Investigatii

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (II)

                             Noaptea comisarilor Nu este posibil să […]

 

                           Noaptea comisarilor

Nu este posibil să nu strigi după ajutor la colegii din Moldova în timpul evenimentelor din noaptea 2/3 iunie 2018. Comisarul Bogdan Constantin conform protocoalelor ar fi trebuit să-i informeze în timp real și pe colegii din Moldova pentru a acționa pe malul moldovenesc al râului Prut. Tocmai pentru a elimina posibilitate unei intervenții prompte din partea vecinilor, Constantin nu a sunat la colegii săi din Moldova. Ce a fost mai departe, revista „Justițiarul” a relatat la acel moment despre întreaga mascaradă!

Ținem să precizăm că nici o publicație națională, site de știri local sau vreun post de televiziune nu a relatat despre acest eveniment! Ulterior au preluat timid câteva pasaje din „Justițiarul” niște pseudo-ziariști din Iași fără a indica sursa de proveniență a dezvăluirilor! Oare de ce? Să fie la mijloc partidul securiștilor, cei care au fost și sunt în continuare parte din beneficiarii contrabandei de țigări?

Ce urmează mai departe ține de un film horror! La fața locului se deplasează fătălăul tanchist, comisarul șef Gabriel Pandelea, șeful Sectorului Poliției de Frontieră  Iași și șeful de tură, comisarul Bogdan Constantin zis „Broasca”, care încep „cercetările”, adică o fac pe procurorii specializați în infracțiunile de crimă organizată! În loc să securize zona și să anunțe DIICOT Iași sau Serviciul de combatere a criminalităţii organizate din cadrul IPJ Iași, care au oameni pregătiți, procurori și polițiști criminaliști ca să recolteze probe ADN, amprente și alte dovezi, cele două ploșnițe oploșite în cadrul ITPF Iași ignoră toate regulamemtele, șterg și distrug indiciile de la fața locului!

Pandelea a avut rolul de măscărici. La experiența lui în poliția de frontieră, nici nu putea juca alt rol. Absolvent al Școlii de tancuri de la Pitești, acesta a aplicat pe timpul „cercetării” la camionul contrabandiștilor exact tacticile învățate pe timpul școlii! S-a mișcat greu și „sigur” ca un tanc, dar „șenilele” lui au reușit să șteargă sau să facă dispărute probe utile. A făcut posibilă sustragerea unor probe esențiale în desfăsurarea anchetei. Astfel, o baionetă folosită de contrabandiști, de pe care ar fi putut fi luate amprente și probe ADN, conducând la identificarea cel puțin a unui participant, a fost sustrasă de un agent, iar podețele improvizate din scânduri, folosite pe teritoriul României au fost duse în curtea unui alt agent din localitatea Bosia, exact din dispoziția celui care a condus operațiunea „Noaptea comisarilor”!

În fotografia de mai jos, lângă ușa tirului ticsit cu țigări capturat, îl vedem pe tanchistul Gabriel Pandelea pozând mândru după portiera camionului, ca o pipiță din revistele pentru adulți… Cam asta a fost „cercetarea” lui Sherlock Holmes ăsta de ocazie! Click pe fotografia de mai jos pentru mărire!

Tsnchistul Pandelea, din 2015, atunci când a fost cocoțat pe „turela” Sectorulului Poliției de Frontieră (SPF) Iași, prin tot ceea ce a reușit să aplice, ca un destoinic comandant de tanc, a dus la transformarea acestui sector dintr-o unitate de elită a frontierei de est, așa cum era odată, într-un „tanc” ruginit și obosit, unde eșecurile sunt marcate prin celebra expresie a lui Dorel „las-o bă ,că merge și asa”. Această tactică a avut menirea de a slăbi forța, vigilența, implicarea și dăruirea polițiștilor de la SPF Iași, pentru țelul tanchistului, de a-și construi o casă în Valea Adâncă cât mai repede, având la bază ideea că ce putem încasa azi nu lăsam pe mâine.

La capitolul avere nici comisarul Bogdan Constantin nu rămâne în urmă! Cu o vilă, mare cât o școală, în zona rezidențială Bârnova, cu un BMW X3 în curtea viloiului, nou nouț de la salon,înmatriculat evident pe numele soacrei!

Click pe fotografii pentru mărire!

Dacă procurorul de caz din cadrul DIICOT Iași, domnul Vasile Airinei, solicita mandate de arestare pe numele impostorilor îmbrăcați în haina Poliției de Frontieră, azi aveam tabloul complet al noianului de infracțiuni și dosarul era trimis în instanță sau poate s-ar fi judecat cu celeritate și contabandiștii împrună cu complicii lor în uniforme erau deja în Panitenciarul de maximă siguranță Iași! Procurorul acesta, care probabil are conexiunile lui în sfera politică a mafiei gulerelor albe, în doi ani de zile nu a reușit să audieze nici un martor, nu a reușit să facă nici o legătură  între gașca de infractori români și moldoveni și complicii lor din structurile poliției de frontieră! Un tir înmatriculat în România nu poate circulă pe drumurile țării decât cu acte în regulă și cu un șofer adevărat, nu o fantomă! Deci, era la mintea cocoșului că procurorul ar fi trebuit să identifice șoferul camionului ca un prim pas în anchetă. Sursele noastre spun că imediat după incident șoferul ar fi fugit în Occident, dar văzând că timp de o  jumătate de an nu îl caută nimeni prin bătătură să-l ia la întrebări, a prins curaj și a revenit acasă.

Dacă sursele noastre știu cine e șoferul, procurorul de caz de ce nu știe? Cât despre complicii în uniformă, aceștia au acționat la hotarul UE ca și cum erau pe tarlaua proprie. În condițiile în care s-au investit mulți bani pentru securizarea frontierei de Est, adunătura de golani din cadrul ITPF Iași lasă frontiera liberă, la dispoziția contrabandiștilor.

Fără mandat de arestare pentru derbedeul care a primit ordin să întocmească graficul în așa fel încât să rămână segmentul fronterei de Est liber pentru contrabandiști. Apropo, ar fi bine sa ridice arhiva ultimilor doi-trei ani, ca să se verifice graficele întocmite de Bogdan Constantin zis „Broască”și daca au mai existat asemenea abateri, când fâșia verde a fost lăsată nesupravegheată timp de 5-8 ore ca în noaptea 2-3 iunie 2018? La ce s-a observat atunci, evident omul avea experiență! Noi am primit informații că până la capturarea tirului numai în ultimele două săptămâni anterioare au fost transporturi masive de baxuri cu țigări de pe un mal pe celălalt al râului Prut. Fără mandat de arestare pentru fătălăul tanchist, cel care a făcut pe „procurorul” la fața locului distrugând probele.

Mai nou, am aflat prin sursele noastre din vama Sculeni că șeful Punctului de Trecere al Frontierei (PTF) Sculeni, pe nume Ciprian Artenie, a fost numit recent adjunctul tanchistului cu fustă Pandelea, cel cu „soția bărbată” care domină masculii cu exces de testosteron ce conduc județul Iași.

Ciprian Artenie

Deci, Ciprian Artenie saltă și el pe scara ierarhică! Cine îl recomandă, talentul sau tot nevasta sau poate amanta? Pentru că în perioada cât a stat în PTF Sculeni (2011-2020) și în toată carieră lui de polițist nu a avut nici o captură cât de mică de țigări, steroizi sau alte „spurcăciuni”, care fac obiectul traficului de contrabandă prin vama Sculeni.

Dacă Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), care consumă de la buget sume astronomice și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iasi „fac pe mortul în păpușoi”, iar șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, domnul comisar șef Victor-Dumitru Mariniuc semnează ordinul de numire a acestui individ dubios,venim noi să vă spunem că Ciprian Artenie cu grad de comisar șef, plătit și ăsta cu bani grei de la bugetul statului, a călătorit în timpul orelor de muncă spre republica Moldova cât i-a poftit sufletul în perioada 2018-2020!

Fragment din baza de date cu intrările și ieșirile lui Ciprian Artenie în/din republica Moldova. Click pe imagine pentru mărire!

Câte rapoarte o fi scris acest individ pentru ITPF Iași, conform regulamentelor interne atunci când un ofițer activ se deplasează într- o țara non UE, ca să-și justifice aceste trambalări? Vă spunem tot noi noi: nici o buche nu a fost pusă pe hârtie atunci când acest individ plimbăreța zburdat prin țara vecină! Ce mai contează că analfabetismul lui e la cote maxime! Săracul, nu știe să scrie corect „Schengen”, darămite să știe numărul țărilor din spațiul Schengen!

Artenie e un servant al mafiei transfrontalire care execută ordine doar ca să rămână în funcție. A avut întâlniri de grad zero pe teritoriul republicii Moldova cu mafia contrabandei de țigări, în persoana deputatului Constantin Țuțu din Parlamentul Moldova, până nu de mult fugar prin Occident, actualmente arestat la domiciliu.

Constantin Țuțu

Constantin Țuțu este cel mai bun luptător de kickboxing din Republica Moldova. Acest individ este bine cunoscut în țara vecină ca unul din capii mafiei de contrabandă cu țigări și steroizi pe vremea guvernării oligarhului, acum fugarului, Vlad (Vladimir) Plahotniuc. Omul de legătură dintre mafiotul Constantin Țuțu și Artenie Ciprian este vameșul moldovean Leonid Tcaciuc, luptător K-1 ca și Constantin Țuțu!

Vameșul moldovean, cu apartament în Iași (omul face naveta Iași- vama Sculeni republica Moldova) are și ditamai viloiul pe malul lacului Floreni. Leonid Tcaciuc l-a transformat pe ofițerul Poliției de Frontieră Iași Ciprian Artenie în slugoi, care nu numai că îi linge pantofii, ci îi duce „în spate” pe timp de pandemie motocicleta de la Iași la vama Sculeni, de unde vameșul moldovean o recuperează și pleacă pe ea în țara vecină! Oare, chiar și pentru șpăgile încasate, un ofițer român poate accepta să fie umilit în halul acesta?

Comisarul șef Victor-Dumitru Mariniuc, înainte de a semna ordinul de numire a acestui derbedeu în funcția de adjunct la Sectorul Iași al Poliției de Frontieră, ar fi trebuit să declanașeze o anchetă internă când Nelu Buraga, șef de echipă în vama Sculeni – prin ordinul dat de Artenie Ciprian – a permis intrarea în teritoriul României a unui Duster înmatriculat în Moldova și inscripționat „Poliția de Frontieră”, fără ca mașina să fie supusă controlului vamal sau al poliției de frontieră! Sursele noastre din rândul vameșilor români spun că au fost amenințați de Nelu Buraga să ridice barieră ca Dusterul Poliției de Frontieră din republica Moldova să între în România fără control! Vameșii români afirmă că mașina respective a ieșit din perimetrul vamal, la poartă fiind așteptată de o mașină civilă care a preluat un pachet – nici mare,nici mic – după care s-a întors neverificată de unde a venit! În pachet au fost bani, droguri sau arme? Cert este că Nelu Buraga a recunoscut că a primit ordin de la Artenie să faciliteze accesul autovehiculului. Această lichea pe nume Nelu Buraga are dosarul pregătit și acceptat de plecarea în misiunile Frontex. România trimite în misiuni internationale scursuri de teapa acestui Buraga.

Continuăm să promovăm tanchiștii, fătălăii, bișnițari, hrăpăreții, corupții, viermii, lighioanele și orătăniile în instituțiile cheie! În doi ani de zile să nu găsești vinovatul pentru cele întâmplate în noaptea 2/3 iunie 2018, în doi ani de zile să nu poată fi finalizat un dosar penal? Continuăm să vedem grupări criminale conduse de ofițeri, toți din structurile de forță. Doar un Stalin ar fi în stare să mai facă ordine în mediul acestor bandiți!

Nici pe partea cealaltă, în republica Moldova, lucrurile nu stau mai bine. Dar măcar unele instituții ale statului au încercat cât de cât să facă lumină. La PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale) există un dosar penal deschis pentru mai multe persoane implicate în evenimentul din 2/3 iunie 2018, inclusiv clanul Slivinschi, care a făcut obiectul anchetei noastre în 2018!

Sursele noastre din cadrul PCCOCS-lui confirmă că s-au stabilit, în urmă interceptărilor, legăturile contrabandiștilor de țigări cu comisarul principal Andrei Slivinschi, șef în cadrul Poliției de Frontieră, zona Vest!

Andrei Slivinschi

În interceptări, acest individ este numit de către traficanți „Sliva”, de la numele Slivinschi! Slivaface,rezolvă,are grijă,deschide poarta raiului”… cam astea sunt „seva” discuțiilor în interceptări! Autoritățile moldovene au hotărât să îl elibereze din funcția avută, numindu-l director la Colegiul de pregătire profesională a polițiștilor de frontieră din cadrul MAI, adică să îi învețe pe cei tineri cum se face contrabandă cu țigări și cum poți să fii bugetar, având în cont sute de mii de euro.

O sursă a revistei „Justițiarul” din interiorul ITPF Iași afirmă faptul că Andrei Slivinschi a avut o întâlnire de taină în Copou, unde se află sediul Poliției de Frontieră Iași, cu anumiți politicieni români și foști comisari în cadrul poliției de Frontieră Iași, exact cu două săptămâni înainte de a fi capturat tirul cu cele 300.000 pachete de țigări „Ashima”!

Verificând informatia dată, într-adevăr îl găsim pe „Andrușa” Slivinschi intrând în România la data de 13 mai 2018 la oră 12:58 și îl găsim ieșind din țara la aceiași dată la oră 18:28.

Click pe imagine pentru mărire!

Adică,omul a fost un fel de sol al păcii între mafia din cadrul MAI din Moldova și mafia din România. Pentru asta a fost dat afară  din funcție. Măcar atât! La fel cum a fost eliberat din funcție și fratele său – Mihail Mihailovici Slivinschi, șef la Poliția de Frontieră de pe aeroportul Chișinău!

Un loc aparte în mafia transfrontaliera îl ocupă clanul Slivinschi din Republica Moldova. Tatăl, Mihai Slivinschi, fost șef la SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) și-a aranjat foarte bine pe cei trei băieți, „craii” din Ungheni.

Clanul Slivinschi. Click pe fotografie pentru mărire!

Cel mai mare fiu se numește Mihail Slivinschi sau cum îl strigă colegii: Mihail Mihailovici (formă de adresare rusească). Acesta a lucrat și el mult timp în serviciile secrete. Apoi,  comisarul-șef Mihail Slivinschi a fost șeful Sectorului Poliţiei de Frontieră de la Aeroportul Chișinău, de unde, conform presei locale și comunicatelor date de procuratura generală, decolau fără probleme avioane purtătoare de chihlimbar, steroizi și alte minunății de contrabandă.

Cel de al doilea fiu, Andrei Slivinschi a ajuns șef la Poliția de frontieră Sector Vest, adică aproape toate vămile ce stau la hotar cu România.

Mezinul familiei, pe nume Alexandru Slivinschi, e și el șef la Poliția de frontieră, gara Ungheni, deci este subalternul lui frate-său, Andrei Slivinschi.

Exact acolo, la stația de cale ferată Ungheni, unde în data de 17 iunie 2018, a fost destructurată rețeaua  de traficanți de țigări filată din anul 2016, fiind descoperite ascunse în podeaua primului vagon al trenul Chișinău- București zeci de baxuri de țigări „Ashima”despre care s-a scris aici: http://www.politia.md/ro/content/o-retea-specializata-contrabanda-cu-tigari-anihilata-1

Ordinul ministrului moldovean de eliberare din funcție a acestor doi pui de securist( tatăl lor a fost colaborator ,actualmente în rezervă ,ofițer la Serviciul de Informații și Securitate (SIS),arată implicare lor directă în contrabada cu țigări,steroizi și chihlimbar! Faptul,că pozează în prostituate virgine prin instanțele de judecată din republica Moldova, unde vor să își spele hainele de contrabadiști, nu înseamnă că Sorin Stati, cel care a divulgat public în teritoriul moldovei schemele de contrabandă ale fraților Slivinschi,nu va avea câștig de cauza! (https://agora.md/stiri/58776/sase-noi-dezvaluiri-ale-fostului-director-moldatsa-procentul-politiei-pentru-contrabanda-de-chihlimbar-si-lista-persoanelor-implicate)

De la sursele noastre am primit informații că se astepata  cantități uriașe de țigări, care trebuie să treacă Prutul, fie pe fâșia verde, fie la tren, fie prin puncte de trecerea frontierei! Asta este motivul pentru care sunt promovați în funcții de decizii locotenenți loiali puterii pentru a se asigura că totul va merge ca la carte! Cine asigură transporturile cu țigară, cine organizează contrabandă pe teritoriul Ucrainei, bani , femei de companie și dezmăț în rândul ofițerilor din cadrul poliției de Frontieră  Iași va fi subiectul unui alt articol.

                                                               Va urma

                                                                                                                          M. PAVEL

Prima parte: Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (I)
Citiți și:

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii (II)

1 Comment

  1. ryzen

    Dormiți liniștiți, miliția veghează pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.