Lichele

Mistificatorii: Falsificarea vulturului românesc prin transformarea lui în harpie germană

  De câteva zile suntem bombardați pe canalele de televiziune cu o reclamă a firmei „Casa de monede” (https://www.youtube.com/watch?v=yCIWmzx6ZyU).   […]

 

De câteva zile suntem bombardați pe canalele de televiziune cu o reclamă a firmei „Casa de monede” (https://www.youtube.com/watch?v=yCIWmzx6ZyU).

 

Textul reclamei este parșiv, fiindcă prezintă o mistificare numismatică „ambalată” într-un adevăr istoric enunțat cu un fals patos patriotic  „pentru cei cu inima română” dispuși să-i umple de bani pe mistificatori!

Alogenii de la „Casa de monede” – director este unul Libor Veselý – continuă să jignească memoria poporului român, alăturând marile personalități ale noastre cu vulturul imperial german, după cum se vede și pe reversul medaliei comemorative dedicată domnitorului român Alexandru Ioan Cuza.!

Nici mai mult și nici mai puțin decât acvila germană, inscripționată carghios „România” și înconjurată cu obediență de stemele regiunilor României pe o medalie aniversară!

Ceea ce fac ticăloșii aceștia este un atentat la Istoria României, fiindcă acea zburătoare cu care insistă falsificatorii – același vultur a mai apărut și pe alte „creații” ale Casei de monede – nu a fost niciodată simbol al României, vulturul brâncovenesc arată altfel. Am mai scris despre leprele de la „Casa de monede” pe același subiect un articol perfect documentat și argumentat, pe care vă invit să-l citiți și pe urma să vă cruciți: Vulturul german pe medalia comemorativă a „revoluției” din 1989!  Pe când chipul lui Iohannis pe bancnote?

                                                                                         Marius Albin MARINESCU

2 Comments

  1. Augusta

    Nu se gaseste nicio personalitate din Romania care sa intenteze proces acestor tradatori??? Pana cand ne mai inveninam fara sa vedem ca lucrurile se misca in aceasta directie?

  2. gheorghe

    Face medalii oricine vrea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *