Atitudini

Marius Albin Marinescu: A scris „Sputnik” despre mine, iarăși o să urle propaganda iohannistă că sunt „omul rușilor”!

     Cel mai curajos critic al lui Iohannis, supus presiunilor și cenzurii! „Justițiarul” figurează pe lista neagră a serviciilor […]

 

   Cel mai curajos critic al lui Iohannis, supus presiunilor și cenzurii!

„Justițiarul” figurează pe lista neagră a serviciilor secrete românești și străine care ne monitorizează, am fost indexați pe listele publicațiilor incorecte politic de malaxorul propagandei globaliste”

BUCUREȘTI, 17 mart – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Consacrat drept cel mai vechi și constant critic al lui Klaus Iohannis, încă de la începuturile carierei locale a actualului președinte, jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu este supus unor atacuri permanent din partea susținătorilor președintelui.

Și, dacă insultele și calomniile sunt deja o constantă în spațiul public și politic, a apărut un alt fenomen: blocare prin mediile de socializare. Ori, în condițiile în care acestea tind să înlocuiască presa de informație, concurând în audiență publicațiile profesioniste, blocarea conturilor este o practică folosită de grupurile din jurul personalităților.

Fondator al publicației „Justițiarul”, Marius Albin Marinescu a publicat documente despre Iohannis – și este, de fapt, la originea dezvăluirilor promovate și dezvoltate în ultima vreme de „Lumea Justiției”, RTV, Antena 3 și alte publicații.

„Justițiarul” a publicat anchete și analize ale unor autori antisistem, atât din domeniul politic, cât și din zona bancară, economică, dar și din domeniul serviciilor secrete.

De asemenea, Marinescu și colaboratorii săi au o meritorie activitate în abordarea unor subiecte din zone „tabu” ale trecutului, mai ales din perioada interbelică.

Da, o activitate meritorie, dar și riscantă – pentru că acest excelent jurnalist și conducător de publicație este ținta atacurilor, presiunilor și blocajelor. Recent, contul său principal de Facebook a fost din nou blocat, fără vreun motiv clar. Iată mesajul transmis de Marius Albin Marinescu:

„Contul personal, Albin Marinescu mi-a fost blocat pentru o lună doar pentru postarea unui articol, fără alte comentarii la acesta. Îi rog pe cei cu care sunt prieten pe contul respectiv să anunțe, fiindcă nu mai pot comunica acolo și nici să răspund pe mess. Mulțumesc!”

De fapt, blocarea conturilor sale de Facebook este un fapt constant, iar despre problemele incisivei reviste „Justițiarul” scrie chiar Marius Albin Marinescu:

„Suntem prigoniți de propaganda oficială a sistemului, cât și de trollii postaci de tip #rezist. Site-ul „Justițiarul” figurează pe lista neagră a serviciilor secrete românești și străine care ne monitorizează. La fel, am fost indexați pe listele publicațiilor incorecte politic de malaxorul propagandei globaliste și catalogați ca „fake news” pentru discreditare.”

Facem precizare că aceste campanii contra așa ziselor „fake news” nu se bazează în multe cazuri pe probe – ci pe catalogări, mizând pe un public semidoct, cu păreri preconcepute, suficient de superficial pentru a nu verifica acuzațiile.

Este și cazul Sputnik Moldova România – probabil singura agenție de presă care însoțește afirmațiile cu link-ul activ al sursei – dar și al multor publicații care nu se încadrează în mainstream sau în presa sistemului.

Poate ar fi momentul unei acțiuni comune, concrete – pentru că e vorba de denigrarea muncii unor jurnaliști și de afectarea libertății presei, prin blocaje și presiuni, multe dintre aceste activități fiind realizate prin persoane plătite – sau chiar prin firme și ONG-uri finanțate special.

Sursa: https://ro.sputnik.md/analytics/20190317/25185147/Cel-mai-cunoscut-critic-al-lui-Iohannis-supus-presiunilor-si-cenzurii.html

 

4 Comments

 1. Augusta

  Sa nu va pese! Haitele nu au alta treba decat sa latre si sa-si arate coltii. Dumnezeu-Cuvantul-Adevarul sa fie cu dvs!

 2. Si eu sunt blocat pentru 30 de zile, mai am 10 zile de pedeapsa dar nu stiu de ce, mai ales ca postarea pentru care am fost blocat, in urma revizuirii pe care am cerut-o, s-a constatat ca nu incalca standardele facebook….
  Facusem un alt cont dar, pentru ca am scris de coruptia din UE si ca Romania ar trebui sa paraseasca cloaca plina de coruptie a UE, unde fruntasi la abuzuri si coruptie sunt cei din PPE, dupa 5 zile mi-a fost dezactivat.
  Deci, cu toate aceste patanii, eu nu mai cred ca facebook mai este o retea de socializare nepartinica politic.
  E clar ca face jocuri politice si e clar ca se implica DIRECT in aceste jocuri politice.

  • gigimutu

   Domnul Valter,

   parerea mea (eu nici nu am cont de facebook si nici nu o sa-mi fac in viata mea), este ca facebook-ul este un cacat cu C mare.

 3. un mizantrop

  Este ofensiva de primavara! Pe langa oprimarea blogarilor care au ceva de spus si dovezi in sprijin, a inceput si ingreunarea accesului utilizatorilor, mai ales pentru cei ce refuza contul FB, deci, scapati oarecum de sub controlul total…Culmea, mie mi se pare ca rusii de la Sputnik sunt foarte directionati in politica putinista, sub aparenta unei independente. Laudarea adversarilor tradarii de tara e doar o forma de presiune si santaj pe cei tinuti in lesa. Sub umbrela antirusa si condamnarea ciumei rosii si-au facut cuib toti vandutii si astia nu prea aleg de unde-si primesc argintii, unii chiar nu stiu ca plata de la serviciul secret german e asigurata de urmasul KGB, iar cei ce stiu sunt cei mai infocati mistificatori de adevar… Iar lauda e facuta tocmai sa asmuta aceste javre…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.