Investigatii

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (III)

  Continuând investigațiile noastre, ne-am întrebat, firește, cine ar putea fi bineficiarul acestui tir cu țigări „rătăcit” pe malul Prutului! […]

 

Continuând investigațiile noastre, ne-am întrebat, firește, cine ar putea fi bineficiarul acestui tir cu țigări „rătăcit” pe malul Prutului! Doar nu suntem naivi să credem că sau un tanchist fătălău, care nu e în stare să-și găsească un loc de muncă fără că nevasta lui să-și pună umărul și gură în mișcare pentru atingerea scopului, să fie organizatorii și finanțatorii camionului plin ochi cu țigarete „Ashima”. Evident, există „peștele cel mare”! Cei doi trepăduși sunt niște executanți pârliți, atât și nimic mai mult! Mai toți știm că partidele trăiesc din afaceri necurate, inclusiv contraband cu țigări. Mergând pe firul logic ne-am gândit că în spatele acestei capturi sunt capii unor partide! Rezultatele nu au întârziat să apară!

Ne-am amintit că în 7 iulie 2018 șeful Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră Iași, Florin Zlate a postat pe YouTube declarațiile polițistului moldovean Gheorghe Petic, un aprig luptător împotriva contrabandei cu țigări de la Prut!

La un moment dat, pe pagina sa de Facebook, Zlate zice că are informații veridice despre această captură pentru că e în realație de mare prietenie cu un șef de tură din cadrul poliției de frontieră, plus că are și relații la SRI București! Pentru noi nu a fost greu să aflăm că „prietenul șef de tură” este chiar Bogdan Constantin, zis „Broască”, unicul ofițer înscris în sindicatul lui Zlate! Deci, omul avea informații din prima sursă! Cine știa mai bine al cui e tirul cu țigări, decât „Broască” și Gabi Pandelea?!

Ne-am mai amintit, de asemenea, că în septembrie 2018 pe pagină de Facebook a polițistului moldovean Gheorghe Petic apărea o înregistrare audio între el și șeful SNPF Iași, Florin Zlate!

Accesați: https://www.facebook.com/100027612481510/posts/150310419232707/

Zlate are rețineri de a pronunța nume concrete, în schimb, pe o platformă de socializare (messengerul) poartă o discuție în privat cu un amic, unde spune cu subiect și predicat că beneficiarul tirului ar fi Gheorghe Pandelea, fost șef la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, (prezentăm mai jos captura convorbirii!), la acel moment membru în partidul lui Ponta PRO România!

Click pe imagine pentru mărire!

Sursele noastre ne spun ,că la data de 13 mai 2018 Gigel Pandelea a avut o întâlnire de taină cu Andrei Slivinschi în Iași, așa mai la drum de seară…

Al doilea din stânga este comisarul șef de poliție Gheorghe Pandelea, fostul șef al Inspectoratului Politiei de Frontieră Iași. Ultimul din dreapta este comisarul principal Andrei Slivinschi, șef în cadrul Poliției de Frontieră a republicii Moldova, zona Vest. Click pe fotografie pentru mărire!

Sursele din cadrul ITPF Iași ne spun cu certitudine că, la data de 11 mai 2018, fostul șef al polițiștilor de frontieră Iași a ieșit din România prin vama Leușeni, prin abuz de putere, ieșind din țara pe pista diplomaților! Adică, omul plecă în republica Moldova. Aceleași surse din cadrul ITPF Iași ne asigură că Gigel Pandelea revine în România la data de 13 mai 2018 prin aceeași vamă, în graba mare, pentru a se întâlni cu Andrei Slivinschi la Iași.

Click pe imagine pentru mărire!

Și pe Slivinschi l-am găsit intrând în România la acea data!

Andrușa” Slivinschi intrând în România la data de 13 mai 2018 la oră 12:58 și îl găsim ieșind din țara la aceeași dată la oră 18:28. Click pe imagine pentru mărire!

„Andrușa” Slivinschi reprezenta  la acea vreme mafia PD din republica Moldova, cea condusă de oligarhul Vlad Plahotniuc. Gheorghe Pandelea era omul de casă a lui Victor Ponta în teritoriu. Lucrurile se leagă între ele!

În primul episod am zis că nea Gigi Pandelea a pus umărul ca fătălăul Gabi Pandelea să ajungă șef de sector la Iași, adică omul care închide și deschide barierile prin vămi cât și în fâșia verde! Într-un fel, Pandelea seniorul și-a pus omul potrivit la locul potrivit! Cel mai important moment este că acest Gheorghe Pandelea, mare om de partid în șleahta lui Ponta demisionează din toate funcțiile de partid, exact la o zi după ce noi am publicat episodul doi din această investigație!

Victor Ponta cu Gheorghe Pandelea. Click pe fotografie pentru mărire!

Reamintim că în primul episod pomenisem de el ca fiind mentorul și  susținătorul fătălăului. Demisia lui nea Gigel se explică în două feluri – fie au început să-i tremure izmenele de cătană bătrână, fie nu a mai fost în stare să aducă cașcavalul la sediul partidului pentru că traficul de țigări s-a cam diminuat în perioada pandemiei. Este adevărat că și bunul lui prieten Iurie Leancă, cu care apare în poze la braț are bubele lui în țara vecină!

Gheorghe Pandelea îl ține cu tandrețe de braț pe Iurie Leancă, prim-ministru al Republicii Moldova din 30 mai 2013 pană în 10 decembrie 2014. Click pe fotografie pentru mărire!

Vorbim aici de Iurie Leancă, cel care apare în raportul Kroll ca unul din cei implicați în furtul miliardului din republică Moldova! Acest Leancă are numeroase dosare penale în țara vecină, deși a candidat la funcția de parlamentar în parlamentul UE din partea partidului Pro România!

Click pe imagie pentru mărire!

Ba chiar mai mult,Ponta la un moment dat a zis că îi cedează mandatul de europarlamentar acestui Leancă! Iurie Leancă este exact acel fost premier moldovean,care a fost prins la vamă Sculeni cu sumă de 50 mii de euro,bani ascunși și nedeclarați, având scop introducerea lor în România!

Click pe imagine pentru mărire!

50 mii de euro e exact sumă cu care se cotizeaza la poliția de frontierăpentru un tir cu țigarete! În poza de mai jos, Gigi Pandelea îl ține de braț pe Leancă, de parcă fostul premier moldovean ar fi gagica fostului șef ITPF Iași!

Click pe imagine pentru mărire!

Când Leancă vine la sediul partidului tău cu cașcaval gros, îl prinzi nu numai de braț, ci îl pupi și în frunte și în fund! Dacă trebuie, îi lingi și pantofii! Analizând presă din Moldova, aflăm că Iurie Leancă este unul din cei mai mari donatori de euro la partidul Pro România, unde a cotezat cu suma de 28 mii de euro, pentru acești bani fiindu-i asigurat locul patru pe listele de europarlamentare.

Click pe imagie pentru mărire!

Deși pe locul 5, 6 și 7 vin 3 persoane, care au cotizat suma de 300 mii de euro fiecare (https://unimedia.info/ro/news/f83668cfa1323b06/donatorul-iurie-leanca-in-campanie-pentru-europarlamentare-a-dat-partidului-pro-romania-aceeasi-suma-pe-care-anterior-a-imprumutat-o-de-la-doi-colegi-de-ai-sai.html?fbclid=IwAR1A4JNLfTlTLUVMXLf0fG4jA-zXh9he0VYchPI81m31WHBCrrHAM73j8iw). Ceva nu e în regulă! Dacă e cel mai mare donator, reiese că a Iurie Leancă a donat mult mai mult decât sumă de 300 mii de euro, sumă ce a fost donată de cei trei colegi ai săi.

Click pe imagine pentru mărire!

Pentru că nu e logic să vină trei inși cu 300 mii de euro fiecare, adică aproape un milion în total și să stea pe lista de europarlamentar sub Leancă, care a donat doar 28 mii,conform declarației sale! Nu trebuie să fii analist politic ca să vezi că acest Leancă este o mină de aur pentru Pro România, de aia nea Gigel Pandelea îl ținea de mână ca pe o domnișoară de companie!

Caracter mai parșiv ca a lui Gheorghe Pandelea nu cred că există! Să fii scos din anonimat de Victor Viorel Ponta, să fii ridicat în fruntea partidului ăsta securist în scurt timp, să-i pupi pantoful lui Ponta ori de câte ori ai ocazia și după ce ai fost dat afară, că nu mai produci cașcavalul, să vii în spațiul public și să mături stradă cu Ponta, mi se pare de porc, de mare porc!

Stânga față: Sorin Iacoban, șeful partidului lui Ponta la Iași, stânga spate: nea Gheorghe Pandelea. Click pe imagine pentru mărire!

Faptul că îl găsim pe Gheorghe Pandelea în baza de date a Poliției Române ieșind la 11 mai 2018 din România spre Moldova, exact cu două săptămâni înainte de a fi capturat tirul plin cu țigări pe malul Prutului, nu e întâmplător!

Click pe imagine pentru mărire!

Sursele noastre spun că, prin intermediul lui Leancă, nea Gigi avea întâlniri secrete cu oamenii oligarhului Plahotniuc, unde puneau la cale schemele de contrabandă. Tot surse din MAI republica Moldova ne spun că, după căderea regimului Plahotniuc, acest individ libidinos cu Leancă de braț a făcut zeci de încercări la diferiți demnitari de rang înalt din cadrul MAI Moldova ca să resusciteze traficul de țigări la cantități mari, însă fără succesul scontat.

Lucrurile nu se opresc aici! Boșorogul de Pandelea, după câte că a fost un dezastru în fruntea ITPF Iași, se pare că și ca poltician și chiar în calitate de contrabandist e varză. Amintim cititorilor că în sâmbăta Paștelui în vama Leușeni (Moldova) a fost descoperit 1.500.000 (un milion 500 mii!) de euro ascunși într-un tir, mai exact în cabina șoferului!

„Captură” de 1,5 milioane de euro la vama Leușeni:

Știrea a trecut repede Prutul și a ajuns și la urechile lui nea Pandelea! Cât de prost să fii, ca să pui mână pe telefon și să suni la centralista (număr de telefon personal!) de la dispeceratul ITPF Iași pentru a solicita amănunte despre captura banilor?!

Omul părea a fi foarte îngrijorat! Poate ar trebui să explice individul asta în calitate de ce a cerut informații de la dispeceratul ITPF Iași, el de fapt fiind nimeni în drum?! De ce omul părea a fi atât de îngrijorat de soarta banilor? În condițiile în care presă de peste Prut a stabilit în amănunte proveniența lor! Banii erau din contrabanda cu țigări! Iar tirul ce transporta milionul ți jumătate de euro venea din Cehia, adică acest cancer al contrabandei a cuprins toată Europa, poarta de intrare fiind la noi, în România.

Gheorghe Pandelea face pe luptătorul anticorupție. Culmea tupeului: taman ăsta vorbește de banii de campanie electorală obținuți în mod dubios! Click pe imagine pentru mărire!

Nu în zadar, îl găsim în bază de date a Poliției de Frontieră pe milițianul Ciprian Artenie, cel cu motocicleta vameșului moldovean în cârcă, decolând de pe Aeroportul Iași la data de 17.02.2020 spre Koln împreună cu cunoscutul nostru erou – Mihai Marius Pavel, șef de tură la PTF Sculeni, „Mișu” pentru prieteni – combinatorul traficanților! Acești doi indivizi dubioși din cadrul Poliției de Frontieră aterizează la Iași pe data de 19.02.2020, întorcându- se din Olanda, de pe aeroportul  Eindhoven. Acești lachei au ordine clare și directe, fiecare cu rolul lui de trepăduș în schemele de contraband transfrontalieră! Ce face DGIPI în situații de genul asta? Cineva monitorizeaza ploșnițele astea în uniforme de polițiști de frontieră?

În Olanda, din sursele noastre prietenul lui Mișu Pavel, un anume Ion Druță, zis Pisateli are un club de noapte! Acest Ion Druță este bine cunoscut ca fiind unul din cei mai de temuți interlopi atât în republica Moldova,cât și în zona Moldovei din România!

Implicat în contrabandă de țigări în cantități industriale, trafic de droguri și armament, individul acesta rotește pe degete polițiștii de frontieră din vămile din estul țării!

Despre Mișu Pavel o să vorbim într-un episod aparte. Acest agent-unealtă, fără prea multă carte și cu creier deficitar ar fi trebuit de mult arestat! Iar milițianul Artenie, cel care face valuri prin curtea sectorului de poliție Iași că am făcut publice datele lui cu catacter personal, ținem să îi amintim lui și nu numai, că sunt funcționari publici plătiți regește din banul public, nici unul din ei nu lucrează la bufetul lui taică-său, așa că mai lăsați basmul cu„datele cu catacter personal”!

Când treceți „pârleazul” și puneți la cale scheme de contrabandă sau când tu, Artenie, intri în duty free-ul  din vamă moldovenească , de unde cumperi câte două-trei baxuri de țigări, ca mai apoi, însoțit de un polițist moldovean, după ce ajungi în vama Sculeni,unde te simți ca pe tarlaua lui taică-tău, lăsând baxurile în afară vamei, la magazinul Bricone,atunci nu te mai freacă la linguriță „datele cu caracter personal”? Faptul că ai ieșit și intrat în țara vecină de zeci de ori fără să scrii un raport către superiorii tăi, asta nu te deranjează?

Și cum în schemele astea în care observăm că apare insistent Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră (SNPF), care dețin informații certe despre mafia din contrabanda internatională de țigări, reprezentat de alunecosul domn Florin Zlate. Să vedem ce hram – special! – poartă Florin Zlate, cel care conduce SNPF Iași și este supărat că  am dat  vileag implicarea din anul 2018 a  membrului lor din SNPF, Bogdan Constantin („Broscă”), cu care este bun prieten!

Florin Zlate. Click pe imagine pentru mărire!

Acest Zlate l-a delegat pe colegul lui de la Botoșani, Dan Cristian Radu, să  publice pe  pagina de Facebook SNPF Botoșani o postare care ne reproșeze că investigațiile noastre nu sunt altceva, decât un banal foleiton. Folieton e SNPF-ul vostru, creat de serviciile secrete fiindcă prin el deține controlul  vamelor din estul României! La fel a fost creat și Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP). Un exemplu edificator în acest sens este reprezentat de președintele sindicalist Adrian Diugu, fost vicepreşedinte SNAP, actualmente preşedinte la SNPF!

Adrian Diugu cu grăsanul Florin Zlate. Click pe fotografie pentru mărire!

Cum e posibil ca un individ de teapa lui, care în anul 2013 a fost prins cu bani ascunși sub calculator la Sculeni și a avut dosar la DGA Iași (Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi), instalat anume ca să destrame un sindicat atât de mare cum e SNAP, în baza unui certificat de grefă să conducă simultan două sindicate și lunar să scoată peste 10 mii de euro de la Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), bani care ar fi trebuit să meargă la bunăstarea polițiștilor.

Pe perioadă pandemiei, acest Diugu Adrian ar fi trebuit să fie la muncă în cadrul ITPF Iași! Nu s- a prezentat la muncă nici măcar o zi, deși încasează lunar de la această unitate suma de 1000 de lei pentru hrană și haine.Sursele noastre ne-au informat că șeful ITPF Iași, Victor Mariniuc, a primit ordin de la MAI București să nu se atingă de Diugu! Cine a dat acest ordin? Marcel Vela sau DGIPI?

Domnule Mariniuc, ori conduceți unitatea asta cu mână de fier, ori plecați acasă la crescut roșii! La Ambasada de la Chișinău nu ați făcut mulți purici, după un an ați fost parașutat acasă, deși aveați mandat de patru ani! Aici la fel – vă conduc fie serviciile, fie un Gigel Pandelea! Vă dăm dovezile pe față, cum că ăștia din Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră (SNPF) sunt oamenii din servicii și protejează traficul de țigări,iar dumneavoastră o să va faceți că ploun cointinuare. Apropos, Mișu Pavel este sau nu monitorizat de serviciile în cauză? Încă din 2018 am scris că e o vioară importantă în toată schema asta! Ați făcut ceva? Nu! De la Paște va tot așteptăm să ieșiți public să spuneți cum a fost posibil ca prin vama Albița să treacă un tir cu 1.600.000 de euro în cabină șoferului și oamenii dumneavoastră nu au văzut banii? Pentru ce sunteți plătit?

În timp ce Victor Mariniuc își clocește oule în biroul sau, nefăcând nimic în acesta instituție,fiind manipulat și folosit de Gigei ,de fătălăi, „broaște” și alte lighioae, traficanții de țigări din republica Moldova au pus stăpânire pe ofițerii din cadrul Poliției de Frontieră română, i-au cumpărat, i-au vândut la propriu și figurat, i-au culcat în pat cu fete frumoase și scumpe, i-au plimbat prin Basarabia și nu numai ,mergând la chermeze prin Odesa și Nicolaev (Ucraina), le-au umplut buzunarele cu euro ,motiv pentru care acești ofițeri români sunt niște slugoi jalnici care execută comenzile mafiei transfrontaliere în contrabanda cu țigări! Noapte bună, onoare de ofițer român!

                                                                                                                      M. PAVEL

Primele părți:

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (I)

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (II)

Citiți și:

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii (II)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.