IN MEMORIAM

Mesaje la despărţirea de Marius Albin Marinescu

     Prof. univ. dr. Corvin Lupu: “Marți 15 decembrie 2020 a murit jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondatorul revistei „Justițiarul”, […]

     Prof. univ. dr. Corvin Lupu: “Marți 15 decembrie 2020 a murit jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondatorul revistei „Justițiarul”, directorul ei și autorul unor investigații jurnalistice de mare profunzime care au contribuit mult la devoalarea faptelor de corupție și imoralității unor politicieni, oameni de afaceri și conducători de instituții publice. Și-a dedicat viața luptei pentru dreptate, adevăr și libertatea semenilor săi. A avut de îndurat represalii colosale ale sistemului ticăloșit, deranjat la culme de investigațiile sale, de articolele pe care le scria și de arhiva publicației „Justițiarul”, unde cititorii revistei și toți cei interesați găsesc adevăruri crude despre faptele unora dintre mai marii societății noastre. A fost acționat în judecată în repetate rânduri, câștigând numeroase procese împotriva unor persoane foarte influente. Marius Albin Marinescu a fost un om neîndurător cu sine însuși, muncind până în ultima clipă a vieții, în ciuda unei insuficiențe pulmonare evolutive care l-a ros, l-a țintuit în casă, făcându-l dependent de oxigen și, în cele din urmă, l-a răpus.

     Dumnezeu să-l odihnească în pace și fie ca harul lui să fie transmis și altor cât mai mulți jurnaliști, pentru ca ei să îmbrățișeze profesiunea cu aceeași onoare și demnitate severe și drepte cu care a făcut-o Marius Albin Marinescu. Fie-i țărâna ușoară!”

Dan Tomozei: “Zorii zilei mi-au adus vestea că fratele Albin a trecut la Domnul! Cei mai mulți îl cunosc pe Marius Albin Marinescu sub renumele “Justițiarul”, gazetarul care a dat tot ce a fost necesar, cu asupra de măsură, pentru a ține la lumină ADEVĂRUL atât de hulit la Sibiu!

     Un Adevăr care s-a dorit și se dorește îngropat pentru ca nu cumva prostul orgoliu al sibienilor și iubitorilor de Iohannis să afle cât de inuman este acest parvenit. Un Adevăr despre valoarea lui umană, despre pasiunile lui sexuale. Un Adevăr despre felul în care nu pregetă să se folosească de absolut oricine ca să își atingă scopurile mercantile. În fine … un Adevăr despre cum minciuna, fardurile financiare și trădarea de țară poate face dintr-un rebut uman, un model apoi … președinte de România!

     Albin este și va rămâne un OM care a refuzat să tacă, atunci când toți tăceau complice la Sibiu, ciugulind din palmele murdare de sânge și jaf!
     Albin este și va rămâne un OM care nu a obosit să repete că trăim în minciună, nu a obosit să se lupte mai ales pentru dreptul și adevărul celor din jurul lui, nu a obosit să dezbrace minciuna până la goliciunea tragediei inumane care a ajuns să conducă o țară spre uitarea de sine!

     Fratele Albin este și va rămâne mereu așa cum a dorit: un OM simplu, care a înțeles că fiecare dintre noi trebuie să construim și să lăsăm în urmă … o poveste. Povestea lui a fost O BIBLIOTECĂ pe care Iohannis a călcat-o în picioare, odată cu câteva zeci de suflete evacuate ILEGAL! Povestea lui nu a putut fi îngropată, deși au trecut peste 20 de ani, pentru că el a crezut în ea, s-a luptat pentru ea până la ultima răsuflare!

     Fratele Albin, cu care nu am mai apucat să bem paharul de suc de mere în „bucătăria dezbaterilor” de pe Milea, rămâne unul dintre nebunii frumoși ai vremurilor pe care le-am apucat cu toții, dar pe care prea puțini s-au învrednicit să le asume … în prăfuitul dar orgoliosul Sibiu, în bogata dar săraca țară România! Drum lin, prieten bun, frate Albin!”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.