Lichele

Marian Tivilic Moroșanu, mai mult „Securilă” decât „Ceaușescu”

  Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu scria într-un articol că Marian Tivilic Moroșanu, poreclit „Ceaușescu” de colegii lui de la #rezist […]

 

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu scria într-un articol că Marian Tivilic Moroșanu, poreclit „Ceaușescu” de colegii lui de la #rezist și „Securilă” de pesediști, a fost „primul tânăr care a intrat în Comitetul Central, deschizând practic porțile clădirii pentru alungarea lui Ceaușescu”. Chestia cu trestia  este că la amiaza zilei de  22 decembrie 1989, când Nicolae Ceaușescu decola cu elicopterul de pe acoperișul CC-ului, pătrunderea în imobilul respectiv a fost orchestrată de Securitate și primii care au intrat erau tineri ofițeri sub acoperirea de „manifestanți” împreună cu interlopi bucureșteni care erau informatori de nădejde. Obiectivele misiunii acestui „comando de asalt” mixt erau: seiful cu valută și documentele secrete abandonate. Deci, Tivilic ce era: securist sau turnător devotat? Se naște această întrebarea fiindcă chiar ziaristul care-l înfățișa ca „erou” pe Moroșanu, poreclit ulterior „Ceaușescu” pentru că-i imita vorbirea șefului statului, Sorin Roșca Stănescu a fost deconspirat ca informator al Securității. Și acțiunile desfășurate în prezent de individul cu părul oxigenat au o duhoare securistică pregnantă, ‘geaba sunt stropite cu parfum SRI importat din Occident.

Marian Tivilic Moroșanu, de profesie „revolutionar” și „protestatar”, nu a muncit în viața lui, trăiește din indemnizația de revoluționar și ce mai primește ca stimulent din străinătate pentru agitarea apelor prin anarhie și destabilizare politico-socială în România. Culmea este că trăiește chiar bine, așa cum ne urase Băsescu la toți, dar se pare că a avut efect doar la colegii lui securiști! Ăsta de umblă cu părul vopsit ca o cotă masculină chiar recunoaște că „munca” lui este protestul non-stop, așa cum se vede din dialogul cu un contestatar de-al său pe Facebook:

Click pe imagine pentu mărire!

Marian Tivilic Moroșanu a devenit marea vedetă blondă a protestatarilor #rezist după ce a acostat agresiv pe stradă mai mulți demnitari, inclusiv președintele Curții Constituționale și a vandalizat intrarea în Ministerul Justiției împreună cu alți smuciți ca el. Politicieni la fel de ciudați ca el, în frunte cu celălalt gângav de la Cotroceni, s-au înghesuit să-și facă poze cu măscăriciul oxigenat, un veritabil simbol al anarhiei.

Nu puteau să lipsească din colecția de fotografii a gângavului tupeist nici procurorii statului subteran, Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr, la fel de „securilă” și ei!

La sfârșitul săptămânii trecute au început să circule pe platforma socială Fecebook niște fotografii extrase dintr-un documentar cu cele șapte deplasări ale minerilor la București, cunoscute sub denumirea zeflemitoare de „mineriade”. În acele fotografii apare un tânăr alături de Miron Cozma, liderul minerilor, care spre deosebire de restul minerilor nu are cască și seamănă izbitor de mult cu „revoluționarul” și „protestatarul” Marian Tivilic Moroșanu.

Înghesuit de propriii lui colegi din tribul #rezist, toți „mitingiști” soroșiști de nădejde, Tivilicul cel arțăgos și grabnic vărsătoriu de sânge pesedist, a început să se apere susținând că nu-i el cel din secvențele documentarului și că fusese arestat la mineriada din iunie 1990, când cu atrocitățile minerilor împotriva studenților din Piața Universității și a tot ceea ce mișca prin zona centrală, dacă aducea a fizionomie de ‘telectual. Posibil, dar imaginile cu „țivilul” de lângă Cozma sunt de la mineriada din septembrie 1991!

Moroșanu a difuzat pe contul său de Facebook un filmuleț în care susține că nu se află el sub claia de păr de lângă Miron Cozma: https://www.facebook.com/morosanutivilic.marian/videos/2856236067751972/

Cred că „protestatarul” acesta profesionist, care umblă cu cioara vopsită – nu doar cu părul -, minte! Se vede din gesticulație, mincinoșii sunt agitați, nu pot sta locului cu mâinile și se scarpină permanent! La început crezusem că poza este o făcătură, dar chiar el recunoaște că filmarea de unde a fost extrasă fotografia este reală, doar că neagă că el ar fi personajul. Acum, când văd reacția individului, înclin să cred că el este în imaginea cu minerii.

