Colimator

Maica Tereza și taica Gabriel

  Motto: „L-am descoperit pe Vlad Voiculescu în câteva apariții TV pe când era ministru al Sănătății. M-a uimit să […]

 

Motto: „L-am descoperit pe Vlad Voiculescu în câteva apariții TV pe când era ministru al Sănătății. M-a uimit să văd pe chipul său o bunătate «mîșkiniană», pe care îndeobște o asociem cu dezarmații în fața vieții, cu cei pe care-i înlături din calea ta cu un simplu gest al mâinii.(…) L-am văzut îmbinând urbanitatea cu tenacitatea și practicând calmul sub masca angelicului.(…) Și, cu graba mea de a așeza oamenii care mi se par frumoși sub un arhetip, l-am botezat «Maica Tereza», după sfânta din Calcutta care a înființat «Casa Inimii» și care a spus că «o moarte frumoasă pentru cei care au trăit ca animalele este să moară ca îngerii, iubiți și mângâiați» (…) Când, în urmă cu câțiva ani ne-am cunoscut, i-am mărturisit lui Vlad Voiculescu cum îl poreclisem. Nu s-a supărat. Mi-a zâmbit sfielnic.” (Gabriel Liiceanu, 13 martie 2020, CONTRIBUTORS.ro.)

Era în 13 martie 2020… Ei bine, în acea zi istorică pe când poporul român nici nu îndrăznea să respire de-atâta îngrijorare și de-atâta curiozitate, întrebându-se: … oare cui?… oare cui îi va încredința Klaus mandatul de premier al României, după ce i l-a încredințat lui Vasilică Cîțu și acesta întâi l-a acceptat, crezând că încă ne jucăm frumos, cu găletușa la nisip, de-a alegerile anticipate, dar apoi a fugit unde a văzut cu ochii, abandonând și lopățica și găletușa, deoarece tocmai zărise pe fundul ei un COVID 19, dând viguros din piciorușele împăroșate… în acea zi, spun, când statura titanică a lui Ludovic Orban se ridica pentru a treia oară la orizont, de nici nu știai ce să crezi, o fi clarviziune, încăpățânare sau pur și simplu prostie flască din partea președintelui să-l numească tot pe el, a treia oară… exact atunci, dragii mei, când ne era nouă mai greu, marele gânditor Liiceanu Gabriel scria următoarele:

Îi propun așadar, cu modestie cetățenească, celui care va fi fiind prim-ministru, să înceapă această nouă pagină de istorie, prin care competența ar urma să triumfe asupra vanităților, aranjamentelor și hărțuielilor de partid, înființând o «comisie anti-coronavirus» condusă de Vlad Voiculescu. Să i se lase în grijă să gestioneze – așa cum a dovedit că se pricepe – calamitatea care a venit peste noi.”(Gabriel Liiceanu, 13 martie 2020, CONTRIBUTORS.ro.)

Am fost șocată… păi, cum ne-a fost vorba, Liiceanu Gabriel? Nu spuserăți voi, ăștia „dă dreapta” și anticorupționiști la maximum, care primiți câte-o editură cadou sub șervețel, când „serviți” o cină romantică în compania ministrului Culturii, cel cu lavalieră și bretele, că de-acum gata! fără iubite, amante și alte pile în funcții publice? Nu voiai tu, dragă, să nu se mai promoveze amorurile cunoscute sau secrete prin ministere, inspectorate și direcții? Și uite cu ce propunere vii acum… ca și când noi am fi uitat. „Dăcât” că noi n-am uitat ci dimpotrivă, încă ne răsună în urechi frumoasele și istoricele tale cuvinte:

Vă dau un exemplu… m-am ÎNDRĂGOSTIT la un moment dat de cel care a fost ministrul Sănătății în guvernul tehnocrat…mi se părea că e angelic și l-am băgat în edificiul meu afectiv, indiferent că el știe sau nu … un om minunat…” (Gabriel Liiceanu, interviu RADIO EUROPA LIBERĂ, 3 martie 2019)

Maestre… maestre… nț! nț! nț!… Eu sunt de acord, maestre, că iubitul ăsta al dumitale e implicat în niște proiecte absolut lăudabile în lupta cu cancerul, nimic de zis, bravo! însă compasiunea sa pentru oamenii atinși de această nemiloasă maladie aș zice că ar trebui să fie generală, iar nu limitată… De exemplu, ce inimă de Maica Tereza trebuie să aibă dânsul ca s-o șicaneze cu DNA-ul pe doamna profesor doctor Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, care a anunțat public că suferă de această boală? Și pentru ce? Țineți-vă de scaune să nu aveți un șoc:

Doctorița Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, este vizată de o anchetă tot mai complicată: au apărut două noi contracte de închiriere semnate cu firme private, fără organizarea unor licitații în prealabil. Surse spun că după verificări rezultă într-adevăr trei contracte în neregulă încheiate cu trei firme diferite. Toate ar fi fost semnate fără licitații așa cum prevede legea și fără aprobarea consiliilor de administrație ale direcțiilor sanitare și Ministerului Sănătății (…) Se pare că Monica Pop, director al instituției medicale în perioada semnării contractelor, ar mai fi și primit un salariu de 500 de lei (nu se poate!!!! îngrozitor!!! n.n.) de la una dintre firmele ce au avut contract de închiriere cu spitalul, lucru incompatibil cu funcția deținută.” (6 iulie 2016, ȘTIRILE PRO.TV )

Ooooo! Cetățeni, v-ați cutremurat de indignare? Corpul de control al luʹ Maica Tereza a descoperit în 2016 că S-AR PUTEA ca doamna Pop să fi luat un salariu de 500 de lei (!!!) de la o firmă pe care o avea în chirie, la spital! Pardon? Unde se petrece asta? Ei, bine, asta se întâmplă în țara unde astăzi ministrul Sănătății, Victoraș Costache, are un contract de 20 000 de euroi pe lună cu clinica privată care-i dictează „Ordonanța la miezul nopții” iar secretarul de stat din același minister ia un salariu anual de vreo 270 000 de „coco” de la spitalul particular pe care el însuși l-a selectat spre a ne investiga pe noi, dacă avem sau nu avem COVID 19, pe banii ministerului! Observați vreun paradox în cele de mai sus? Daʹ de unde! Dintre cele trei cazuri, este firesc ca DNA-ul s-o ancheteze la sânge pe doamna Pop , și numai pe dânsa!

Și tot Maica Tereza e cea care s-a luptat din greu cu doctorul Narcis Copcă, de la clinica Regina Maria, pentru că dânsul a avut tupeul de nesuportat să-și dorească să facă transplant pulmonar în România, țara aceea, știți, în care Radu Tudor n-avea autostrăzi până a căzut CIUMA ROȘIE de la guvernare, dar acum cred că are berechet, deoarece nu-l mai aud să se plângă că i-ar lipsi! Maica Tereza a fost la DNA, ca să-l pună la punct pe obraznicul de Narcis, și ne-a împărtășit din savuroasa sa experiență cu procurorii:

Recunosc că mi-a făcut plăcere să explic procurorilor mai multe despre modul în care s-a făcut acreditarea centrului de transplant pulmonar de la Sfânta Maria, despre discuţiile cu oamenii din domeniul acesta, dar şi despre cum se petrec lucrurile în general în transplant în România! Am lăsat şi ceva frumos în scris, scripta manent. Urmăriţi aşadar ce se întâmplă în transplant… în spitale şi în dosare! O să (continue să) fie interesant!” (ADEVARUL.ro, 28 noiembrie 2017)

Și chiar a fost extraordinar de interesant! Adică atât de interesant încât, pe 12 iunie 2018 doamna Monica Pop a scris pe pagina ei de FACEBOOK: „Am primit de la DNA hotărâre de clasare a dosarului! Pe motiv că FAPTA NU EXISTĂ! Sunt și procurori corecți! Are ceva de spus Vlad Voiculescu , cel care a făcut reclamația? Dormiți liniștit, domnule Voiculescu, mulțumit că ați mai făcut ceva rău? Cea mai mare catastrofă din sistemul medical, enorma greșeală a domnului Cioloș!

…în timp ce „neobrăzatul” doctor Narcis Copcă, cu acreditarea lui „penală”, cu tot, a scris istorie în medicina românească, înregistrând de la încântătoarele discuții ale lui Voiculescu Vlad cu procurorii și până astăzi OPT (!!!!) transplanturi de plămân, realizate cu succes într-o clinică din România!

Păi, Vlăduț, tată, ori suntem Maica Tereza, ori nu mai suntem!

Dar nu te mai îmbujora și tu atât de sfielnic când îți mărturisește Gabriel că te-a numit așa… căci el botează tot ce iubește: bunăoară, când s-a îndrăgostit de BMW-ul lui, numai mușchi și vitamine, l-a botezat „Siegfried” iar când zburdalnicul ALFA ROMEO, din garaj, i-a sucit mințile, i-a spus „Marcello”… Însă asta a fost demult… acum, că a mai îmbătrânit, a lăsat-o și el mai ușor cu simbolurile virile, și a trecut la figuri mai cucernice deși mărturisește că încă mai visează cai negri care-i fac unele avansuri…

                                                                                                               Luminița ARHIRE

Citiți și:

Dragostea târzie a unui filozof-cetățean

Și calul, băiat deștept…

O țară plină ochi de repere morale

„Cum să ne despărțim în 11 pagini de Grupul de Dialog Social” – manual de bune practici

Gabriel Liiceanu, în căutarea unui nou stăpîn

Gabriel Liiceanu, acest Avram Iancu al grofilor, călare pe un BMW alb: „No, hai!” Da, hai sictir!

De la Liiceanu Gabriel la Bot Mălin nu-i decât un pas

Gabriel Liiceanu – mare om, mare caracter! – folosea colegii pe post de cobai

 

2 Comments

 1. kali13

  Dna Arhire, articolul este atât de bun, încât, dacă n-ar fi de plâns…aș leșina de râs

 2. gigimutu

  de ce pixul meu nu se da o lege asa:

  ai acuzat pe cineva de ceva, spagi, contracte dubioase, etc. si se dovedeste ca nu ai dreptate, pai nene, puscaria, minca-mi-ai …..!!!
  asa am scapa si noi de pulifrici ca v.v. care arunca cu mizerii in doctori de prestigiu, doar ca sa-i distruga!!!! asta a fost ministru al sanatatii in Romania?
  bleah!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *