IN MEMORIAM

Lupta crâncenă a lui Marius Albin Marinescu. Omagiul unui artist

     Unul din cei mai puternici și de temut combatanți ai războiului atipic, dar extrem de intens și devastator […]
     Unul din cei mai puternici și de temut combatanți ai războiului atipic, dar extrem de intens și devastator în care suntem cu toții implicați, ne-a părăsit. Este vorba de bunul nostru prieten, jurnalistul Marius Albin Marinescu. Pierderea este mare pentru toți, pentru că a căzut un vârf de lance, un fanion foarte important al acestei bizare beligeranțe naționale și globale, în care mulți dintre noi ne credem încă doar spectatori, nerealizând că suntem demult în arenă, bușiți zdravăn chiar în figură. A fost un om extrem de lucid și curajos, care nu știa să mintă sau să menajeze. Un justițiar incomod prin vocație, tăia zilnic în carnea vie a corupției, fără milă. Veșnic hărțuit de cenzura masivă a sistemului, el a știut să rabde cu stoicism loviturile încasate. Cu toții așteptam cu nerăbdare momentul reactivării site-ului său, mai tot timpul banat. Însă lupta domnului Albin a fost mai crâncenă decât putem să ne imaginăm mulți dintre noi. A fost o luptă istovitoare dusă pe două flancuri diferite. Lupta sa uzuală cu sistemul corupt și al doilea plan, mai puțin cunoscut, al luptei sale cu boala nemiloasă, care până la urmă l-a răpus, după o lungă și demnă bătălie. Domnului Albin nu-i era frică de moarte. O privea în ochi cu demnitate și fără resemnare. O ținea lângă el fără să-i pese de ea, tratând-o cu sarcasm și ironie.
     După o lungă dar previzibilă absență provocată de cenzura facebook-ului, acum aproximativ două săptămâni, domnul Albin m-a sunat, cerându-mi permisiunea ca de fiecare dată, de a-mi prelua un articol pentru Justitiarul. Am acceptat instantaneu cu mare plăcere și-am mai discutat la telefon o vreme, dar nu pot să uit cuvintele sale din primele momente ale dialogului nostru în care mă asigura în spirit de glumă, că absența sa îndelungată nu a fost pricinuită de eventuala sa moarte. Că nu mor caii, când vor câinii. M-a asigurat că e ok și că lupta sa pe baricadele presei adevărate o să fie dusă în continuare și că nici eventuala sa dispariție fizică, n-o să oprească flacăra ziarului său, ziarului nostru, al tutuor. E clar deci, că domnul Albin Marinescu, se află încă printre noi, în mințile și sufletele noastre. Simțim asta cu toții. Flacăra luptei sale a fost transmisă prietenilor și admiratorilor săi, dar chiar și așa, prietenul nostru Albin Marinescu prin dispariția sa, a lăsat un gol greu de umplut în sufletele noastre. Personal sunt foarte afectat, pentru că am fost buni prieteni virtuali, dar din păcate, n-am reușit să ne vedem în carne și oase niciodată, deși speram că o să avem până la urmă ocazia asta, neintrând zilele în sac, dar… uite că au intrat. E greu să accept această ciudățenie a vremurilor noastre. Să fii bun prieten cu cineva, fără a-l vedea niciodată!? Mai mult decât regretabil.
     Domnule Albin Marinescu, trebuie să știți că sunteți viu în sufetele noastre și o să ne amintim zilnic de dumneavoastră cu siguranță. Transmiteți-i domnului Vlad Draculea, salutările și respectul nostru pentru faptele sale mărețe și curajoase. Să-i explicați în ce hal a ajuns biata noastră țară, bietul nostru Pământ…

 

                                                                                                                                  Willy PETRY

sursa: activenews.ro

2 Comments

  1. Acest om se alatura,acolo sus,pe frontispiciul citadelei nationale,luminat cu stelele neamului nostru dealungul istoriei fiintei noastre ca neam,dela Alexandru Macedon,Burebista,…Eminescu,Ion Antonescu,Corneliu Zelea Codreanu,Dej si Nicolae Ceausescu,cu remarcabilul sau simt patriotic,care a vrut sa rupa imbracamintea suferintei unui popor imbracata in democratie.Suferinta unei natiuni este mai crunta atunci cand ea este imbracata in haine democratice.Traim intr-o perioada de efervescenta a intunericului din adancurile omenirii.Omenirea este ataca,acum,pe fata.Banditii au pregatit oamenii intregii planete,incet,incet,in mod diabolic,printr-o educatie superficiala dezarmandu-i.Lumea nu a fost pregatita la atacul politic mincinos a unei arme medicale falsa.arma pe care lumea n-o intelege si de care se sperie ca de moarte,in mod cu totul ridicol si infricosator.Oamenii se duc singuri la pierzanie.Singurul antidot al acesteia au ramas numai luptatori ca Marius Albin Marinescu ce se sacrifica in lupta cu diavolul care vrea sa puna stapanire chiar si pe Univers.

  2. Acest om se alatura,acolo sus,pe frontispiciul citadelei nationale,luminat cu stelele neamului nostru dealungul istoriei fiintei noastre ca neam,chiar dela Alexandru Macedon,continuind cu Burebista,…Eminescu,Ion Antonescu,Corneliu Zelea Codreanu,Dej si Nicolae Ceausescu,prin remarcabilul sau simt patriotic,care a vrut sa rupa imbracamintea suferintei unui popor imbracata in democratie mincinoasa.Suferinta unei natiuni este mai crunta atunci cand ea este imbracata in haine democratice de spuma.Traim intr-o perioada de efervescenta a intunericului din adancurile omenirii.Omenirea este atacata,acum,pe fata.Banditii au pregatit ingenuncherea oameniri intregii planete,incet,incet,in mod diabolic,printr-o educatie superficiala dezarmand-o.Lumea nu a fost pregatita la atacul politic mincinos a unei arme medicale false.arma pe care lumea n-o intelege si de care se sperie de moarte,in mod cu totul ridicol si infricosator.Oamenii se duc singuri la pierzanie.Singurul antidot al acesteia este dat numai de luptatori ca Marius Albin Marinescu ce se incumeta a lupta cu diavolul care vrea sa puna stapanire chiar si pe Univers.Speranta lumii este inghesuita sub botnita aia sufocanta si-n distanta aia sociala care-i insingureaza pe oameni,in loc sa-i adune.Asta au vrut mormolocii otravitori ai umanitatii:insingurarea indivizilor planetei,care pot fi astfel manipulati si infranti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.