Colimator

Minciunile cu care se câștigă alegerile și se manipulează turma

                              Minciuna la putere Toată uSRI-mea, […]

 

                            Minciuna la putere

Toată uSRI-mea, atent coordonată, a rostogolit minciuna cu „șoferul lui Tudorache”. Nu-ți trebuie niciun efort pentru a vedea imaginile care încă se rostogolesc pe ecrane. Toată pulimea de multinațională e convinsă că-n sala aia sacul cu voturi a fost luat de șoferul lui Tudorache. Fake news-ul a reușit.

Toți cei implicați știu bine adevărul, anume că întreaga operațiune „cu porcurorul în frunte” a fost una coordonată. Știau bine c-au fost prinși cu mâța-n sac de niște oameni care nu au mai avut puterea să rabde atâta netrebnicie. Și, cu toate acestea, au ieșit în fața opiniei publice mințind fără ca vreun mușchi să le trădeze mârșava operațiune.

Știți despre ce e vorba aici? De o amplă operațiune de intelligence, coordonată și executată ca la carte. Dacă încă n-ați înțeles că oligofrenul din fruntea țării a fost elicopterizat prin fraudă pentru a înlesni o operațiune de „redesenare geopolitică” n-ați înțeles nimic. Dacă încă nu știți că Barna – asemeni nucleului dur al „tinerilor frumoși și liberi” – a activat într-o organizație creată de serviciile secrete din Est și din Vest(asta pe vremea în care omul de rând nici măcar nu-și imagina că acea odioasă „cortină de fier” va cădea vreodată), atunci n-aveți habar pe ce lume trăiți.

Nu v-ați săturat să vă aflați permanent sub vremi? În timpul în care așa-zisa casă regală a României – în realitate o șleahtă de șobolani scăpătați de prin subsolurile Prusiei – făcea genocid în România, voi urlați din toți bojocii „Regele și Patria”. Când haitele de mujici împuțiți ai Rusiei v-au implantat cele mai mari jigodii în fruntea țării ați strigat „Stalin și poporul rus/Libertate ne-au adus”. Acum, când Occidentul decadent revarsă zoaiele sale nefaste peste noi, voi urlați ca proștii „(i)Europa”!

Oare când veți învăța că niciodată nu v-a băgat nimeni nimic în buzunar? Prostovanii care sclavagesc precum la ocnă în callcentere au impresia că sunt deștepți. Nu, dragii moșului, pentru a recita un script nu-ți trebuie mare inteligență, iar aprecierea de care aveți parte se datorează strict faptului că sunteți ieftini în comparație cu alții. La fel și-n ceea ce privește IT-iștii. Nu pentru că sunteți voi geniali în timp ce vă faceți o muncă semi-repetitivă ați fost aleși, ci, de asemenea, pentru că sunteți mai ieftini decât alții. Iar ieftinătatea, între altele, se datorează subvenționării voastre de către fiecare român. Doar cine credeți voi că vă suportă neplata impozitelor? Și la fel și voi, muncitorilor cu excel-ul sau cu PowerPoint-ul. Nici voi nu excelați decât la capitolul ieftinătate.

Ceea ce-ar trebui să învățați voi nu este arta de a înghiți minciuna pe care ți-o spune șeful și de a o propaga mai departe pe scara ierarhică! Aici n-ați înțeles voi nimic. Dacă te vei comporta ca un ventilator de căcat, vei sfârși ca un inutil întrucât, mai devreme sau mai târziu, motorul ți se va gripa și nici naiba nu va sta pe gânduri când va fi cazul să te înlocuiască. Îmi povestea zilele trecute un prieten cum mai multe multinaționale de la noi, după ce-au analizat salariile care se plătesc, au decis să facă restructurări crâncene; au dat afară toți „moșii” de 40-45 de ani care ajunseseră să câștige decent și i-au înlocuit cu „tinerei frumoși și liberi” bucuroși să muncească pe sume derizorii, dar cu credința că planul de carieră pe care-l prezentau angajatorii erau solide, asigurându-le venituri substanțiale mai spre pensie. Vă dați seama cum se vor uita și ăștia când le va sosi sorocul să fie dați afară printr-o nouă „restructurare”? Amicul meu avea o cunoștință acolo care, rămasă fără job, se plângea că nu știe încotro s-o ia deoarece munca la „multinaționala sa” a însemnat de fapt o deprofesionalizare și că în afara câtorva exceluri nu are habar de nimic. Citiți cu atenție, dragii mei „performanți”: aceasta este oglinda voastră de peste câțiva ani!

I-ați ales liberi pe imbecilii care-au transformat trădarea de țară într-o virtute. Îi ascultați chiar dacă ceva vă spune că nu e tocmai în regulă și le ventilați căcatul cu speranța că „e de bine”. Ca bărbați, ca să „dați bine”, v-ați pizdificat, ca femei v-ați masculinizat până la nivelul horror. Există și extremele: bărbați care-și accentuează masculinitatea sau femei care-și hiper-cresc feminitatea până la nivelul hilar. Umflații cu steroizi care arată ca puii crescuți cu hormoni sau „muierile tunate” care-au ajuns adevărate paradoxuri ale gravitației: pur și simplu nu-ți dai seama cum de-și mențin echilibrul cu atâtea kile injectate în țâțe și buze.

Nu încercați să-mi spuneți că e OK cum sunteți voi și că eu sunt vreun înțepenit în vremuri. Nu vă chinuiți să-mi spuneți că adevărul e la voi, întrucât voi nici măcar nu aveți habar ce-i aia adevăr. Atât vă spun: aveți grijă că sunteți mai consumabili decât tonerul de la copiatoarele sau imprimantele pe care le folosiți. Dacă mai aveți puțină rațiune, uitați-vă la părinții sau bunicii voștri și la voi: în timp ce ei trăiesc pe picioarele lor, au o casă, ceva pământ și, într-un scenariu sumbru, au habar ce-i de făcut, voi vă târâiți de la o leafă la alta și vă tremură fundul să nu fiți dați afară pentru că aveți rate. Pentru voi un scenariu extrem e închiderea supermarketului de la colț. Riscați să muriți de foame dacă magazinele se închid 4-5 zile.

V-o spun sincer, cu toate că n-o meritați: proștii ăștia ca mine urlă precum câinii la lună pentru voi, nu pentru noi! Noi ne descurcăm, unii chiar foarte bine! Băgați-vă mințile-n cap și învățați cum să fiți pe picioarele voastre, nu slugi inutile de multinațională. Nu mai plângeți că n-aveți oportunități! Țara asta e o oportunitate în sine, doar că voi sunteți prea proști să înțelegeți ceea ce angajatorii voștri au înțeles de mult. Dacă vă aflați aiurea, lăsați bășinile care v-au trimis acolo! Nu câștigați nimic făcând pe servitorii în casele spaniolilor, nemților sau italienilor. Nu mai mergeți după fenta sparanghelului nemțesc. Deșteptați-vă, învățați cum funcționează afacerile ai căror sclavi sunteți și trăiți pe picioarele voastre! Atunci vi se va deschide mintea și veți vedea că Mukușor, Bârna, Plăvanul și toți ceilalți care de atâta amar de vreme vă promit bunăstarea sunt, în realitate, niște proști mincinoși care-ar merita s-o sfârșească în fața plutonului de execuție.

Ăsta a fost cursul scurt! Cursul lung e viața voastră pe care ar trebui să învățați să v-o faceți. Altefel veți muri așa cum sunteți acum: niște proști inutili. Lăsați minciunile în spate și începeți să trăiți! Pe picioarele voastre!

                                                                                     Dan DIACONU, Trenduri economice

3 Comments

 1. Adrian Grigoriu

  Excelentă sinteză, făcută de fapt cu mare generozitate întrucât cei vizați nu au nici o sursă de adevăr în mediul sintetic în care se refugiază de frica realității.

  Dacă mi se premite, aș completa la subiectul dispensării multinaţionalelor de “babalâcii” de 40-45 de ani cu următorul aspect: din punct de vedere funcţional “babalâcii” sunt cu mult mai productiv decât tineretul începător ca rezultat al experienţei care face că în toate activitatea să nu mai piardă timpul cu experimente, greşeli, repetări inutile, nu mai au nevoie de instruire etc. astea pentru la ei sunt la trecut, ei merg direct la rezultat, deci chiar dacă salariul este mai mare, economic sunt mai eficenți privitor la raportul rezultat/cost.

  Dar ceea ce îi face mai productivi şi mai eficienţi îi face mai conştienţi de fenomenul realităţii în care funcţionează şi nu mai reacționează la ideologia modernistă, la activităţile de aburire şi adormire a conştiinţei., nu mia pot fi păcăliţi cu falsa solidarizare corporatistă gen team building” şi alte minciuni, cu false obiective corporatiste precum profitul, competiţie cu firmele concurente sau personale precum distracţie şi shopping etc.. Deci nu mai reacţionează la ideologia care ţine în robie hoardele de lucrători corporatişti. Comportamentul lor de oameni în curs de dumirire este observat de colegii mai tineri care s-ar putea “contamina” de înțelepciune adică se pot dumiri la vârste mai mici astfel prezența celor in curs de dumirire devine mega periculos pentru stabilitatea întregului sistemul “capitalist” chipurile “democratic”.

  Putem spune că corporatiştii sunt expulzaţi din sistem înainte ca dumirirea lor să poată deveni contagioasă și să destrame minciunile pe care s-a clădit actualul sistem de exploatare.

 2. der wert

  zombieland
  -asta ca sa fie pe limba “corporatistilor”-saracii sunt atat de taratzi ca nu mai inteleg conceptul de “sclav pe plantatie”; team-building e de fapt claca iobagilor;nici nu le mai trebuie aprobare de la boier sa se casatoreasca,doar poponarii se mai casatoresc zilele astea.
  azi tziganul se lalaie chiar si cand e singur, un ritual dobindit prin care crede ca alunga vechilul
  -uite-i pe tefelisti cum stau cu castile in urechici,azi.
  da,corporate-supervizerul a devenit un pitic pe creier care trebuie imblanzit!
  este “dead-line”.ul de azi altceva decat purul arbitrariu al cotei muncii sclavagiste?!
  au ajuns sa vorbeasca engleza fix ca negrii americii de nord,ca negrii angliei,dă sclavetzi.
  in metrou e dezastru total-zici ca e un transport de carcase de vita-inghesuiti dimineatza cand inca sunt “fresh” si anesteziatzi total in smartfon seara.
  atat de bine se fute corporatistu-cu alifii si prezervative,ca in reclame-ca nu se mai nasc romani in romania ci cetateni mondiali doar in rezidenta u.e.
  social media pentru tineret?
  radio-shantz al babelor de odinioara!
  corporatistul e si periculos: sicofantul de stil nou in loc sa se limiteze la delatiune,la turnatoreala,ca la mama lui acasa(aia de la apaca,de la adesgo),trece la actziune,face justitie sociala singur de capul lui gaunos,avocatzii cauzelor fara clienti!
  colac peste coliva vine si cazul celor mai mici: ingrijorator de multi omuletzi manifesta
  “un tupeu special” cam in genul scarbei de “pistruiatu”,ala pedofilizat de comunismul de ocupatie si de sergiu nicolaescu.
  a,nu vede nimenea?
  -mai exista oare vreo reclama fara pedofilie corporatista?!
  toata romania a devenit un salam sasesc cu soia!

 3. Alexandru Balcu

  Mi-a placut mult asta cu “callcenterii” si it-istii. Eu m-as lega si de Horeca. Si de HR (am aflat si eu anul acesta ce inseamna: Human Resources). Multi, multi, cata frunza, cata iarba, asa se explica, dincolo de ticalosia si prostia guvernantilor, disperarea cu care vezi anunturile de cautare de serviciu in aceste domenii, de zic ca toata populatia tarii e setata doar pe aceste ocupatii. In acelasi timp, in domeniul constructiilor hidrotehnice, al proiectarii mai ales (aici stiu mai bine, sunt inginer proiectant), avem de lucru ca la balamuc. O sa ajungem sa ne rugam pentru incetarea “plandemiei” sa ne mai odihnim si noi putin. Asta si pentru ca toti inginerii proiectanti de constructii hidrotehnice din tara am incapea intr-un restaurant ceva mai mare, cu tot cu distantare…socio-fizica. Facultatea de Hidrotehnica din cadrul UTCB practic a desfiintat cursurile dedicate constructiilor hidrotehnice (ma refer la baraje, hidrocentrale, ecluze, porturi, cai navigabile, etc.), In conditiile in care marile acumulari au nevoie de investitii, de reparatii, de consolidari, de adaptare la noile debite de asigurare (incalzire globala sau nu, debitele cu asigurarea de 1% – o data la 100 de ani- de acum 40 de ani sunt acum corespunzatoare 2% sau chiar 5%). Din urma nu mai vine aproape nimic, tinerii prefera aceste ocupatii ciudate din cadrul corporatiilor, ce atata analiza numerica, rezistenta materialelor, hidraulica, daca stiu sa partitionez un “drive” sunt mai destept ca Isaac Newton. Vorba domnului Diaconu: sarmanii nu stiu ca sunt consumabile. Si din cele ieftine. Dar nu-i nimic, spre asta ne indreptam: tot poporul român va in curand doar HR, lucrator bancar, IT sau Horeca. Restaurantele vor fi pline de specialisti veniti sa se relaxeze si sa fie serviti ireprosabil de chlenri si ospatari români. Ei, specialistii, find chinezi (mai ales), arabi, indieni, vestici, etc. Orice dar nu români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *