Atitudini

Mergeți, dracului, acasă!

  Parcă am fi blestemați să trăim ca într-un film cu proști! Președintele iese la rampă și se laudă că […]

 

Parcă am fi blestemați să trăim ca într-un film cu proști! Președintele iese la rampă și se laudă că a avut o nouă consfătuire cu miniștrii responsabili. Au analizat pînă au transpirat la cerebel. Avem succese, dar mai prelungim starea de urgență cu încă o lună! Să mai adune Guvernul propuneri pentru decret.

Vă reproduc un pasaj din capodopera de aiureală: „Însă, trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel, am solicitat guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret, în cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține lucrurile, pentru a ține evoluția epidemiei sub control.”(nimeni altul decît Klaus Iohannis).

Șmecherie ieftină sau prostie monumentală? Să vedem ce zice poporul? Sau să mai înregistrăm niște morți ca să strîngem șurubul? De ce să ne mai țină încă o lună la saramură? Nehotărîrea tipică acestei grupări liberale s-a umplut din nou de penibil. O zi mai tîrziu, Austria și Germania aveau să anunțe o relaxare a măsurilor de „distanțare socială”. Anunțul lor sună ca un preludiu al tentativei de repornire a economiei. Succesele noastre (obținute în baza „măsurilor ferme”, inteligente, bîlbîite și tardive), pe care președintele le pomenește la fiecare apariție televizată, impun încă o lună de privațiuni! Gîndire de primar. Succesele guvernului Orban cer suferințe suplimentare! Adică strîngerea șurubului!

Știți ce înțeleg eu din această discordanță între România și țările vorbitoare de limba germană? Că președintele Klaus Iohannis este în afara jocului! Nu are contacte serioase nici cu Germania și nici cu Austria. Nu are habar în ce situație sunt partenerii noștri europeni și nu știe nimic despre ce pun la cale. Nu depășește condiția de bîrnă în décor! Și nici nu este băgat în seamă din moment ce nu primește nici un telefon care să-l avertizeze: Herr, Iohannis, zurück! Noi deschidem!

Trec peste faptul că noi l-am votat pe Klaus Iohannis pentru contactele și deschiderile sale cu această lume germanică și pentru posibilele punți politice și economice cu aceasta. Și care nu prea există pentru el. Se vede acum că el nu are habar ce se plănuiește la Berlin și la Viena. Nu știe bine ce-i în România, darămite în țările europene! Apare și el alături de președinți și premieri pe la conferințe și reuniuni europene, dar de comunicat nu-l bate pe Traian Băsescu. Zice „hello” ca să nu creadă ceilalți că vorbește singur! Cei doi primari ajunși președinți ai României au fost mulțumiți că au puterea la București.

Probabil că de-aia Klaus Iohannis l-a lăsat pe Vasile Cîțu să plătească rachetele în avans. Ca la curve! Să se vadă bine că acasă se descurcă și sunt puternici. Important este să fie tari și mari în România. Restul nu mai contează!

Citesc o declarație a ministrului Nelu Tătaru, făcută la Galați și difuzată de Pro TV. Chiar mă sperie! „Eu am solicitat ca în fiecare județ toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus și să avem în continuare o evaluare a lor completă.

Ministrul Nelu Tătaru, chirurg din Huși, nu are parfum de academician. Dar nici de impostor. Pare un om harnic și cuminte care aleargă peste tot să descurce lucururile. Nu putea să decidă singur ca toți morții să fie puși la grămadă. Măcar de la premier trebuie să fi primit un ordin. Sau de undeva periculos de amenințător și mai de sus!

Toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus” sună a dezvăluire de scenariu. Asta cînd tot Guvernul urlă pe la televiziuni și îndeamnă populația să nu se informeze decît din surse oficiale și din prostiile autorităților. Probabil că bezmeticii aceștia nu-și dau seama că o afirmație ca aceasta alimentează toate speculațiile care circulă prin România și prin Europa. Au mutat morții de pe Strada Victoriei pe Starda Coronavirus! Mai ceva ca-n bancurile cu milițieni. I-au trecut de la cancer și de la infarct la SARS COV 2 pentru că nu aveau teste sau pentru că era ordin să umfle cifrele? Să mărească pierderile umane ca să cerem mai mulți bani de la Uniunea Europeană? Sau să rîdem de italieni că i-am întrecut la coronavirus!

Chiar nu înțeleg de ce această gașcă liberală își dă singură cu stîngul în dreptul și se calcă pe picioare ca oile! Ca să se umple și mai tare de ridicol, mai scoate la iveală o nefăcută! O reproduc după prietenii lor de la Ziare.com: „Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță că alte 13 persoane au murit de coronavirus la noi în țară. Astfel, bilanțul în țara noastră ajunge la 197 de morți. Este vorba despre 9 bărbați și patru femei. 9 pacienti erau din Arad, însă au murit în urmă cu multe zile, chiar și cu 11 zile înainte. Aceeași întârziere de 11 zile este și în cazul unui deces de la Suceava. Totodată, GCS anunță că, pentru a elucida situația infecției cu COVID-19 în județul Arad și a raportărilor întârziate, a fost trimisă o echipă de medici epidemiologi de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Centrul Regional de Sănătate publică (CRSP) Timișoara la fața locului.

Liberalii joacă dezinvolt și cu talent în Caragiale din moment numără morții mai prost decît o făcea Pristanda cu steagurile!

Gafă după gafă! Pregătire catastrofală pentru combaterea epidemiei, cheltuieli aiurea, măsuri tîmpite, defazări grosolane, rezolvare catastrofală a revenirii în țară a diasporei, criză de soluții pentru economie etc. Ce mai! Singura soluție românească ar suna cam așa: Mergeți, dracului, acasă că nenorociți România!

                                                                                                 Cornel NISTORESCU

 

4 Comments

 1. Lucian

  A zis Nelutzu:
  “toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus”

  … Iar ordinul se executa intocmai, chiar si cand decesul survine pe fondul a SASE!!! patologii grave!

  Deces 179

  „Internat în SJU Alba Iulia în 05.04.2020, secția Cardiologie-Infarct Miocardic Acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala și tricuspidiana, HTA
  … Comorbidități: cardiopatie ischemica, HTA, fibroza pulmonara, boala renala cronica – dializa, Diabet Zaharat insulinodependent, Obezitate.”

  Traducere: “Comorbiditati” = Cauzele reale ale decesului

 2. un mizantrop

  Clar, n-avem destui morti…Asta e problema “dreptei”, de totdeauna in Romania, n-au niciodata suficienti morrti, indiferent ca e vorba de 1907, de razboaiele duse cu ostasi neechipati din cauza lacomiei guvernantilor…nici la Colectiv n-au fost destui cat sa-i satisfaca pofta de emotie lui Werner…a ramas neterminat…apoi, a venit 10 August, cand era planificat sa “moara oameni”, cand au aruncat cu “bombe biologice personale” in jandarmii “criminali” atunci, “eroi” acum, n-a murit nimeni, pana si bolnavul terminal, tarat pana-n piata, le-a tras clapa si a raposat in patul lui…multa frustrare la galbejitii astia…daca pana si “virusul ucigas” le da batai de cap, de sunt nevoiti sa manipuleze numarul decedatilor de tot felul si sa-i “inobileze” cu covida (neverificabil, ca, nu se mai fac autopsii, poate sa fie si injunghiat omul, sisul, clar, era “infectat”!)…Intre timp golemul din deal asteapta “to do list”, care nu mai vine, nici macar un telefon in limba germana…asa ca-si mai ia o marja de siguranta – poate, intr-o luna, ii spune si lui cineva ce sa faca…”noroc” cu camera de comert germana (partea romana nu se vede…), care se ocupa de economia austro-germana in Romania si teleghideaza actiunile guwernerului…
  P.S. 1 Nu se dau si despagubiri pentru mortii de covida?! Sau, e nevoie de actiuni in instanta pentru ca oamenii erau buni, frumosi si sanatosi in spitalele patriei si sistemul sanitrar (penalii aia de medici!) i-a infectat?!
  P.S. 2 pana si la capitolul asta Dragnea iese cu plus – mortii lui sunt vii si au mai multe drepturi (electorale) decat claustratii lui Iohanis, niste zombi, care nici nu stiu ce li se mai pregateste si oricum, votul lor nu conteaza, ca STS-ul si-a privatizat AEP-ul,

  • gigimutu

   D.E.M.I.S.I.A. CHIOLHANE,

   esti un bou!!!!
   cum masa in cur ajunge cineva ca tine boule, cu atitea dosare penale, nu o data, ci de doua ori presedintele Romaniei?

   ai furat voturi la greu, hotule si profitorule, sa nu-mi spuna mie nimeni ca ai avut 50 si ceva la suta, si anul trecut 67 la suta procent la alegeri, ca ati furat la greu voturile, du-te in germanica ta la hitler boule!!!! pupa curul merkeloaiei!!!

 3. alex

  “……….noi l-am votat pe Klaus Iohannis……..”Care noi? Sa-l pupe undeva cei care l-au votat! Ministrul Sanatatii la Galati face o gafa cat de el de mare: toti mortii sa fie considerati ca au fost bolnavi de Covid -19! E de noaptea mintii, oameni buni! Pai acum se leaga nr. mare de morti cu prelungirea Starii de Urgenta! Ast’ lucru a fost gandit sigur de securisti! Si stiti de ce fac asta?Pentru ca Romania sa se scufunde si mai mult in rahatul lipsurilor si economia (care o mai fi aia) sa se duca si mai mult de rapa! Asta se chiama SADISM, d-le! As vrea sa fac o previziune (nu sunt profet): cred ca vreme de 15-20 de ani de acum incolo neam de liberal nu va mai fi votat(sper)! Blestemati sa fiti, voi liberalii lu’ Peste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.