Pamflet

Mihaela Miroiu, o culturnică pupenklaus și odele ei din Hermannshit

                    O FEMINISTĂ „DĂ NORMALSTADT” Motto: „Mihaela Miroiu, profesor universitar la […]

 

                  O FEMINISTĂ „ NORMALSTADT”

Motto: „Mihaela Miroiu, profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a fost numită de președintele Klaus Iohannis membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român. Mihaela Miroiu este inițiatoarea primului program doctoral de Știinte politice din România, a primelor cursuri de teorii feministe și a primului masterat de Studii de gen.” ( HOT NEWS.ro, 16 iunie 2017)

Ah! nu-i de colea să te pupe-n fund, tocmai pe tine, mascul falnic și președinte aflat, pe deasupra, la al doilea mandat, o feministă adevărată! Căci doamna Mihaela Miroiu e o feministă declarată, acoperind acea zonă a ideilor despre care eu obișnuiesc să spun, în mod reprobabil, desigur: „asta ne mai lipsea, că în rest aveam de toate!”.

Acolo unde cetățeanul având capul pe umeri a văzut nesimțirea crasă a insului grobian care și-a înfipt pupitrul în axul de simetrie al Arcului de Triumf, de Ziua Națională a României, doamna Miroiu, feministă și „Professor (!!!, că pe românește dânsa nu mai știe cum se spune, deși textul de prezentare de pe pagina de profil este conceput, în rest, în limba română, n.n.) la SNSPA.”, a văzut ceva total diferit:

Președintele, astăzi. (aici doamna ne prezintă o fotografie cu grobianul înmănușat și îmbotnițat aflat sub Arcul de Triumf, pe 1 Decembrie 2020, n.n.). Și o seară specială de la Centenar, precum și una specială de la prima zi națională cu K. Iohannis. (aici doamna ne prezintă fotografii extraordinar de proaste din „Cotroceniul lucrului bine făcut”, unde este dânsa împreună cu Sorin Ioniță, Victor Rebengiuc și alții, pe 1 Decembrie 2018, cred, n.n.) Dincolo de orice critici, Iohannis este cu adevărat Președinte.” (asta așa este, deși noi am sperat că ar fi doar un vis oribil, dar se pare că nu… dânsul e chiar președinte…,n.n.) (Mihaela Miroiu, 1 Decembrie 2020, pe pagina ei de FACEBOOK)

Mai demult aceeași doamnă Miroiu, poate mai puțin atentă decât noi la discursul președintelui ne-a spus despre acesta că e „…sobru și decent, foarte măsurat în vorbe,(…) nu ar insulta, nu ar calomnia. Are un tip de decență și de discurs care sunt de apreciat.”(RADIO EUROPA LIBERĂ 21 noiembrie 2019)

Comparați aceste fraze cu tot ceea ce ați auzit în ultima rostit de Klaus și vedeți ce vă iese…

Însă nu postarea de pe 1 decembrie 2020 e preferata mea din creația doamnei Miroiu, ci cea de mai jos:

Vara aceasta trăiesc într-un oraș în care toți cei pe care i-am văzut eu la concerte stradale, în autobuze, magazine, taxiuri, în toate spațiile închise, toți, dar toți poartă mască. Găsești dezinfectanți în orice loc cu spații închise sau cu oameni mai mulți. Suprafețele sunt dezinfectate după fiecare folosire. Pe străzi ne ocolim cu grație, ca să nu ne apropiem imprudent. Străzile sunt pline cu portrete ale unor mari personalități care au fața acoperită de o mască pe care poți citi un gând înțelept. Noi ne privim ghicind că, de fapt, ne zâmbim pe sub trecătoarele noastre măști. Și că am vrea să ne +reîntâlnim cu toții după ce le vom putea da jos. Că ne vom îmbrățișa. (Poate am fost norocoasă, dar chiar tot timpul?) Normalstadt, pe numele său oficial Sibiu, pe numele său istoric: Hermannstadt. Orașul nostru vă așteaptă cu drag, dacă îi respectați regulile.” (MIHAELA MIROIU, 7 iulie 2020, pe pagina ei de FACEBOOK)

Superb! Se înțelege că taman așa, respectând cu strictețe, neabătut, toate aceste reguli, iar nu cum fac troglodiții de Mitici de dincolo de Carpați care nu „arată că le pasă”, Normalstadt-ul doamnei Miroiu a ajuns la începutul lui noiembrie PE PRIMUL LOC la numărul de infectați la mia de locuitori. Și nu numai că a ajuns în frunte, dar a și rămas o perioadă acolo, pe „platoul” așezat frumos peste cocoașe, cu temeinicia lucrului bine făcut:

Sibiu devine primul județ din România cu incidență mai mare de 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate în ultimele 14 zile. Sibiul ar putea intra în carantină. Municipiul are o rată de infectare de peste 11 la mie.” (DIGI 24.ro, 11.11.2020)

„Judeţul Sibiu este pe primul loc la rata de infectare cu Covid, luni înregistrând un indice de infectare de 9 la mia de locuitori. Municipiul a ajuns marți la un indice de 13,63 la mia de locuitori.” (RADIO EUROPA LIBERĂ, 17 noiembrie 2020)

„Sibiul se află la aproape aceeași rată de infectare ca în urmă cu o săptămână, când a intrat în carantină.” (MEDIAFAX.ro, 23 noiembrie 2020)

Asta cu toate că „pe străzi, ne ocolim cu grație”… cu toate că „toți, dar TOȚI poartă mască”… încă din vară și cu toate că „suprafețele sunt dezinfectate după fiecare folosire”. Doamnei Miroiu i s-a părut simpatic ca în Normalstadt să dai nas în nas, prin vitrine, ba cu Wolfgang Amadeus Mozart purtând mască de protecție (conformă, sper…), ba cu Marie Curie la fel de igienic mascată.

Asta e, cetățeni… eu cred cu tărie că strădania luʹ Hermannstadt de a respecta toate regulile sanitare a fost remarcată la nivel înalt și de aceea a și obținut premiul întâi cu coroniță: primul pe țară la infectări o perioadă îndelungată!

                                                                                                   Luminița ARHIRE

P.S. Să nu vă înșelați: textul de mai sus nu ironizează în nici un fel populația lovită de epidemie, ci doar pe apologeții regulilor sanitare, cei care ne explică, doct, superioritatea poporul educat de peste Carpați asupra poporului format din Mitici de la sud și est de arcul carpatic. Se pare, totuși, că nici poporul superior nu s-a spălat suficient pe mâini, că altfel nu-mi pot explica…

Citiți și:

Nostalgii habsburgice: Germanizarea forțată a Sibiului

Sindromul slugoiului îndobitocit: Hermannstadt în loc de Sibiu

Atrocitățile sașilor împotriva românilor ardeleni

5 Comments

 1. IQ100

  “a primelor cursuri de teorii feministe și a primului masterat de Studii de gen.””
  Cum de specialiste in orientari de gen progresiste ajung taman femeile a caror fertiliatea a incetat, in caz ca a existat la parametrii optimi si impliniti vreodata?/ma gandesc la dnele ioropene, nu stiu care e cazul distinsei dne ce face obiectul articolului
  Cum te poti pronunta obiectiv despre un capitol in care NU mai esti parte?

  se pare, totuși, că nici poporul superior nu s-a spălat suficient pe mâini, că altfel nu-mi pot explica…stiu islamicii ce stiu cand folosesc mana stanga pt treaba mare si mana dreapta pt alte treburi
  in Sibiu (vaaai, ce propaganda comunista de acum 35-40 de ani de Scanteia in zilele ei bune) nu m-as duce nici platit !!am ajuns sa il ur@$c,..imi placeau puii la rotisor de la Pita Mica , parca……nu eram hater pana acum, dar ma ‘paste” microbul…multe succesuri ciobanilor romani de pe acolo, care l-au votat!!

 2. Marian

  Pt poporul român urmează vremuri tot mai grele. Miroiu și progreșiști sataniști ca ea sunt cei care vor prelua conducerea ministerelor educației sau culturii – de acum înainte vor spăla creiere și vor îndobitoci fără nici o piedică; românii nu ies în stradă să-și apere credința sau cultura, nici măcar copiii de orele de îndoctrinare homosexuală, ei ies doar când sunt le spune propaganda securistă că trebuie să schimbe un guvern (la fel și la vot).

 3. Constantin

  Ha ha ha ! Fain articol.

 4. Repetarea initialelor din prenumele si numele unei persoane,in special feminine,s-a probat a fi initialele unui jidan ascuns pe romaneste printre naparcile ce zbengue prin tara asta cu indrasneala fara limite.Banditii isi ascund originea ca sa poata lovii natia romana cat mai dela centru spre margini cu scopul s-o anihileze.In poza doi acemenea ortaci pusi pe ciomagirea sarmanilor romani,cu cele mai perfide si inculte metode teroriste.Acestia,ca extraterestii din filmele americane sositi printre pamanteni,se cauta unii pe altii,se ajuta,se preamaresc reciproc,fura impreuna,distrug totul in detrimentul unui popor pe care-l sug de sange luindu-i toata puterea,anihilandu-l,ajutati fiind si de neamul lor depe intregul Mapamond.U-u-uf-f/….Doamne/

 5. satan exista

  Femeia este bolnava;nasol e ca nu si da seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.