Observator

Mediocrii și lichelele conduc România

  Citez dintr-un articol din Libertatea, semnat de Valeriu Niolae, cel care a aruncat o privire peste biografiile unor parlamentari: „Am […]

 

Citez dintr-un articol din Libertatea, semnat de Valeriu Niolae, cel care a aruncat o privire peste biografiile unor parlamentari:
Am trecut atent prin peste 80 de CV-uri de deputați de la PNL și PSD. O parte dintre ei sunt tineri sau au intrat de tineri în politica mare, deputați înainte de 30 de ani. Nu am găsit încă un singur CV acceptabil.  CV-urile tinerilor PNL și PSD sunt sinistre. Celelalte sunt, în zdrobitoarea lor majoritate, niște mizerii.”

Valeriu Nicolae publică mereu cîte o analiză de CV. Cînd dintr-o tabără, cînd din cealaltă.

Sunt destule cazurile în care tinerele speranțe, în timp ce sunt directori generali la firme private, consilieri locali, șefi de organizație locală de tineret, directori de ONG-uri și membri în diferite AGA mai fac și o facultate, cursuri de leadership și cel puțin un master. Toate în același timp. Liderul PSD Simonis: de la director de bar la director al Aeroportului Timișoara, Alfred Simonis. Șeful din Parlament al PSD, domnul Simonis, a trecut de la poziția de director la un bar, funcție pe care o deține din primul an de facultate, firmă cu zero angajați, la poziția de director la Aeroportul Timișoara. La nici 27 de an.i

Ce să mai zici despre competența, profesionalismul și condiția morală a lui Alfred Simonis, șef de grup PSD în Camera Deputaților! Ce să zici despre Glad Aurel Varga de la PNL?

Perioada de tranziție până ajung în Parlament este o vânătoare ilară de diplome, cursuri, funcții și titluri care de care mai pompoase, tâmpite sau dubioase. Singura lui calificare a fost liceul de sport și o bombă de universitate la Drept. Varga, PNL, ajunge în șapte consilii de administrație. Înainte de a ajunge în Parlament la 30 de ani, domnul Glad Aurel Varga de la PNL înființează nouă ONG-uri toate finanțate de stat și este în șapte consilii de administrație. A absolvit o batjocură de universitate.” (Valeriu Nicolae).

Pe site-ul său www.nutotei.ro,Valeriu Nicolae a aruncat o privire și pe CV-ul lui Marcel Vela, subinginer în sudură și lucrător în asigurări prin Banat:
CV-ul domnului Vela ar provoca sughițuri de râs sau niște scuipături în sân oricărui șef de resurse umane. Impostor, tupeist, agramat, plin de el, legat de o mulțime de scandaluri de corupție, decorat de Constantinescu în 2000 și de BOR în 2010 obține în 2016 și un certificat de revoluționar căci CV-ul e mult prea subțirel pentru o poziție ministerială. Este acum ministrul liberal al MAI. Un cumpănaș.

Ce să facem? Să stăm cu ochii pe el sau să săpăm adînc în afacerile imobiliare ale lui Marcel Vela de pe vremea cînd era primar la Caransebeș? Nenorocirea este că ne aflăm în fața unui fenomen care copleșete țara și viața politică. O invazie de impostori, de șarlatani și șmecheri, de descurcăreți și de panglicari, de înfometați de putere, dar fără școală, de bișnițari de bulevard, inclusiv valutiști și de odrasle de nomenclaturiști călărește țara, controlează politica și parlamentul și învîrte afacerile cu terenuri și restituirile de bunuri confiscate de comuniști. Elita Romaniei pentru următoarele decenii este alcătuită din gunoaie, șantajiști, lepre și aventurieri norocoși. Nu mai avem oameni care să conducă domenii după ce au performat într-o carieră, sau, dacă mai există, îi marginalizăm. Caracterul și reperele morale sunt fleacuri. Profesionalismul este mai rar decît ursulețul panda, iar răpitorul politic este omniprezent și domină parlamentul, guvernul și partidele politice. Ca să supraviețuiască, micul funcționar copiază rețeta succesului.

Răul României de azi vine de la preluarea treburilor publice de către aventurieri, proști, nepricepuți hulpavi și odrasle de generali și mahări comuniști. Prostocrația cu ifose, bine definită de Andrei Marga într-o analiză șoc, și-a creat eroii ei, regulile sale și are epoca ei. Ratații și mediocrii conduc guvernul și tot ei și-au trimis oameni la președinție! Între Marcel Vela și Klaus Iohannis, Glad Aurel Varga sau Marcel Ciolacu nu este decît o diferență de scaun. Adică de funcție. Sunt la fel de păguboși pentru țară!

                                                                                                 Cornel NISTORESCU, Cotidianul

4 Comments

  1. oioioi

    La asa melitieni, asa velacheu… Cin’ s-aseamana s-aduna.
    Aceleasi nulitati le intalnim si-n apusul cel „democrat”, dupa care le curg balele la multi mioritici.
    Reteta e simpla, daca n-ai cum sa fii santajat nu ajungi in post. Asa mentin controlul stapanii asupra prostimii.

  2. gheorghe

    Ce nume-i asta – Alfred Simonis?
    Tot din trib?

  3. cornelius

    Impostorii si incapabilii politicieni romani.
    Caracterisitica lor este lipsa de cunostinte in domeniu si diplome „eliberate” de facultati suspecte.
    Presedintele, diplomat in fizica care mai repede poate fi un eminent specialist in scaune electrice insa nu de spital, are un prim-ministru specializat in mandolina iar ministru de interne, subinginer in sudura, poate fii un remarcabil expert in masti de fier insa nu in cele medicale.
    Intr-un interwiew de o ora difuzat azi de un important post francez de televiziune, cunoscutul profesor Raoult, directorul Institulului de Medicina boilor infectioase din Marsilia a declarat printre altele:
    – Covid-19 este un virus gripal ca toate celalte. Nu el omoara ci FRICA care face ca persoanele atinse sa ajunga PREA TARZIU la spital. Pana in prezent, ingrozitorul Covid-1ç a ucis mai putine persoane decat gripa sezoniera din 2017.
    -Articolul defaimator asupra tratamentului cu chlorochina, aparut, contra unei sume importante in prestigioasa publicatie medicala engleza „The Lancet”, a fost retras cu scuze.
    -Tratamentul cu chlorochina care a fost utilizat in 4 MILIARDE de cazuri, nu a omorat pe nimeni, asa cum au afirmat cei platiti de BIGPHARMA! In Franta, ordinul ministrului dat pentru interzicerea utilizarii Chlorochinei a fost anulat.
    -Profesorul Raoult a mai afirmat ca atat corpul medical cat si politicienii, fricosi din incompetenta, vor plati cat de curand imensele pagube pe care le-au provocat.
    -Cat despre inispensabilele masti, profesorul a spus ca nu exista NICI UN STUDIU care sa le dovedeasca utilitatea.

  4. livia

    Tara a ajuns vai de capul ei, dar si de al nostru, cei ce mai gandim cu capul nostru. Degeaba isi pun unii speranta in „tanara generatie”. Tanara generatie este constituita din copiii securistilor de odinioara si ce naste din pisica, soareci mananca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *