute de mii în toată Lumea care urmărim în detaliua acest caz, suntem alaturi și susținem familia Smicala, nu ignorăm acest caz stupefiant de cruzime şi ilegalitate a lucrătorilor statului Finlandez.

Prim Ministrul Finlandei, Sanna Marin, 34, mamă a unui copil, declară că preocuparea principală este pentru copii, afirmația fiind în contradicţie absolută cu comportamentul criminal al subalternilor săi care au încarcerat şi torturează psihologic, abuziv şi ilegal, copiii Mihai şi Maria Jalaskosky Smicală.

Tot ceea ce cerem este ca autorităţile finlandeze să aplice legile finlandeze şi internaţionale și să returneze copii mamei lor. Până atunci creştem ca număr, nu tolerăm aceste abuzuri și nu ne oprim.

Cu nădejde în Dumnezeu, continuăm!

                                                                                                     Adrian GRIGORIU

2 Comments

  1. Iorga

    Greu de imaginat ….Mama si acesti copii Pacat ca o tara ca Finlanda abuza de acest caz .

  2. Augusta

    Va multumim din suflet! Dumnezeu sa va binecuvinteze in toate zilele!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *