Atitudini

Mesajul cutremurător al unui fost șef de serviciu secret din România: „Noi, toți cei care am domnit în ultimii 30 de ani, suntem principalii vinovați de dezastrul abătut asupra României!”

            ROexit – necesitate sau nebunie? Noi, toți cei care am domnit în ultimii 30 […]

 

          ROexit – necesitate sau nebunie?

Noi, toți cei care am domnit în ultimii 30 de ani, suntem principalii vinovați de dezastrul abătut asupra României! Suntem vinovați de distrugerea economiei naționale, de falimentarea industriei, agriculturii, cercetării, învățământului, sănătății, securității naționale, culturii, sportului, a tuturor domeniilor vieții sociale. Nu aduc aceste acuzații pentru a câștiga simpatia voastră și chiar dacă o câștig, la ce îmi folosește, nu doresc nici să candidez și nici să acced în funcții publice, ci o fac pentru că această este realitatea, o fac cu convingerea că doar așa ne putem spăla cât de cât conștiință pentru răul pe care l-am făcut cetățenilor acestei țări!

Poate vă puneți întrebarea de ce mă fac și eu vinovat? Este adevărat, nu am condus guverne, nici nu am făcut parte din ele, n-am condus parlamente și nu am fost niciodată membru al lor, am fost șeful unei structuri cu atribuții în domeniul siguranței naționale, într-o zonă relativ restrânsă a tablei de șah imense pe care o reprezintă aceasta.

Sunt vinovat pentru lipsă mea de înțelegere și de orientare în acea perioadă, pentru faptul că m-am transformat într-un susținător fervent al intrării României în UE și în NATO, pentru că nu mi-am folosit puterea de influența personală pe care am avut-o în raport cu factorii de decizie politică și administrativă, că nu am făcut demersurile necesare pentru a stopa acest proces, atunci când mi-am dat seamă că este păgubos pentru țara noastră, pentru poporul român. Am considerat că este deja tardiv, că, oricât de mult aș încerca, n-am să reușesc să-l opresc, creând din aceste argumente scuză în spatele căreia m-am așezat și am stat comod.

Când mi-am dat seamă de dimensiunea găunoasă a accederii în structurile euroatlantice? Atunci când am văzut că partenerii noștri din UE și NATO au transformat-o într-un TROC, adică, mai pe înțelesul tuturor: „VOI ne dați nouă TOTUL, iar NOI, în schimb, nu va dăm NIMIC”. Și așa au și făcut! Ne-au luat totul, iar ce nu le-a trebuit, ne-au obligat să distrugem, ca să nu le facă concurență.

Ne-au luat fabricile, uzinele, băncile, terenurile cele mai productive, pădurile, aurul și multe altele mai prețiose ca el, gazele naturale, energia electrică, apele, oxigenul, hotelurile, stațiunile turistice, tradițiile și le-au adus pe ale lor, ne-au luat produsele naturale și de calitate și ne-au trimis rebuturile pe care nu le consumă, fiind periculoase pentru sănătate.

Ne-au dat în schimb doar promisiuni: că ne vor sprijini să ajungem la nivelul lor, că vom beneficia de ajutor în situații de criză, că ne vor apăra de agresiunea agenților economici puternici din afară UE, că Uniunea și unitatea care o caracterizează vor fi folositoare tuturor. Și v-ați convins cât de folositoare au fost și sunt.

Sub stindardul acestei unități au intrat cu bocancii în viață noastră, ne-au tâlhărit de toate bunurile de preț pe care le-am avut, ne-au organizat viață așa cum au vrut, ne-au arestat, ne-au defăimat, ne-au umilit, ne-au știrbit demnitatea și, nu în ultimul rând, ne-au pus să intrăm în confict cu parteneri cu care aveam relații bune pe toate palierele. Doar asta am primit în urmă trocului cu ei. Vă rog să-mi spuneți doar o singură acțiune semnificativă desfășurată de către cei de la Bruxelles în folosul României. Nu o să găsiți vreuna. Dar o să găsiți destule desfășurate în detrimentul nostru.

Spuneți-mi ce beneficii ne-a adus intrarea în NATO. Unii utopici o să spună că umbrela de securitate, iar eu o să-i întreb care umbrelă, și, că să se convingă, le recomand să lectureze ce afirmă cei mai valoroși strategi americani și anume că trebuie să ne apărăm singuri, că țara lor nu va riscă un conflict militar cu Rusia, pentru noi. Atunci de ce am permis să transformăm colosul de la Răsărit într-un adversar militar? Relațiile cu NATO și cu SUA au fost doar păguboase pentru noi.

Le-am dat tot ce au dorit, la prețuri de nimic, militarii noștri s-au jertfit pentru ei în teatrele de operații militare din zonele în care au creat conflicte, le-am cumpărat cu multe miliarde de dolari tehnica și armamentul învechite, le-am cedat din teritoriul nostru și din suveranitate, și ce am primit în schimb? NIMIC, nici cel puțin ridicarea vizelor. Am obținut totuși ceva, ostilitatea Rusiei, transformarea României în țintă nucleară pentru că am permis trupelor americane să fie dislocate în apropierea granițelor rusești, că am permis să se instaleze scutul antirachetă de la Deveselu. De ce oare Ungaria și Cehia nu au fost de acord? Pentru că cei care i-au condus și îi conduc pun înainte de toate interesele naționale, interesele poporului lor.

Probabil că vă întrebați de ce vin acum cu aceste acuzații? Am să vă răspund cu toată sinceritatea. Acum s-a produs picătură care a umplut paharul. Când am văzut cum se zbat singure, cu dezastrul abătut asupra lor, tări cu o poziție mult mai puternică în structurile euroatlantice, în speță Italia și Spania, iar strigătul lor disperat după ajutor i-a lăsat pe cei de la Bruxelles indiferenți, ba, mai mult, UE a anunțat că aloca Franței și Germaniei câte 300 de miliarde de Euro, iar Italiei și Spaniei, nimic. Cum suntem parteneri egali, când ei primesc sute de miliarde de euro, iar noi doar firimituri. Ne-au dat un miliard, dar nici pe asta întreg și cu condiții.

Ce este mai grav, însă, este faptul că au început să decidă în locul nostru! Vă întrebați de ce nu avem pături suficiențe în spitale pentru cei bolnavi? Ce au făcut toate guvernele care s-au succedat la cârmă țării până acum în această direcție? Oricum nu le-a interesat, dar și dacă vroiau să facă ceva nu aveau voie. Ne-a interzis UE să mai construim spitale de stat. Da, au dat o Directiva prin care ne-au interzis, așa cum au făcut-o și în alte multe domenii, așa cum ne-au plafonat producția la multe bunuri, inclusiv a celor de consum. Ne-au osândit la moarte, ne-au interzis dreptul de a beneficia de tratamentul medical cuvenit, tratament care pe mulți dintre cei care s-au prăpădit, i-ar fi salvat.

Și atunci, îmi pun firesca întrebare: mai este bine să rămânem în aceste structure sau nu?

Îi lăsăm în continuare să ne prăduiască și să ne umilească sau le spunem să plece acasă. Vreți să îi purtăm în continuare pe umerii noștri, să le înghițim toate jignirile pe care ni le aduc sau le spunem să-și ia cu ei și impertinentul de ambasador, Excelentă-Sa Prostan Zuckerman? Va las pe voi să analizați și să decideți, indiferent de ceea ce am scris eu. Ceea ce gândesc și simt eu este mai puțin important. Important este ceea ce gândiți și simțiți voi!!!

Dumnezeu să ne ferească de prieteni și parteneri, că de dușmani ne apărăm singuri!

                                        Gen. Dumitru ILIESCU, fost director al Serviciului de Protecţie şi Pază – SPP                                                                        (7 mai 1990 – 21 noiembrie 1996)

54 Comments

 1. IQ100

  “VOI ne dați nouă TOTUL, iar NOI, în schimb, nu va dăm NIMIC”.
  absolut similar precum cu rusii sovietici: ei ne luau petrolul si noi la schimb, le dadeam graul.Dl general ar fi trebuit sa vada analogia.

  • IQ 100 Nu stiu cati ani ai dar ar trebui sa mai studiezi. Ai putea gasi o multime de filme documentare (in toate limbile) cu ceea ce au fac nemtii in Rusia in al doilea razboi mondial secondati fiind si de aliatii Germaniei printre care si Romania. Sa nu-mi spui ca ai nostri au fost sfinti. As putea sa-ti dau o multime de exemple. Romania a trebuit sa plateasca pagubele ce le-a facut pe frontul de rasarit. Oricat de mare ar fi fost Rusia, 27 miliane de morti, militari si civili, este foarte mult. Mai pune si pagubele materiale. Cu petrolul si graul, este un banc pe care-l foloseam si eu, ce contine si adevar. Aveam cu ce altceva plati pagubele? Ar trebui sa vezi si ce au facut bun pentru romani. Uziana de tractoare si cea de camioane de la Brasov, au fost construite de rusi. (KD-35 si UTOS sunt tractoare cu licente sovietice, camionul Steagul rosu este ZIS -ul rusesc. Uzina de srunguri Arad Iosif Ranghet este contruita tot cu utilaje rusesti si producea strungul Krasnai proletar. Mai pune si Uzina de avioane Bacau ce producea MIG 15. Nenumarate fabrici de rulmenti dar si alte multe fabrici si combinate chimice sau siderurgice. Au stat la noi 15 sau 17 ani. De cat timp stau sacalii americani si vest europeni? Deja dublu de cat au stat rusii. Au contruit sacalii ceva sau numai au distrus? Te simti mai liber astazi decat pe timpul lui Ceausescu? Hai sa fim seriosi! Generalul Iliescu are drepate, desi tarziu o spune foarte tarziu. Ceea ce este foarte grav este faptul ca pe langa distrugerea industriei si agriculturii, ne-au luat si forta de munca calificata fara sa plateasca nimic, ne-au distrus si invatamantul. Priveste in jurul tau si vei vedea prostia ridicata la rang de virtute. Cu asemenea prosti, nu se mai poate indrepta nimic in Romania, suntem si vom fi slugi. Pana cand? Poate pana atunci cand le vom da din nou rusilor petrolul si ei ne vor lua graul.

   • alex

    Esti in totala eroare, Adrian! In anii ’50 nu-ti dadea voie NKVD-ul sa gandesti romaneste, daramirte sa mai construiesti dupa inventii si inovatii romanesti! Cum poti sa spui ca Romania a facut pagube pe frontul de est? Romania a dus un razboi just, de reintregire a neamului! Ce istorie cunosti? Mai citeste, dragule, nu te lua dupa istoria oficiala! Si apoi, chiar daca ar fi facut pagube, asa e la razboi, draga!

    • rena

     Sunt in eroare amândoi. Le propun cartea ”In spatele cortinei de fier – Romania sub ocupatia ruseasca” a lui George Manu si mai vorbin dup-aia.

    • Ar fi fost dacă se opreau la Nistru, la Stalingrad nu a mai fost „război just de reîntregire a neamului”.

  • ion

   Da boss ai perfecta drepatate dar astepti raspunsuri si analize dela cine?
   De la niste pupincuristi care se cred intelectuali pentru ca au o diploma .
   Da domnule general ai dreptate si adevar graiesti .
   Domnule general va puneti intr-o situatie delicata dumneavoastra si familia dumneavoastra ,si pentru cine? Pentru unii care vor doar sa aibe mancare si titlu de sclav European.
   Voi ceii deteptii care comentati negativ si cu date din istorie care pot fi interpretate in functie de interesul celui care a scris acel articol de voi mentionat .
   Va doresc sa aveti parte de UE pana la sfirsitul vietii mancailor intelectuali

 2. Lazăr Viorica

  Nu sunteti singurul vinovat! Vinovati suntem majoritatea. Unii dintre noi intelectuali, sau mai putin, am pus umarul la o constructie paguboasa. Si am vazut, simtit chiar stiut. Suntem vinovati.

 3. Ionela Ionescu

  Deveselu nu e nici o umbrela ci dimpotriva ne transforma in tinta.
  V-ati gandit vreodata DE CE se grabesc austriecii in fuga mare sa care toate padurile , cumva pentru ca vor fi arse daca nu apuca sa le taie ?
  Pentru ca li s-a spus estimatic cat au ragaz sa si le care la ei inainte sa inceapa balamucul pe aceste meleaguri ?
  Sigur ca un nou teren de joaca pentru marile puteri nu se poate deschide inainte ca populatia locala sa nu fie divizata in paispe’ mii de militii si factiuni, inainte sa fie divizata total, ca nu poti sa intretii un razboi ani si ani de zile daca fortele locale sunt 9:1, iti trebuie cel putin trei tabere relativ egale…. in felul asta se mai consuma din stocurile de chistoale vechi si munitia aferenta, flacoane de gaze, conserve expirate, mai trec spre exterior vagoane cu petrol ne-numarate la contoar, televiziunile internationale au si ele un nou subiect pe care sa-l rumege ani intregi ….. Eu cred ca dupa ce se linisteste trebile in Siria, urmam la rand, noi.
  Si cu cat aud ca trec mai multe trenuri cu lemn catre Austria, cu atat ma ingrijorez ca momentul se apropie…. ar fi interesant sa aflam frecventa , numarul de trenuri si vagoane lunar din 2020, 2019, 2018, etc…. e o graba uriasa graba lor, total pe muteste si nimeni nu vorbeste despre asta, nici despre MOTIVUL grabei lor.
  Suntem un pion pe tabla de sah a marilor puteri.
  Daca am avea un Presedinte roman ar tebui sa-i cheme la aceeasi masa pe toti polii de putere ai acestei lumi sa-i intrebe de la obraz, de fata cu ceilalti “colegi” ai lui “cat ma costa sa ma lasi in pace ?”, o licitatie deschisa cu toti de fata, cine ce vrea si ce ofera, sa se certe intre ei la masa acolo, pe loc, si as semna si un tratat cu toti cei prezenti, un proce-verbal al unei asemenea sedinte …. ca oricum “diplomatia” e moarta in cotet de cateva zeci de ani, aranjamentele adevarate se fac direct, abrupt intre cei care au si sange in pix sa le faca.
  Timpurile in care subiectele fierbinti erau ocolite cu grija ca domnisoarele de pension au trecut, acum se discuta de-a dreptul ca baietii in spatele blocului: daca ai spinarea dreapta esti respectat, daca nu, pa.
  Nu avem nevoie de Presedinte, nu avem nevoie nici de rege, avem nevoie de un VOIEVOD.
  Unul cu scoala vietii nu de “stiinte politice”.

 4. Iontschi

  #austeritateaucide
  România s-a aruncat in bratele unei dictaturi financiare. Elitele sunt mobilizate sa salveze sistemul criminal de speculatie. Cu masurile luate de UE si SUA, ne paste hiperinflatia ca in Germania in 1923. Este momentul sa ne eliberam prin metodele lui Roosevelt si LaRouche: http://romania2118.org/helga-zepp-larouche-solicita-oprirea-si-reorganizarea-rapida-a-pietelor-financiare%EF%BB%BF-apel-transmis-parlamentarilor-romani/

 5. alex

  Cam tarziu cu remuscarile, d-le g-ral! Cam tarziu! Ca sa va reabilitati in ochii nostri, ar trebui sa fiti in prima linie a contestatarilor acestor guverne ! Dupa parerea mea, aveti o situatie frumoasa, pensie mare de general, asa ca acum e prea tarziu pentru remuscari! Nu ati avut curaj d-le general! Regretele sunt tarzii!

  • Malus Dacus

   Il urmaresc de multa vreme pe domnul general. Daca nici dumnealui nu are curaj, atunci cine? A vorbit impotriva sistemului, atunci cand nimeni nu avea curajul sa zica nici pss..de fapt nici acum nu prea bazaie musca in sandramaua puterii… Domnul g-ral Dumitru Iliescu este un patriot, un om de caracter, care-si asuma riscuri spunand adevaruri incomode. Din partea mea, tot respectul!

  • Florian

   Dar dumneavoastră ce ați făcut sau faceți ?

 6. Gheorghian

  Asta este purul adevar, si sunt perfect de acord cu el! Subscriu ca totul s-a putut intampla pe fondul neancrederii in cei care s au succedat la conducerea acestei incercate tari dr la rascruce de drumuri! Dumnezeu sa ne ierte! Rugandu-l sa ne dea putina minte, pentru a actiona in interesul nostru, ajutandu ne singuri, nu lasand strainii sa ne conduca spre groapa!!!🙏🤔🤔🤔

 7. Serban Vasile

  Studiam zilele aceste carte trimisa electronic ”Suferintele din Ardeal” scrisa de Stoica Vasile,unde se expun nenorocirile la care sute de ani a fost umilita populatia romana din Ardeal de catre habsburgi si unguri,pina aproape la dessfiintare ca neam. Aceeasi austrieci,ne fura si astazi sub umbrela ”romaneasca”. Postarile dv.ma misca,dar in aceasta grava situatie in care ne zbatem,si in dificila perioada economica in care vom intra,ne lipsea doar sa ”acordam dcoratii FDGR”,in loc sa redeschidem acest dosar dezastruos pentru tara si romani.Ma intreb,oare,de ce acest popor preaa-rabdator,este sortit mereu saa fim umiliti,furati,batjocoriti ??!

  • gigimutu

   De aia suntem umiliti, furati, batjocoriti,

   pentru ca nu iesim odata naibii in strada si sa dam de pamint cu toate jigodiile de la presedintie, de la parlament, din guvern, si sa le luam maul, si dup aia sa punem noi, poporul, niste oameni patrioti in primul rind, romani, nu natii cotropitoare si uritoare de romani si de Romania!!!

 8. Militaru Vasilică

  Este de apreciat poziția domnului general Dumitru Iliescu. A-ți recunoaște păcatele trecutului, mai ales că domnia sa o face în mod public, este un act de pocăință ceștină. România are nevoie de o “Întoarcere la Hristos”, asemenea legionarilor aflați în temnițele comuniste. Asemenea mărturisiri publice, realizate de oameni care au deținut puterea temporară în România, pot determina o trezire a populației adormite și prostite de himera traiului abundent și lipsit de griji.

 9. marin

  stau sii-mi pun intrebari de 30 ani acesti indivizi care au condus romania au fost normali la cap–au avut constiinta –cum sa distrugi o tara si o istorie pe care si o doresc multe state mari care toate la un loc nu fac cat istoria pelasgilor hiperboreenilor geto dacilor–tara asta nu are nevoie de nimic de cat de oameni cu respect fata de seman–din o-tara care era respectata si pe locul 5 in lume am ajuns ce am ajuns —cred ca urmeaza efectul de bumerang

 10. Stefan

  Numai prin cainta nu rezolvam NIMIC. Aveti cunostinte, prieteni care impartasesc ideile dvs., aveti posibilitatea organizarii unei miscari de rezistenta in Romania, aveti si veti avea si multi sustinatori. Trebuie doar hotarare si curaj.

 11. popescu valean

  deschideti platforma cu semnaturi pt roexit , si voi semna-o fara ezitare !

 12. Liviu Albu

  Il rog pe domnul general sa precizeze care e directiva prin care UE ne-a interzis sa construim spitale de stat. Nu cumva cauza e incompetenta si coruptia structurilor de stat? (din care a facut si dumnealui parte). Declaratiile domniei sale au acum un pic de iz estic.

 13. Ioan Danila

  Noi toți! Cum poate un adept al nelegiuirilor de după 1989 să spună noi toți! Care noi toți? A mișcat careva în ,,front,, după ce a-ți instalat la Cârma Țării HUNTA ILIESCIANĂ?, Câți mai sunt în viață din cei ce știau prea multe despre LOVITURA DE STAT? De ce Ion Iliescu și GAȘCA sa, Brucan și chiar Stănculescu nu au fost trași la răspundere pentru ,,crime împotriva propriului popor,, ? Îți spun EU. Așa cum sa întâmplat și la ruși cu Gorbaciov, principalul distrugător al tuturor țărilor socialiste, așa sa întâmplat și cu ai noștrii vinovați de măcel și distrugerea unei economii într-o viteză maximă de dezvoltare, protejați fiind de cealalaltă HUNTĂ MASONICĂ INTERNAȚIONALĂ.
  Nouă celor simpli nu ne-a mai rămas decât văicăreala și grija zilei de mâine în timp ce ofițeri simpli devotați noului regim sunt generali și vin să ne dea nouă lecții de conduită, de nereacții împotriva unui dușman apărat de colegi de-ai noștrii militari așa cum a fost și încă mai este Domnul General Iliescu.

 14. Soluția de moment dacă ar fi posibilă pentru salvarea României este să DEVENIM ȚARĂ NEUTRĂ NEUTRĂ AUZITUM-AȚI VOI MĂ ! CĂ MERITAȚI SĂ VĂ ZBURĂM CAPUL DE PE UMERI, MĂ REFER LA CEI CARE SUNT ȘI AU FOST LA CONDUCEREA ROMÂNIEI , CARE SI-AU VÂNDUT SUFLETUL ȘI POPORUL ÎNCLUSIV PE EI, PENTRU UN PUMN DE GALBENI. RUȘIENE, RUȘINE, RUȘINE SĂ VĂ FIE. FACEȚI GESTUL SUPREM PENTRU ROMÂNIA ȘI PENTRU POPORUL ROMÂN, INDIFERENT DE CONSECINȚE, DECLARAȚI ROMÂNIA ȚARĂ NEUTRĂ, CĂ ORICUM ARMATĂ NU MAI AVEM,. FACEȚI ACEASTĂ MIȘCARE ÎNȚELEAPTĂ ȘI TOT POPORUL VA FI CU VOI VĂ VOR SUSȚINE PÂNĂ LA ULTIMUL OM.

 15. IN SFIRSIT, O CONSTIINTA VORBESTE ADEVARU SI AR TREBUI SA I SE ALATUE MII.
  CEA MAI BUNA SOLUTIE – IESIREA DIN UNIUNEA EUROPEANA CIT MAI ARE CITE CEVA ROMANIA!!!

 16. Marcu

  Cum va mai place sa mintiti
  IQ100 ce stii tu? Stii ca dupa razboi aliatii ne-au impus sa platim despagubiri de razboi si germanilor dar si sovieticilor. Si le-am platit pana in aprilie 1964, bine inteles cu grau, cu petrol cu uraniu, etc. fiindca valuta forte nu aveam. Daca ai avea IQ100 ar trebui sa fii destept, dar de unde nu este nici Dumnezeu nu cere. Normal ca nu stii ca industrializarea Romaniei s-a lansat in anul 1948 si s-a realizat exclusiv cu ajutor tehnicsi asistenta tehnica din partea URSS, care a construti fabrici, uzine, hidrocentrale, termocentrale, combinate chimice, laminoare, fabrici de ciment, fabrici de armamnt etc. URSS a dotat armata romana cu tancuri, TAB-uri avioane, asigurand asistenta tehnica si pregatirea pilotilor si a specialistilor. Toate astea au trebuit platite si Roamania le-a platit si era si normal sa le plateasca. Romania, dupa razboi era o tara eminamente agricola. In 1965 Romania era deja industrializata, avand atat industrie grea, cat si industrie constructoare de masini. Totul s-a realizat cu ajutorul care a fost dat Romaniei de catre URSS.

 17. umilinta

  Cum va pica domnule umilinta de a auzi imnul national pe strazi dintr o gorna obosita a politiei la comanda lui Vela. Eu am crezut ca sunt reclame la Carrefour! Si alta chestie tare, aseara pe toate tvurile era un mesaj, vezi doamne dat de virusul in sine – ne vorbea corona virusul si ne spunea ca s a saturat de noi ca nu traim frumos. Daca inlocuim virus = globalisti, aflam ca globalistilor le e lehamite de omenire si ca ne au dat o lectie, de parca ei sunt imaculati si detin cheia. Dat fiind ca au initiat un dialog si cu mine, un muritor al acestei planete, le trimit si eu un mesaj: A impune cu metodele dvs, deci cu forta – binele arbitrar definit de dvs este tot un rau. Deci tocmai v ati patat imaculatilor. Deci tot pe baza de logica: scutiti-ne!

 18. Mircea Bahrin

  Măcar reunosc, toți cei implicați, sau doar unii, și să nu fie de fațadă, altfel ar fi tragic, nu credeți? Măgarii – Piele rea și răpănoasă ori o bate ori o lasă! Să ne lase fără resurse, să ne lase fără producătorii strategici și strict necesari unei țări și fără producătorii strict necesari bunului mers ai țării, cum au putut dace o așa mare prostie, oare s-au vândut, tare mă tem, ei dragilor voi ce credeți?

 19. Nicolae Costandache

  Sa i trimitem acasa, si fabricile, terenurile productive si aurul care ne-a mai ramas, sa il chibzuim cu intelegere.
  Au construit fabrici de masini, de conserve, de textile, sa le captam cu tot elanul si sa nu mai profite ei de pe urma materiei prime din Romania si de mana de lucru (foarte prost platita) in comparatie cu profitul pe care il castiga si cu salariile tarilor precum, Franta, Germania, Belgia.
  Este doar o opinie, un indemn si totodata o strigare!

 20. Domnule General , in mare parte ce spuneti este adevarat ,dar va rog sa verificati anumite informatii . Cele 300 de mliiarde eur NU LE DA UE ci a fost ceruta aprobare de la UE de catre FRANTA sa le bage in economie . Germania la fel a cerut acest lucru sa-si pompeze in economie vreo 500 de miliarde . Romania in schimb a PRIMIT o linie de ajutor de un miliad EUR . DE CE acest lucru ??? PIB face diferenta Germania =3300 miliarde EuR , Franta = 2300 mialrde EUR , Romania = 200 miliarde EUR . Recunosc , si suntem cu totii de acord ca Romania ar fi avut o alta VALOARE daca isi urma calea EI si nu cersea la UE si USA mila si MITA . IN aceasta tara singurul lucru care se mai poate face este o schimbare in FORTA a tuturor celor care au fost in pozitii de conducere . Schimbarea sitemului de conducere a tarii . NU mai putem lasa la dispozitia UNORA tot destinul Romaniei .

  • ILIE DRAGNEA

   Mare dreptate aveți. Respect mă bucur că mai sunt oameni care gândesc că mine . Am doar 35 ani dar am văzut destule documentare că să pot trage concluzii de cum a fost pe timpul comunismului și cum este acum în democrație.

 21. Sic semper tyrannis

  Conducatorii unei tari trebuie sa fie puternici si neaserviti. Sa isi iubeasca Tara si cetatenii. Sa respecte drepturile fundamentale. Din pacate tot ce constat la nivel mondial este ca, conducatorii sunt dictatori, autocrati si discretionari, ori papusi conduse din spate de un sistem de securitate ocult sau “consultanti interesati” din alte tari. Mai mult decat atat, multi dintre cei care ajung la putere, desi chiar intentioneaza sa faca bine pentru Tara si popor, isi schimba brusc traiectoria politica. De ce? Pentru ca nimeni NU AJUNGE LA PUTERE FARA A FI SANTAJABIL ! Exista intotdeauna “o putere” de control in spatele unui presedinte “ales democratic”. Degeaba va certati intre voi. Daca nu aveti un Ferdinand – care a fost roman in suflet asa cum un roman nativ nu este – pe care sa il puneti in fruntea Tarii vorbiti degeaba! Ca sa te poti rupe de noua ordine mondiala trebuie sa fii: INDEPENDENT FINANCIAR si cu o ARMATA PUTERNICA si NU o armata scoasa pe strazi impotriva populatiei neinarmate pe timp de pace! Trebuie sa le lasi oamenilor posibilitatea de a munci fara a-i ingradi cu legi si taxe absurde, asa cum s-a intamplat la noi din 1989 incoace. Un conducator, asemenea celor care au fost iubiti in istorie, lasa posibilitatea oamenilor sa fie fericiti si liberi. Libertatea mea se intinde NUMAI pana la libertatea ta. Libertatea NU este anarhie!

  • alex

   Gresesti in mod grosolan! Ferdinand nu a fost niciodata “roman in sflet”, cum zici! In ultima parte a comentariului, ai dreptate!

 22. Sic semper tyrannis

  Si daca cumva pretindem ca suntem credinciosi ar trebui sa ne intrebam cati dintre noi aplica: “ce tie nu-ti place altuia nu-i face”? Omul este individualist. Asta nu se schimba indiferent ce “linie” incearca sa ni se impuna. Noi nu suntem furnici si nici albine. Dar, daca avem un scop comun – LIBERTATE – cred ca putem deveni mai buni cu noi insine si cu altii. LIBERTATEA NU INSEAMNA SECURITATE! Libertatea vine din interiorul nostru si inseamna: autocontrol si educatie.

 23. Dorina

  in primul rand voi, sri, care ati luat salarii degeaba, care ati tradat Roamania si romanii, si nu ne ati aparat

 24. Lica

  Bai sa fiu al dracu.cat de angacoosi suntem.vad ca toti suntem care mai de care mai destepti pe aici si stim cum stau si au stat lucrurile si va.plangeti ca totu s_a dus devrapa si nu mai putem face nimic.pai bai intelectualilor,tot timpul se poate face ceva.cand taranului ia ajuns la os si toata lumea zicea ca nu se mai poate face nimic,a pus maba pe coasa si sa rasculat.A FACUT CEVA.voi ce faceti,va dati destepti si va plangeti pe internet constienti ca cineva va distruge….

 25. Elena

  Ati distrus aceasta tara ,iar acum cautati vinovati? Va dati seama cite destine au fost frinte pentru ca peste tot in tara au detinut functii de conducere tupeistii si pupincuristii ,incapabilii si indolentii,iar cei care au ripostat au fost trimisi la colt.
  Insasi copii crescuti in acesti 30 de ani ,fara voia parintilor, au devenit niste tirani asfel acum nu le pasa de batrini,nu au respect.Totul datorita educatiei sociale care a devenit mai puternica decit cea de la parinti (in unele cazuri). Am devenit o societate zombi .

 26. CIOANCA

  ACUM SPUI TOTUL -CARE POPULATIA STIA DE ASA CEVA-CEL MAI RAU NEAM PIERDUT DEMNITATEA -VOI GENERALI AI ARMATEI AI POLITIEI DACA ATI VAZUT ASA DE CE NU ATI PUS MINA PE PUTERE -VATI COMPROMIS SI ATUNCI SI ACUM

  • Nicoara

   Trebuia sa știți din dec. 2019 de epidemie. De ce nu ați informat ferm autoritățile? Ați auzit?

 27. Mihai FLOAREA

  Vameșul din „Evanghelie“ s-a căit, ca și dl general; dar acela a hotărît să întoarcă împătrit pagubele celor nedreptățiți de el… Căința este, deci, primul pas. Vor urma și ceilalți, oare?…

 28. geo

  Virusul asa este o farsa . Este mai putin infectios decat virusul de gripa si nu se raspandeste prin aer dar va fi folosit ca motiv pentru a tine lumea separata prin frica, inchisi in case si suspiciosi pentru vaccinarea fortata, introducerea monedei unice digitale si a unui guvern centralizat mondial.
  Scopul este dictatura globalista centralizata de tip “socialist privat” controlata de marile corporatii si banci si reducera populatiei planetei…
  Unirea tuturor contra tiraniei impusa de o mana de oameni si celor care supravegheaza implementarea ei este singura solutie…

 29. Ionescu nicolae

  Pai nush ce sa zic. sa încep cu “faceți ceva”. Iești în strada, informați lumea prin emisiuni și documentare TV, scoateți lumea în strada sa își ia drepturile și sa își ceara dreptatea. Susțineți adevărul în toate și pentru toți…
  Nu doar comentarii despre secrete pe care le știți pe părticele sau prea puțin. Nu doar k a.ti citit diferite cărți despre războaie sau știți diferite variante despre diferite strategii de organizații cum e UE și etc…. Adevărul nu o sa îl știți niciodată,și nici lucruri strict secrete. Doar frânturi sau fragmente din 1% din adevăr. cei cu bani fac legea gen masonii sau familiile bogate care conduc sclavagismul modern și alți jmecheri care se joaca cu noi k la poker….
  Deci ieșiți în strada dacă tot faceți ceva și nu comentarii care nu își au rost “pe hârtie”…..
  Fapte tata…..
  “practica ne omoară”
  “k de știut știm”

 30. Moldovan Gavrila

  Este adevarat ce spune D-l General.
  Acum in al 12-lea ceas trebuie sa sa reparam ce am gresit ce au gresit alti spre binele poporului a tarii a neamului. Apoi sa cautam vinovatii si sa-i tragem la raspundere. Vinovati suntem toti pentru ca am acceptat aceste distrugeri si nu am intervenit,nu am iesit instrada dar am iesit instrada impotriva noastra sau a celor ce doreau restabilirea ordinei. Nu vom iesi din acest impas numai atunci cind conducatorii nostri vor avea demnitate , onoare, dragoste fata de tara si vor cere la Brussel sa fim respectati ca parteneri egali, cind vom dispune in tara asa cum noi gindim spre binele tarii si nu dupa bunul plac al UE in interesul unor tari puternice in defavoarea noastra. Cind vom cere Americii sa ne respecte ca parteneri egali. Cred cu tarie ca hotarirea Angliei de a iesi din UE este cea mai buna. UE nu este o uniune in beneficiul mebrilor ei ,actiunile ei sunt antidemocratice in 80%,este o organizatie dictatoriala.
  Toate acestea se vor termina atunci cind ne vom trezi la realitate si nu vom aplauda actiunile UE impotriva noastra sau a altora. Cind vom incerca sa fim stapini in tara noastra.
  Dar cred ca v-a mai dura atita timp cit mai avem aplaudatori UE chiar daca le taie craca de sub picioare.
  Doamne ajuta si Dumnezeu sa-ne dea mintea si gindurile cele bune in folosul nostru si a urmasilor nostri.

 31. Stelea Maria

  Singura soluție este să ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru noi, mai marii noștri, să ne dea înțelepciune, să luăm cele mai bune decizii în conformitate cu planul Său, să_I urmăm Poruncile, să ne controlăm Sinele și cu lacrimi să_L rugăm să ne ierte, să promitem că nu ne vom mai abate pe drumuri greșite. Acum, în Postul Mare, acum să ne spovedim, să ne eliberăm de tot răul din noi și sunt sigură că El-Cel-Atotputernic nu – și va întoarce Fața de la noi și ne va da soluții să ieșim din acest dezastru…Să luăm mijlocitori pe Maica Preacurată și toți Sfinții…

 32. Andreas

  Domnule Dumitru Iliescu, si dumneavoastra ati tras in POPORUL ROMAN. Din 1989 pana in 1996. Si cred ca si dupa. Va plangeti ca acum altii fac exact ce ati facut si dumneavoastra. Ati fost foarte apropiat al domnului Ion Iliescu.

 33. Marian Pătrașcu

  Domnule securist, bați câmpii (fără grație)! Să nu fi intrat în UE și NATO am fi fost azi fiii ploii! De ce nu s-a întâmplat ce s-a întâmplat la noi – din cauza intrării în UE și NATO, zici domnia ta, total aiurea! – și în celelalte țări foste comuniste care au devenit membre ale acestor structuri? Îți zic eu: FIINDCĂ, STATISTIC VORBIND, NOI, ROMÂNII, SUNTEM NIȘTE LICHELE ȘI SECĂTURI, EXCEPȚIILE, MULT PREA PUȚINE PENTRU A SCHIMBA CEVA NEFĂCÂND DECĂT SĂ CONFIRME REGULA! Să știi și dumneata, securistu’ lu’ pește prăjit, că: DACĂ CINEVA ÎȘI BATE JOC DE MINE O FACE PENTRU CĂ POATE ȘI PENTRU CĂ ARE DE CINE-ȘI BATE JOC, IAR PENTRU ASTA – EU SUNT SINGURUL VINOVAT! Căci ”fiecare popor își are conducătorii pe care și-i merită!” (Karl Marx). Rămâne deci cum am stabilit: ȚARĂ DE LICHELE, ȚARĂ DE SECĂTURI!

 34. Botez Doru

  Tardiv comentariul domnului general. Cat a fost infunctie nu a făcut nimic pt a opri sau scoatela iveala mașinăriile politicienilor, ba din contra, a fost de acord cu ele. Pot spune fără teama de a gresi ca a fost colaborator cu vânzătorii de tara, chiar și simplu fapt ca nu a reacționat. În felul acesta s-a asigurat ca va avea o pensie foarte bună. Deși sunt militar de cariera, spun clar ca serviciile sunt aservite puterilor străine care au secătuit tara de toate bogățiile ei. Le aduc aminte (serviciilor) ca mal devreme sau mai târziu vor răspunde pentru pasivitatea lor sau colaborarea lor cu vânzătorii de tara sau cu colaborarea lor cu usr-ul și pnl-ul, partide care au vândut și vând tara la metru pătrat. Serviciile secrete ale Romaniei o rușine pt romanii patrioti. Noi militarii nu vom tolera și nu vom uita vânzarea Ramaniei!

 35. eugen serban cheudeanu

  Si ce crede ti ca ve ti muri si nu vedti da socoteala,crede ti ca mai putem suporta sa va bate ti joc de tara asta romaneasca,dam foc sa arda tot si incepem de la zero fara gunoie in frunte tari

 36. Mariana Fluerasu

  STITI CEVA?? CEI MAI BOGATI ROMANI ASTAZI SUNT COLEGII DOMNIEI VOASTRE!

 37. Măi Dumitru Iliescu , măi omule e bine că îți pui cenușă în cap , deși nu mai folosește nimănui , totuși e bine că ai realizat greșeala făcută , asta demonstrează că dacă toți vinovații de după Învălmășeala din Decembrie 1989 își vor da seama , există posibilitatea ca țara noastră , România să mai revină vreodată pe calea normalității , felicitări pentru curajul de a-ți recunoaște vina !!!

 38. Maria

  Interesant. De ce, atunci când s-a negociat aderarea (NATO și UE) România nu a avut un aparat diplomatic puternic? De ce s-a semnat orbește, fără a ține cont de stadiile de integrare economică și ce presupune fiecare? De ce veniți după atâția ani să arătați cu degetul către alții, ca fiind vinovați? De ce promovați un RO-exit și nu prezentați, pe larg, ce înseamnă asta???? Și de unde face rost România de bani, ca să susțină un RO-exit? E bine că ne arătați ACUM belelele de atunci, pentru că atunci a fost convenabil să aveți ochelari de cal!

 39. Dolofan Gabriela

  Poporul roman ,este vinovat de acest dezastru al țării, ajunsa in mana prsdatorilor….ignoranța, lasitatea, indiferenta, lipsa de dragoste pentru pamantul romanesc ne au adus la prapastia disparitiei, ca popor, de pe harta…..

 40. marius

  … toata istoria romaniei demonstreaza tradare din partea celor care vremelnic au avut putere. Sentimentul national nu a fost niciodata lasat sa se dezvolte. Am fost setati sa ne simtim slugi la noi in casa. Si acum este la fel,…. istoria se repeta. Apreciez gestul generale , dar e deja prea tarziu.

 41. Dromihete

  Totusi este o sperantă ca acest mesaj să ajungă la cei ce pot reface dreptatea istorică. Cum ?? Poate militarii cu studii academice stiu mai bine. Dacă mesajul va fi citit de cei 24 mln de romani, poate că s-ar aduna masa critică. Lenin a făcut putch/revolutie cu .. 40 mii de indoctrinati. Încă nu e tîrziu de a ne apăra demnitatea. Faptul că o mie de natoisti sunt numiti ba ,,detasament, ba batalion spune multe. Suntem mintiti. Cei 2 mii vor fi peste un timp — 10 mii, atunci ce vor face romanii. Il vor invia pe Ceausescu ?? Cel care a murit pentru teritoriile instrinate. Pe Antonescu ???

 42. Meflysca

  Macar acum in al 12_ lea ceas sa luati pizitie si sa faceti ceva…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.