Atitudini

Mitingul ilegal al maghiarilor la Târgu Mureș pentru autonomia teritorială a județelor Covasna, Harghita și Mureș în Vatra Românească

            Ungaria și U.D.M.R. au organizat duminică 10 martie 2019 la Târgu Mureș un miting ilegal pe care l-au […]

 

          Ungaria și U.D.M.R. au organizat duminică 10 martie 2019 la Târgu Mureș un miting ilegal pe care l-au botezat „marșul pentru libertatea secuilor”. Adevărul este că în România secuii au fost maghiarizați și nu există minoritatea etnică secuiască. Ca urmare, în Parlamentul României nu există niciun deputat din partea secuilor.

În paralel cu marșul ilegal al maghiarilor de la Târgu Mureș, la Budapesta a fost organizată o adunare publică la care participanții au purtat drapele ale Ungariei, steaguri ale Ungariei mari, steaguri ungurești ale Ardealului și bannere cu texte identice cu cele din capitala județului Mureș.

La Târgu Mureș, mitingul a fost ilegal și la marșul prin zona centrală a municipiului au participat câteva mii de maghiari care au uitat să ceară libertate pentru secuii plecați în ceruri.

Prefectul P.S.D.-ist al județului Mureș, Mircea Dușa (fost ministru al Apărării) și primarul Dorin Florea (P.N.L.) nu au acționat pentru respectarea Legii nr.60/1991, republicată,  privind adunările publice. Ei au asistat pasivi la trecerea coloanelor de manifestanți maghiari care au purtat multe drapele ale Ungariei și steagurile ungurești ale Ardealului, precum și bannere prin care cereau: autonomia teritorială a județelor Covasna, Harghita și Mureș, așa-zisul ținut secuiesc în care nu există secui; desființarea Tratatului de la Trianon și anexarea Ardealului la Ungaria. Pe unele bannere era desenată harta Ungariei care cuprindea și Ardealul, iar pe altele scria că așa-zisul ținut secuiesc nu este România ci este Ungaria.

Prefectul și primarul nu au solicitat forțelor de ordine să aplice legea, inclusiv să-i ia jandarmeria cu dubele pe manifestanții care purtau bannere, drapele ale Ungariei și steagurile ungurești ale Ardealului. Majoritatea manifestanților maghiari au fost din Târgu Mureș și județul Mureș, iar din județele Covasna și Harghita au fost aduși oameni cu 11 autocare. Printre manifestanți s-a aflat și europarlamentarul maghiar Ladislau (Laszlo) Tokes reprezentant din partea Ungariei în Parlamentul European. La Prefectura Mureș, o mică delegație dintre manifestanții maghiari au înmânat prefectului român un dosar cuprinzând pretențiile de autonomie teritorială ale Ungariei și U.D.M.R. pentru județele Covasna, Harghita și Mureș, pe multimilenarul și Sfântul Pământ moștenit de Poporul Român de la strămoșul său, Poporul Primordial al Geților. Prefectul-poștaș le-a primit dosarul și le-a promis că-l va trimite la Guvernul României.

Românii din Țara-Mamă și cei refugiați în străinătate din cauza Regimurilor post-decembriste, dar mai ales românii din Târgu Mureș au fost umiliți de manifestanții maghiari susținuți de către reprezentanții locali ai P.S.D. și A.L.D.E.  cu care se află în concubinaj la Putere, mai ales la București, cu U.D.M.R., o organizație antiromânească, șovină, extremistă și ultranaționalistă, reprezentanta ilegală a Ungariei în Parlamentul și Guvernul României.

În seara zilei de 10 martie a.c., Guvernul de la Budapesta a declarat că susține autonomia teritorială a județelor Covasna, Harghita și Mureș care este o problemă a Ungariei în Vatra Românească.

          Președintele României, Klaus Werner Iohannis și Guvernul țării noastre nu au avut nicio reacție la pretențiile Ungariei și U.D.M.R.! Partidele politice parlamentare care zic că sunt în Opoziție (formală) tac și ele, neavând curajul să introducă o moțiune în Parlament pe tema autonomiei Ardealului cerută în mod repetat de Ungaria și U.D.M.R.

La guvernarea României se află alianța P.S.D. – A.L.D.E. împreună cu U.D.M.R. cu care are un acord secret de colaborare și căreia îi îndeplinește toate pretențiile punctuale, comandate de la Budapesta. Mai mult, președintele P.S.D., Liviu Nicolae Dragnea, a recunoscut public că este într-o relație de prietenie cu premierul Ungariei, Viktor Orban care acționează diabolic  și sistematic pentru dezmembrarea teritorială a României și anexarea Ardealului la Ungaria. Ministrul de Externe, Theodor Meleșcanu (A.L.D.E.) este prietenul omologului său din Ungaria, iar ginerele domnului Meleșcanu a fost și este un susținător înfocat al iredentismului maghiar. Domnul Imre Peter, în anul 1956 când era student la Facultatea de Agronomie din Cluj-Napoca a manifestat public, în Piața Libertății, pentru anexarea Ardealului la Ungaria. Ca urmare, a fost arestat, condamnat la închisoare și exmatriculat din facultate. După ce a fost eliberat din pușcărie a fugit în Ungaria, iar după anul 1989 s-a întors în România și acționează împreună cu tata socru, cel care a fost negociatorul șef al Tratatului cu Ungaria, din anul 1996. Pe cale de consecință, cu toate că a fost încălcat de nenumărate ori Tratatul cu Ungaria, inclusiv recent la Târgu Mureș, ministrul de Externe Theodor Meleșcanu refuză să propună Guvernului Dăncilă să fie denunțat acest document, iar în legătură cu numeroasele acțiuni ale Ungariei împotriva Poporului Român și a României se aseamănă cu un surdo-mut, care nu pretinde scutiri.

În ziua de 16 septembrie 1996, când a fost semnat  la Timișoara Tratatul cu Ungaria, ca primar al municipiului Cluj-Napoca și președinte al Partidului Unității Naționale Române (P.U.N.R.) am organizat legal un marș funebru pentru înmormântarea liniștii românilor din Ardeal. Viața a demonstrat că acel marș-avertisment public, cu participarea multor mii de clujeni, a fost necesar. După acel eveniment politic au apărut câteva cozi de topor din conducerea P.U.N.R. care s-au delimitat de marșul funebru de la Cluj-Napoca și cu sprijinul unor servicii secrete românești și străine au lichidat P.U.N.R.-ul, singurul partid politic autentic românesc născut din Vatra Strămoșească multimilenară.

Toate partidele politice parlamentare s-au aflat sau se află într-o relație de concubinaj cu Uniunea Democrată Maghiară din România, care nu este înregistrată ca partid politic și nici ca singura organizație a minorității maghiare din România! La această realitate se adaugă un alt Adevăr: toți etnicii maghiari din România au solicitat și au obținut cetățenia Ungariei, sunt cetățeni unguri.

Mitingul ilegal al maghiarilor de la Târgu Mureș și argumentele prezentate confirmă că pericolul unguresc este foarte mare.

Deșteptați-vă și Uniți-vă frați români!

                                                                                           Dr. Gheorghe FUNAR

                                                                             Președintele Partidului România Noastră

2 Comments

  1. alex

    In cei 30 de ani, care s-au scurs de la Lovilutie, s-au scris sute si mii de articole despre cererea de autonomie a maghiarilor din Ardeal. Ceea ce au in comun toate aceste mitinguri, este ca absolut toate sunt ilegale. Ilegale, dar justitia din Romania tace. Stau si ma intreb, magistratii nostri se fac ca nu vad, sunt orbi, de ce nu-si fac datoria?Stiu sa ceara o justitie independenta , cand este vorba de interesul lor, dar cand este vorba de interesul tarii, al natiei romane, tac ca porcul in papusoi! Vai de tara in care traim! Noi romanii vom ajunge minoritari! Lasand la o parte guvernarile de dupa ’89, care toate sunt antiromanesti, venind vorba de natia romana, de romanii neaosi, societatea comunista si socialista a anihilat spiritul de reactie si demnitate al acestora. Dorinta de dreptate si adevar, nu este urmata de o reactie publica pe masura. Societatea romaneasca este in letargie deplina si tocmai aceasta da apa la moara, iredentistilor maghiari.

  2. Vasile Zarnescu

    Secui nu mai există de dinainte de 1848, după propria lor declarație pe cîmpia de la Lutița, fiindcă toți s-au maghiarizat. Așa-zișii „secui” au înființat, în 1848 și în 1941, criminala Divizie secuiască, vinovată de crime abominabile contra românilor!
    Totodată, în proporție de 90 la sută, „maghiarii” din România sunt români maghiarizați – ca, de altfel, și actualii cetățeni din Ungaria, care sunt constituiți din diverse minorități naționale maghiarizate. Toți acești maghiarizați sunt trădători de neam, de limbă, de țară, de religie, de istorie.
    În toate timpurile și în toate țările trădătorii sunt spînzurați! trebuie să respectăm cutuma, iar acum avem și mai multe motive, după 30 de ani de propagandă secesionistă. În Transilvania, nici un stîlp nu trebuie să mai fie fără un maghiar spînzurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *