Observator

Mircea Badea: „Domnu’ Pantazi și cu domnu’ Tapalagă s-au cărat de la HotNews”

    Tapalagă, pe care eu nu-l citesc niciodată, în pofida insistențelor domnului Ciuvica… Dânsul îl citește și zice, ați […]

 

 

Tapalagă, pe care eu nu-l citesc niciodată, în pofida insistențelor domnului Ciuvica… Dânsul îl citește și zice, ați văzut ce a scris Tapalagă? Eu, ca de obicei, spun: nu, nu îl citesc pe Tapalagă, niciodată, nu pot! Mi se pare un supliciu pe care nu văd de ce l-aș îndura. De ce să fac așa ceva? Și așa scrie cu rindeaua, sar așchii din orice scriitură de-a lui. Este foarte netalentat și foarte grosier, așa, în tot ce scrie. Zici că scrie cu piatră ponce, cu asta de baie zici că scrie, foarte rău.

În sfârșit,  domnul ăsta Tapalagă și cu domnul Pantazi, cel invitat de președintele României pe peluză de la Casă Albă să pună o întrebare… Mai țineți minte, domnu’ Pantaaaaaazi, mai țineți minte, nu? Exact așa a zis domnul președinte Klaus Werner Iohannis la Casă Albă, când erau mulți jurnaliști acolo cu mânuțele ridicate că să fie selectați și domnu’  Werner a zis, exact cu acest accent inconfundabil și – din punctul meu de vedere – insuportabil: „Domnu’ Pantaaaaaaazi!”.

Ei, domnu’ Pantaaaaaazi și cu domnu’ Tapalagă s-au cărat de la HotNews. Nu m-a interesat practic deloc. Dar e interesant ce a scris Ciutacu și după aia am mai căutat și eu. Zice așa: „Sergenții majori Tapalagă și Pantazi au lansat un site de investigații și alte servite”. Asta e bună, cu „alte servite”. Nimic dramatic slash spectaculos. Divizia presă e în extindere camuflată și reorganizare pe secțiuni. Cel mai mișto e că băieții anunța programatic că lucrează pe ONG, nu pe SRL sau pe S.A. și că nu trăiesc din publicitate, ci din donații per proiecte. Uaaaau! Deci n-au treabă cu impozitele, taxele. Mișto!

Vezi cum toți ăștia, activiștii securității, ai SRI-ului, ai DNA-ului, ai SIE, ai securiștilor ăstora, sigur, care apără interesul național și sunt patrioți, absolut, nu contestă nimeni asta, toți ăștia sunt cu ONG-uri. Observați? Sau nu plătesc impozite și taxe. Realitatea TV nu-i chiar un ONG, dar e în insolvență de șapte ani. Nu plătește impozite și taxe de șapte ani. Deci, toată armata de propagandiști ai SRI, DNA, SIE – și sigur că putem nominaliza mai multe entități aici – nu plătesc taxe și impozite.

Ce au în comun toate aceste entități? Pe lângă sursa comună a finanțării, faptul că nu dau nici un leu la stat. Ei iau bani de la stat, fără doar și poate, prin intermediul acestor entități. Nu am nici un fel de îndoială. Dar nu dau nici un leu la stat. Deci, nu au treabă cu impozitele și taxele, ca să nu mai existe nelămuriri cu privire la opoziția lor, zice Victor Ciutacu. Uauuu, foarte tare asta cu ONG-urile! Nu m-a interesat deloc că Tapalagă și Pantazi au plecat de la HotNews.ro.! Bine mă, ce să spun, fleoșc… Dar asta e tare!

Zice în felul următor Cristi Pantazi… Adică, hei! Ce spune Cristi Pantaaaaaazi? „Am vrut să începem un proeict pe cont propriu ca să testăm un nou model de business.” Păi cum business, dacă e ONG? ONG-ul face business? Business-ul este atunci când produci bani. ONG-ul e business? Ăștia nici nu au proprietatea cuvintelor. Ăștia trebuie să primească servită în legătură cu orice, altfel dacă i-ai lăsat un pic de capul lor ia uite ce…

E un discurs schizoid, a lui Pantaaaaaazi. Zice, „am vrut să concepem un proiect pe cont propriu că să testăm un nou model de business și ca să ne concentrăm mai mult pe zonă de hardnews, anchetă, investigații, analiză pe marile subiecte”. Pantazi spune că proiectul editorial nu se bazează pe venituri din publicitate – dar altfel e business, înțelegeți ? –  ci pe donații și pe alte proiecte. „Contăm în mare măsură pe contribuțiile voluntare ale cititorilor, pe care îi rugăm s contribuie de câte ori cred ca am apărat interesul public în mod corect.”

Vedeți?  Iată un nou caz, în care ne dăm seama cât de importantă este legea care se află în acest moment în Parlamentul României cu privire la ONG-uri. Două lucruri sunt prevăzute de acea lege și sunt daună totală pentru cei are folosesc ONG-uri în cu totul și cu totul alte scopuri decât au fost ele inventate pe planetă. Deci, două lucruri sunt importante: îți declari întotdeauna sursele de finanțare dacă ești ONG, ceea ce e absolut în regulă și este o transparentizare necesară pentru salubritatea ideii de organizație non-guvernamentală, deci îți declari sursele de finanțare, bănuiesc ca nu este nici o tragedie, nu? Ba da, este, mare!

Dacă ești de bună credința n-ar trebui să fie. Adică îți da bani Soros. OK, și? Nici o problemă, că nu e ilegal să primești bani de la Soros. Nu e deloc ilegal, dar spune asta. Deci transparentizare și doi, să nu mai existe ong-uri de utilitate publică decât cu foarte rare excepții. Dacă ești organizație non-guvernamentală, nu ai de ce să iei bani de la guvern, cum este „Grupul pentru Dialog Social”, printre multe altele. De ce să trăiască Pora și cu Liiceanu pe banii pe care îi plătesc eu?

                                      Mircea BADEA (Fragment din emisiunea „În gura presei”, 19 martie 2018)

 

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=H9GhYIZI4Hs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *