Colimator

Moldova, sincere condoleanțe!

  Viața sau cariera lui Igor Dodon mă interesează de la zero spre minus infinit. Nu-i suport pe comuniști. În […]

 

Viața sau cariera lui Igor Dodon mă interesează de la zero spre minus infinit. Nu-i suport pe comuniști. În schimb, am o mai mare considerație pentru un comunist care își recunoaște pe față aderența la această ideologie decît față de orice criptocomunist înghesuit îndărătul unor pansamente mentale de tip „acțiune și solidaritate” și „vremea oamenilor buni”, de „luptă pentru binele oamenilor și binele țării”, în timp ce are o orientarea reală spre neo-marxism antinațional, cot la cot cu „oamenii răi”, cu multinaționalele și cu cei care promovează exact lipsa de solidaritate. Acțiune, în schimb, va exista din plin!

Dacian Cioloș și Maia Sandu (tineret – speranțe Renew Europe) / Foto: Facebook

Republica Moldova n-a avut nici o apetență să învețe din greșelile „fratelui” de la vest, cum nici România n-a avut pic de considerație față de „sora” ei mai mică de la răsărit. Dimpotrivă! România s-a purtat mizerabil în deceniile din urmă, de pe vremea lui Druc și Snegur (dacă-i mai țineți minte) și pînă azi.

Oricît de curat și sincer ne-au iubit moldovenii, mereu s-au găsit politicieni „serioși” și „patrioți” pe la noi, care să șuteze cu mingea în afara terenului, explicînd savant că nu avem de ce să ne preocupăm de sărăntoci ca „frații” de peste Prut, cînd pe noi ne așteaptă belșugul nemțesc. Acolo, un „pod de flori”, o vrăjeală, un transport de cărți care se aruncă din vreo bibliotecă, astea au fost marile dovezi de iubire frățească și un pic de interes pentru a mai stoarce ceva bănuți. Cînd și cînd, la curățarea vistieriei, niște „ajutoare”.

Liste negre cu „dușmanii poporului” / Foto: Facebook

În schimb, România și-a exportat lichelele cu mare succes în Moldova, instituțiile de otrăvire a minții, gen Pro TV sau HotNews, politicienii „pro-europeni” pentru un pic de propagandă anti-suveranistă, pe susținătorii de corporații multinaționale avide să îmbuce orice se poate de pe piața estică. Sau dacă vreți, piețe ale „parteneriatului estic”. În timp ce murmurau despre Eminescu și Ștefan.

Electoratul și noul președinte / Foto: Facebook

Moldovenii cei de toate zilele arată așa cum arătam și noi prin anii ‘90. De asta, poate, imaginile din campania recent încheiată par grotești. O populație ușor îmbătrînită, încotoșmănită în fîșuri și jersee ce-au văzut și vremuri mai bune, cu baticuri și pălării ponosite peste masca sufocantă care trebuie să arate că și Moldova e „aliniată” și gata de „Marea resetare”. Sfîșietoare imagini… Click pe imaginea de mai jos pentru mărire!

Primele 10 acțiuni anti-sărăcie” pe care le propune Maia Sandu sînt pe cît de stupide, pe atît de înfricoșătoare.

Pe primul loc, deci cea mai importantă chestiune a țării și cea mai arzătoare pentru Maia Sandu este „reducerea cheltuielilor președintelui”. Serios! Iată, scrie negru pe alb. E o măsură anti-sărăcie!

Singurul lucru de care-mi amintește această prostire pe față a oamenilor este pretenția lui Băsescu de a tăia din Parlament, întrucît salariile celor aleși de poporani pun țara pe butuci. Bă, 300, 400 de salarii? O singură companie serioasă are atîția angajați! Dar, în Moldova, sărăcia sau bogăția par să depindă de cheltuielile unui singur om – președintele! E și mai și decît în România, dar mare noroc pe capul „fraților” de peste Prut, Maia își va tăia cheltuielile singură, în loc de două flacoane cu apă plată va consuma numai una.

După ce te-a luat de prost la modul acesta, poți citi punctele următoare cu mai mult curaj! „Soluții pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”. Tot anti-sărăcie, da? Unde am mai auzit asta? Parlamentul meu? Guvernul meu? A! La Iohannis? Sigur, ar mai fi și la Băsescu, odată ce rezolvase deplin problemele Bucureștiului în calitate de primar, adică nefăcînd nimic pentru că „nu avea un consiliu”, a aterizat la Cotroceni cu ideea fixă de a răsturna Parlamentul și a provoca anticipate, doar-doar se mai strîng niște voturi pentru o majoritate fără liberali. Băsu fiind pedelist pe atunci. Ce să zic, semne bune! Bravo, Maia! De ce ar conta ce au votat oamenii? Că Parlamentul ăla nu a apărut pe rază de lună, l-au votat oamenii, cetățenii, oricît de proști i-ar crede unii.

Deja vu? / Foto: Facebook

Punctul 3 e de-a dreptul înduioșător: „Voi insista ca bugetul pentru 2021 să fie un buget pentru oameni”. Androizii, dragă căpitane Data, ne pare rău, poate altă dată… Sau poate vrea să zică ceva în genul că din banii pe care cetățenii îi plătesc drept taxe și impozite, ceva se întoarce și la ei? Una din legile lui Murphy zice că ceea ce pare prea frumos ca să fie adevărat, chiar așa este! Iar cînd cineva mai și insistă cu ceva ce e mult prea frumos ca să fie adevărat…

De aici, sărim la chestii uriașe! Maia va scoate Moldova din izolare internațională. Frate! Uau! Și nu e de ajuns că va face asta, dar va aduce și „finanțare pentru economie”. Dacă ești moldovean, aici te poate lua deja cu frisoane!

Ce spuneam mai sus? Că moldovenii nu au vrut să învețe din greșelile noastre? Finanțările astea internaționale pentru economie, înseamnă – după cum bine știm – dezafectarea întregii industrii autohtone, punerea pe butuci a agriculturii, tăierea viilor, uciderea clasei mijlocii și a firmelor mărunte care dau de mîncare totuși unor mărunți antreprenori, familiilor lor, transportatorilor, contabililor etc. etc. Sigur că, lupta se dă și cu „oligarhii”, să nu-i uităm, propaganda trebuie să se bazeze pe ceva!

Probabil că geme de oligarhi! / Foto: Facebook

Și uite așa, poate că economia va fi finanțată în Moldova, doar că nu le va mai aparține moldovenilor, ci unor privați de afară sau unor corporații multinaționale sau unor bănci. Dar asta, a cam uitat Maia să spună.

Că veni vorba de bănci, veștile rele sînt și mai numeroase! Avem la punctul 6 „discuții cu partenerii internaționali” pentru un program de susținere a oamenilor în vîrstă și cu venituri mici. Doar imaginați-vă niște „parteneri” pe care-i doare de cum o duc cei în vîrstă cu venituri mici din Moldova! În cel mai fericit caz poate fi vorba despre niște malversațiuni financiare, cu diverși „asiguratori” care vor sugativa banii celor bătrîni și săraci și le vor vinde iluzii.

În cel mai rău caz, vor veni „partenerii” care vor prelua averea – cîtă e – casă, vacă, ce se nimerește, teren etc. dînd în schimb 2 mp în azil.

Partea finală, după ce Maia salvează și agricultura de secetă, este „declararea corupției drept pericol de securitate națională”. Și, desigur, investigarea imediată a dosarelor „de rezonanță”. De bănuit că aici este vorba despre oponenții politici, cei care „nu rezonează” cum și-ar dori Maia și „partenerii ei internaționali”.

Maia & Monica, dînd piept cu „corupțea” / Foto: Facebook

Asta cu „corupțea” am trăit-o deja, înseamnă ceea ce știm că înseamnă: epurarea celor cu minim simțămînt patriotic, național, suveranist și trimiterea lor la pușcărie. Ca fiind „anti-europeni” și „corupți”, „hoți” și alte asemenea. „Moguli” cum ne spunea Băsescu înainte să distrugă total presa din România.

Tocmai am avut o convorbire telefonică cu Președintele Traian Băsescu. Domnia sa ne-a asigurat de tot sprijinul și încrederea dumnealui. Domnul Băsescu ne-a încurajat să continuăm procesul dezoligarhizării Republicii Moldova. Singura cale spre Europa este lupta cu corupția și eliberarea statului de oligarhi”. – Maia Sandu, iunie 2019

Îi sînt recunoscătoare doamnei Monica Macovei pentru disponibilitatea de a împărtăși din experiența României cu privire la implementarea reformei în justiție, edificarea de instituții care să lupte împotriva corupției și construirea unui DNA funcțional, experiență care poate fi preluată de Republica Moldova”. – Maia Sandu, sept. 2016

Ceea ce pare drăgălaș de-a dreptul la moldoveni este morbul „antirusesc”. Grefat pe basme vechi de 70 de ani, bun în campaniile electorale. Și totuși, putem constata cu mare surprindere că o bună parte din populația Moldovei se duce la muncă nu în UE, nu în România, ci tocmai în Rusia. De ce acolo? Pentru bani.

Maia Sandu chiar este împotriva Rusiei? (Foto, text: „Justițiarul”)

Rămîne de văzut ce se va întîmpla cu acești oameni odată cu schimbarea de direcție pe care o pregătește Maia. Nu de alta, dar parcurgînd conturile online ale noului președinte, dăm de cele mai oribile personaje din politica românească și din cea europeană regrupate ca într-un adevărat insectar politic: Băsescu, Macovei, Iohannis, Barna, Cioloș, Merkel, Weber, Tusk

Maia și PPE / Foto: Facebook

În concluzie, doar citind lista cu succintele „acțiuni anti-sărăcie”, se vede pe de pe Marte că cei mai năpăstuiți vor fi cei care au votat-o pe Maia! Bătrînii, săracii, „oamenii buni” ai Moldovei. Cei care mai credeau în Moldova ca țară. Micii întreprinzători. Criza de afară reprezintă o bună oportunitate pentru mica și naiva Moldovă să se arunce singură în gura flămîndei Germanii.

Știe Mutti! Nu-ți bate tu căpșorul… / Foto: Facebook

„Angela Merkel rămâne un exemplu al democrației, solidarității și integrității în viața publică, dar și un aliat de încredere al forțelor politice care împărtășesc aceste valori”. – Maia Sandu, sept. 2017

                                                                                    Ambrus BÉLA, samizdatul.wordpress.com

                                            Notă „Justițiarul”

În republica Moldova a ieșit președintă khazara soroșisto-globalistă Maia Sandu. Propaganda iohannistă titra imediat după anunțarea rezultatului din  Moldova: „Maia Sandu, rezultat identic în diaspora cu cel al lui Klaus Iohannis în 2019: victorie cu peste 90%”. Diaspora Moldovei, ca și cea a României, și-a pierdut rădăcinile identitare și are creierii spălați de propaganda globalistă. Nu era nici rusofilul Dodon mai bun ca președinte, dar tocmai în asta constă marea șmecherie. Așa este și în România, ca mai peste tot în lume, sistemul face selecția candidaților, care sunt niște nulități, marionete ușor de manevrat de stăpânii lor globaliști. Indiferent ce votați voi, iese ce vor ei!

Citiți și „Echilibrul (in)corect” al Maiei Sandu

 

21 Comments

 1. Marian

  Mai bine de 100 de ori asta decât Dodon. Cu ea se mai poate discuta.
  Ciudat că au pierdut rușii alegerile! Probabil că e vorba de un schimb.

  • Gabriel

   La cine este in spatele lui Maia si ce ideologii are in plan,intelegi fara tagadă ca moldovenii,indubitabil vor ajunge sa.l regrete pe Dodon!
   Cand aceasta jartea neoprogresista il are stapan pe G.Soros,iar “valorile” lgbitiste europene,asta spune totul. Jarteaua lui Soros va vinde absolut tot strainilor,incat Moldova,va ramane doar cu numele. As putea sa ii inteleg pe cei din Moldiva c.au votat cu aceasta jartea,crezand ca prostii re români in basmele UE!Dar cand cei care sunt in afara voteaza tot cu omul lui Soros, e clar ca s.au imbecilizat până si urmasii lui Stefan cel Mare!
   Pacat!Asta se intampla cand vrei prosperitate fara sa.ti pui osul la treaba!Asa devii sclav prin tradarea pt arginti!
   Condoleante Moldova,te.au vândut iudele!

  • IQ100

   Sigur e vba de un schimb. Am vazut stiri de ceva miscari prin Caucaz.

  • IQ100

   Dar de discutat, de cand se poate discuta cu neomarxistii?

  • gheorghe

   Sa incerc sa clarific ce aduce aceasta duhoare neo-marxista peste basarabeni:
   – cultul fecalei, dictatura homosexuala
   – distrugerea copiilor prin promovarea ideologiei „de gen” sau „genderiste” inca de la gradinita
   – distrugerea identitatii neamului romanesc prin desfiintarea istoriei, pervertirea studierii limbii romane, eliminarea simbolurilor nationale – romanesti
   – distrugerea economiei Moldovei prin indatorare inutila platita cu avere fizica, reala
   – instrainarea proprietatii publice si private a Statului catre aceiasi paraziti criminali – prin urmasii lor… dovediti de Paul Goma
   – eliminarea moralei crestine prin legiferarea Marxismului cultural = proiectul talmudistilor babilonieni care au inventat Scoala de la Frankfurt.

   Ce are asta cu sloganurile viclene pro-Europa si cu aspiratiile milenare ale neamului romanesc?
   … sa nu mai spun ca imediat va stopa viata economica pentru „marea resetare” – distrugerea tarilor crestine.

   • Marian

    Iohannis, PNL, USR, PSD, SRI etc. tot în slujba sataniștilor sunt.
    Poate o apropiere între cele 2 țări române va fi totuși posibilă cu ea, cu Dodon era exclusă. Moldovenii nu sunt ardeleni, n-or să accepte ideologia de gen etc. Avem nevoie de ei.
    Oricum funcția de președinte e mai mult onorifică.

  • Laura

   MAIA ESTE NEOLIBERALA PRO NWO

 2. ionut pentru Marian

  Cu ea se mai poate discuta daca cunosti ebraica

  • gore

   ydish

 3. Nicolae Cojocaru

  Autorul textului atenționează asupra unor detalii ce țin de orientările politice ale președintelui ales, detalii care nu sunt de ignorat. DAR TRECE PE LÂNGĂ ÎNTREBAREA: Ce, trebuia electoratul să-l înscăuneze pentru al doilea termen pe Dodon? Am mai scris aici că, chiar dacă MS nu va dori sau nu va fi în stare (și asta nu doar din cauza ei) să contribuie esențial la niște schimbări în RM spre bine, venirea ei la președinție și alungarea lui Dodon e un mare lucru pozitiv. Există,, precum știm, și logica: SAU TOTUL, SAU NIMIC, însă prima soluție era / e imposibilă acum și aici, iar a doua nici nu merită ceva comentarii.

 4. maxtor

  dodon a fost furat ca donald trump de catre o jidoavk bolshevik.

 5. adria

  Recititi
  Maia Sandu este păpuşa oligarhului George Soroş
  https://www.justitiarul.ro/10036-2/

 6. Malagamba

  Ambrus Bela, se va intimpla ca in Armenia, unde Pashinyan alta sluga sorosista e pe cale sa demisioneze. La fel se va intimpla si cu sorosista retardata Muia sandu care isi va rupe gitu la un moment dat.Va face niste greseli care vor deveni inacceptabile pentru moldoveni si pentru Russia.
  Atunci va veni tavalugul peste ea

 7. justinianus

  Cu Maia Sandu, marile corporatii occidentale le iau si pamantul amaratilor de basarabeni! Chiar ca n-au invatat nimic! Noua ne-au distrus toata industria, dar ne-au luat si pamantul arabil( peste 40%), nu mai vorbesc de subsol!

  • George

   @justitianus: nu ne-au luat pamanturile arabile marile corporatii, ci le-am dat de buna voie. Dupa 1990, imi aduc aminte cata disperare era pe romani ca sa-si ia pamanturile inapoi! Le-au luat, ca apoi sa ajunga sa zaca in paragina. Munca e grea, asa ca le-au vandut ulterior pe nimic strainilor! Cunosc personal multe exemple la mine in localitate! Romanii insisi si-au adus tara acolo unde este, nu strainii! Aia doar au dat de fraieri si/sau ticalosi! Austriecii care ne distrug padurile nu au venit cu tancurile sa ni le ia, ci au gasit aici un cadru legal inimaginabil de favorabil lor si defavorabil Romaniei, lege facuta de romani sadea! Romanii sadea au distrus industria natiinala dupa 1990, dand-o pe nimic strainilor, pentru a lua spaga si a-si face vile. Romanii sadea au dat pe nimic compania Petrom, care era cea mai mare din tara si era profitabila! Nici un strain si nici o multinationala nu a venit cu armata ca sa ne ia ceva, ci li s-a creat cadrul legal de catre niste romani sadea, insa ticalosi si tradatori de tara. O vina o are si poporul-oaie roman, care a asistat pasiv la toate aceste ticalosii si nu s-a reviltat niciodata! Uitati-va la Polonia si Ungaria ce sange au in “instalatie”, la cate critici iau de la colhozul european la adresa faptului ca se opun “drepturilor” LGBT, sau taxeaza multinatuonalele, sau pentru faptul ca sunt prea nationalisti – li se rupe, caci poporul ia atitudine, impreuna cu conducatorii. La noi, romanul e las si duplicitar, nu se revolta niciodata, de aia ni se spune “poporul-mamailga”, sau “mamaliga nu explodeaza”. Pacat de stramosii care i-au dat viata pentru aceasta tara, se rasucesc eroii in mormant! Ne meritam soarta!

   • gigimutu

    George : apreciez comentariul tau, foarte bun!
    bravo!!!

   • vai de noi, atotstiutorii

    dle , cadrul asta legal a fost pregatis special pt momentul atacului. Daca oamenii stiau ca se poate lua un ban au vandut pt ca traseele, colectarea si distrubutia erau blocate de multinationale, nimeni nu avea ce face cu productia de pe hectarul de pamant.
    Nu sunt de acord cu comentariul dvs.
    Nu exista om pe pamantul asta sa nu -i placa sa adune deoparte cand ii vede pe altii ca se poate, doar smecherii care stiau cursul vremurilor au speculat, securostii din teritoriu….ce vrei sa-ti povestesc, cum se discutau vanzarile de pamanturi comasate cu pistoalele la brau? habar nu aveti mai oameni buni ce s-a intamplat cu tarisoara, dat vina pe bietii oameni tinuti special in intuneric, fara nicio calauza…in orice stat normal, primarul primea ordine sa ii invete pe oameni ce urmeaza sa se pregateasca, la noi, prinarii luau spagi de la straini sa puna taranii sa-si vanda pamanturile…am dosar pe masa(miiide ha). nu va mai saturati de dus vorba, puneti-va lacat la gura si rugati-va mai mult daca nu puteti ajuta lumea, ce scuza aveti ca nu ati invatat oamenii ce vremuri vin?
    Ce stii dta de paduri? stii care e strategia padurilor in 10 ani? ai auzit de certificate de carbon si de subventiile care se vor da pt suprafetele impadurile? habar nu aveti ce vorbiti si de ce suntem terfeliti in halaul asta ca tara si neam. NU va vine sa credeti ca ne urasc, vorbiti ca jidanii cu dispret fara sa va uitati in sufletele oamenilor, fara sa va puneti in locul lor…nu mai intru in subiectul industrie petroliera ca deja pt specialisti nu pt barfitori care il scot vinovat pe bietul roman ca marile puteri au pus conducatori cu epoleti in slujba lor

    • Constantin

     Nea domnu’ autostiutorul, George a zis bine ce a zis! Astia suntem noi, romanii, dezbinati si nepasatori! Multinationalele nu existau in ’90, au aparut mult mai tarziu. Ticalosii comunisti ROMANI din esalonul 2 au facut legi ”cu dedicatie”, ca sa poate jecmani tara. Ce pistoale la brau domnule spui acolo, ca cica au fost obligati taranii sa vanda? Cred ca visezi! Rudele mele au vandut pamantul de la parintii lor caci nu l-au mai muncit, iar copiii fie s-au mutat la oras, fie au plecat in strainatate! In sat la mine nu mai creste nimeni vaci, de exemplu. Tinerii nici nu vor sa auda de munca pamantului! Acum vreo 5 ani, calatoream spre Focsani cu trenul si am vazut din vagon foarte multe tarlale lasate in paragina! Tot multinationalele sunt de vina? Cand s-a pus in Polonia problema casatoriei intre homosexuali, a iesit lumea in strada contra acestui lucru, de la simplii cetateni la politicieni. Nu degeaba si-a atras criticile de la UE. La noi, romanii au stat acasa la Referendumul pentru Familie, ca i-a durut undeva. Libertatile nostre sunt distruse zi de zi in numele luptei cu covidul si in toate tarile vedem sute de mii de oameni la proteste si ciocniri cu jandarmeria pe acest motiv. La noi toti se plang din spatele tastaturii, dar cand a fost vorba de protestat, s-au adunat in piata Victoriei cateva SUTE de persoane! Restul protesteaza din spatele tastaturii! Pentru bietii taranii scosi din piete de Joianis si aruncati in ploaie si frig sa-si vaanda marfa, in timp ce supermarketurile straine au ramas deschise, trebuia sa iesim cu mic cu mare! Nu au iesit decat taranii afectati, fara sa-i sprijine macar cu un protest concetatenii lor romani! Mai lasa-ne nene cu teoria bietului romanas cotropit de straini, caci romanasul e las si accepta cizma pusa pe grumaz, sau ii pupa papucul strainului ca sa-i fie lui bine, fara sa-i pese de altii! De aia am ajuns aici! De ce in Polonia, Ungaria sau Cehia, multinationalele nu au puterea pe care o au in Romania? de ce acele tari isi protejeaza proprii producatori? De ce la noi, conducatorii ROMANI nu dau 2 bani pe producatorii autohtoni? Si sa nu cumva sa mi-o zici pe aia ca parlamentarii sunt alogeni, caci o mica parte sunt. O mare parte nu sunt, dar le canta in struna strainilor. Bravo, George pentru comentariu, asta ne e natia si ne meritam soarta, la fel si moldovenii de peste Prut!

 8. Constantin M.

  Igor Dodon – Sistem de Operare: Comunism 1.0
  Maia Sandu – Sistem de operare Comunism 2.0 (aka Globalism)

 9. adria

  Potrivit estimărilor ONU făcute în 2015, Republica Moldova este în topul țărilor cu cea mai dramatică scădere a populației (-54%!!!) în perioada 2020-2100. Toate fostele țări comuniste din Europa de Est se află în topul primelor 30 de țări cu o scădere formidabilă de populație.
  Interesant este că această ‘tendință’ (eu i-aș spune ‘wish list’) se regăsește și în alte studii. Este ca și cum se dorește ca această parte de lume să fie depopulată.
  https://i0.wp.com/factsmaps.com/wp-content/uploads/2018/03/top30-projected-population-decrease-increase-2020-2100.png

 10. nasol moment istoric

  gata, o sa ne dea Moldova inapoi si ne iau Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.