Atitudini

Moartea Cristinei Țopescu în singurătate și corul bocitoarelor ipocrite

  Decesul Cristinei Țopescu a fost urmat de un val de declarații ipocrite, în special ale protestatarilor din tribul #rezist. […]

 

Decesul Cristinei Țopescu a fost urmat de un val de declarații ipocrite, în special ale protestatarilor din tribul #rezist. Brusc, toți au devenit prieteni apropiați ai decedatei și toți o iubeau, deși cadavrul femeii a fost găsit abia după două săptămâni și jumătate de la moarte, tocmai din cauză că nu o căutase nimeni, cu toate că în acest interval românii au petrecut Crăciunul, Anul Nou și alte sărbători. Ultima sa postare pe Facebook a fost a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2019. Avea aproape 5.000 de „prieteni” pe rețeaua de socializare respectivă, în lumea virtuală și în viața reală niciunul!

Nici măcar unul singur din puzderia de „PRIETENI”, apăruți ca ciupercile după ploaie pe ecranele televizoarelor pentru a o văita teatral pe decedată, nu o căutase acasă de sărbători!!! Nici chiar colegii de la serviciu nu i-au sesizat absența, că doar nu au fost trei săptămâni de zile libere! Hala „prieteni”, să le fie rușine! Biata femeie a trăit singură toată viața și a murit singură, fără să aibă cine chema ambulanța în ajutor și nici să-i aprindă o lumânare la căpătâi. Probabil că a murit în somn, trupul ei îmbrăcat în ținută de noapte fiind găsit pe pat. Singură în viață, singură în noapte, singură în moarte. Trist. Singurii ei prieteni adevărați au fost câinii, doi dintre cei opt căței pe care-i îngrijea cu dragoste murind alături de ea din cauza foamei și a setei, deoarece după decesul stăpânei nu a mai avut cine să-i hrănească și să le dea apă. Trist.

Dintre toți acești fățarnici, cel mai ipocrit și caraghios a fost histrionul Rareș Bogdan, care plângea teatral la telefon de parcă-i murise soția sau mama. Cât de mizerabil și fără caracter poate să fie un astfel de individ care speculează o tragedie și simulează plânsul pentru a-și crește popularitatea?! Ca să fie penibil până la capăt, a mai și scris o jelanie pe pagina lui de Facebook, care conținea și obsesia pupincuristo-săsească a pupenklausului chel. Citez: „Visa, mi-a dezvăluit, să își cumpere o căsuță într-un SAT SĂSESC din Transilvania și să se mute acolo, cu pisicile și câinii ei pe care îi iubea și îi îngrijea.” Deci, nu era suficient să afirme că Cristina Țopescu intenționa să-și achiziționeze o casă în Transilvania, a fost musai să sublinieze că satul trebuie să fie neapărat săsesc. O să spuneți că sunt eu cusurgiu și mă leg de fleacuri. Nu-i adevărat, iată și dovada obsesiei acestui pupincurist notoriu pentru Iohannis și sașii lui! Citiți și vă cruciți, o să vedeți până unde merge  slugărnicia și lipsa de demnitate a acestui pupincurist al alogenilor, un nemernic care pozează în mare patriot : Nu era suficient „Ținutul secuiesc”, Rareș Bogdan a stabilit în Ardeal și „Țara sașilor”!

Cu atât mai fals și deplasat pare bocetul Rareșului cu părul rar, cu cât ultima dată când vorbise despre acesta, Cristina Țopescu luase în derâdere exact IPOCRIZIA lui:

Măi Rareş, măi… Că Barna a fost la Antena 3, hai că am mai înţeles. Ca politician, deh, trebuie să începi a învăţa să înghiţi broaşte şi să-ţi şi placă puţin, trebuie să mergi la toate mass media ca să ajungi la toate tipurile de electorat. (…) Dar tu, măi Rareş? N-o să te întreb ce căutaşi acolo, că şi la tine se aplică ce se aplică la Barna. Problema ar fi alta: de ce trebuie să faci tu frumos cu moderatorul, oricare ar fi el? Cu asta nu mă dumiresc eu! Ca să nu te atace, ca să-i mai toceşti din ascuţişul sabiei ce ţi-ar secera capul fără să clipească, ca să te ai bine cu toată presa? O fi şi asta o chestie, nu ştiu, dar zi-mi tu dacă e aşa! Înţeleg că atunci când eşti provocat, să răspunzi cu un zâmbet şăgalnic şi să plesneşti, în replică, prin politeţe şi un soi anume de îngăduinţă, vor fi unii care vor aprecia că ştii să-ţi laşi adversarul să se certe singur, eu m-aş număra printre ei, dar aşa, să te ismeneşti, fără să fie cazul, în loc să răspunzi strict la întrebări civilizat şi atât, asta să mă bată Dumnezeu dacă înţeleg… după ce v-aţi congratulat reciproc, ca jurnalişti, atâta amar de vreme, cine vă crede acum, când vă faceţi bezele? Ca să fii credibil, ca să nu se şocheze lumea, trecerea asta de la sudalmă la pupici se cade a fi făcută şi ea treptat, măcar atat. Altfel, oamenii care se uită la voi, pe bună dreptate, nu pot spune decât atât: Ce fac ăştia aici? Ce ipocriţi! Măsura, Rareş, măsura, bat-o vina! Înghiţi broaşte, dar să le şi savurezi?”, scrisese Cristina Ţopescu pe Facebook în 18 iunie 2019, conform publicației „Adevărul”.

În ceea ce privește moartea Cristinei Țopescu, nu pot să spun decât un creștinesc „Dumnezeu să o ierte și să o odihnească!”, deși nu am fost un admirator al acesteia, iar tatăl ei, pe care îl idolatrizasem în tinerețe, m-a dezamăgit enorm după așa-zisa „revoluție”. Dumnezeu să-l odihnească și pe el!

                                                                                              Marius Albin MARINESCU

7 Comments

 1. lucy

  Indiferent cine ar plange dupa ea acum,de-adevaratelea sau ipocrit,e in zadar.Nu stiu totusi,cum de nu avea si ea o prietena buna,o vecina,ceva care sa vorbeasca zi de zi,macar doua cuvinte.Esti bine,da bine pa si atat.Eu am o prietena care are probleme cu inima dar are o vecina pe scara ,careia i-a dat o cheie si i-a zis daca nu ma vezi doua zile,intri peste mine.Dar si eu am o prietena ,vorbesc cu ea zilnic,stiu de ea cand pleaca ,unde pleaca,ea de mine.Odata nu imi raspundea si am sunat la o vecina de-a ei ,si mi-a spus ca o vazuse. nu stiu poate in comunitatile mai mici lumea e mai legata,mai unita.Dar pt mine e un mare mister,cum ditai ziarista sa nu ai tu ,o prietena mai apropiata,careia sa-i pese de tine adica daca vede ca nu raspunzi o zi,doua ,trei sa intre in panica .

 2. un mizantrop

  Avem zilnic dovezi ale nivelului de civilitate si umanitate la care am ajuns, disolutia institutiilor statului nescuzandu-ne lenea, conformismul si indiferenta fata de semeni…Moartea Cristinei Topescu ar trebui sa-i puna pe ganduri pe toti zombalaii netului, aia care nu pot respira fara sa-si numere falouarsii si prietenii de pe FB…cui ii pasa de tine, ala cu mii de admiratori in eter, ala dedicat unei cauze pe care o crezi justa, dar ai luat-o gata mestecata, ala care crezi ca adevarul tau le bate pe toate celelalte…nu cumva asta e definitia idiotului util.?!..Dumnezeu s-o odihneasca! Despre morti numai de bine, asa ca o sa spun ca a fost o naiva, trista si singura, inadaptata, la fel ca majoritatea “prietenilor” de net…
  P.S. Mi-e scarba de hoarda “spalatorilor de morti” (apud Eugen Barbu), care se inghesuie sa ocupe televiziunile, lipindu-se de subiect asa cum o fac de fiecare data cand se iveste vreun moment “nasol”, sa guste si ei din “misto coliva” (apud Dinca gogosarul), niste nefericiti si insingurati si ei, dar dezgustatori pana la voma…Nu inteleg de ce se aoleste lumea ca au fost nesimtiti prietenii si rudele, dar ii lauda pe vecini…pai, vecinii aia n-au auzit cainii?! N-au vazut ca n-au vazut, mai si spun ca “erau apropiati”, ca-i unea interesul pentru caini…apoi, femeia era “salariata”… acolo, in institutia statului, n-a sesizat nimeni ca au pe stat o persoana care “nu presteaza”?! vai de capul nostru!

  • IQ100

   Subscriu…dovada ca decedata o luase pe penelism.
   iar despre caini, aia saracii, nu au hamait de foame pana la moarte, nu s-au agitat??

 3. Luiza Bratu

  Dar deja e ceva obisnuit …cu regret o spun . Cand ai si vrei sa fi om bun, sa imparti cu cei ce ii consideri apropiati si dragi din ce ai, crezand ca pentru asta primesti sincer respect, constati in timp ca desi beneficiari,la partea cu respectul minimal sau reciprocitatea, macar de un apel telefonic, nu doar pentru a cere ceva, e greu . Nu e modern si nu exista interes , umanitatea nu mai e la moda. Cand ai si dai esti inca existent . Cand te retragi din diferite motive sau nu mai poti fi pe val si amfitrion, nu mai existi . Preocupati de sine , ego ..ce pot profita de o relatie, cand afla ca omul are o suferinta, majoritatea fug, ca nu cumva sa li se ceara ceva sau sa faca ceva ce i-ar intrista , consuma din timpul lor de “energii pozitive” sau li s-ar cere ajutor minimal. Proverbele spun “omul la drum greu si prietenul la greu se cunoaste “. Adica si omul si prietenul, ceva ce moda si globalismul calca in picioare si conteaza interesul si imaginea si ne miram de depresii si atatia psihopati iresponsabili in decizii si fapte usor manipulabili – prin reclama la fericire cu toxine manipulabili – pentru ca nu mai au si nu mai manifesta umanitate si omenie ? Priviti in jur familia moderna vrand, nevrand cat sunt de izolati unii si in aceeasi casa, dar fiecare in universul sau virtual cautand ceva ce nu sunt in stare in real sa manifeste si sa isi asume – umanitatea. Relatiile intre parinti copii sau trei generatii acolo unde mai sunt .. sunt fragmentate . Batranii inca ofera realitatea si umanitatea si primesc adesea dispretul ca nu au imagine, ca ajung in nevoi, ca nu mai produc bani, sa dea, sa intretina ce unii isi imagineaza ca li se cuvin . Si da ..putini au batraneti placute si familii unite azi in baza de respect si intrajutorare reciproc. Cristina Topescu a trait drama femeii inteligente, frumos educata si crescuta in simtul valorilor de bun-simt si eleganta, aristocratic, a profesionistului asumat responsabil, mentor tatal ei si a femeii frumoase culte ..nu diva vreodata sau care face compromisuri sa fie pe sticla. Pentru a isi pastra umanitatea si credinta ca la frumosul /umanul care il poarta in suflet si dragostea ce o are de daruit si primit neconditonat, a gasit in animalele care le-a ingrijit cu drag si devotament . Barbatii din viata sa nu au semanat modelului parental, in nici un fel sau prea putin la inceput si apoi fiecare si-a aratat adevarata identitate . Neputinta de a fi mama din erori medicale succesive si realizand pe cine are in jur si anii ce trec in singuratea printre oameni au marcat-o . Sunt multe ca ea si in Romania si in lume . Si da ..wow ce pierdere, dar in viata ..e greu un telefon mai ales de sarbatori, cand cel mai greu e sa fi singur . Ati scris ca un om de suflet si eu cu respect si pentru dvs si pentru cea care a fost un om , romanca deosebita Cristina Topescu.

 4. VALENTIN

  “Cand vezi cohortele de imbecili, singuratatea ti se pare suportabila” (Petre Tutea). Eu ii dau dreptate Cristinei Topescu. Cum sa nu te izolezi de aceasta majoritate ipocrita de romanasi? Romani mincinosi, profitori, lingusitori, lacomi, plini de fasuri in cap, increzuti, plini de fitze, romansi care la serviciu nu-si fac treaba pe indelete, lipsa totala de simt civic, lasi. Mizerie facuta de romansi in paduri, munti, campii, in rauri, lacuri, munti de mizerie, Dunare, Delta, pe litoral, pe strazi. Romansi care behaie, la ptereceri, nunti, botezuri, bubuie muzica sa-ti sara timpanele pe pereti si termopanele din pereti, decibeli cat poate statia, un milion de decibeli. Agresivi, vitezomani, morti pe sosele din km in km. Coji de seminte pe toate bulevardele, sticle goale de bere, cutii de bere zvarlite peste tot, scuipati, agresivitate. In noaptea de revelion bubuie petardele, le arunca in curtile oamenilor, pe acoperisul caselor, sperie pasarile si animalele. Sparg sticle de bere si de vin spumos pe asfalt la miezul noptii, cica le aduce noroc, poate ceva cioburi in ochii cuiva si cauciucuri taiate in gaturi si funduri de sticle. Si ETC. Mi se pare firesc sa te izolezi intre acesti romansi de o barbarie crasa. Nu mai conteaza ca a stat moarta 2 saptamani in casa, putea sa stea si 6 luni, important e ca a scapat de acest jeg de societate. Eu insumi tin jaluzelele trase de un an pentru ca nu mai vreau sa vad romansii pe strada, nici noaptea si nici ziua. La primarie merg cu scarba, la ANAF cu scarba, la medic cu scarba. Militia doarme in bocanci. Prostia flutura stindarde in Romania. Daca nu-mi publicati comentariul, va stang de gat!

  • gigimutu

   bine ai zis Valentine,

   asta e militie, nu politie!
   pacat ca nu ai zis nimic si de coana justitie, ca e varza si asta!!!

  • GA

   De acord. Ăsta este adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.