Cadran international

Marea Britanie, statul criminal

  Alfie Evans este un copil care în data de 9 mai, dacă mai apucă, ar împlini doi ani si […]

 

Alfie Evans este un copil care în data de 9 mai, dacă mai apucă, ar împlini doi ani si care a fost condamnat la moarte de un judecător dement si de niste medici criminali de la spitalul unde este ținut în viață de aparate în Liverpool.

Băiețelul e in comă de la 6 luni. Și, conform legislației din Anglia, statul a decis să îl omoare pentru a-i asigura un sfârșit demn.

Părinții s-au opus eutanasierii pentru că încă speră într-o minune. Au obținut pentru copil cetățenia italiană si acceptul unui spital din Italia care s-a angajat să îl țină în viață cât e nevoie și să îi și facă noi investigatii. Copilul are reacție cand aude vocile părinților. Deci, nu știu ce comă e asta.

Când tatăl baiețelului s-a dus să îl ia, să îl ducă la elicopter, a trăit pentru a doua oară iadul, pe care îl trăia deja de un an jumatate de când avea copilul în comă. Statul italian a pus la dispoziția familiei Evans un elicopter militar cu personal specializat si dotat corespunzator unor astfel de transporturi. Reprezentanții spitalului au chemat însă poliția, care a împiedicat omul să își ia copilul.

Pe 25 aprilie la ora nouă seara copilul a fost deconectat de la aparate. Dar nu a murit, deși medicii au spus că va muri în câteva minute. Si în continuare se încăpățînează să trăiască. Mamei i s-a permis să îi dea apă și a fost conectat din nou la oxigen după câteva ore în care a respirat deconectat și în care părinții i-au făcut respiratie gură la gură ca să îl ajute cu aer. Dar, dacă nu e hrănit artificial e puțin probabil să aibă putere să supraviețuiască.

Ce scriu eu aici pare un film prost, nu? Ei bine, nu e. E chiar realitatea. Se întamplă în Marea Britanie. Unde copiii aparțin statului, care poate face tot ce vrea cu ei, fără acordul părinților. Pare incredibil. Dar doar pare. Fiindcă asta se întâmplă acum, cand scriu rândurile acestea, pe 26 aprilie la ora 1 dimineața. Un copil luptă să trăiască după ce a fost deconectat de la aparatele care îl țineau în viață, pentru că un tribunal englez a stabilit că băiatul trebuie să moară „demn”.

Cine zicea că noi românii suntem pe ultimul loc la toate? Că suntem cei mai răi din Europa? Cine zicea că noi suntem maimuțele?

Doamne, dă-i zile micuțului. Si dă-le o lecție criminalilor. Care de altfel trebuie băgați la pușcărie pe viață.

                                                                                                                                  Cristina LEORDEANU

4 Comments

 1. Simona

  Lipsa de solidaritate între oameni își spune cuvântul. Capitalismul i-a alienat radical pe oameni. Nici măcar în fața acestei teribile drame părinții copilului nu reușesc ca împreună cu sute și mii de alți părinți, să i-a spitalul cu asalt și să smulgă copilul din ghearele acestui stat criminal și să-l predea pe mâna Ambasadei Italiene?! Incredibil în ce stadiu de jale am ajuns să trăim sub tirania nepăsării, tirania “veseliei”. Pe undeva, fiecare om în parte poartă o anumită vină pentru aceasta și multe alte situații în viitor! Doamne, ajută acest copilaș să trăiască, să scape micuțul.

 2. Lucidu

  Ne dam din ce in ce mai mult seama-adica cei care mai pot gandi liber- ca in vremurile astea, asa zisa democratie nu are nimic de-a face cu drepturi, libertati, dreptate etc! Este vorba numai despre Zeul Ban.
  Atat si nimic mai mult, oamenii sunt niste piese bune doar pt. a produce multi bani in beneficiul unora, piese care pot fi inlocuite oricand casate, sterse din evidenta, aruncate in uitare atunci cand vor sa si consume!
  Mai rad unii de justitia din perioada socialista, ce prosti, pai in comparatie cu ce vedem azi, pe atunci era parfum, etica si echitate!

 3. P.M.

  Adevarat Simona ce ai scris;si in tara e aceeasi nepasare,aceeasi dezbinare;si totul a plecat de la presa si televiziune;de aici s a creat aceasta dezbinare intre oameni;oamenii,influentati de stiri ,,adevarate”s au impartit in foarte multe tabere:unii sunt cu Psd,altii cu Pnl,altii cu Pc,cu Udmr si care or mai fi;putini stiu ca tot raul in societate pleaca de la politic,politicienii fiind toti,dar absolut toti niste nenorociti;dezbinarea a fost creata pentru ca lumea sa nu fie unita;daca oamenii ar fi uniti,politicienii ar trai cu spaima ca lumea ar iesi si i ar alerga iar atunci ar fi foarte atenti sa numai legifereze tot felul de tampenii care inrobesc si limiteaza libertatile oamenilor

  • Simona

   P.M. nu am dezvoltat ideea acesta atât de mult ca dvs. dat împărtășesc aceași viziune și părere despre societate și cauze. Este adevărat că masele au fost dezbinate prin înșelătoria politică, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără manipalurarea mass media. Cel mai trist este că dincolo de noi, acum, imediat -, cei care vor plăti pentru prostia și lașitatea noastră sunt generațiile viitoare. Participăm la crearea unei discontinuități care o să ne coste enorm! Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *