Colimator

Mașina de spălat „Albalux” de la „Sinteza zilei”

  „Dacă negăm virusul, asta nu înseamnă că nu există.” Asta spunea la emisiunea „Sinteza zilei” de pe Antena 3 […]

 

Dacă negăm virusul, asta nu înseamnă că nu există.” Asta spunea la emisiunea „Sinteza zilei” de pe Antena 3 domnul Arafat sub privirile umed-bovine ale pastorului răspopit. Se începe apoi un dialog aberant, în care amândoi încearcă (manipulatoriu) să convingă pe cei ce-i urmăresc, că toți cei care nu mai acceptă măsurile abuzive (unice pe planetă), sunt din categoria celor care nu cred în Covid. Că aceștia sunt cei ce consideră că toată istoria planetară de șase luni încoace este o farsă sinistră pusă la cale de oculta mondială.

În fine, sunt cei ce dezvoltă acele teorii ale conspirației demne de disprețul oricărui afiliat CNN care se respectă. Toate astea spuse de pastor pe un ton superior şi cu un zâmbet disprețuitor în colțul gurii. Ştiți ce zic! Cunoașteți zâmbetul!

Ceea ce neagă şi Mihai Gâdea, dar şi Raed Arafat, este că există o categorie de cetățeni care a crezut și crede în existența virusului, care a respectat până la un punct regulile, chiar dacă unele le-au părut excesive, dar care nu înțeleg și nu acceptă absurdul. Nu mai reiau problema arestării asimptomaticilor şi nici excesul de mască.

N-are rost din moment ce în acest sens există deja o decizie CCR, iar despre măști aflăm azi de la Protecția consumatorului că 90% dintre ele pot fi folosite doar ca hârtie igienică. Adică doar pentru şters la cur sunt bune. Cu toată reclama făcută de Mircea Badea (cu toată dragostea desigur şi total dezinteresat), se pare că povestea măștilor de pe piața românească este o înșiruire de articole din codul penal asezonate cu mult, mult, parandărăt.

Concluzionând, eu cred că toată raportarea grupului Arafato-strategic este făcută din pix (nu mai detaliez), că Covidul a fost, dar acum este mai fâsâit decât o banală răceală de vară, iar vrajeala cu asimptomaticii este cea mai a dracului gulgută pentru prostirea proștilor inventată vreodată.

Vă dați seama, n-ai nimic, nu te doare nimic, dar Arafat te declară bolnav și te arestează la cartoane! Ajungi la vorba lui Becali: „Cum să fii bă colonel, dacă nu ești colonel?!”

Cât despre habibi Raed, cel care s-a bucurat ca nimeni altul de încrederea și susținerea cetățenilor, s-a dovedit a fi un sociopat, un plutonier al Pandemiei care n-are nici o străbatere în a încălca Constituția și drepturile omului. Care a pierdut în patru luni tot ce câștigase într-o viață.

Din tremurul vocii şi din agitația argumentării i-am simțit teama şi e normal să se teamă știind şi el cu cine are de-a face. Securiştii nu au milă dacă nu ești de-al lor, iar dacă n-ai nici spatele acoperit extern, ești mâncat. După ce te folosesc, pușcărie scrie pe tine! Nici dracu nu te mai scapă dacă ai intrat în malaxorul ăstora.

Nici măcar mașina de spălat „Albalux” de la „Sinteza zilei” nu mai este de folos, pentru că nici Răspopitul nu mai este farul călăuzitor care-a fost odată. Din păcate pentru unii, Pandemia a fost și un examen în care s-au testat caracterele. Iar printre cei care-au picat examenul, se numără (printre mulți alții) și cei doi, Mihai Gâdea și Raed Arafat.

                                                                                                        Dorel BĂLAȘA

6 Comments

 1. IQ100

  Obositor.
  Superioritatatea „nedesteptului”.
  Greata maxima.

 2. Florin

  Pacat, aveam mare incredere in Arafat pana la aproximativ o luna de la inceperea pandemiei in Romania. Nu poate nimeni sa-i nege realizarile de pana atunci dar din pacate increderea se castiga greu si se poate pierde instantaneu.

 3. Grig

  Mario, Mario, putin mai ai ca sa fii corecta politic.

 4. Nicolae Bucur

  Nici eu nu uit daca imi face cineva o data bine(apropo de comentariul Mariei), indiferent ca imi face rau ulterior. Si eu i-am apreciat total pe cei doi. Problema este ca increderea se pierde intr-o clipa si se cistiga in ani. Problema este ca daca esti ,,jurnalist”, nu iti este permis sa nu-ti pui intrebarea de fundatie a deontologiei tale : ,,DE CE?”! De ce imi da guwernerul bani doar mie? Nu cumva ma cumpara? Fara sa sustina nimic din economia romaneasca. Dupa ce l-am tavalit in fel si chip. De ce faci emisiuni despre orice, mai putin despre cei care vin cu argumente concrete ca se minte si se manipuleaza in masa(R Constantinescu, Astarastoaie). Ma refer la oameni de caracter, cu parcurs neminjit. Ma refer la medici americani, germani sau francezi care sustin acelasi lucru, din pozitii medicale greu de smintit. De ce faci emisiuni despre idiotii de pe net, prin asta manipulind si incercind sa ridiculizezi pe cei care aduc argumente articulate impotriva starii imbecile in care sintem pusi la dresat? Din pacate concluzia e simpla si amara : ca nu mai esti jurnalist! Ca ai fost cumparat! Ca rictusul tau arogant, agresiv, ironic, aparut inainte ca interlocutorul sa-si expuna parerea provoaca sila. Din pacate traim nu in secolul luminii(fost), nici al internetului. Traim in secolul in care multi din jurul nostru sint TICALOSI sau PROSTI. Multi dintre ei SI TICALOSI SI PROSTI. Aproape ca ti-e scirba sa mai ai de a face cu animalele astea care-si spun ,,fiinte umane”. PROBLEMA E CA DACA AI TRADAT ODATA O VEI FACE ORICIND ALTADATA SI NU MAI MERITI INCREDEREA. IAR DACA ESTI DESTUL DE PROST SA-I MAI DAI INCREDEREA ITI MERITI SOARTA!

 5. Nick

  Parcă n-am ști cine e antena3; Maria e una din alea care uită bîta-n cap pentru trei pupături. Ce să faci…? Găina nu distinge între trei boabe de porumb și o mînp de pietricele vopsite frumos

 6. IQ100

  maria, ‘Performantele trecute nu constituie o garnatie a celor viitoare”
  Asa scrie la orice Fond de investitii/pensii private.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *