Investigatii

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (IV)

  Pandemie, Covid-19, carantină și tot felul de tâmpenii pe care suntem obligați să le înghițim zilnic, de proști ce […]

 

Pandemie, Covid-19, carantină și tot felul de tâmpenii pe care suntem obligați să le înghițim zilnic, de proști ce suntem, în timp ce în „țările civilizate” oamenii iese în stradă cu milioanele cerând libertate,anularea restricțiilor și recunoașterea fenomenului Covid drept o mascaradă! Noi, aici în bula noastră balcanică ne supunem orbește și stăm cu gura căscată la Esca, Vulpița și alte vedete de carton vorbitoare! Nu vedem sau nu vrem să recunoaștem că suntem proști, analfabeți și creduli! Fără excepții! În timp ce noi stăm cu masca pe bot și pe ochi, traficanții de țigări atât din România, cât și din republica Moldova zburdă prin vamele de est încărcați cu miile de baxuri! Nu a reușit să se usuce cerneala de la episodul trei că toate site-urile de știri din țara vecină anunțau, e adevărat mai cu jumătate de gură, despre o captură impresionantă de țigări găsită într-un depozit de materiale de construcție la ieșire din orașul Ungheni, în apropierea vamei Sculeni.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat percheziții la 20 iulie 2020, în cadrul unui dosar penal de contrabandă, într-un depozit dintr-o localitate a Republicii Moldova, amplasată în imediata apropiere a frontierei de stat cu România.

În depozit au fost depistate 570 cutii, care conțineau 285 mii pachete de țigări, iar alte 585 cutii cu 292 mii 500 pachete de țigări au fost depistate în trei microbuze, cu numere de înmatriculare românești, care se aflau la locul percheziției. Prin urmare, în total au fost depistate 1155 cutii, în care se aflau 577 mii 500 pachete cu țigări de marca «Ashima» fără timbre de acciz, prețul cărora pe piața neagră ar fi estimat la circa 500 mii EUR.” (Sursa: http://news.ungheni.org/2020/07/21/descinderi-sis-si-pccocs-la-ungheni-ofiterii-au-depistat-577-5-mii-pachete-de-tigari-ashima-destinate-contrabandei-in-ue/)

Comunicatul de presă integral al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova: https://sis.md/ro/content/perchezi%C8%9Bii-rezultative-pe-un-dosar-de-contraband%C4%83-cu-%C8%9Big%C4%83ri-destinate-exportului-spre

https://youtu.be/qIVq6E1byvM

O altă sursă din Basarabia/republica Moldova: https://anticoruptie.md/ro/dosare-de-coruptie/perchezitii-la-hotar-cu-romania-intr-un-dosar-de-contrabanda-cu-tigari-destinate-exportului-spre-uniunea-europeana

Vama, despre care noi tot trâmbițam de ceva timp ca fiind poarta raiului pentru traficanții de țigări, unde șefi de rang mare la vamă stau în tihnă: un PNL-ist analfabet,pe nume Ioan Pintilie, iar șef la Poliția de frontieră, un fost ( poate și actual) om din servicii – Victor Mariniuc (ne referim la faptul că a fost atașat la Ambasada României din Chișinău!  În Ambasade și Consulate până și bucătarul sau pisica din curte au grad și sunt 100% „acoperiți” din servicii). Ziceam că la Ungheni au fost găsite peste 1000 de baxuri de țigări, pregătite de data această pentru vama Sculeni!

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), au efectuat, ieri, percheziţii, în cadrul unui dosar penal de contrabandă. Acţiunile au avut loc într-un depozit amplasat într-o localitate din imediata apropiere a frontierei de stat cu România.

În depozit au fost depistate 570 cutii, care conţineau 285 mii pachete de ţigări, iar alte 585 cutii cu 292 mii 500 pachete de ţigări au fost depistate în trei microbuze, cu numere de înmatriculare româneşti, care se aflau în acelaşi depozit.

Prin urmare, în total au fost depistate 1155 cutii, în care se aflau 577.500 pachete cu ţigări de marca «Ashima» fără timbru de acciz, ale căror preţ ar fi pe piaţa neagră de circa 500 mii EUR.

Partida depistată în microbuzele adaptate ascunderii mărfurilor, dar şi probatoriul acumulat pe dosar indică la pregătirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete fără timbru de acciz, spre statele Uniunii Europene. Toată marfa de tutungerie, mijloacele de transport şi cele financiare au fost ridicate şi se află în custodia organelor de drept. Aceasta urmează a fi supusă procedurilor legale de stabilire a provenienţei, corespunderii calităţii şi evaluării exacte.

Dat fiind faptul că în depozit au fost depistaţi patru cetăţeni ai Republicii Moldova, aceştia au fost supuşi percheziţionării, iar ca rezultat au fost ridicate inclusiv mijloace băneşti în sumă totală de aproximativ 11 mii EUR.

În aceeaşi zi, persoanele în cauză au fost reţinute pentru 72 de ore. Urmărirea penală este în plină desfăşurare, iar procurorii intenţionează să solicite în instanţa de judecată aplicarea măsurii preventive – arestul în privinţa celor patru persoane.

Potrivit legii penale, infracţiunea de contrabandă în proporţii deosebit de mari se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.” (Sursa: TVR Moldova http://tvrmoldova.md/actualitate/perchezitii-la-frontiera-cu-romania-intr-un-dosar-de-contrabanda-cu-tigari-destinate-pietei-din-ue/)

Deci, în depozit au fost depistate 570 cutii care conțineau 285 mii pachete de țigări, iar alte 585 cutii cu 292 mii 500 pachete de țigări au fost depistate în trei microbuze cu numere de înmatriculare românești și care se aflau la locul percheziției.

Prin urmare, în total au fost depistate 1155 cutii, în care se aflau 577 mii 500 pachete cu țigări de marca „Ashima” fără timbre de acciz, prețul cărora pe piața neagră ar fi estimat la circa 500 mii EUR. De ce spunem că erau pregatite pentru vama Sculeni? Din sursele noastre suntem informați că la loturile de țigări destinate pentru fâșia verde baxurile sunt împachetate suplimentar în saci de plastic pentru a fi protejate de apă!

Lotul respectiv era în baxuri de carton! În cele trei microbuze pline cu țigări au fost depistate și câte trei seturi de numere de înmatriculare false pentru România, Moldova și Lituania! Oamenii treceau prin vama Sculeni cu numere false pentru a nu atrage atenția, pe vreme de pandemie, fiindcă intrau-ieșeau de câteva ori pe zi și atunci de fiecare data își schimbau numerele de înmatriculare!

Toate aceste lucruri se întâmplau cu acordul oamenilor lui Victor Mariniuc, doar Poliția de Frontieră e responsabilă de verificarea mijloacelor de transport!

Comisar șef de poliție Victor Mariniuc, șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Autoritățile din Moldova/Basarabia ,adică cei de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate este serviciul de inteligență al republicii Moldova)  și PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din republica Moldova), cei care istrumentează acest dosar,  au întocmit câteva adrese oficiale la instituțiile statului român pentru ai ajută să facă lumina în acest caz, dar „autoritățile române” tac, exact ca motanii la oala cu smântână, uitându-se peste gard la vecini să vadă ce o să fie mai departe…

Câteva cifre primite de la Poliția de Frontieră Română – pe care noi nu punem prea mult preț! – arată, chipurile, ce înseamnă în acest moment contrabanda cu țigări în România, conform site-ului  hotnews.ro https://www.hotnews.ro/stiri-contrabanda-23766474-covid-19-contrabanda-tigari-epidemie-coronavirus.htm:

  • În 2019, Poliția de Frontieră a reținut 4,5 milioane de pachete de țigări, în valoare de 51,7 milioane de lei. În total, valoarea cantităților de țigări de contrabandă descoperite pe teritoriul României (de toate instituțiile implicate) în 2019 a fost de 84,7 milioane de lei.
  • În 2019, 72% din țigările de contrabandă confiscate de Poliția de Frontieră au fost la granița cu Ucraina.
  • În 2020, până la data de 25 martie, au fost reținute de polițiștii de frontieră aproape 378 de mii de pachete de țigări, în valoare de 5,2 milioane de lei.
  • În 2019 și 2020, cele mai mari capturi de țigări de contrabandă au fost făcute la trei puncte de trecere a frontierei cu Ucraina (Siret, Halmeu și Sighet) și la două puncte de trecere a frontierei cu Moldova (Albița și Sculeni). De asemenea, alte capturi semnificative au avut loc la Nădlac, Borș și Calafat.
  • Potrivit site-ului stopcontrabanda.ro, România pierde anual prin neplata taxelor 3 miliarde de lei din contrabanda cu țigări. Ca ordin de mărime, cu acești bani s-ar fi putut construi 111 kilometri de autostradă.
  • Valoarea totală pe piața neagră a țigaretelor confiscate în anul 2019 de autoritățile române se ridică la peste 71 de milioane de lei, conform datelor publice disponibile pe website-ul stopcontrabanda.ro, primul centralizator care oferă în timp real situația capturilor de țigarete din România.
  • Autoritățile române au capturat peste 150 de milioane de țigarete în 2019, o creștere de peste 40% față de anul precedent, arată site-ul StopContrabanda. În aceste condiții, piața neagră din România a coborât pentru prima oară în 6 ani sub nivelul de 14%, ceea ce a contribuit la venituri bugetare mai mari din taxarea țigaretelor. Spre exemplu, British American Tobacco, cea mai mare companie producătoare de țigarete din România, a plătit în 2019 o sumă cu 1,1 miliarde de lei față de anul precedent.

Aceste transporturi de țigări chinezești Ashima sunt aduse tot prin metodă contrabandei din regiunea separatistă Transnistria.  Acolo se fac schemele, acolo se împart banii, acolo e cuibul de bandiți, cu contrabandiști amestecați cu femei de moravuri ușoare frumoase, de multe ori și ele din servicii secrete, dar și cu ofițeri de rang înalt atât din poliția moldovenească, cât și din cea română. Ashima este, oficial, o marcă de țigări din China care poartă numele unei eroine din legendele populare, remarcată prin muncă curaj și înțelepciune. Nu este foarte clar însă dacă țigările care ajung pe piața neagră din România prin contrabandă sunt totuși fabricate în China sau în altă parte. Un site de știri din Moldova se întreabă, în urma unei capturi locale, dacă nu cumva țigările Ashima sunt din Elveția. Oricum, variantele sunt nenumărate.

În 2018 am spus, sus și tare, că în schemele de contrabandă transfrontalieră este implicat  un personaj după care plânge pușcăria de multă vreme. Ziceam în 2018 că polițistul de frontieră Mihai Marius Pavel e o piesă tare în aceste angrenaje de crimă organizată.

Mihai Marius Pavel face semnul satanic „mano cornuto” alături de soție.

În trecut a fost cercetat penal de DIICOT Iași pentru trafic de persoane, ulterior iertat de procurori și instalat ca șef în vamă ca să rezolve problemele contrabandei în cantități industrial. Exact ca în filmele cu mafioți. Acest parvenit sfertodoct, fără studii, deși este doar agent ocupă postul de șef de echipă în vama Sculeni, în timp ce ofițerii din Poliția de Frontieră cu Academia terminată nu au loc într-un punct de trecere a frontierei (PTF). În cele trei episoade deja publicate v-am demonstrat că exact cu două săptămâni înainte de a fi capturat tirul plin cu țigări pe malul Prutului, cei responsabili au făcut niște „mișcări”, adică întâlniri unde au stabilit ca lucrurile să meargă strună.

Între 13 și 15 mai 2018, Pandelea Gheorghe, omul lui Victor Viorel Ponta, a mers la Chișinău. La fel și Andrușa Slivinschi intră în România în aceeași perioadă și se duce direct la sediul Poliției de Frontieră Iași pentru a primi ordine și a da rapoarte despre desfășurarea operațiunii din data de 2 spre 3 iunie 2018.

Al doilea din stânga este comisarul șef de poliție Gheorghe Pandelea, fostul șef al Inspectoratului Politiei de Frontieră Iași. Ultimul din dreapta este comisarul principal Andrei Slivinschi, șef în cadrul Poliției de Frontieră a republicii Moldova, zona Vest. Click pe fotografie pentru mărire!

La fel și ploșnița Mihai Pavel, exact în data de 15 mai 2018 iese prin vama Albița la volanul unui BMW cu număr de înmatriculare BT 06 FJS îndreptându-se spre Chișinău.

Click pe imagine pentru mărire!

Ajuns în capitala Moldovei, își scoate curu’ de vădană odihnită din BMW și îl mută într-un Mitsubishi cu număr de înmatriculare  XBQ 073, iar la volan un alt bandit, individ din partidul oligarhului și fugarului Vlad/ Vladimir Plahotniuc, pe nume Teodor Țigaie!

Teodor Țigaie

Acest mafiot basarabean a avut câteva dosare stufoase la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din republica Moldova pentru contrabandă în stil mare, toate clasate la ordinul lui Vladimir Plahotniuc! Acest Țigaie Teodor îl preia din Chișinău pe agentul poliției de frontiere române Mihai/„Mișu” Pavel și pentru orice eventualitate aruncă pe banchetă din spate și două curve de lux – așa ca între „băieții de băieți”!” – ca după tratativele unde se va pune la cale transportul de țigări din noapte de 2 spre 3 iunie 2018 să aibă cine le turna șampania în cupe, dar și cine să le „giugiulească bărzoiul”.

Cele două curtezane au fost o găgăuță pe nume Irina Arabadji și o rusoaică, Aliona Bezverhneaia.

Alaiul de contrabandiști și curve de lux părăsesc teritoriul Moldovei prin vama Tudora și se îndreaptă spre frumosul oraș Odesa sau Odessa,unde este un port maritim, un oraș așezat pe galerii subterane cu o istorie bogată în care apar și românii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Odesa este un oraș unde se întâlnesc mafioții transfrontalieri pentru a pune la cale schemele lor de contraband, deși tot în Odesa se află și sediul EUBAM- lui (Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina), instituție europeană care ar trebui să securizeze și să monitorizeze hotarele Ucrainei și ale Moldovei.

Am încercat să identificăm autoturismul Mitsubishi înmatriculat în Moldova, cu care își plimbă fuduliile șmecherul Mișu Pavel! Mașina este înmatriculată pe numele cetățeanului Joian Igor, care nu a intrat vreodată în teritoriul românesc. Probabil că nici nu știe unde se află România pe hartă! În schimb, găsim mașina respectivă cu număr de înmatriculare XBQ 073 intrând de foarte multe ori în România prin vama Albița, iar la volan numai traficanți de țigări unul și unul, aleși pe sprânceană! Teodor Țigaie este unul din ei. După care vine și fiul lui – Constantin Țigaie, care are funcția de… șef de tren Chișinău- București. Vorbim aici de trenul „Prietenia”, în care ori de câte ori se face câte un control mai serios se găsesc cantități mari de țigări de contrabandă.

Tot cu acest Mitsubishi se mai plimbă un alt traficant de talie mare – Lozinschi Artur, care are o flotă de mașini recondiționate care transportă țigări prin vama Sculeni. Acest Lozinschi este prieten și cumătru cu vameșul moldovean Leonid Tcaciuc, luptător K1, bun prieten și coleg de sport cu Tutu Constantin, și ăsta un mafiot din șleahta lui Plahotniuc, implicat și el în traficul de țigări!

Am trecut cu privirea pagina de Facebook a acestui individ dubios pe nume Țigaie Teodor ca să-i vedem prietenii virtuali: https://www.facebook.com/teodor.tigaie/friends Numai „vedete” cu multe stele pe umeri își îmbârligă cozile pe pagina lui Țigaie, ca Alexandru Slivinschi și soția acestuia, Svetlana Slivinschi, angajată pe un salariu baban în serviciul de „Analiza riscului” din cadrul poliției de frontieră, ambii soți fiind implicați în traficul de țigări, Alexandru Pînzari, un alt mafiot având funcția de Ministrul Apărării în republica Moldova, fostul șef al Inspectoratul General de Poliție al MAI din republica Moldova, Vitalie Moisei, fost șef SPIA – Serviciul protecție internă și anticorupție în cadrul MAI, actualmente angajat în cadrul CNA (Centrul Național Anticorupție),  „Andrușa”/Andrei Slivinschi, „eroul” nostru din 2018 și Roxana Grămadă. Serios? Roxana Grămadă e nevastă lui Gigel Grămadă și nașa de cununie a Domnului Comisar șef Mariniuc Victor!

Să vă ia domnu’ dracu’ de scursuri umane cu tot cu îmbârligăturile voastre! Gigi Grămadă a fost mulți ani șef la Poliția de frontieră în PTF Nicolina, adică exact pe unde intra trenul Chișinău-București, cu șeful de tren Constantin Țigaie, fiul lui Teodor Țigaie, după care acest Grămadă devine șef la PTF Albița, iar acum e șef la Aeroportul Iași! Adică tu,Grămadă Gigel, care ai făcut și faci atâtea combinații de contrabandă, păstrezi legătura cu contrabandistul de Țigaie prin nevastă, care e și ea angajata frontierei, dar stă într-un birou de unde poartă două hârtii xerox ici-colo.

Cireașa de pe tort în lista de prieteni a lui Teodor Țigaie este Ion Druță, zis Pisateli, temutul interlop din Moldova despre care am vorbit în episodul trei. De ce nu i se întâmplă nimic lui Mișu Pavel? De ce Victor Mariniuc, când este întrebat de șeful DGIPI Iași ce are de gând să facă cu contrabandistul Mișu Pavel, răspunde ca o fată mare, cu capul în pământ: „o să văd ce pot face”? Ce să faci, nea Mariniuc cu Mișu Pavel, că doar nu e o pipiță moldoveancă care se aruncă în așternuturile angajaților din ambasade, cum se obișnuiește pe la ambasada României de la Chișinău (https://www.mediafax.ro/politic/implicat-intr-un-scandal-sexual-consulul-romaniei-la-chisinau-si-a-dat-demisia-4635424), unde dumneata ai fost atașat! E un pârlit de agent pe care îl ai în subordine, e un contrabandist care l-a cununat pe Gigi Grămadă, iar Gigi Grămadă te-a cununat pe tine și pe madam Elena! Ce poți să-i faci când va întâlniți bot în bot acasă la nașu’ Grămadă și dați pe gât băuturi fine? Ești depășit de situație! Nu ești bun nici de portar la instituția Poliției de Frontieră Iași! Sunteți un cuib de contrabandiști, un bordel politic, care ați coborât instituția asta în mocirlă!

Sunteți vânduți la kilogram traficanților și mafioților din republica Moldova, v-au plasat  la pat fel de fel de curve scumpe, multe din ele după prima partidă de sex s-au și măritat cu taurii din frontieră, aduncându-i la disperare pe cei din serviciile secrete moldovenești, pentru că fetele stricau planurile securiștilor moldoveni! În disperarea lor mare, ofițerii din SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate, gen SRI- ul românesc) au ajuns să semneze contracte cu clauze exacte în așa fel, ca acestor cocote frumoase și bine pregătite să le iasă din cap măritatul cu „obiectivul” vizat! De la comisarul Drăgan încoace, IGPF Iași a fost condus numai de nulități, contrabandiști, securiști și alte lighioaie! Toți care au stat în fruntea Poliției de Frontieră Iași au făcut tot posibilul să bage în mocirlă această instituție de forță, au transformat-o într-un bordel,unde ofițerii se vând și se cumpără pe bani, se tăvălesc prin așternuturile curvelor securiste din țara vecină, devenind sclavii serviciilor secrete din republica Moldova. Au dat mâna cu mafia transfrontalieră, devenind și ei mafioți și bandiți cu epoleți pe umeri!

Atât IGPF Iași, cât și SRI au plasat ofițeri în structurile UE, ca să aibă oamenii lor acolo cu care să-și rezolve problemele de contraband. Unul din ei este Flavius Vasile Onofrei. Nea Caisă ăsta, cu veleități de gigolo, a fost vedetă încă în 2010 în presă moldovenească!

Flavius Vasile Onofrei, cel din dreapta fotografiei.

A ieșit în evidență atunci cu mai multe talente – cel mai fosforescento-exploziv a fost faptul că buhaiul Onofrei la acea vreme era amantul fostei șefii DIICOT Iași – procuroarea milionară Iulica Diaconu (https://www.topiasi.ro/homepage/topiasi/4817-a-%C3%AEnnebunit-de-tot-lupul-procuror-multimilionar-executat-silit-pentru-doar-35-000-de-lei.html). Adică era un fel de armăsar al sistemului, al statului subteran.

Procurorarea superbogată Iulia Diaconu, fostă șefă DIICOT Iași.

Presa moldovenească scria, parcă prin anul 2010,  că Flavius al nost’ a încercat să-și cumpere un doctorat în drept la Universitatea de Stat din Chișinău cu sumă de 25.000 de euro (săracul bugetar), dar a fost descoperit de ziariștii moldoveni exact cu o luna înainte de a-și primi diploma de doctor în drept! Mare pierdere pentru mediul academic din România!

Presa de la Chișinău spunea atunci că acest gherțoi era implicat în traficul de țigări cu tirurile prin intermediul companiei Acvila Grup,condusă de Nicolas  Nicula. Anii au trecut și acum îl găsim pe acest țărănoi neaoș din Suceava, Flavius Vasile Onofrei, adjunct la instituția EUBAM (Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina este o structură a Uniunii Europene creată pentru a controla traficul la frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina), cu sediul la Odesa, acolo unde îi place să meargă lui Mișu Pavel cu frumoasele curve de lux.  Nevasta lui Mihai/„Mișu” Pavel nu are voie să viziteze Odessa și de fiecare dată când soțiorul zburdă pe acolo cu pipițele și mafioții, ea este lăsata acasă, în viloiul (înregistrat pe numele socrului) din Rediu, str.Irisului., nr. 6, ca să aibă grijă de câine, pisică și purcel!

Casa lui Mișu Pavel din Rediu, o suburbie a Iașului.

Cei de la Poliția Iași,cei de la DGIPI, cei de la SRI nu se întreabă cine și cum i-a dat avizul pentru angajare acestui dubios Flavius Vasile Onofrei? Pe ce criterii? Doar pentru faptul că a avut afinități cu o procuroare, chiar dacă era putred de bogată și șefă la DIICOT?! Individul acesta a fost la un pas să mintă statul român cu un document fals. Dacă nu-l descopereau ziariștii moldoveni, azi era dom’ doctor!

A dat vreo explicație pe undeva că și-a plimbat fuduliile în mașinile de lux ce aparțineau companiei Acvila Grup a lui Nicolas Nicula? Astăzi pușlamaua Onofrei, plătită regește, are misiuni clare și certe acolo unde este ca să abordeze diferiți demnitari din republica Moldova pentru a obține culoare și porți deschise prin vămile pe unde ar trebui să intre mii de baxuri de țigări. În regimul Plahotniuc acest individ a țesut zeci și sute de scheme, pe care le-a pus în aplicare cu succes și contrabanda a mers strună! În vară anului 2019 în fruntea Poliției de frontieră din Moldova/Basarabia vine un om integru care reușește să diminueze traficul de țigări atât prin vame, cât și peste râul Prut! Este vorba de Rosian Vasiloi, numit şef al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Moldova în 18 iulie 2019. Acesta, scârbit de șerpăria găsită în instituție, a demisionat la sfârșitul lunii noiembrie, același an 2019.

Gherțoiul de Suceava știa că Rosian Vasiloi, din funcția pe care o deținea la acel moment ,era de neabordat, fiind un polițist cu coloană vertebrală și o imagine impecabilă. Nu discuta cu specimen de felul lui Onofrei. Buhaiul comunal, cel care a mirosit păsărici pe la DIICOT Iași, ajunge și prin birourile Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău, unde cere să se pună presiune pe șeful poliției de frontieră din țara vecină de la acea vremea, doar ca să îi deschidă lui culoarul verde la cărat țigări. A fost scos în șuturi pe scările MAI din capitală Moldovei! Așa ceva? Noi, românii, pe cine trimitem în structurile internaționale? Pe nemernici ca Onofrei? Acesta este vizat în trei grupări de contrabandă transfrontalieră de către investigatorii de la PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din republica Moldova)!

Scursurile astea din sistem ne reprezintă pe noi românii sau pe statul român? Cine îl ține în brațe? A cui sunt ordinile pe care le execută el? Pandelea Gheorghe, Ponta Victor Viorel sau cineva cocoțat mai sus? Cu ceva timp în urmă îi expira mandatul de patru ani în cadrul EUBAM-lui. Factorii de decizie de la Varșovia și București au cerut consultări și avize de la colegii lor din Moldova pentru a-i prelungi sau nu mandatul alunecosului Onofrei! Chișinăul a dat aviz negativ, solicitând în mod expres ca acest individ să nu mai spurce locul din structură EUBAM-lui! Și, totuși, făcând abstracție cererea autorităților moldovenești, mandatul individului dubios a fost prelungit cu încă patru ani. Și-a băgat coada SRI-ul sau are alt stăpân?

Nu degeaba pleacă Mișu Pavel la Odesa! Acolo, la cine de taină stropite cu șampanii scumpe și completate cu fete frumoase, vin reprezentanții „Sheriff”-ului, un holding transnistrean, producător și distribuitor de tigări de contrabandă (detalii aici: https://www.rise.md/articol/republica-sheriff-3/). Tot acolo, la Odesa, vin și reprezentanții EUBAM- lui, evident în persoana țopârlanului Onofrei, vin și lacheii din cadrul polițiilor de frontiera moldo-română, vameși, agenți din serviciile secrete și alți reprezentanți din fauna structurilor de forță din cele două țări.

Cercul de infractori și contrabandiști din cadrul poliției de frontieră Iași e format din indivizi cu state vechi în poliție, fiind între ei, fini, nași, etc! Mișu Pavel îl cunună pe Gigi Grămadă, Grămadă pe Mariniuc, Onofrei coleg și prieten de 20 ani cu Pavel și Grămadă, iar Gheorghe Pandelea a fost șeful lor direct. Timp de 20 ani, aceiași oameni în aceleași funcții!

Vama Sculeni rămâne poarta deschisă spre România și Occident, pe unde ziua în amiaza mare  se intră cu tirurile pline cu țigări ! Cândva au fost oameni devotați meseriei lor și au așezat această vamă pe harta Europei, însă în timp, oamenii profesioniști, cu multă carte, au fost înlocuiți cu o fauna bogată  de boi, berbeci, fătălăi, bețivi și corupți!

Din 2018 nu s-a schimbat nimic! Același analfabet oligofren pe nume Ioan Pintilie, șef la vamă. Pe pista de intrare aceleași două ploșnițe ca în 2018: Cristi Pătrașcu și Ghițu Stelică,acompaniate de banditul Mișu Pavel, care a intrat în concediu medical imediat după ce a citit episodul trei din „Justițiarul”. L-a apucat „vătămătură la linguriță” după ce și-a văzut intrările și ieșirile lui prin vama Tudora cu gagica blondă în brațe.

Intrarea și ieșire lui Mișu Pavel și a interlopului Teodor Țigaie în Ucraina împreună cu pipițele.

La întoarcere din Ucraina, după două zile de ședere, cei doi contrabandiști,Mișu Pavel și Teodor Țigaie, cu cele două fete frumoase și scumpe, îl pescuiesc din mers și pe șeful trenului Chișinău- București, adică fiul interlopului Țigaie, pe nume Constantin Țigaie! Trei zile și trei nopți au durat tratativele și dezmățul în Ucraina! A știut cineva din structurile statului că acest nemernic, îmbrăcat în ținută de polițist, pe nume Mișu Pavel a ieșit din țara în direcția Ucraina? Este vreun raport în care individul să zică cu cine a fost și din ce motive? Polițiștii de frontieră din România sunt plimbați în mașinile interlopilor din țara vecină și noi ne facem că plouă afară?

De câți ani mai are nevoie procurorul Airinei, cel care instrumentează acest dosar,ca să facă lumina? Dacă pe procurorașul ăsta nu îl duce capul de unde să înceapă și unde să ajungă, să cheme un student de anul doi la facultatea de drept, să îi pună în brațe lista cu întrebările pe care le-am adresat noi Poliției de frontieră și să fie sigur că un student ar scoate la iveală adevărații contrabandiști din rândul poliției de frontieră ieșene!

Noi toți,ne uităm în zare spre țări civilizate și ne dorim să trăim că ei. De unde? Când în țărișoara asta totul se vinde și se cumpără, în țărișoara asta la putere stau niște zdrențe,de multe ori mulți din ei fiind fie demenți, fie corupți! Interlopii conduc instituțiile de forță, ei fac legea, ei adună banul! Nimic nu se face fără acordul UE! Le convine și lor banul din contrabandă, altfel ar lua măsuri severe cu interlopii din frontiera ieșeană!

Țigări, steroizi, droguri, toate în cantități uriașe ajung în spațiul comunitar! Toate loturile sunt monitorizate de așa numitele comisii europene, dar acestea nu fac nimic! Scriu rapoarte și atât. Am intrat în posesia unui astfel de raport, capete încoronate sunt nominalizate drept traficanți și contrabandiști. În timp ce mulți cetățeni, inclusiv români, au murit și mor din cauza steroizilor produși la fabrica „Balcan” a fostului senator de Suceava Teodor Hăucă.

Cu producerea steroizilor în Moldova se mai ocupă și Euro Prime Pharmaceuticals, Vermodje și Evolution Pharmaceuticals. Partea de leu a producătorilor moldoveni de steroizi pe piația din Rusia, susține Kolomoițe, este de aproximativ 50%. Pe piața din Rusia mai sunt vândute și anabolizante produse de compania poloneză Jelfa și o companie din China, care se dezvoltă rapid, Zhengzhou.

Site-ul Mold-Street scrie în contextul dezvăluirilor jurnaliștilor de la Forbes din Rusia că Balcan Pharmaceuticals din Moldova a figurat în câteva scandaluri media și este deținută de compania Global Alliance (50%) și de British Dispensary Corporation SA (50%) din Panama.

Ultima mai este fondatoare la Institutul de Farmacie și Inginerie Genetică SRL din Chișinău, la care administrator apare fostul senator român, Teodor Hăucă care este și manager la Global Alliance.” (Sursa: http://e-sanatate.md/News/6014/investigatiecompanii-farmaceutice-din-moldova-asigura-jumatate-din-piata-rusiei-cu-steroizi) Despre familia Hăucă și mafia anabolizantelor puteți să citiți și aici: https://www.investigatii.md/ro/investigatii/integritate/mafia-anabolizantelor-drumul-clandestin-al-steroizilor-din-moldova-spre-sportivi-straini

Vămile noastre sunt deschise pentru hoți, bandiți și interlopi! Până când? Pentru că Victor Mariniuc este un impotent din punct de vedere profesional, pentru că MAI doarme pe o ureche, iar procurorii DIICOT Iași o freacă la propriu de doi ani de zile, noi o să sesizăm FRONTEX-ul, EUBAM-ul și alte organizații UE, care au investit milioane de euro în securizarea frontierei de est fără nici un rezultat! Cineva trebuie să deschidă ochii și să audă!

                                                                                                              M. PAVEL

Primele părți:

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (I)

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (II)

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări (III)

Citiți și articolele din anul 2018:

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii

Mafia transfrontalieră – contrabanda cu țigări din Republica Moldova, frăția hoților cu vardiștii (II)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.