Atitudini

Mass-media a fost mituită de guwernerul Orban cu 40 milioane de euro

                        Lăutarii manelei Covid Domne, cât am stat pe […]

 

                      Lăutarii manelei Covid

Domne, cât am stat pe bară astea 30 de zile, am avut ocazia să mai citesc și să observ opinii, atitudini, precum si suciri, răsuciri, fandări de toată frumusețea. Mă refer, bineînțeles, la presă, draga de ea, și in special la unii jurnaliști, altminteri foarte vocali, care s-au sucit la 180 de grade după pleașca aruncată de guwerner.

Carevasăzică, pentru cine nu știe, guvernul Orban, în mărinimia sa, a decis să arunce (în an electoral, nota bene) 40 de milioane de euro din banii publici precum nuntașul bancnotele in tavan, iar presa, fără s-o oblige nimeni, s-a comportat precum lăutarii de lângă mese și i-a luat fie cu arcușul, fie cu faldurile acordeonului, după care a continuat maneaua cu covidul si mai cu foc.

Păi, bă milogilor SA, aceia sunt bani publici, bă! Sunt banii contribuabililor, ai amărâților pe care îi tot beșteliți, mustrați, insultați, umiliți si batjocoriți că sunt needucați, mârlani, bombardieri etc.

Vreau să știu dacă a declarat până acum vreun trust, vreo publicație, vreun jurnalist sau influencer câți bani a luat din acea sumă, cu nume, prenume, firmă, sediu social, chitanță etc.? Repet, sunt bani publici, iar condițiile au fost destul de ambigue spre laxe, le puteți găsi la o simplă căutare. Unde e transparența presei?

Apoi aceiași nesimțiți și țopârlani mai au pretenția că au profesie liberală, că sunt freelanceri, hau hau… Nu mai sunteți, bă! Odată cu acest mucles penibil, ați devenit ci toții bugetari. Niste lăutari bugetari, care tot intonează maneaua cu covidul.

Eu, cetățean de rând, am dreptul să suspectez că toate clipurile vânturate pe toate posturile cu Vela, Arafat, Halep, Razvan și Dani, precum și cu alte vedete și excremente din media prestează pe banii noștri, cu munca de studio, editare-montaj-filmare plătită de noi toți? Sunt îndreptățit să cred că până și flaușatul acela de translator pentru surdo-surzi a devenit vedetă Neumarkt tot pe banii noștri?

Dacă vi se pare decent acest circ si marketing făcut pe spinarea noastră cu ocazia pandemiei, nici nu vreau să mă gândesc ce ar ieși in cazul unui cutremur ca acela din ’77.

Și apoi ce fel de solidaritate e asta, băi mârlanilor? Eu am stat pe cur, din economii, precum alți colegi stomatologi. Pentru noi nu există telemuncă, extracții si anestezii online. Voi însă ați prestat in continuare pe banii noștri, ai contribuabililor pentru profitul patronilor insolvenți, securiști, foști pușcăriași, căci au avut grijă să vă cheme si la muncă, dar să vă treacă și in șomaj tehnic, deci win-win.

N-am văzut pe niciunul dintre voi să împartă o sticlă de dezinfectant, o bucată de pâine sau un euthyrox cu mine. Ce fel de solidaritate e asta pe care o tot cântați, discriminându-ne și mai mult? De altfel, mi se pare suspect faptul că nu s-a lăudat niciunul dintre voi că ne protejează, că prestează la cererea guwernerului pentru binele nostru, cum era de așteptat.

Pai in SUA și in alte țări democratice, când e vorba de o cauză nobilă (lupta contra cancerului mamar sau de col uterin, par egzamplu), toate vedetele, jurnaliștii ies si spun in gura mare că fac un gest nobil, umanitar, un serviciu adus natiunii si poporului si sunt mândri că guvernul i-a desemnat pentru astfel de cauză.

Voi mucles, de parcă n-ar fi chiar atât de nobil, iar apoi vă mirați de ce neagă mulți existența covid și sunt ultragiați de toate aceste măsuri. Bravos, deștepților! Pe Olivia Steer țin mine că a invitat-o Măruță să dezbată vaccinarea intr-o emisiune cu un medic și de atunci s-au cam liniștit lucrurile.

Despre Covid de ce n-ați fost in stare nici măcar unul să organizați o dezbatere, mai ales că sunt destui medici chiar si in țărișoara asta, care neagă nu numai periculozitatea acestui virus, cât și măsurile chiar absurd de stricte pe care le-a luat guwernerul? Ce aveați de pierdut?

Trebuie de acum să credem tot fără să cercetăm, fara să ne îndoim, fără să avem o dezbatere, din care să ieșim cu toții câștigați si mai siguri de informațiile ce no se livrează? V-ați molipsit cu toții de bacilul antidezbatere de la Iohannis? Sau a fost ordin pe unitate, dragi sculeri matrițeri absolvenți de Ștefan Gheorghiu?

Vă întreb pentru că nici pe vremea Împușcatului, cât am prins din ea, nu țin minte ca vreodată presa să fi mustrat poporul, să-l beștelească, să-l hărțuiască pentru că îndrăznește să iasă pe stradă.

Acum, în democrație cică, îmi este dat să văd astfel de atitudine la naziștii sterili de la UM Digi24, in frunte cu extravirginul Prelipceanu, iar mai nou la apendicele CNN în România, Antena 3, în frunte cu pastorul-gâgă Gâdea, care n-are nicio tangență nu numai cu jurnalismul, dar nici cu ideea de dialog, secondat de neuropatoatlanticul căprar Radu Tudor, cel cu nevasta în MAE, iar pe linia de fund, precum triarii romani, astrologul Voropchievici și o tanti parapsihopupu, Fecioru sau ceva. Eu nu țin minte să fi văzut astrologi la CNN, dar, serios acum, nici măcar americanii nu se mai uită la CNN, Coca-Cola televiziunilor de știri.

Măi lăutarilor, băgați bine la creier: în democrație, poporul e suveran. Nu are dreptul nici presa și nici vreun politician, de la simplul membru de partid până la premier și președinte, să-i insulte, să-i certe, să-i amenințe cu degetul precum un tătuc pe contribuabili, caci nu numai că trăiesc din banii săi, dar și prestează in slujba lui, a „măriei sale”, publicul contribuabil.

Vă reamintesc că masacrul de la Charlie Hebdo a fost cauzat de niște fârtați de-ai voștri, care au dus niște glume de căcat despre religie dincolo de anumită limită, una vecină cu ura, cu xenofobia, cu rasismul.

Comportamentul și atitudinea voastră din perioada pandemiei a întrecut deja orice limită a decenței și îi jignește nu numai pe credincioși, ci și pe atei, agnostici, pe milioane de români contribuabili. Ura si disprețul se plătesc, iar factura e tragică de cele mai multe ori. Să nu spuneți că nu v-am prevenit.

                                                                               Vlad Tîrlungeanu via Cosmina Cerva

P.S. Prezentați chitanțele pentru maneaua Covid, lăutarilor!

4 Comments

 1. gigimutu

  bai nemernicilor, adica ati luat meleoanele de la safu vostru iohan?

  l-ati pupat in cur de trei luni incoace si acum va da si voua pe la bot cu euroiu????

  fi-v-ar a dracu euroii pe care i-ati primit, sa va fie de ingropaciune!!!!!

 2. La cat de vulnerabili suntem inghitind totul pe nemestecate…conducatorii sunt oglinda poporului….

 3. Ion A.

  e vorba de presa privata, fiindca la aia publica e mai simplu: punem (sau tinem) sefi obedienti, excelent platiti, care-i obliga pe jurnalisti sa minta

 4. Czifrak Iosif

  Se pare că Vlad Țepeș a știut cum să trateze hoții și mincinoșii , i-a ars de vii !!!!!
  Bravo Țepeș !!!!!
  Puteți vedea filmul complet pe youtube , chiar vi-l recomand .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *