Observator

Mass-media, principalul mijloc de propagandă al alogenilor care conduc România (II)

   Materialul de presă care urmează este în continuarea articolului Mistificări despre translarea bisericilor pe vremea lui Ceaușescu: Mass-media, principalul […]

 

 Materialul de presă care urmează este în continuarea articolului Mistificări despre translarea bisericilor pe vremea lui Ceaușescu: Mass-media, principalul mijloc de propaganda al alogenilor care conduc România
Dezinformările propagandei pentru manipularea naivilor

   ALO, ALOGEN PRESS, CHIAR AȘA DE CRETINI ÎI CREDEȚI PE ROMÂNI? (II)

Când ticăloşii ies la atac cu minciuni şi viclenii, nu de puţine ori sunt nevoiţi să mai spună şi adevărul astfel încât mai mult ne fac nouă un serviciu şi lor un deserviciu.

Mai jos vom prezenta un articol în care descoperim multe din cele ce ALOGENII se străduie de zeci şi zeci de ani să le ascundă în timp ce folosesc procedee perfide pentru pentru a lovi în Biserică folosind informaţii reale dar incomplete pe care le răstălmăcesc dar astfel, involuntar devoalează informaţii foarte interesante şi revelatoare care conduc la concluzii opuse intenţiilor lor.

                                   PRECIZĂRI ŞI COMPLETĂRI

Pentru înţelegerea articolului mai ales de către cei ce îşi iau informaţiile din la sursele oficiale şi presa care toate sunt controlate în ultimii 30 de ani integral de ALOGENI, este necesar să facem nişte scurte precizări:

În anii 1944-1964 grupul de criminali care urmăreau instaurare conducerii centralizate globale prin intermediul ofertei şi terorii pe față era cunoscut ca fiind BOLŞEVICI KOMINTERNISTI (de la Internaţională Comunistă). Generaţia următoare până în prezent se numeşte DEMOCRAȚI GLOBALIŞTI și se diferenţiază de generaţia anterioară prin o metodă nouă de a obţine supunerea voluntara a populaţiei la sistemul de oprimare, aceea condiţionării psihice a maselor prin intermediul programelor de radio, TV şi filme prin care se modifică înţelegerea realităţii până la inversiune.

Astfel ceea înainte de ALOGEN MEDIA era perceput ca teroare şi subjugare de către alogeni acum este perceput exact invers decât realitatea: teroarea şi incertitudinea sunt etichetate drept teoria conspiraţiei, robia şi dependenta de sistemul tiranic este perceput ca libertate iar ce rănește şi iroseşte viaţa poporului este perceput ca fiind vina noastră, a celor subjugaţi întrucât poporul telespectator chiar crede că trăieşte în cea mai bună societate posibilă în democraţie în care el are toată puterea şi el decide tot.

Toate aceste percepţii sunt false şi sunt rodul procedeelor foarte bine elaborate de profesionişti aflaţi cum la a 6 generaţie de experţi în formatarea informaţiei audio video transmise prin mijloacele tehnice de comunicare unidirecţională deţinute în întregime de ALOGENI în sistem monopolist. Acest sistem poate fi numit după modul de proprietate şi funcţionare ALOGEN MASS MEDIA, ALOGEN PRESS etc..

O CATASTROFĂ ISTORICĂ PREZENTATĂ DE ALOGEN MEDIA ŞI ISTORIA OFICIALĂ, TOT ALOGENĂ DE FAPT, CA FIIND OPUSUL A CE A FOST

La 23 august 1944 s-a produs cea mai mare catastrofă din istoria Poporului Român. Să demonstrez: România avea o forţă militară de 1 milion de soldaţi cu experienţă, bine antrenaţi şi dotaţi, avea o poziţie strategică de neînvins pe linia Focşani-Nămoloasa – Munţii Carpați versanții de est.

Timp de 6 luni după victoria româno – germană de la Tg Frumos din martie 1944 unde sovieticii au fost umiliţi, au urmat zeci de încercări eşuate ale Armatei Sovietice de a intra în România.

În centru şi nord frontul de est stagna de luni de zile.

Ca să ajute pe sovietici, aliaţii au debarcat în 6 iunie 1944 în Normandia. Germanii au trimis 2 armate de pe frontul de est pe frontul de vest urmare căreia între 19 iulie şi 20 august 1944, Armata Sovietică (ofensiva Bagration) a parcurs 700 km spre vest pe frontul de centru şi nord dar în sud, era neputincioasă, rămăsese 800 km în urmă şi înaintarea spre Berlin ar fi fost compromisă dacă nu scoteau România din război iar cu forţa s-a dovedit că nu se putea.

Americanii au sărit iar în ajutorul sovieticilor bombardând începând cu 4 aprilie 1944 obiective civile romaneşti pentru a teroriza populaţia civilă şi a slăbi suportul psihologic (moralul) pentru război.

Era mare pericol pentru planurile ALOGENILOR ca aliaţii să ajungă la Berlin mult înaintea sovieticilor care ar fi fost blocați de România în est.

Situaţia strategică pentru URSS era foarte grea. Trebuia cumva să scoată România din război astfel, urmare a negocierilor secrete desfăşurate de peste un an de catre Mareşalul Ion Antonescu cu guvernul URSS via ambasada URSS din Stockholm, guvernul URSS a trimis în dimineaţa lui 23 august 1944 o telegramă prin care accepta toate condiţiile impuse de către Mareşalul Antonescu care conţineau condiţii extrem de favorabile: Armata Sovietică urma să treacă printr-un coridor la nord de Tisa spre vest, a renunţat la orice reparaţii de război, nici un soldat sovietic nu rămânea în România şi altele.

Telegrama a fost primită la secţia cifru a Ministerului Afacerilor Externe de către Grigore Niculescu-Buzeşti care a arătat-o numai regelui Mihai şi unui grup de trădători.

Pentru a împiedica încheierea unui armistiţiu cu URSS în condiţiile impuse de Antonescu, Generalul Racoviţă, comandatul frontului din fața Iaşului, membru în complot,  a dat ordin la 20 august 1944 ca armata română în subordine să se retragă în devălmăşie, să fugă de pe front deschizând calea invaziei Țării fără luptă a armatei sovietice spre sud vest şi sud. Venit de pe front în 22 august 1944, Antonescu a decis să închidă negocierile și să accepte armistiţiul în forma la care se ajunsese și aştepta acordul guvernului URSS. Seara a informat pe ambasadorul Germaniei de această decizie  şi s-a anunţat la regele Mihai să îl informeze în acest sens pentru 23 august 1944 ora 16:00.

Cu telegrama de acceptare a armistiţiului Antonescian de catre sovietici în mână, dar în mod viclean fără să îl informeze pe Antonescu de existenţa ei, regele Mihai l-a capturat pe Mareşal prin metode de o ticăloşie tipic talmudică, adică profitând că Antonescu, din respect pentru instituţia monarhiei intra în biroul regelui FĂRĂ GARDA DE CORP. Apoi la ora 22:00 a minţit Țara că s-a semnat un armistiţiu, când a ordonat armatei să nu mai opună rezistenţă armatei sovietice urmare cărui ordin, 180,000 de soldaţi au fost capturaţi şi ucişi ulterior în Siberia iar Țara a fost ocupată de armata sovietică fără luptă. Un armistiţiu s-a semnat în 12 septembrie 1944 dar în condiţii înrobitoare pentru România peste care armata sovietică era stăpână de facto.

Mihai s-a dovedit a fi cel mai mare general sovietic întrucât a capturat armata unui întreg stat, respectiv armata Statului Român, fără să se tragă un glonț. De fapt  a fost chiar cel mai mare general din istorie după aceste criterii. Pentru asta a primit cea mai mare distincţie sovietică care nu a fost acordată nici mareşalilor sovietici. O asemenea trădare nu s-a mai petrecut niciodată în întreaga istorie cunoscută a Lumii: capul ţării să captureze capul armatei, să păcălească propria armată ca să poată fi capturată de duşmanul de moarte pentru ca în continuare acesta să poată captura întreaga ţară fără nici o luptă. Daca analizăm la rece, vedem ca de fapt Mihai, precum întrega sa familie, era un ALOGEN care și-a îndeplinit excelent misiunea de a facilita punerea definitivă a Poporului Român sub jugul ALOGENILOR DIN CARE FĂCEA PARTE, manifestare de suprem dispreț pe care el și întreaga sa familie de la 1866 încoace a avut pentru poporul nostru.

Urmare a acestei cumplite păcăleli, jumate din Europa a căzut sub ocupaţia bolşevicilor kominternişti pentru jumătate de secol cu rezultatul uciderii a milioane de oameni şi suferinţa a sute de milioane de est europeni până în ziua de azi, urmând în ultimii 30 de ani ocupaţia de către aceleaşi forţe sub noua etichetă la fel de păcălitoare de DEMOCRAŢI GLOBALIŞTI.

După nişte opoziţii formale şi dar sprijin puternic dat instaurarii regimului bolşevic și jefuirii Poporului Român, regele Mihai și-a expediat în noiembrie 1947 în secret averea furată de la români când s-a deplasat la nunta reginei Angliei şi în decembrie 1947 s-a „retras” chipurile cu mâna goală,  să „sufere” în lux şi bunăstare în Elveţia. După 1990 a fost recompensat cu şi mai multe valori jefuite de la Poporul Român pentru marile „fapte de vitejie” realizate împotriva aceluiași Popor Român.

Cu adevărat, nimeni nu făcut pentru SUPREMAȚIA ALOGENILOR ÎN EUROPA şi mai mult rău împotriva popoarelor Europei şi ale Lumii întregi decât regele Mihai 1, de aceea generații și generații de ALOGENI îi sunt recunoscători în toate cărţile de istorie falsificate.

             MĂSURILE DE PREVENIRE ȘI REACŢIA PATRIOȚILOR ROMÂNI

Imediat după catastrofa din seara lui 23 august 1944, patrioţii români au înţeles că ni se pregăteşte exterminarea întregului Popor Român. În disperare s-au mobilizat să ocupe funcţii în statul preluat de ALOGENI şi le-au furnizat serviciul de paravan ca în timp, eventual, să diminueze efectul ocupării sovietice şi apoi eventual să preia controlul statului să oprească genocidul pregătit împotriva Poporului Român.

În consecinţă, în perioada 1944-1989 s-au succedat 5 perioade distincte prin scopul urmărit de către conducerea reală, între care două sunt total opuse, cu observaţia că în toate perioadele, rămăşiţe din cei care au avut controlul în perioadă anterioară au păstrat o oarecare influență.

1944-1948 – s-a efectuat DEZROMÂNIZAREA şi ALOGENIZAREA intensivă a Statului Român sub protecția armatei URSS, cu precădere a instituţiilor de forţă: jandarmerie, securitate, poliţie, justiţie, penitenciare, armată dar şi a celor de învăţământ şi culturale.

1948-1958 – s-a instituit TERORISMUL ALOGEN pentru distrugerea celor mai buni români, aplicat de toate instrumentele statului când, pe lângă zeci de mii de patrioţi, practic floarea poporului, cea mai bună parte a Poporului Român, au fost capturaţi și 2,500 de preoți şi călugări şi ucişi de ALOGENI şi de agenţii lor recrutaţi dintre criminalii locali (un exemplu tipic ce criminal rece şi cinic selectat dintre criminalii locali care a acţionat în slujba ALOGENILOR a fost milițianul Alimănescu).

1958-1964 – urmare a retragerii armatei URSS s-a desfăşurat un proces de DEZALOGENIZARE a Statului Român

1964-1976 – s-a amplificat procesul de ROMÂNIZARE intensivă a Statului Român – o perioadă puternic dar discret ANTIALOGENĂ

1976-1989 – după uciderea patrioților care au condus ROMÂNIZAREA STATULUI şi pe care urma să se bazeze acţiunea de consolidare a românizării, respectiv Radu Gyr în 1975, Emil Bodnăraș în 1976, Patriarhul Justinian Marina în 1977,  a mai rămas Nicolae Ceauşescu, cu o justificată imagine de erou de la decizia de neintervenție în Cehoslovacia din 1968 și medierea grevei de la Lupeni in 1977, dar aflându-se din ce în ce mai izolat şi captiv Securităţii rămase strict ALOGENE până în ziua de azi. În acea perioadă s-a declanşat un nou proces gradual și clandestin de REALOGENIZARE a Statului Român, de sabotare și inversare a imaginii lui Ceaușescu și sabotare a întregii societăţi pentru pregătirea, prin nemulţumirea maselor, a schimbării realizate în 1989.
În perioadă fost nişte realizări certe:

În 1958 ne câştigasem independenţa militară.

În 1965 ne câştigasem independenţa politică.

În aprilie 1989 ne câştigasem independenţa economică în ciuda sabotajului masiv executat de conducera securităţii în întregime ALOGENĂ sau slugi ale ALOGENILOR.

Independenţa în toate planurile am pierdut-o în 22 decembrie 1989 ca urmare a apogeului desfășurării planului „Dniestr” în ultimii 20 de ani anteriori cu scopul eliminarii lui Nicolae Ceaușescu de la conducerea Statului Român. Planul a fost conceput şi executat de ALOGENII GLOBALIŞTI din SUA, URSS, EUROPA DE VEST cu sprijin din interior al ALOGENILOR CLANDESTINI precum şi niște români trădători ajunși în funcţiile de conducere în stat. Preluarea statului s-a desfăşurat la cu ajutorul unei armate de 60,000 de agenţi secreți strecurați în țară cu ajutorul Securităţii în prima jumătate a lunii decembrie 1989 si a unor români derutaţi de PROPAGANDĂ ALOGENĂ care s-au îmbulzit în stradă pentru ca vi pradă armatei de agenţii infiltraţi care să producă victime cu care să se poată justifica prigoana antiromânească şi preluarea statului prin crima, chipurile în numele Poporului conform voinței Poporului! Ceaușescu a fost capturat în cladirea Comitetului Central al PCR de către securiștii care aveau misiunea să îl protejeze, bătut, legat și dus pachet pe acoperiș de unde chipurile ar fi fugit de frica revoluționarilor dupa care aceiași securiști ALOGENI l-au ucis ritualic talmudic.

La 1989, s-au cules roadele sabotajului executat în perioadă anterioară prin eliminarea ultimilor patrioţi din conducerea statului și reinstalarea TERORISMUL ALOGEN DE STAT cu scop punctual de exterminare a Poporului Român

În toată perioada de la 1944 la 1989, lupta din interior cu ALOGENII protejaţi de armata sovietică a fost desfăşurată de patrioţi romani strecuraţi în anii 1920-1940 în instituţiile ALOGENE precum Partidul Comunist Român şi altele, proces desfăşurat de şefii de servicii patriotice din Serviciul de Siguranţa Internă (SSI) între care unul din cei cunoscuţi a fost ofiţerul Florin Beccescu, ucis de sovietici în 1946.

Dintre cei mai cunoscuţi infiltraţi care au fost folosiți de ALOGENI în faţă ca să se poată ascunde în spatele lor au fost boierul Petru Groza care a spus: „Voi conduce un guvern care mă va lăsa sărac” și așa a fost, Emil Bodnăraș (pregătit intre 1922-1935 de către Florin Beccescu și infiltrat în 1935 în NKVD) astfel că a putut să se pozitioneze dupa 1944 ca ministru al forțelor armate de unde a reușit să edifice o armată românească care a intimidat pe sovietici motiv pentru care nu ne-au mai atacat pe față nici în 1968 nici în 1989 , Ghe. Ghe. Dej și Nicolae Ceaușescu şi alţii de care nu ştim încă. După rezultatele lor realizate în timp, s-a constatat că aceştia au fost cei mai mari ANTIALOGENI pe care pământul românesc i-a născut şi cărora fără nici o exagerare le datorăm existenta în continuare a Poporului Român aflându-ne într-o formă destul de bună în ciuda marilor trădări la care am fost supuși în ultimul secol şi jumătate.

Desigur că tot ce e scris aici până acum este contra versiunilor oficiale sau celor propagate de ALOGEN MASS MEDIA locală şi internaţională. Ori sensul prezentui articol este tocmai să aducem adevărul indiferent de consecinţe, adevăr care este masiv ascuns şi denaturat de agenţii ALOGENI și funcţionarii oficiali.

Aceşti mari PATRIOŢI și ANTIALOGENI au fost urmăriţi zeci de ani pentru a fi au fost uciși de ALOGENI pentru a îi da la o parte din calea lor spre preluarea încă o dată a controlul Statului Român la 1989.

Iată mai jos reproducerea unui articol elaborat cu scopul de a ataca Biserica Ortodoxă Romana pentru că a colaborat cu cei ce conduceau organe ale statului Român după 1944. Autorul, în mod involuntar, ne demonstrează mai bine decât am fi putut noi face, că cei care au reuşit să preia conducerea Statului Român de la BOLȘEVICII KOMINTERNISTI ( “DEMOCRAŢI GLOBALIŞTI”) pe care în continuare îl vom numi cu termenul “ALOGEN”, au avut o atitudine discretă de mare patriotism şi sprijin a Bisericii.

                   DESPRE AUTORUL ARTICOLULUI CE URMEAZĂ 

Articolul menţionat mai sus pe care îl postez integral mai jos este elaborat de un personaj care foloseşte numele de Alexandru Toma Pătrașcu, nu ştim cât de real dar după toxicitatea intenţiilor şi aluziilor din text, cu certitudine se dovedeşte a fi un model de antiromân şi anticreştin feroce.

 Acest domn declară că este membru fondator ASUR – Asociaţia Secular-Umanistă din România cu studii pe la MBA la Open University UK şi lucrează ca director de marketing într-o companie IT.

Articolul este publicat în 16 mai 2016 pe site-ul Contributors.ro și astfel constatăm că dl Patrascu este ADEPT AL RELIGIEI ATEISTE DE SORGINTE TALMUDICĂ aflată în antagonism şi luptă deschisă cu Biserica Ortodoxă Româna, religia dumnealui având ca dogmă faptul că totul s-a făcut din nimic din nici un motiv, iar complexitatea imensă a tot ceea ce există este rezultatul unor procese de selecţie naturală pentru care nu exista nici o dovadă şi nici o explicaţie.

Religia ateistă se bazează pe cunoştinţele obţinute de „știință” care a demonstrat prea des ca de fapt nu prea ştie nimic, că cunoştinţele sale despre realitate sunt foarte limitate, parţiale şi cu fiecare descoperire nouă, mult, dacă nu totul, se schimbă. Putem ilustra nivelul de cunoaştere /necunoaștere de fapt al ştiinţei prin un exemplu foarte simplu: știința nu poate explica nici măcar de ce, deşi calul vaca şi oaia mănâncă şi beau acelaşi lucru: iarbă şi apă, excrementele lor sunt total diferite. Nicidecum știința nu poate explica viaţa care spune ea, că ar fi apărut spontan din o supă caldă de chimicale pe care niciodată nimeni nu a reusit să o reproducă.

Ca să nu mai amintim și de miile de oamenii de ştiinţă care pornesc de la convingeri ateiste dar pe măsură ce pătrund mai adânc în profunzimea realităţii cercetate, ajung inevitabil la credinţa în Dumnezeu.

De pe aceste poziţii antagonice şi agresive intelectual, dl. Pătrașcu a conceput un atac asupra Bisericii în forma acestui articol prin care se străduie să denigreze Biserica, chipurile dovedită a fi avut o conlucrare strânsă cu comuniştii dar pentru un observator atent, articolul este un tezaur de informaţii care conduc la o concluzie contrara intenţiilor dumnealui.

Se știe, şi se aplică excelent şi aici, ca cea mai perfidă şi mai ticăloasă dar eficace formă de minciună este minciună prin omisiune, larg utilizate de ALOGEN MASS MEDIA precum şi de ISTORIOGRAFIA ȘI ȘTIINȚA ALOGENĂ, tehnica perfidă în care constatam că excelează și domnul Pătraşcu: omite să arate ca “comuniştii” cu care a conlucrat Biserică au fost prin fapte şi rezultate profund anticomunişti, ca sprijinul dat Bisericii a fost un sprijin discret dar real dat Poporului Român prigonit de ALOGENI, că în fapt acest sprijin a ocolit Securitatea care a rămas până în prezent pe tot parcursul total subordonata ALOGENILOR.

Omite multe domnul Pătraşcu printre care și detaliul că „dictatorul” Ceauşescu a “dictat” să se acorde aşezămintelor româneşti de la Muntele Athos sume ce depăşesc după unele estimări un milion de dolari şi camioane întregi trimise din Țară cu materiale şi alimente precum şi susţinerea unui număr de călugări tineri care să continue cu spor lucrarea românească la Muntele Athos. Numai prin aceste fapte Ceauşescu se înscrie în lista marilor ctitori români care au susţinut aşezământele romaneşti de la Muntele Athos. Cred că nu trebuie să numim pe ceilalţi ca să nu inflamăm și mai mult revolta telespectatorilor supuşi convingerilor induse de ALOGEN MASS MEDIA.

În biserica de cimitir din Comuna Scornicești, Județul Olt, pe peretele opus atarului, a ctitorilor,  se află pictați bunicii si părinții lui Nicolae Ceaușescu încadrați de Mihai Viteazul și Tudor Vladimirescu. Emil Bodnăraș este înhumat în curtea bisericii edificate de el în satul natal. Ce fel de, chipurile, „comuniști anticreștini” or fi fost și ăștia? Serios. Suntem cumva masiv păcăliți, mai mult chiar decât a fost poporul și armata în 1944?

                                                                                                           Adrian GRIGORIU

 Iată și articolul militantului neomarxist globalist Alexandru Toma Pătrașcu:

            „Prigonirea” Bisericii Ortodoxe în regimul comunist

Cu toţii ştim că Biserica Ortodoxă a fost persecutată de comunişti, nu-i aşa? La radio sau la televizor, în presă sau pe Internet, Biserica este descrisă, aproape invariabil, drept o victimă a regimului „ateu” venit la putere după război. „Credinţa românilor a fost pusă la grea încercare în perioada comunistă. Preoţii au fost întemniţaţi, au fost dărîmate biserici, sărbătorile religioase au fost trecute în umbră.” ne anunţă Evenimentul Zilei.[1]

Cu atît mai mult, mass media ortodoxă abundă în astfel de referinţe. „În perioada comunistă Biserica se confrunta cu o persecuţie pe faţă a regimului ateu marxist-leninist” (Ziarul Lumina).[2] Înainte de ’89 Biserica „a trebuit să facă față atacurilor furibunde ale comuniștilor atei” (Doxologia).[3] „În acele vremuri grele, Biserica Ortodoxă Română și alte culte religioase au fost supuse multor presiuni, intimidări, opreliști, restricții și persecuții, care s-au soldat cu multe victime și multă suferință fizică și morală.” (site-ul oficial al Patriarhiei BOR)[4]

                                       Mai că îţi vine să-i crezi…

Sînt născut în 1968, aşa că am prins două decenii de „binefaceri” ale comunismului; le-am trăit pe viu. Toata copilăria am pendulat între Bucureşti (de unde ne trăgeam) şi Curtea de Argeş (unde lucrau părinţii mei şi unde am făcut şcoala); ştiu cum arătau şi oraşele mici, şi capitala, am văzut şi mînăstiri ortodoxe, şi biserici evanghelice, şi catedrale catolice.

Iar cultele (cu excepţia notabilă a greco-catolicilor) o duceau cît puteau de bine; în particular, Biserica Ortodoxă numai drept „persecutată” nu putea fi descrisă…

Vreau să fac o precizare. Nu contest demolările de biserici din anii ’80 sau arestările motivate religios din anii ’50, dar aceste fenomene trebuie puse în contextul perioadei. Biserica a suferit în comunism, dar în comunism am suferit cu toţii. Voi reveni asupra acestui subiect.

Credeţi că te împiedica cineva să te duci la biserică? Că dacă erai credincios trebuia să te rogi pe ascuns? Cînd prin ’84 sau ’85 am vrut să-mi fac abonament la Biblioteca Franceză, toată lumea a sărit ca arsă că „o să-mi rămînă la dosar“; în schimb, cu mersul la biserică nu-şi făcea nimeni probleme. Bunicul meu se ducea liniştit, în fiecare duminică, la slujbă; nu-l pîndea nici un securist fioros ca să-l acuze de „atitudine mistico-religioasă“. În Bucureşti, la concertele de colinde de la Sf. Spiridon era o înghesuială cumplită; de Paşte, la mînăstirea Curtea de Argeş, slujba se asculta de către mii de oameni, în curte, la megafon, iar la Înviere se mergea en masse, cu clasa. Ce să mai zic, că în timpul slujbei, tata popa nazaliza vîrtos: „Pentru sănătaaaatea tovaaaarăşului Ceauşescu să ne rugăaaaaaam!“?

Cînd ţi-era lumea mai dragă, te trezeai cu popa la uşă „cu icoana”. Credeţi că se deghizau şi se strecurau pe înserat, cu frica-n suflet? Doamne fereşte! Umblau cîte doi pe strada – un preot şi un diacon, ziua în amiaza mare, unul cu icoana, celălalt cu găleata cu agheazmă, şi luau blocurile la rînd, scară după scară şi apartament după apartament. Tare prigoniţi mai erau!

La fel de „prigonite” erau şi mînăstirile. În ’86 am vizitat mai multe mînăstiri din Vîlcea (Horezu, Mînăstirea Dintr-un Lemn, Surpatele ş.a.m.d.). Era un şoc enorm să treci prin sate de o sărăcie lucie, cu case din chirpici care abia se mai ţineau ca apoi să dai de opulenţa mînăstirilor. Ce să vezi, sub regimul „comunist ateu“, spre deosebire de ţăranii băgaţi cu forţa în cooperative, călugării îşi păstraseră o parte din pămînturi!

În anii ’80, Ceauşescu a venit de vreo două ori la Curtea de Argeş. Unde credeţi că a stat? La Primărie? În bravul Hotel Posada? Nu!, ce să caute acolo? A tras la mînăstire! (oricum, era de notorietate că tovarăşul Episcop Calinic[5] e securist cu acte-n regulă)[6].

La una dintre vizite a fost şi un episod amuzant. Tatei, raspunzînd de alimentaţia publică în calitate de şef al Sanepid-ului, îi intra în atribuţii să verifice că cei care-i pregăteau masa Tovarăşului Suprem erau sănătoşi, aşa că a trimis o echipă de asistenţi medicali să le recolteze toate probele; de aici a pornit un scandal monstru.

Gătitul şi servitul la masă erau asigurate de călugăriţe, iar acestea, scandalizate, au refuzat categoric să dea probe de fecale şi s-au plîns episcopului că sînt hărţuite. Episcopul a început să facă şi el tărăboi în stînga şi în dreapta şi a tras de sfori cu atîta eficienţă că, pînă la urmă, tata a fost nevoit să renunţe la analize. Ce contează că era o vizită a lui Ceauşescu? Tot Biserica a avut ultimul cuvînt.

De altfel, ierarhii BOR păreau să se simtă foarte bine în preajma celor din conducerea Partidului. În timp ce în Polonia Biserica Catolică a condus, zeci de ani, rezistenţa împotriva comunismului, la noi Biserica a fost, mai degrabă, o anexă a regimului, sprijinindu-l din plin. Ştiaţi că atît Iustin cît şi Teoctist, au făcut parte, decenii întregi, din Marea Adunare Naţională (Parlamentul din acea perioadă)? Iustin (NB: este vorba de Iustin Moisescu, cel care i-a succedat în 1977 lui Justinian) a fost „ales” deputat de Hîrlău în 1957[7], cu mult înainte de a deveni Patriarh, tocmai în mijlocul acelui „obsedant deceniu”; Teoctist, în 1975.[8]

De altfel, Gheorghiu-Dej şi Justinian (descris de I.Gh. Maurer drept „un popă care a fost, şi el, omul comuniştilor“[9]) erau în relaţii foarte bune. În 1944, Justinian l-a ajutat pe cel care urma să devină liderul postbelic al României să scape de urmărirea poliţiei „burghezo-moşiereşti”; la rîndul său, după război, acesta l-a sprijinit să preia conducerea Bisericii; „intrarea lui în ierarhia ortodoxă era pe deplin justificată, dincolo de faptul că reuşise cu un sprijin politic din partea unui Gheorghiu-Dej, care devenise liderul Partidului Comunist din România” ne lămureşte Ziarul Lumina.[10] Nu că ar fi fost singurul cu pile la Partid! Tot oficiosul Patriarhiei ne anunţă că şi unii dintre rivalii săi la şefia BOR erau “susţinuţi [..] de alţi membri marcanţi ai Partidului Comunist“…

Iar bunele relaţii personale s-au tradus în bune relaţii instituţionale între Partidul Comunist şi Biserica Ortodoxă: „pe şantierul din Mănăstirea Neamţ a apărut însuşi şeful statului, Gheorghe Gheorghiu Dej, el dispunînd urgentarea lucrărilor, susținîndu-le cu sume de bani foarte mari” (Doxologia).[11]

                               „O mînă spală pe alta“, nu-i aşa?

În acest context este de-a dreptul stupefiant să urmărești discursul duplicitar din publicaţiile bisericești actuale cu privire la „perioada de represiune şi prigonire din partea regimului comunist-ateu“; pline cu articole ce abundă în lamentări despre „situaţia atît de dificilă a Bisericii, din pricina opresiunilor regimului comunist” şi „prigoana” la adresa calugarilor, ca mai apoi să se povestească cu inocenţă despre cum statul aloca „sume uriașe” pentru restaurarea „chinoviilor” şi cum seminarele monahale funcţionau „cu sprijinul autorităţilor“.

De altfel, ziarul Patriarhiei o spune cît se poate de clar: „Cu ocazia vizitei particulare în România, din noiembrie 1967, cardinalul Franz König, primatul Austriei, arăta că ‘Biserica Romano-Catolică din Austria se află într-o situaţie mai puţin bună decît cea a Bisericii Ortodoxe Române’.“.[12] Deci cine „prigonea” mai tare Biserica? Austria sau România comunistă?

Dar cum rămîne cu celebrele demolări de biserici? Cu acele biserici „omorîte prin dărîmare sau răstignite prin translare şi mutilare, de către regimul comunist ateu“?[13] Păi, hai să vedem ce ne spune chiar BOR: „în ultimii ani ai dictaturii comuniste au fost demolate peste 20 de lăcașuri de închinare din București” din cele “peste 12.000 de lăcașuri de cult ortodox” existente – adică 0,001666 (ZERO virgulă ZERO ZERO UNU ŞASE ŞASE ŞASE !) din total, dar “în același timp, s-au construit peste 500 de biserici noi, în tot cuprinsul Patriarhiei, dintre care multe sînt adevărate monumente de artă“…[14]

Biserica Ortodoxă adoră să pozeze în victimă, iar cazul celor cîteva biserici demolate în anii ’80 este emblematic.

În primul rînd, nu este nimic ieşit din comun să demolezi o biserică pentru a elibera terenul pentru o construcţie importantă. Palatul CEC, Palatul BNR sau Cercul Militar, toate au fost ridicate pe terenurile ocupate anterior de biserici sau mînăstiri (Biserica Mînăstirii „Sfîntul Ioan cel Mare”, Biserica Mînăstirii „Hanul Grecilor” şi, respectiv, Biserica Mînăstirii Sărindar), toate demolate în timpul Regelui Carol I, la sfîrşitul secolului XIX.[15] La fel Ateneul, clădirea simbol a Bucureştiului, construit în locul unei biserici închinate Episcopiei de Rîmnic.[16]

În al doilea rînd, 11 dintre bisericile situate în zonele afectate de demolări au fost mutate pe alte amplasamente, cu eforturi şi costuri enorme din partea statului „comunist-ateu“, deşi ar fi fost mult mai uşor să fie, pur şi simplu, dărîmate.[17] Patriarhul venea să inspecteze lucrările.[18] Aşa arată „represiunea şi prigoana“?

În fine, trebuie înţeles că dărîmarea bisericilor a fost, mai degrabă o excepţie decît regula. Am copilărit în actualul cartier Tineretului; familia din partea mamei locuia în mahala de cel puţin 150 de ani. Treptat, toată zona a fost demolată, iar casele au fost înlocuite de blocuri. Pe la mijlocul anilor ’70 a fost dărîmată casa în care locuise bunicul bunicii mele, apoi, în 1983, a venit şi rîndul casei noastre, construită de stra-bunicul meu în 1912. Tot cartierul, aşa cum îl ştiam, a fost ras. Singurele vestigii? Cele doua biserici, Manu Cavafu şi Cărămidari!

La fel s-a întîmplat şi în cartierul tatălui meu, Uranus. Acolo au fost trei biserici demolate, dar alte două au fost mutate. Restul – Spitalul Brîncovenesc, Arsenalul (o clădire impresionantă, cu aspect medieval), Opereta – nu a contat, totul a fost pus la pămînt.

Spitalul Brîncovenesc este un caz asupra căruia merită insistat – era una dintre cele mai importante clădiri istorice din Bucureşti. În 1854, un chirurg american, vizînd oraşul, nota: „Singurele clădiri din Bucureşti care merită amintite sînt Hanul lui Manuc bei, Spitalul Brîncovenesc şi Spitalul Colţea“.[19] Nu puzderia de biserici („În Valahia există o biserică la fiecare şase sute de locuitori“)[20] cu picturi „prea grosolane ca să poată fi descrise“.[21] Spitalul făcea parte dintr-un întreg ansamblu (Așezămintele Brîncovenești), împreună cu Biserica Domnița Bălașa, cu azilul și cu școala ei. Ceauşescu a demolat spitalul şi întregul complex (marcate cu albastru pe planul redat mai jos)[22], în schimb, biserica (în roşu) a fost păstrată… O adevarată „persecuţie pe faţă” a Bisericii Ortodoxe, nu-i aşa?

Ce să zicem în schimb de bisericile construite sau renovate sub comuniști, cu banii autorităților “atee”? „După 1948 au fost restaurate, pictate sau reparate […] majoritatea celor peste 12.000 de lăcașuri de cult ortodox (biserici, mănăstiri, schituri, paraclise) de pe tot cuprinsul țării.” Cu ce bani? “Prin daniile credincioșilor” zice Patriarhia, acum.[23] Hai să vedem ce zicea Mitropolia Olteniei, atunci, în 1969:

Dl. Dr. Alexandru Olaru [deputat eparhial, n.n.] a relevat, printre altele, importanţa ce se acordă Bisericii în contextul vieţii moral-sociale de către Conducerea de Stat centrală şi locală. Aceasta s-a materializat prin acordarea unor sume importante din bugetul Statului pentru salarizarea slujitorilor Bisericii, a întreţinerii lăcașurilor de cult şi mînăstirești. A remarcat, cu deosebire. înţelegerea acordată de către administraţia locală a fostei regiuni Oltenia şi a Consiliului Popular al judetului Dolj.

A evidenţiat apoi faptul că sprijinul material acordat de către Stat Bisericii a fost chivernisit cu deplină rînduiala şi înţelepciune de către I. P. S. Mitropolit Firmilian şi colaboratorii sai. […]

Dl. Florian Dumitrescu şi-a exprimat deplina satisfacţie faţă de activitatea economico-financiară desfăşurată în cadrul sectorului economic al Sf. Arhiepiscopii a Craiovei pe anul 1968.

Dl. C. Protopopescu a spus că împărtăşeşte întru totul cele expuse de antevorbitorii săi, rugînd pe Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit să intervină la Direcţia Monumentelor Istorice pentru terminarea lucrărilor de la valorosul monument istoric «Mînăstirea Strehaia», precum şi pentru darea în folosinţă a bisericuţei din apropierea oraşului Orşova.

C. Preot Nicolae Stroe, protoiereu al Protopopiatului Băileşti, judeţul Dolj, în calitate de invitat la lucrările Adunării Eparhiale a spus că se cuvine să se aducă mulţumiri organelor comunale pentru sprijinul dat PP. CC. Preoţi parohi în lucrările ce le relizează în parohiişi în special în împrejmuirea cimitirelor.“[24]

Mai vreţi? La Braşov pentru Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil autorităţile „regimului ateu marxist-leninist” au alocat un teren de 1.000 m2. În anii ’50!… Mai tîrziu, proiectul construcţiei a fost realizat de o firmă de stat; la fel structura de rezistenţă; toate cu binecuvîntarea lui Virgil Trofin, Secretar al CC al PCR, viceprim-ministru al guvernului, deputat în Marea Adunare Naţională ş.a.m.d.

Sfințirea bisericii s-a produs la 20 Mai 1984, de către Mitropolitul Ardealului Dr.Antonie Plămădeală cu participarea unui număr mare de credincioși și preoți. Pînă în anul 1985 s-a finalizat și casa parohială de la etaj iar la parter s-au amenajat birouri parohiale pentru cele trei parohii care funcționau de acum la această biserică.“[25]

Acelaşi Trofin a dat undă verde şi pentru o altă biserică, din Victoria: „Atunci era Virgil Trofin la Braşov (prim-secretar al organizaţiei judeţene a PCR, n. red.), Dumnezeu să-l ierte – pe el îl pomenim tot timpul ca fiind ctitor al bisericii aceleia… Pentru că, dacă nu era dînsul, nu se putea face, pur şi simplu… Am făcut rost de materiale – în ’78 – şi-am lucrat pînă în ’81. În ’81 ne-am mutat de la casa unde eram noi cu biserica… în Biserica “Cuvioasa Parascheva.” (Ziarul Lumina).[26]

Ce să întelegem? Că în limbaj bisericesc „bani şi putere” înseamnă „vremuri grele“? Că acomodarea cu regimul este „rezistenţă“, iar „privilegiu” sinonim cu „persecuţie“?

„Prigoană” sau victimizare propagandistică?

Oare pînă unde poate merge fariseismul?

                                                                                        Alexandru Toma Pătrașcu

                                                NOTE

[1] http://www.evz.ro/pastele-in-vremea-comunismului-familia-ceausescu-respecta-traditia-crestinii-mergeau-pe-furis-la-biserica.html

[2] http://ziarullumina.ro/biserica-azi-91937.html

[3] https://www.editura.doxologia.ro/puncte-de-vedere/cartea-arhiereul-eugeniu-laiu-suceveanul-o-radiografie-curata-unei-istorii-aproape

[4] http://patriarhia.ro/suferine-adanci-si-multe-puse-in-lumina-7459.html

[5] Noi îi ziceam episcop; în realitate era doar arhiereu vicar. Calinic a devenit oficial episcop de abia în 1990.

[6] Dosarul său informativ (împreună cu dosarele altor înalti ierarhi – inclusiv al actualului Patriarh) fiind distrus intenţionat în perioada 20-22 decembrie 1989, într-un final, instanta de judecata a decis că ar fi fost doar „informator”, nu „colaborator” al Securitatii. http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1251022848

[7] https://ro.wikipedia.org/wiki/Iustin_Moisescu

[8] http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1038019-dosarul-cadre-patriarhului-teoctist.htm

[9] http://jurnalul.ro/scinteia/istoria-comunismului/evadarea-lui-dej-36860.html

[10] http://ziarullumina.ro/patriarhul-justinian-marina-si-monahismul-in-perioada-comunista-35290.html

[11] http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/sa-nu-punem-la-zid-oameni-care-au-facut-bine-bisericii

[12] http://ziarullumina.ro/patriarhul-justinian-marina-si-monahismul-in-perioada-comunista-35290.html

[13] http://basilica.ro/hramul-paraclisului-catedralei-mantuirii-neamului-12/

[14] http://patriarhia.ro/v-b-biserica-ortodoxa-romana-in-perioada-dintre-1944-si-1989-151.html

[15] http://www.stelian-tanase.ro/biserici-bucurestene-disparute/

[16] https://ro.wikisource.org/wiki/Istoria_fond%C4%83rei_ora%C8%99ului_Bucure%C8%99ti/Capitolul_18

[17] http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/bisericile-ajunse-lama-buldozerelor-regimului-comunist

[18] Sursa foto: http://www.paularusu.ro/tv/am-ajuns-in-arhiva-de-aur-de-la-agerpres-sunt-onorata/

[19] James O. Noyes; “România, ţară de hotar între creştini şi turci. Cu aventuri din călătoria prin Europa răsăriteană și Asia apuseană”; Humanitas (2016); p. 114; v. http://www.humanitas.ro/humanitas/rom%C3%A2nia-%C5%A3ar%C4%83-de-hotar-%C3%AEntre-cre%C5%9Ftini-%C5%9Fi-turci

[20] ibid. p. 156

[21] ibid. p. 162

[22] http://www.ideiurbane.ro/asezamintele-brancovenesti/

[23] http://patriarhia.ro/v-b-biserica-ortodoxa-romana-in-perioada-dintre-1944-si-1989-151.html

[24] Mitropolia Olteniei, Revista Oficială a Arhiepiscopiei Craiovei, anul XXI Nr. 11-12, Noiembrie – Decembrie 1969, pp. 982-983

[25] http://www.parohia-sfintii-arhangheli.ro/#/scurt-istoric/

[26] http://ziarullumina.ro/credinta-in-orasul-fara-biserica-28439.html

                                                                                Sursa: contributors.ro

Foarte intersante de analizat și comentariile pe site-ul postarii originale.

                                            ÎN LOC DE CONCLUZII

 Noi mulţumim din suflet autorului, deşi s-a dovedit un huligan intelectual de cea mai execrabilă speță, care însă în efortul josnic de a compromite Biserica prin asocierea forţată şi falsă a acesteia cu bolșevicii kominternişti, a relevat multe informaţii utile şi necunoscute chiar privind susţinerea puternică şi constantă a Bisericii de către patrioţii strecuraţi în sistemul bolșevic, şi prin ea a Poporului, în cele mai grele timpuri ale istoriei Poporului Român.

Se deplânge demolarea Spitalului Brâncovenesc dar se omite să se explice cum se face că Biserica Domniţa Bălaşa aflată în același complex, nu a fost distrusă.

Constatăm că ALOGEN MEDIA care este parte din ALOGEN PROPAGANDA are enorm de multe omisiuni, „greşeli” dar cum se face ca toate sunt în defavoarea Poporului Român şi a Bisericii Ortodoxe Române?

Prin lucrarea concertată a milioane de ticăloşi, ALOGEN MEDIA, INSTITUŢIILE STATALE CONTROLATE DE ALOGENI sau de către SLUGILE ALOGENE, ascund enorm de multe informaţii despre realitatea istorică şi prezentă. Una din sursele cele mai bune sunt informaţiile eliberate de către însăşi criminalii de popoare, ALOGENII cum îi numi noi pe aici, când sunt nevoiţi să le folosească în textele prin care justifică actualele şi viitoarele politici care duc inevitabil la înrobirea şi distrugerea Poporului Român şi a singurei instituţii care îl apără: Biserica Ortodoxă Romană.

Constatăm că în 2.000 de ani nu şi-au atins scopul deşi au avut tot timpul necesar şi toate mijloacele materiale. Probabilitatea să îşi realizeze obiectivele scade vertiginos în prezent, când, datorită internetului, au din ce în ce mai multe dificultăţi să ascundă sau să distrugă adevărul.

                                                                                                  Cu Dumnezeu înainte!

                                                                                                   Adrian GRIGORIU

Bibliografie selectivă:

Gl. Mr. (r) Veteran de Război RADU THEODORU – “România ca o pradă” ed. IV – 2015

Gl. Mr. (r) Veteran de Război RADU THEODORU – “Nazismul Sionist” ed. III -2017

Gl. Mr. (r) Veteran de Război RADU THEODORU – “Europa în colimator” ed. II -2019

Av. Dr. NICOLAE BACIU – “Agonia României 1944-1948” – 1990

Av. Dr. MIHAIL R. STURDZA – “România și sfârșitul Europei, Amintiri din țara pierdută. România anilor 1917-1947” – 2004

Prof. Dr. RADU CIUCEANU – “Thalassa, Thalassa, Thalassa” – 2017

Prof. Dr. CORVIN LUPU – “Trădare securităţii în decembrie 1989” – 2015

Prof. Dr. CORVIN LUPU – “Confruntări Româno-Evereiști” – 2017

Prof. Dr. CORVIN LUPU și Prof. Dr. Gl. Ar. CRISTIAN TRONCOTĂ – “Prăbușirea Mitului Securităţii” – 2018

Prof. Dr. CORVIN LUPU și Col. IOAN BÂLBĂ – “Trădarea României socialiste în viziunea unui ofiţer de securitate” – 2019

Prof. Dr. CORVIN LUPU – “Aspecte privind Europa în sistemul relaţiilor internaţionale” ed. IV – 2016

Prof. Dr. CORVIN LUPU și GRAȚIAN LUPU – “Istoria relațiilor internaționale – Europa în perioada anilor 1919-1947” – 2013

Prof. Dr. CORVIN LUPU – “Eforturi politico diplomatice românești de ieșire din al doilea război mondial” – 2016

CONSTANTIN CORNEANU – “Sub povara marilor decizii – România și geopolitica marilor puteri” – ed III – 2019

Cms. Șef FLORIN ȘINCA – “Martirii Poliţiei Române” – 2014

CORNEL DAN NICULAE – “Războiul nevăzut la evreilor sioniști cu românii” – 2010

Av. DAN CRISTIAN IONESCU – “Codul lui Lucifer” – 2009

MARIA DOBRESCU – “La curtea lui Ceaușescu” – 2004

GHEORGHE APOSTOL – “eu și Gheorghiu Dej” – 2014 ( numele real al lui Gheorghe Apostol a fost Aaron Gershwin, ALOGEN, desemnat de către ALOGENII din URSS să îi ia locul în vârful statului lui Ghe. Ghe. Dej care fusese asasinat în acest scop de catre ALOGENII din URSS deoarece a eliberat pe legionari și deținuții politici din închisori în 1964. Gruparea condusă discret de Emil Bodnăraș a dejucat acest scenariu și l-a propulsat și susținut pe Nicoale Ceaușescu în functia supremă motiv pentru care întreg planul ALOGENILOR de re-preluare a Statului Român a fost schimbat cu planul „Dniestr” în cadrul căruia întâi au asasinat pe toți patrioții din jurul lui Ceaușescu, l-au calomniat și compromis în fața poporului dupa care l-au asasinat. )

Site-uri

http://www.justitiarul.ro/

http://hugequestions.com/Eric/

https://ioncoja.ro/

                                       Notă redacția „Justițiarul”:

Ieri postasem doar articolul neomarxistului progresist Alexandru Toma Pătrașcu și așteptam introducerea domnului Adrian Grigoriu. Cititorii fideli ai publicației noastre au început să ne apostrofeze, pe bună dreptate, la comentariile articolului – le-am șters fiindcă unele erau prea dure, iar restul au fost pripite! – și pe pagina de Facebook „Justițiarul”! Deoarece domnul Grigoriu întârzia cu materialul, am scos temporar articolul, că nu mai pridideau cititorii fideli să ne înjure, repet: pe bună dreptate.  Am repostat mizeriile propagandistului progresist, doar după ce i-am adăugat comentariile colegului Grigoriu din introducerea și finalul articolului, care și astfel s-au dovedit atât de necesare!

5 Comments

 1. nic

  Tovarasul Patrascu alias…..! Te adresezi cumva noii generatii de face-bocisti hraniti cu junk food dopat in UE….
  Dupa ce adevaratii preoti au murit la Canal , normal ca biserica nu a mai fost persecutata,
  noile sutane purtind cu mandrie impusele stelute de tabla ….!

  • Adrian Grigoriu

   Domnule sau doamnă ce scrieţi sub pseudonimul “nic”, mă iertaţi dar acţiunile de sabotaj şi de distrugere a Bisericii Creştin Ortodoxe Române se desfăşoară din vechime, încă de la începuturile creştinismului.

   Atacul ALOGENILOR a început cu mult înainte de capturarea fără luptă a Țării la 23 august 1944. Una din acţiunile cel mai toxice a fost schisma creată prin constituirea Bisericii Stiliste şi ruperea ei de Biserica Ortodoxă Română acţiune organizată şi condusă de Ana Pauker (Hanna Robinshon) începând cu 1924, aceeaşi Ana Pauker care în 1944 sub protectia armatei sovietice a preluat controlul statului şi a desfăşurat prigoana împotriva Poporului Român împreună cu grupul de ALOGENI din care făcea parte. A se vedea Pr. Dr. Radu Petre Mureşan – “Stilismul în România”- 2012.

   După distrugerea SSI, instituția “Securitatea” a fost creată între 1944-1948 de bolșevicii kominterniști care de la început până în prezent a fost și continuă să fie în întregime subordonată ALOGENILOR, care a executat şi eliminarea la 1989 a românilor din conducerea Statului Român.

   Este evident că principalul obiectiv al ALOGENILOR a fost şi rămâne distrugerea Bisericii Ortodoxe Române scop în care în anii 1944-1964 au capturat şi distrus fizice pe cei mai buni dintre preoți şi călugări apoi au desfăşurat un proces continuu de infiltrare şi compromitere din interior a Bisericii. Mai vedem că Biserica îi elimină pe infiltraţi din rândurile ei cu fiecare ocazie când aceştia sunt descoperiţi, desigur cât mai discret posibil.

   De la aceste atacuri infinită mârșăvie ale Securităţii, care continuă şi în prezent, a se vedea chiar şi articolul citat mai sus, până a generaliza ca toți preoții au fost și continuă să fie securişti este o distanță enormă, afirmaţia dvs fiind pe cât de exagerată pe atât de nerealista şi insultătoare pentru Biserică şi cei pese 16,000 de preoţi ai săi, ceea ce vă înscrie alături de dl. Pătraşcu, autorul articolului, în grupul de atac şi compromitere a Bisericii.

 2. Gheorghe si Ion asupriti de straini

  Mizeriile propagandistului progresist nu trebuiau publicate deloc !
  Cum sa minta in asemenea hal???
  Biserica nu a fost prigonita???
  Mii de preoti si crestini ortodocsi ucisi in inchisorile comuniste biserici demolate….si sa vina cu minciuni si diversiuni viclene in asemenea hal ???

  • Adrian Grigoriu

   Intentia articolului este sa dejucam astfel deincercari de alterare a adevarului dar sa si instruim romanii cum sa identifice fragmente de adevar pe care mafiotii sunt obligati sa le devoaleze in eforturile lor de compromitere atat a Bisericii cat si a Poporului Roman.

   Rostul precizarilor si puberii in fenomen este de a servi romanilor un ghid de descifrare a atacurilor antiromanesti.

   • Paul

    Daca ar fi sa fac o comparatie (poate cam deplasata) as zice ca explicatiile pe care le dati pe marginea articolului ”dezinteresat” despre Biserica Ortodoxa Romana, ar fi ca deslusirile pe care le fac Sfintii Parinti pe marginea unor pasaje mai ”grele” din Biblie pentru mintile mai putin obisnuite cu intelesurile adanci ale Sfintei Scripturi. Multumim. Comunismul romanesc are si el unele intelesuri care scapa majoritatii din cauza superficialitatii dusa la rang de ”virtute” din ziua de azi. Daca nu este citit in cheia celor patru perioade asa cum bine le-ati identificat si prezentat mai sus nu poate fi inteles in veci, iar oamenii, chiar si cei bine intentionati vor merge din confuzie in confuzie si vor lucra cu date false ca sa afle adevarul. E ca si cum ai cara apa cu sita.
    Am citit si comentariile( nu toate – unele erau prea pline de venin) de pe pagina unde a fost publicat initial articolul. Cele ale lui Joseph Svejk au fost magistrale.
    In alta ordine de idei, unde va mai putem citii, urmarii munca ? Aveti un site personal sau cont pe retele sociale ?
    Sanatate si spor in ceea ce faceti

    Doamne Ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.