Cap limpede

Morți care ne trebuie și morți care ne încurcă

  Pe 31 octombrie 2015 – era într-o sâmbătă – adică a doua zi după tragedia de la COLECTIV, președintele […]

 

Pe 31 octombrie 2015 – era într-o sâmbătă – adică a doua zi după tragedia de la COLECTIV, președintele României se grăbea să aprindă o lumânare lângă zidul clubului devastat de incendiu. Da, surpriză… dânsul își amânase weekendul tradițional și meritat! Erau, Dumnezeule! 27 de morți în acea primă zi de la dezastru… După opinia mea, deja, la acea oră, oportunitatea de a scăpa de guvernul Ponta se clarificase în mintea greoaie a lui Iohannis prin scânteia leșinată a a cinci-șase sinapse rătăcite – că mai multe de-atât n-ar fi avut de unde…- iar morții COLECTIVULUI se aliniau, cuminți, utili, în batalionul de umbre, gata pentru ofensiva de iarnă a președintelui. Doamna Delia Dinu, de la PROTOCOL, mai puțin vizibilă pe-atunci, căci nu părea indispensabilă, așa cum este astăzi, curăța deja de scame canadiana roșie, de revoluție, la care încă Iohannis nu ajunsese să reflecteze îndeajuns, fiind știut că el nu poate reflecta îndeajuns în nici un fel de împrejurare. Culoarea roșie a canadienei fusese aleasă pentru o vizibilitate sporită și, mai ales, pentru a se deosebi clar de ceilalți revoluționari cărora culoarea respectivă le producea alergie. Numai că n-a fost nevoie ca însuși Măria-sa să coboare atunci în stradă… căderea guvernului a venit destul de repede, doar cu sugestiile iar nu și cu acțiunea directă a președintelui… Iar canadiana roșie a devenit recuzita necesară abia în primăvara lui 2017…

Premierul Victor Ponta a declarat în ședința de Guvern din 31 octombrie 2015 că zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie vor fi declarate zile de doliu național.

Pe 5 noiembrie 2015 proaspătul ambasador al LICURICIULUI DOLOFAN, Hans Klemm, care tocmai se lămurea cam cum stă treaba în România și pe cine trebuie să „încurajeze”, transmitea următorul mesaj:

Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm EXERCITAREA PAȘNICĂ A LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE ȘI ÎNTRUNIRE şi ÎI ÎNCURAJĂM pe toţi românii să rămână IMPLICAȚI ÎN PROCESUL CIVIC.” (adică să se implice în procesul civic exact cât să dea jos guvernul Ponta, „frumos, elegant, cât de cât”, n.n.).

La trei ani de la tragedie, pe 31 octombrie 2018, Ambasada SUA dădea publicității următorul comunicat al aceluiași Hans Klemm:

A fost impresionant și modul în care au reacționat oamenii din București și din România, care i-au văzut pe acești tineri drept VICTIME ALE CORUPȚIEI și au spus că sunt hotărâți SĂ COMBATĂ CORUPȚIA (hodoronc-tronc! n.n.). E ceva ce SUA au sprijinit mereu și când mă gândesc la ultimii trei ani, și în preajma comemorării, sunt multe relatări în presă despre tragedia în sine, despre cei care au murit, dar și despre cei care au supraviețuit. Cu trei ani în urmă nu m-aș fi așteptat LUPTA ANTICORUPȚIE SĂ FIE SLĂBITĂ, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența justiției să fie amenințată, că va exista un risc chiar mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite.” (deci, CORUPȚIA a ucis tinerii din clubul COLECTIV, clar, nu-i așa? n.n.)

                                                                             *

Și ajungem în 14 noiembrie 2020… Fatalitate! o zi de sâmbătă, deci de sacru weekend prezidențial, dar și o „sâmbătă a morților”, cum se spune… altă nenorocire cumplită, alți dispăruți în incendiu… și nu puțini, ci 10 morți în noaptea tragediei… De astă dată reacția președintelui este aceea de a-și pune palma-n fund ca nu cumva să rateze mini-vacanța sibiană. Din pricina weekendului său tradițional, mai important decât Paștele și Crăciunul, Sibiul, cel care a declarat cel mai mare număr de infectați la mia de locuitori din țară, a așteptat trei zile ca să intre în carantină. S-au scremut pentru a lua această decizie dureroasă, care putea afecta liniștea conjugală a lui Klaus, domnul Raed Arafat, și doamna Raluca Turcan -vicepremier în România, dacă ați uitat cumva… -iar până la urmă au luat-o cu încetinitorul și cu trei zile de suspendare. Doar nu era să se deplaseze președintele până la Piatra Neamț, să aprindă o lumânare în weekend… că doar se știe că acolo spitalul în care s-a petrecut catastrofa este în subordinea Consiliului Județean condus de PE-SE-DE! Corupția ucide? Ei, asta-i … cum să ucidă corupția când omul are „guvernului lui”! Guvernul e PER-FECT, doar că ministrul Nelu Tătaru nu are încă tupeul să arate direct cu degetul către „baronul” Ionel Arsene , președinte al Consiliului Județean Neamț, ci rostește un călduț și ambiguu „toți suntem vinovați”!

Ambasada MARELUI LICURICI, „atentă la tot și la toate”, a avut o reacție promptă și de astă dată:

Ambasadorul Zuckerman L-A FELICITAT PE PRIM-MINUSTRU pentru răspunsul prompt, PROFESIONIST PE DEPLIN, al Guvernului României la această tragedie. Răspunsul Guvernului este cu atât mai REMARCABIL, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei COVID-19. Ambasadorul a stabilit cu prim-ministrul să asiste cu un plan de revizuire şi modernizare sau reconstruire a TUTUROR spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată. În semn de doliu pentru victime, Ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă.” (mesaj al lui Adrian Zuckerman, pe 15 noiembrie 2020)

Nu vă supărați cetățeni, poate că n-am fost eu atentă… a văzut cineva RĂSPUNSUL PROMPT, PROFESIONIST PE DEPLIN și REMARCABIL al Guvernului Orban? Că eu n-am observat… sau n-am văzut alt răspuns în afară de faptul că spitalul din Lețcani, care era o nenorocită de investiție pesedistă, până mai ieri, a devenit brusc un spațiu numai bun să primească victimele de la Piatra Neamț… Deoarece, vorba lui Rareș Bogdan, pe când îl pupa în dos pe Mihai Chirică, cel pe care-l spurcase în fel și chip până atunci: „…acum e un alt context politic, o altă bătălie politică”. Premierul Ludovic cel Remarcabil nu a stabilit vreo zi de doliu pentru România… că nu a vorbit cu șefuʹ, care-i în weekend și nu poate fi deranjat… E bine și cu doliul la Ambasadă, totuși…

Ce vreau să spun? Vreau să spun că victimele, pentru acești ticăloși incompetenți și cinici care ne conduc, sunt împărțite pe categorii de importanță și de calitate… Avem victime de calitatea I sau victime de calitatea a II-a… a III-a… Căci morții au fost triați în conformitate cu importanța lor politică.

Morți care ne trebuie și morți care ne încurcă.

Și mai vreau să spun că niciodată greața mea pentru acest regim și pentru LICURICII lui strategici nu a fost mai mare.

                                                                                                         Luminița ARHIRE

P.S. Fotografia este din 31 octombrie 2015. Din 15 noiembrie 2020 nu avem fotografie…

2 Comments

  1. kali13

    „Ambasadorul Zuckerman L-A FELICITAT PE PRIM-MINISTRU..eee, aici este problema…adică. haștagiștii mei, Corupția Ucide, Declic…stați cuminți băieți de data asta nu se iese în stradă

  2. gigimutu

    Doamna, Luminita,

    in legatura cu fotografia, poate nu stiti zicala : ” criminalul se intoarce intotdeauna la locul faptei ” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.