De ce și-a vopsit părul Marian Tivilic Moroșanu și de ce a adoptat numele Ceausescu Marian pe Facebook? Îi este rușine cu fizionomia sa reală și cu numele său adevărat sau vrea ca lumea să nu și-l mai amintească pe cel care era alături de Miron Cozma la „mineriada” din 1991?

Dan Badea, jurnalist la Argesplus.ro, pe pagina sa de Facebook: „Avem de facut specificatia ca Marian Ceausescu a fost aici cu Cozma in 91, nu in 90! El a spus-o! Mdea! la o alta mineriada, ca la aia din 90 era arestat si pozat ca la buletin sau ca un ginere, evident, rupt in bataie! Plus ca, asta e, ce face alde Ceausescu dupa ce isi ia omorul in iunie 90 de la mineri, vrajeala? Dupa cum vedeti si recunoaste chiar si el, sta in mijlocul lor un an mai tarziu! Pentru ca la romani pana si revolutiile se fura! Mai multa bataie mi-am luat eu de la punkerii craioveni decat asta de la mineri!” (https://www.facebook.com/search/top/?q=avem%20de%20facut%20specificatia%20ca%20marian%20ceausescu&epa=SEARCH_BOX)

Tivilic sau cel care seamănă cu el apare în acest documentar la minutele 11:57 și 29:31:

În mod cert personajul de lângă liderul minerilor nu doar că seamănă foarte bine cu el, parcă ar fi clona lui, dar se potrivește la fix și ca vârstă. Marian Tivilic Moroșanu este născut în 19 septembrie 1968, deci în aceste secvențe de la mineriada din 25-26 septembrie 1991 ar fi avut 23 de ani.

Vrând să dezmintă acuzațiile, Tivilic a postat niște fotografii din tinerețea lui revoluționară, dar pozele mai mult confirmă că el este cu minerii, așa cum se vede și în aceasta de mai jos, „rivoluționarul” având aceeași freză cu „contrarivoluționarul” în salopetă.

Click pe foto pentu mărire!

Dar cea mai haioasă este fotografia tip „dosar de infractor – Urmăriți, prindeți, arestați!”, întocmit mai mult ca sigur de un „plotonier” de miliție!

Click pe foto pentru mărire!

Acesta din fotografiile față și profil este Marian Tivilic Moroșanu în arestul poliției – 15 iunie 1990. Așa susține Tivilic și se pare că el este și cel care a distribuit fotografiile pe internet. Păi, individual este dichisit ca pentru nuntă, iar înscrisul de sub fotografie se vede clar că-i contrafăcut!

Joc rummy (remi).

Mai mult, eu înțeleg că militia abia se transformase în poliție și suferea la capitolul „dotări”, dar chiar să-i legi de gâtul bietului nuntaș o tablă de rummy (remi, pe românește) cu trei pietre de joc și cu un Joly Joker la mijloc, pe linia superioară, e prea de tot!

                                                                                                                    Cosmina BARBU

 

5 Comments

 1. gelu

  E clar asta-i securist sub acoperire si numai asa se explica de ce este lasat de fratii sai securisti din SRI si de Jandarmerie, procurori si judecatori sa-i tracaseze si sa-i ameninte pe liderii PSD pe strada.

 2. gelu

  Pai securistii din SRI, DNA, ICCJ, PICJ, DIICOT, Jandamerie si Politie au grija ca acoperitul zis si Ceausescu care injura si tracaseaza membri PSD pe strada.

 3. wfrvc

  atentie!
  pe film la minutul 12:00 tinerelul intoarce capul spre dreapta lui CU UN GEST pe care l-am mai vazut la morosanu,practic da din cap spasmotic pentru o fractiune de secunda,probabil gest indus tot de loviturile la cap care i-au afectat vorbirea.
  cert e ca omul ala era acolo CA SA DARAME GUVERNUL.

 4. gigi grigorescu (Unicul)

  Prostu ăsta de Moroșanu combina curve în zona Gării de Nord și a cărat femei în Italia la Verona, Roma etc. Un papagal !

 5. Corect

  Am spus acum cativa ani ca el (vuvuzea) si cu Malin Bot (agent) pusi de SRI…daca faceam unul dintre noi ce au facut ei eram la puscarie de mult pentru ultraj si alte cacaturi! Plus ca e clar ca sunt finantati de undeva…Malin Bot face drumuri zilnic prin toata tara, pai de unde castigi atat sa te plimbi prin toata tara/ Europa cand tu esti jurnalist independent si ai doar un canal pe YouTube care nu-i aduce mai mult de 200 300 euro pe luna pentru ca am facut calculul la vizualizarile video-urilor lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.