Colimator

Mărturii din interiorul #rezist : Cine sunt „revoluționarii” Maidanului din Piața Victoriei? (II)

                      Organizația Națională de Guerilă „Rezist” (II)                                                                   […]

 

 

 

                Organizația Națională de Guerilă „Rezist” (II)

 

 

                                                              Motto: „Vreme trece, vreme vine, 
                                                                            Toate-s vechi si noua toate; 
                                                                            Ce e rau si ce e bine 
                                                                            Tu te-ntreaba si socoate; 
                                                                            Nu spera si nu ai teama, 
                                                                           Ce e val ca valul trece; 
                                                                           De te-ndeamna, de te cheama, 
                                                                           Tu ramâi la toate rece.” („Glossă”, Mihai Eminescu)

 

 

Ramasesem la Ucraina si aveam de gand sa va prezint similiaritati izbitoare cu ce se intampla la noi, in domeniul „activismului ONG-ist”. Deci, o scurta recapitulare…ajunsesem la Romanian-American Foundation, si la un personaj din boardul acestei Organizatii care baga banii in ONG-urile din Romania. Acest personaj a trecut si pe la UNDP Ucraina, brat al Natiunilor Unite in tara vecina. Sa luam un pic la puricat UNDP Ucraina.Nu doar ca sunt aceleasi lozinci plimbate, nu doar ca sunt aceleasi entitati implicate, dar personajele din  aceasta asociatie sponsorizata direct de Natiunile Unite sunt trase la indigo cu cele de la noi. Ne aflam deci, in fata unei retete bine pusa la punct si testata in timp.

(Click pe imagini pentru mărire!)

Lista de priorități a UNDP Ucraina.

Lista de priorități a UNDP Ucraina.

Desigur ca pe hartie toate aceste doleante suna minunat. Dar, din experienta Romania, ele raman in general doar pe hartie. Eu simt ca bataia, jocul, este de fapt in alta parte. Alte lucruri ii mana pe ei in lupta. Cum ar fi crearea unui nou tip de om, total subordonat si obedient structurilor create de ei. Cu bugete de zeci de milioane de dolari, s-ar putea scoate din saracie milioane de oameni. In schimb, aceste organizatii, promit raiul pe pamant, dar realizarea acestui rai pe pamant este totdeauna intr-un viitor oarecare, pana atunci insa, cetatenii tarilor unde aceste programe apar trebuie sa indeplineasca conditii: „civism”, „toleranta”, „progresism”, „acceptarea globalismului”. De fapt, ei actioneaza intocmai ca o secta. Va prezint mai jos cativa dintre “ambasadorii UNDP, ambasadori ai tolerantei cum ii numesc ei cu dulceata.

Ambasadorii toleranței din Ucraina, la fel cu ONG-iștii din România.

Ambasadorii toleranței din Ucraina, la fel cu ONG-iștii din România.

Reteta este simpla: se cauta persoane cu vizibilitate, care vor primi mici avantaje…poate mai multa vizibilitate, poate posibilitatea de a publica o carte, de a expune, calatorii si burse afara, promisiunea ca va urma o cariera , si de ce nu, chiar avantaje materiale pe termen lung. Doar fiecare dintre noi miroase unde sunt banii.Am ales doua personaje care mi s-au parut reprezentative pentru a demonstra nu asemanarile caci ar fi putin spus, ci copia la indigo a unei miscari „spontane”.

Sa incepem cu Pavlo Vyshebaba, care este Muzician si Eco Activist. Vizitandu-i profilul si cautandu-l pe net, am descoperit ca pe langa rolul de ambasador al Tolerantei in cadrul UNDP, Pavlo mai face parte si din ONGul Unique Planet.

Pavlo în sânul ONG-ului Unique Planet, uniți sub deviza: „We’re all one planet”.

Pavlo în sânul ONG-ului Unique Planet, uniți sub deviza: „We’re all one planet”.

Imaginea ne pare cunoscuta nu? Daca nu am fi stiut numele personajelor, ne-am fi putut gandi foarte usor ca sunt Romani, hastagul este la locul sau, barbile, atitudinea, sloganul. Acest ONG se ocupa de incalzirea globala, este impotriva fermelor industriale, si militeaza pentru energia verde. Teme frumoase, caci, intotdeauna temele de la suprafata sunt frumoase. Cautand prin internet, am dat de Pavel si intr-o alta ipostaza, intr-un cadru mult mai oficial si select.

Pavlo la o discuție despre toleranță în cadrul unei conferințe a Centrului Internațional de Studii Politice.

Pavlo la o discuție despre toleranță în cadrul unei conferințe a Centrului Internațional de Studii Politice.

Centrul International de Studii Politice. Mai sa fie, ceva imi suna cunoscut in urechi, imi zbarnaie asa cumva pe langa ureche, mi se pare ca mai auzit ca am mai vazut. Ce sa fie oare?

Background

ICPS was founded in 1994 upon the initiative of the Prague-based Open Society Institute (OSI). At that moment, ICPS was the first independent think-tank in Ukraine. Its mission was to analyse economic policy and prepare long-term forecasts for the Government and President of Ukraine.

Si uite asa, ajungem la aceeasi caracatita. Bunicul Soros apare din nou. Practic Centrul International de Studii Politice a fost finantat de Open Society principala fundatie a „neputinciosului” batranel Soros. Totusi nu ar fi treaba treaba daca nu s-ar implica si ambasada Statelor Unite, vai dar ce cunoscut imi suna!

We offer to your attention the second issue  of the analytical-information product of the International Centre for Policy Studies, „Bulletin of the regional transparency”, which was developed in the framework of the project “Transparency, financial health and competitiveness of the local self-government in Ukraine” being implemented by ICPS and Slovak non-governmental non-profit organization INEKO with the financial support of the U.S. Embassy in Ukraine.

Puteti vizita in voie pagina Centrului International de Studii Politice aici: http://www.icps.com.ua/en/

Artista Alevtina Kakhidze, ambasador al toleranței în cadrul UNDP Ucraina.

Artista Alevtina Kakhidze, ambasador al toleranței în cadrul UNDP Ucraina.

Cu acest personaj va voi readuce in Romania. Pentru cei familiarizati cu activitatea culturala din Romania, cu lumea Artei in special, asemanarea artei realizate de Artista ambasador Natiunile Unite Alevtina cu un celebru artist român, este cu adevarat izbitoare. Izbitor este si mesajul lucrarilor de arta, la fel de izbitor este si comportamentul public al celor doi artisti. Alevtina este varianta feminina a artistului Dan Perjovschi. Despre Dan voi vorbi curand, momentan sa privim o prezentare a artistei si a temelor care o intereseaza. Trebuie sa recunosc ca preocuparile dansei se potrivesc perfect, absolut perfect cu interesele partenerilor strategici.

Prezentarea artistei și a intereselor sale.

Prezentarea artistei și a intereselor sale.

Partea care ne intereseaza din aceasta prezentare este urmatoarea: „talking about consumer culture, gender, love, culture of protest, experience of war, plants and everyday life, plants and dogs. Kakhidze has been an active and visible supporter of Maidan movements during winter 2013-2014”.

Deci, artista ne vorbeste despre: cultura consumerismului – sic!- trebuia si o tema anti globalism – teoria de gen, cultura protestului, experienta razboiului… apoi o da in diverse cu plante si catei. Desigur ca toti #rezist Alevtina a sustinut razboiul civil Maidan din 2014, razboi civil ce a dus la instaurarea extremei drepte la putere si la un haos general in Ucraina.

Deja pe mine ma doare capul. Sa derulam un pic. Deci, entitatile care actioneaza in Romania sustinand protestele #rezist si o intreaga miscare spontana a unei generatii, miscare spontana pregatita pas cu pas de ani si ani de zile, aceleasi entitati actioneaza fix in acelasi fel cu acelasi gen de personaje si in Ucraina, si au sustinut si potentat conflictul civil Maidan. Frumos, foarte frumos. Am promis ca ne vom intoarce in Romania, sa mai cunoastem cateva brate ale caracatitei. Ramasesem la Dan Perjovschi. Deci!

Desen de Dan Perjovschi despre libertatea de exprimare.

Desen de Dan Perjovschi despre libertatea de exprimare.

Inainte de a comenta despre Libertatea de Exprimare, un fragment dintr-un interviu cu Dan Perjovschi: „M-am asociat cu mişcările critice sau ONG-iste de la început. Din perioada sorosistă. Care, apropos, a fost mini Marshal Planul Europei de Est. Au dreptate monştrii de azi să se supere pe Soros. Multe din entităţile critice şi independente de azi sunt sau provin din ONG-uri formate atunci. Societatea închisă se teme de aia deschisă. Am desenat din 1990 pentru ONG-uri şi pentru iniţiative artistice independente. Pentru Fundaţia “Gheorge Ursu”, pentru România Curată. Aşa că pentru mine translatarea pe pancartele “Salvaţi Roşia Montană” şi “Rezist” a fost naturală. La fel ca social media pe care eu o folosesc acum, ca extensie directă a proiectelor mele.”

Libertatea de exprimare este libertate de exprimare atata timp cat serveste scopurilor bine definite ale Globalismului. Cam asta uita sa ne spuna Dan Perjovschi. Cat timp abordezi teme potrivite curentului si iti tii gura, sistemul te rasplateste. De fapt, sub o masca umana, sunt aceleasi interese dintotdeauna. Ocupatie. Dictatura. Nu este cu nimic diferit decat bolsevismul. S-au rafinat metodele, acum te lasa sa urli, atata timp cat nu esti periculos, urla caci oricum putini de vor baga in seama. Nu stiu daca statul paralel exista, dar o societate paralela exista cu siguranta. Societatea deschisa a ONG-urilor. Deschisa doar pentru cei care „merita”. Pana la urma, vrem nu vrem tot la segregare s-a ajuns. Instrumentele de coercitie le simti imediat. Oricum le mirosim cu totii, doar ca unora ne place intr-adevar corectitudinea si dreptatea. Daca tot imi propui libertate, libertate de exprimare, atunci accepta-ma asa cum sunt si cum gandesc. Caci cum calci peste linia clar trasata, esti lovit. In anul 2011 expuneam alaturi de Dan Perjovschi si altii, in cadrul unei expozitii Impotriva Discriminarii. Toate bune si frumoase, si eu cred ca Discriminarea nu ar trebui sa existe, si am militat pentru asta. Totusi, in momentul in care m-am departat de la linia partidului ONGIA, si am criticat manipularea protestelor si alte chestii nasoale, au inceput sa mi se ia. Nema expozitii. Nema expozitii de grup. Nema simpatie. Pai asa facem tovarasi? Ce libertate este asta?

Afișul expoziției „Silence kills”, expozitie de grup alături de Dan Perjovschi.

Afișul expoziției „Silence kills”, expozitie de grup alături de Dan Perjovschi.

Cum se fac jocurile presei „independente”. Deontologie profesionala.

Dupa ce veti vedea articolele semnate de Matei Barbulescu si de Timea Hont, veti intelege de ce nu pot adera sub nici o forma la acest gen de jurnalism asa-numit „independent”. Au fost destule deovezi si in primul episod, dar acum o voi arata mai clar.

Pe domnisoara Timea Hont am cunoscut-o personal, m-a vizitat la domiciliu, am stat la bere, si am deschis si problematica Casa Jurnalistului. Incerca sa ma convinga de corectitudinea lor, pozau bineinteles in jurnalisti care se sustin singuri, insa ultimul model de Mac Book Air pe care il flutura domnisoara spunea cu totul altceva. Totul se ascunde bineinteles in spatele donatiilor de la binevoitori, adica oameni care intra pe siteul lor si doneaza 5 euro de exemplu. Despre Timea Hont si rolul ei de eroina din timpul protestelor Uniti Salvam, putem afla din DOR. DOR este inca o oficina a globalismului, Decat O Revista pe numele ei lung. http://www.decatorevista.ro/uniti-salvam/ 

Voi reveni la DOR…caci ne intalnim si acolo cu multe personaje cunoscute deja, printre care Dan Perjovschi, despre care am vorbit mai sus. Sa continuam acum cu povestea Casa Jurnalistului.

In timpul alegerilor din 2014, dau peste doua articole din Casa Jurnalistului, unul despre Ponta si unul despre Monica Macovei. Cel despre Ponta este scris de Matei Barbulescu, si cu el ne-am mai intalnit in primul episod, camarad bun cu Cristian Neagoe.

Articolul despre Ponta, numit Martorii lui Ponta, nu stiu daca il pot numi articol, si daca poate fi jurnalism, ci mai degraba o infiltrare a lui Matei Barbulescu – la ordinul cui? – intre tinerii care faceau campanie electorala pentru Ponta. O lovitura sub centura, sub masca jurnalismului iese o bascalie ieftina, totul pentru a ne arata cat de prosti sunt votantii PSD. De fapt asta a fost deviza acelei campanii. Si a celei care a urmat in 2016, si deviza protestelor #rezist, si cine stie pana cand.. Din articol nu putea lipsi bineinteles, netam nesam, si un pic de propaganda pro DNA, astfel, sub o fotografie gasim urmatorul text: „Radio 21: Procurorii DNA fac percheziții la sediul… Se întrerupe, facem prezența Gretos de ieftin, parca citeam Ziarul Scanteia din anii 50…oricum puteti citi bascalia de articol aici: http://casajurnalistului.ro/martorii-lui-ponta/

Matei Bărbulescu îmbracat în cioban la protestul ciobanilor… aceeasi stratagemă ieftină.

Matei Bărbulescu îmbracat în cioban la protestul ciobanilor… aceeasi stratagemă ieftină.

Acum vom trece la colega de “redactie” a domnului Barbulescu, Timea Hont, si la articolul acesteia intitulat: Partidul Salvati DNA. Pam pam! Din titlul iti dai deja seama cam pe ce pozitii se situeaza duduia. Din Uniti Salvam Rosia Montana, s-a ajuns la “Salvati DNA”. Mirific, absolut mirific.

Citam: “Am umblat două luni după Monica Macovei și în timpul ăsta am trecut prin toate stările, de la respingere totală la adeziune sinceră. Am văzut cu ochii mei pe ce ușă a intrat societatea civilă în politică” Doamne, ce vrajeala ieftina, ce trucuri politicianiste! Garanteaza ea, Timea Hont. A vazut ea pe ce usa a intrat Monica Macovei in politica! Si ca sa prinda mai bine la fraieri, arunca “vrajeala” de Maradona de cartier: “Am trecut prin toate starile…de la respingere….” Adica, si ea, ca si noi a avut indoielile ei, dar catindata s-a dovedit de buna credinta! Hahaha! Oricum, aici aveti toata linguseala, toate limbile groaznice in fundul M10 si al doamnei Macovei, una din cele mai mari tradatoare nationale din istoria post decembrista, cea care ne facea de ras in fata Consiliului Europei. ..cam asta este neutralitatea si deontologia Casei Jurnalistului, un fel de calai publici si lingai publici in acelasi timp. Nu m-as fi mirat de la orice televiziune cu state, de la orice ziar cu state, dar din partea unor tineri care se dadeau curati ca lacrima nu m-as fi asteptat.  http://casajurnalistului.ro/partidul-salvati-dna/

Autoarea articolului, Timea Hont, în strada protestând, ultima din stânga.

Autoarea articolului, Timea Hont, în stradă protestând, ultima din stânga.

In partea din dreapta a pozei-ultimul din dreapta cu camera in mana, observam un alt prezent peste tot, cunoscut peste tot in lumea #rezist, Vlad Petri.

Vlad Petri este fotograf si regizor. Este prezent la aproape fiecare protest. Colaboreaza activ cu Vice si Casa Jurnalistului. Aceleasi nume iar si iar si iar. Pe langa asta, apare in Dilema- normal, doar nu erau sa lipseasca de pe lista, nu? Vlad Petri a facut si liveul de la Marsul pentru Viata, in care exact ca Sandi, le punea vezi doamne intrebari participantilor, doar doar or spune ceva tampenii si vor putea da ei pe live. Oamenii nu stiu de obicei de cine sunt filmati, de aceea vorbesc liber. Culmea este ca domnul Vlad Petri isi bate joc impreuna cu prietenii sai de Romanii care au alta parere decat el, sau alte optiuni politice, sau nu au atata educatie ca el.

Ironii ieftine ale artistului ONG-ist Vlad Petri, un umanist care iși bate joc de oameni.

Ironii ieftine ale artistului ONG-ist Vlad Petri, un umanist care iși bate joc de oameni.

Ca sa va dati seama de varza ideologica din capul acestor personaje este suficient sa ne gandim ca domnul Vlad Petri ii injura pe pupatorii de moaste, fac misto de biserica, fac misto de crestini, fac mistouri crunte de oamenii din paturile sociale de jos, fac misto de votantii PSD, dar, apoi organizeaza de exemplu o expozitie la Bucuresti care se cheama : People of Romania. Expozitia ne prezinta fotografii cu oameni din clasele sociale de jos, oameni simpli de la tara si felul in care traiesc. Hopa! Deci daca e sa fie arta, e cool. Cum zicea un prieten de-al meu Rom: Va place muzica tiganeasca dar nu va plac tiganii! Ha? Pai cum e domnu Petri? Bunica-ta nu se inchina la Icoane?

Afișul expoziției „People of Romania” despre oamenii din satele Romaniei, „asistatii social” (sic!).

Afișul expoziției „People of Romania” despre oamenii din satele Romaniei, „asistatii social” (sic!).

Voi incheia episodul 2 al Organizatiei Nationale de Guerilla, legandu-l pe domnul Vlad Petri, de un alt soldat in armata nebuniei nationale, domnul Alexandru Solomon, regizor si domnia sa. Cred ca filmul sau cel mai de succes a fost acela in care isi taia manuta fina cu un cutitas la fel de fin. Dar pana sa va povestesc intamplarea, sa va explic atacul tamp, va mai dau o fotografie, care ne arata cum bratele apartin aceleiasi caracatite. 

Doi vajnici soldați în războiul „rivoluțiilor” aranjate: Vlad Petri si Alexandru Solomon.

Doi vajnici soldați în războiul „rivoluțiilor” aranjate: Vlad Petri si Alexandru Solomon.

Am dat de postarea domnului Solomon intamplator pe Facebook, si inainte sa dau play, am vazut ca era taguit Vlad Petri. Mi-am zis…hm…da, iar ceva senzational si mirobolant, iar neomarxisme si mistocareli. Am dat play si…ce am vazut mi-a intrecut orice imaginatie. Domnul Solomon, se afla in fata Mitropoliei, cu un lant de plastic la gat, lant ce imita aurul, de lantuc avand agatate poza lui Dragnea, poza lui Putin, poza Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse Kyrill, si poza Patriarhului Daniel al Bisericii ortodoxe Romane. Astfel, domnul Solomon scoase un cutitas din buzunar si se taie la mana stanga, apoi dintr-o bocceluta scoase niste bani si incepu sa ii arunce pe jos. Niste oameni saraci, ca sa nu zic ca erau de etnie Roma, au sarit sa ii adune. In prima faza, am avut impresia ca domnul Solomon este rasist si vrea sa isi bata joc de Romi. A dat apoi dansul explicatiile in direct, in timp ce era luat pe sus de jandarmi. Citam : „M-am taiat intentionat. Cu ocazia vizitei Patriarhului Kirill al Rusiei, care vine in Romania cu binecuvantarea presedintelui Putin, fost coleg in KGB, am vrut sa fac un dar de sange si de bani in memoria tuturor victimelor represiunii comuniste, fasciste din Romania si din Rusia. Asta e tot”.

Alexandru Solomon așteptând sanctificarea sa în calitate de Pacient cu arginți.

Alexandru Solomon așteptând sanctificarea sa în calitate de Pacient cu arginți.

De ce am tinut sa va prezint acest caz aproape patologic? Din cunostintele mele, dobandite la Academia de Arta din Muenchen, unde am studiat, in momentul in care faci un “happening” – “act artistic”, trebuie sa fie doxa chestiunea. Trebuie sa nu lase loc de multe discutii, trebuie sa fie documentata nu 100% ci 1000%. Fiecare element trebuie sa insemne ceva, fiecare gest sau cuvant trebuie sa nu poata fi combatut. In cazul domnului Solomon, lasand gestica la o parte, si ea destul de “in ceata”, ajungem la declaratiile care insotesc acest act artistic. Practic, ni se spune ca Kirill a fost coleg de KGB cu Putin. Ceea ce este de-a dreptul hilar. Aflam despre Patriarhul Kirill: „În articol era vorba de bunicul meu Vasili Gundeaev, care lucra în anii 1920 la căile ferate şi aşa îşi întreţinea familia. Când a apărut articolul în ziar bunicul fusese deja „verificat”, pentru că în luna mai a anului 1920 el a ajuns în lagărul de concentrare de la Solovki. Au urmat apoi ani lungi de închisoare şi exiluri. Cu toate că a trăit în condiţii dintre cele mai grele, bunicul meu a rămas în viaţă, iar în anul morţii lui Stalin (1953), la vârsta de 71 de ani, a devenit preot. Tatăl meu era deja preot. El a fost unul dintre copiii despre care scria articolul din ziarul „Ateul”. A trecut şi el prin lagărele de concentrare staliniste din anii 1930, însă a reuşit să supravieţuiască.” Intreaga declaratie a Patriarhului Kirill aici – va supara multi #rezistenti: http://basilica.ro/pf-kirill-despre-marturisirea-credintei-ortodoxe-in-sistemul-ateu-si-despre-semnificatiile-libertatii-noastre-astazi/

Nebunia fenomenului #Rezist este ca pe langa implicarea ONGurilor, apar tot felul de indivizi, care mai de care mai haotici. Unii sunt neomarxisti, altii se dau impotriva politiilor politice-vezi doamne- si sunt anti comunisti, altii sunt chiar de dreapta si unii chiar de extrema dreapta. Avem si globalisti, avem si pro-rusi..minoritati sexuale, toti isi dau mana intr-un protest haotic care ba vrea UE, ba vrea Americani, si pe toti ii uneste ura fata de Dracnea. Asistam la un show macabru, si nu pot decat sa ma gandesc ce s-ar intampla daca puterea ar incapea pe mana gloatei nebune.

La fel de ingrijorator este faptul ca Facultatea de Teoria si Istoria Artei ii acorda sustinere lui Alexandru Solomon si “actului artistic” realizat de acesta. Bun, de data aceasta s-a ranit pe el insusi in spatele unui “act artistic” dar, ce vom face daca data viitoare ne va rani pe unul din noi? 

Susținerea Facultății de Istoria și Teoria Artei București pentru Alexandru Solomon.

Susținerea Facultății de Istoria și Teoria Artei București pentru Alexandru Solomon.

Voi incheia aici partea a doua, urmand ca maine sa cititi partea a treia. Urmeaza alte personaje interesante, toate unite sub acelasi steag al OENGIEI. Va voi prezenta harti, trasee #rezist, “sheeturi” cu sloganuri, liste cu persoane influente care trebuiau convinse. SRI se aude? Ei draci, pai cum, cand probabil si ei sunt bagati?

                                                                                                                                              Paul Hitter (ULEI SI APA)

 

3 Comments

 1. Mario

  Buna ziua Domnule Hitter.
  Dupa nume nu imi pareti neaos de-la nostru.Dar in sfarsit -ati exprimat bine in linii mari fenomenul;
  Insa ii lipseste ceva esential-si anume care sa fie etnia acestora implicati in acest adevarat razboi de gherila impotriva a tot ce este romanesc -si privind cu atentie tinta principala PSD-ul(dusmanul asa zis declarat al acestui grup paramilitar) sunt etnici romanii la varf comparativ cu struto-camila pd-pnl sau ce sa mai zic de usr(uniunea strainilor din romania).Deci tinand cont ca puteti devoala ce etnie sunt baieti din fata dar mai important cei din spatele organizatiei paramilitare-Rezist ne dati prilejul de a da la o parte ceata mediatica in care suntem infasurati acum.Astept un raspuns de la dumneavoatra.
  Cu stima

  • justitiarul

   Domnul Hitter susține că este rrom ca etnie. Nu este colaborator permanent al publicației noastre, așa că nu citește comentariile ca să vă răspundă.

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.