Observator

Mistificări despre translarea bisericilor pe vremea lui Ceaușescu: Mass-media, principalul mijloc de propaganda al alogenilor care conduc România

  Dezinformările propagandei pentru manipularea naivilor    ALO, ALOGEN PRESS, CHIAR AȘA DE CRETINI ÎI CREDEȚI PE ROMÂNI? Iată un […]

 

Dezinformările propagandei pentru manipularea naivilor

   ALO, ALOGEN PRESS, CHIAR AȘA DE CRETINI ÎI CREDEȚI PE ROMÂNI?

Iată un titlu de articol:A murit Eugeniu Iordăchescu, salvatorul bisericilor condamnate de Ceauşescu. Era supranumit «inginerul Raiului», publicat în miscareaderezistentă.ro

Adică cum se petrecea chestia, după cum zic ei? Deodată, lui Ceaușescu îi cășuna „ condamne” câte o biserică la demolare. Imediat apărea dl. Eugeniu Iordăchescu care se lua la trântă cu Ceaușescu să salveze biserica. În calitate de excelent inginer, întâi consolida biserica să reziste la eforturile neobişnuite la care urma să fie supusă structura, desigur fără să afecteze nici interiorul nici exteriorul, ceea ce în sine era o uriaşă performanță, după care biserica era translată (mutată) pe șine în  alt loc.

De astfel de performanţe s-au mai dovedit capabili puţini ingineri, mai ales în perioada de după cutremurul din 1977, între care Prof. Dr. Alexandru Cișmigiu de la Institutul de Arhitectură Bucureşti, cel mai iubit şi respectat profesor de la arhitectură, care… nu era arhitect, era inginer, cea ce spune multe şi despre dumnealui dar şi despre noi, foştii dumnealui studenţi.

Să continuăm cu ficțiunea războiului dintre Ceaușescu şi dl inginer Iordăchescu așa cum vrea ALOGEN PRESS să ne inducă să credem. Agenții ALOGEN PRESS vor să ne facă să credem că în timp ce se lupta cu Ceauşescu, dl inginer Iordăchescu se ocupa şi de partea tehnică, proiecta și urmărea execuţia construcţiei unui radier de beton armata sub biserica, ca o tavă pe care urma să se sprijine întreaga structură în timpul glisării, apoi sub ea construia încă un radier întins pe toată lungimea traseului de la poziţia iniţială la poziţia finală inclusiv, apoi monta sub radierul de sub biserica cricuri hidraulice cu care ridica biserica pentru ca sub radierul pe care se sprijinea să monteze o cale de rulare din zeci de şine de cale ferată și role de rulare. După toate acestea, lăsa biserica jos pe șine şi monta alte pistoane hidraulice orizontale cu care, cu cea mai mare atenţie şi grijă, împingea biserica cu tot cu radierul pe care se afla, milimetru cu milimetru, pe o lungime zeci sau sute de metri, către la noul loc de poziţionare, unde din nou monta pistoane hidraulice verticale cu care ridica biserica, apoi demonta calea de rulare pentru următoarea biserica ce urma să fie mutată. În final, lăsa biserica jos pe noul amplasament.

În tot acest timp, conform ALOGEN PRESS, dl ing. Iordăchescu se lupta cu Ceaușescu care chipurile se opunea cu toată puterea sa la toate aceste activităţi. Se vede treaba ca Ceaușescu era din când în când învins căci aproba banii şi forţele umane şi utilajele specializate necesare să se mute biserica. În același timp Ceaușescu lupta să se demoleze biserica dar dl ing. Iordăchescu îl învingea pe Ceaușescu şi se vede că reuşea să ia banii necesari, folosea sute de oameni şi utilaje, mii și mii de metri cubi de beton armat şi salva biserica. În acest timp ne imaginăm cum Ceaușescu, învins, privea neputincios cum biserică era salvată cu toată împotrivirea lui.

Şi nu doar una, zeci de alte biserici s-au aflat în aceeaşi situație. Şi din nou la altă biserică, Ceaușescu o condamna la demolare şi venea prinţul fermecat Iordăchescu şi se lua iar la luptă cu Ceaușescu care Ceaușescu urma a fi învins, aproba cheltuielile și se complăcea în poziția de victimă neputincioasă şi tot așa.

Curios lucru că în cazul multor altor construcţii ce au fost demolate, conform ALOGEN PRESS Ceaușescu reușea să își impună voința dar nu și în cazul bisericilor Ceaușescu unde se dovedea neputincios. Măi să fie, ce mister!

Se pare că, conform scenariului propagat de ALOGEN PRESS, acest domn inginer Eugeniu Iordăchescu avea o obsesie să se lupte cu Ceaușescu pe subiectul translării de clădiri cu conotație ortodox religioasă. După ce nu s-au mai găsit biserici de translatat, în 1987 domnul inginer se apucă să mute … blocuri. Boală grea am spune noi, dar nu orice blocuri ci acele care stau în calea marilor perspective patriotice şi ortodoxe și și-a găsit unde să o facă: la Alba Iulia, vai de capul meu.

Nu știm ce lupte a dat cu Ceaușescu care conform ALOGEN MEDIA ar fi trebuit să se opună, să împiedice o atare risipă. Doar că în toate cazurile, dl ing. Iordăchescu l-a învins pe Ceaușescu și și-a făcut de cap: a tăiat un bloc în două, jumătăţile le-a mutat cu locatari în ele (dom’le ce cruzime nemaipomenită, a mai auzit cineva așa ceva vreodată?) ca să deschidă Bulevardul Transilvaniei pe axa CATEDRALEI REÎNTREGIRII spre vest unde în 1990, pe acelaşi ax, s-a edificat CATEDRALA UNITĂȚII NAȚIONALE.

Catedrala Unitatii Nationale, Alba Iulia

Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Iată cum a decurs fantastica aventură a blocului călător, prezentată în imagini. Click pe imagini pentru mărire!!

Bloc de 7.000 de tone, „tăiat” și cele două părți mutate aproape 70 de metri pe diagonală  în 5 ore și 40 de minute, cu locatarii în el. Proiectul, utilajele si tehnologia de mutare a blocului au fost 100% româneşti. Ați mai văzut o performanță asemănătoare după anul 1989?

În ziarul „Unirea”, Sebastian Truţa consemna performanța translației imobilului din 27 mai 1987, începută la ora 8:35: „Primul segment al blocului A2, cu 40 de apartamente, situat pe B-dul 6 Martie nr. 89, s-a desprins de fratele geamăn şi a început să ruleze spre o altă destinaţie. Întreaga «călătorie» a durat doar 5 ore şi 40 de minute, pe o axă înclinată de 33 de grade, 50 minute şi 40 de secunde. Translarea s-a făcut cu o retragere şi în acelaşi timp, o distanţiere a celor două tronsoane, de 55 de metri. Deplasarea a avut loc fără niciun incident. Pe toată durata translării, locatarii au rămas în case, gospodinele şi-au văzut de treburi în bucătărie, copiii s-au jucat în camerele lor. A fost un moment unic să aluneci pe nesimţite cu întregul bloc de pe B-dul 6 Martie pe B-dul Transilvaniei. Zeci de locatari au ieşit pe balcoane, consumând în linişte o cafea sau o bere. O gospodină mai inspirată a aşezat pe muchia balconului un pahar plin cu apă, demonstrând că mişcarea a fost aşa de lină că nu s-a vărsat niciun picur de apă, deşi a fost cea mai rapidă translare care a avut loc vreodată. A urmat mutarea celui de-al doilea tronson geamăn. În final, distanţa dintre cele două tronsoane ale blocului A2 s-a mărit la 55,75 metri, spaţiu suficient pentru încântătoarea esplanadă a B-dului Transilvania, ce desfată ochiul cu noua geografie urbană.

După domnii de la ALOGEN MEDIA toate astea sunt dovezi ca Ceaușescu a fost un dictator antiromân, anticreștin etc. care a vrut răul Poporului și al Bisericii.

Alo, domnii de la ALOGEN PRESS, nu vă supărați, cât de cretini ne credeți?

Poate ne explicaţi cum se face că după 30 de ani de căutări intense, domnii de la ICCMER cei care caută crimele lui Dej şi Ceaușescu nu au găsit nici una. De asemenea, ar fi putut dacă voiau, să afle cine a dat ordinele contradictorii privind bisericile:  unele să fie demolate iar unele să fie consolidate şi chiar mai mult, să fie salvate prin foarte complicate operaţiuni de translatare. Dar iată că nimeni nu vrea să afle acest adevăr. De ce? ALO, domnii de la ALOGEN PRESS, chiar nu puteți afla aceste detalii? Dacă nici atât nu puteți, ce puteți? Sau nu prea vreți să afle românii adevărul?

                                                                                                       Arhitect Adrian GRIGORIU

Citiți și Minciuni de top care au prins la popor: „Prigonirea Bisericii Ortodoxe în regimul comunist”

5 Comments

 1. Florin

  Mister. Cum de nu a reusit Ceausescu sa darame toate bisericile din Romania timp de 24 de ani, cat a avut putere a suprema in stat? Ori a fost incompetent, ori le-a translocat Iordachescu ala pe toate.

 2. Sergiu

  Da, a fost o luptă, Iordăchescu vs Ceaușescu, la probele de skanderberg, wrestling, ping-pong și că Iordăchescu câștiga mereu, Ceaușescu zicea: gata boss, le mutăm..

 3. nic

  Nu a dat nici o lupta , si-a vazut de treaba in modul cel mai profesional la locul de munca la IPB.
  Nu numai domnul Jordachescu a fost implicat in aceasta actiune de translatare a bisericilor . Cei care impiedicau comunicarea directa cu Ceausescu sunt de aceiasi nuanta cu cei care astazi bazie ca mustele in mass media romaneasca ( si nu numai) sa imprastie mirosul mizeriei morale in care se complac de secole.

 4. madmax

  IICMER a inceput sa descopere eroii anticomunisti ucisi in anii ’40, ’50 si ’60. Problema e ca initial au avut destul de multe piedici ca sa isi faca treaba. Mai jos e un exemplu. Mai sunt si altele.

  https://www.stiridecluj.ro/social/cei-13-luptatori-anticomunisti-ingropati-in-beciul-de-la-palatul-copiilor-au-fost-identificati-vezi-aici-cine-sunt-victimele-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.