Lichele

„Mortul viu din lada goală de sub scara fără trepte”

  Ei, așa da! În sfârșit s-a făcut dreptate și o discriminare majoră a fost eliminată din sistem! Până mai […]

 

Ei, așa da! În sfârșit s-a făcut dreptate și o discriminare majoră a fost eliminată din sistem! Până mai ieri morții n-aveau voie să cumpere de la KAUFLAND și MEGA IMAGE, dar acum lucrurile s-au reparat: dacă tremoscanerul arată că ai temperatura corporală de 10 grade… sau 15… sau 21, nu-i nici o problemă! Ești un mort de omenie, respectabil, sănătos tun! Poți să intri la hipermarket și să umpli coșul cu de toate. Important e să nu sari de 37 de grade, atât… dar de la 37 în jos, te poți califica! O temperatură de 4 grade, de exemplu, ar arăta doar că ai ieșit din frigiderul de la morgă, ceea ce nu înseamnă în nici un caz că nu ai fi eligibil pentru CARREFOUR!

Fiți generoși, cetățeni! Trebuie să se bucure de beneficiile financiare ale pandemiei și băieții ăia care au investit în termoscanere! Că azi-mâine uită lumea de CORONA și se întorc telespectatorii la SAGA Vulpiței și a lui Viorel, inepuizabilă, sau la destăinuirile ușor filozofice ale lui Dincă din Caracal.

Să fim solidari cu îmbogățiții pandemiei și cu miniștrii patriei! Uite, de exemplu, în aceste clipe grele, când ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, cu care se sfătuiește, din când în când, președintele Klaus, mai are vreo șapte-opt verișori și vreo patru prieteni de la grădiniță pe care n-a reușit încă să-i vâre prin funcții înalte, bine plătite, puținii angajați prin concurs pe care n-a reușit PENELEUL să-i dea afară ar trebui să fie solidari cu dânsul și cu numeroasa sa familie și să plece singuri! De altfel, la preluarea mandatului, Ion Ștefan i-a și invitat să-și ia tălpășița: „Cei care au fost înșurubați în structurile Ministerului, prin sistemul PCR – pile, cunoștințe și relații – sunt invitați să își găsească locuri de muncă în altă parte. Obiectivul meu este competența și eficiența!”( 7 noiembrie 2019, conform DIGI 24)

Ce-i drept, cetățenii români au fost răutăcioși cu el. Nimeni n-a vrut să-l creadă pe Ion Ștefan când a mărturisit că i-a mai crescut un etaj pe vilă, așa, ca un furuncul, fără ca el măcar să-și dea seama… Sesizând răutatea omenească, ministrul a explicat cu un remarcabil bun simț, la audieri, când un CIUMĂ ROȘIE dat dracului l-a întrebat cum s-a întâmplat de-a ieșit parter, etaj și mansardă în loc de parter și mansardă: „Poate și dumneavoastră ați fost la magazin și v-ați luat un costum mai mare cu un număr!

Și așa și era! Pur și simplu nu-ți dai seama decât când e prea târziu! Dar și când și-a dat seama… mamă-mamă! Numai domnu’ Prelipceanu de la DIGI 24 a reușit să fie suficient de empatic și să înțeleagă drama celui care, modest, comandă constructorului o șaormă simplă și iese o șaormă cu de toate:

«Domnu’ Prelipceanu, vă mai repet o dată. Soţia, soţia mea care am trei copii, care am făcut casa împreună, soţia mea, care trăiesc de când suntem împreună, de când s-a sesizat că există această problemă toată ţara, de a doua zi soţia mea a mers de 20 de ori la primărie ca să rezolve această problemă» ( DIGI 24, 10 februarie 2020, cu Cosmin Prelipceanu)

Căci nu s-a mai văzut așa un ministru atent și competent cum e Ion Ștefan: „Dacă vrei să ajungi la acest minister cu fonduri multiple, multe și diverse, ai ocazia să treci prin Poarta Raiului… adică acești bani alocați în ultimul an, în ultima perioadă de când sunt ministru, putem să-i… palpăm, să știm exact unde sunt… Stau de vorbă cu colegii mei, cu oameni din minister, că și ei sunt oameni, au CNP și ei, sunt oameni ca și noi, cu mâini și picioare, cu ochi… n-au nici o problemă, sunt născuți, vin la servici dimineață… din discuțiile avute s-a ridicat problema că nu au laptopuri, că sunt foarte mici și că calculatoarele lor sunt din nou mici, depășite, și așa mai departe…” (REALITATEA PLUS, 2 mai 2020, cu Mădălina Pușcalău Dobrovolschi)

Ei, asta-i! Le-a făcut domnul ministru un tușeu „fondurilor multiple” că e și ele oameni, doar că n-are CENEPEU, precum colegii lui cu mâini, cu picioare și cu laptopuri mici de tot, pipernicite…

În ziua votului decisiv pentru prezidențiale, îndemnul lui Ion Ștefan a mers la inimă cetățenilor și a contribuit fundamental la victoria cu 66,09% a Iohannisului asupra poporului român!

Am votat pentru ca România să aibă o victorie în fața Caracatiței, iar românii să se poată bucura de cinci ani de pace, prosperitate, dezvoltare economică … bucuria… (față pierdută, n.n) multor realizări… personale, a fiecărui român, săăă… fie catalogate cu… bucuria unui cuvânt drag mie: REZOLVAT! Îi invit pe toți vrâncenii care au fost întotdeauna alături de noi… de noi care gândim și vrem să facem altceva pentru Vrancea… să dezvoltăm Vrancea…ăăă… să spunem într-adevăr că suntem altfel de oameni.” (Ion Ștefan, 24 noiembrie 2019, ieșind de la secția de votare)

Și, pentru că domnul ministru e un om serios, după cum s-a putut observa, de atunci pe realizările personale „a fiecărui român” s-a pus ștampila ministerială: REZOLVAT! Ne-a „rezolvat” pe toți guvernul Orban! Căci renunțând la detestatul sistem de promovare aflat sub sigla PCR (adică pile, cunoștințe și relații) al CIUMEI ROȘII, Guvernul Orban cel Bun-Ludovic Întâiul a introdus, în schimb, modernul, transparentul și europeanul sistem PNAPFF (prieteni, neamuri și antreprenori de pompe funebre, finanțatori)!
                                                                           *
„Lista lui Ion Ștefan”, pe modelul liberal PNAPF: „Dorina Ștefan –  soția verișorului lui Ion Ștefan – numită la Centrul județean Vrancea al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA); Nicolae Ștefan – verișorul lui Ion Ștefan – numit consilier la Direcția Antigrindină, pregătit pentru a-l înlocui pe Ion Marin, directorul Centrului de comandă al Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2; Ionuț Lăţcan – verișorul soției lui Ion Ştefan, propus pentru șefia Electrica; Florin Jan Vasilache –  finul lui Ion Ștefan – numit consilier al ministrului Agriculturii; Sergiu-Marian Bordea-Ștefan –  soțul nepoatei lui Ion Ştefan –  numit șef al Finanțelor de la Galați, fără concurs și a doua zi de la această numire promovat, tot fără concurs, director general adjunct la Fisc pentru Regiunea sud-est a țării; Sorin Mihăilescu –  cumătrul lui Ion Stefan – numit director general al Regionalei de Căi Ferate Galați; Gheorghiță Berbece –  chelner și consilier personal al lui Ion Stefan, activist PNL Vrancea –  numit Prefect de Vrancea; Iulian Berbece – fiul prefectului Berbece – numit consilier al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe; Elena Codruța Mihalache –  verișoara prefectului Berbece – stomatolog la Păunești, numită la conducerea Spitalului Județean Focșani; Ana Maria Dumitriu –  consiliera personală a lui Ion Ștefan, finanțatoare a partidului, numită în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean.” ( Marius Ghilezan, 20 mai 2020, NEWS STANDARD.news)

                                                                                                                Luminița ARHIRE

 

3 Comments

 1. vasile

  Vai câtă răutate, dar cum sa zică omul nu când vine varu’ din provincie cu nepotul de mână si-l roagă atat de frumos că altfel ramane somer și anul acesta, lui care ia crescut un etaj din prea plinul inimi sale, dansul care este atât de familist…

 2. un mizantrop

  Pai,am mai trait vremurile astea…poate nu chiar atat de “pe steroizi”…dar, ca, pe-acolo….institutiile, in afara varfului politic, basist, “tehnocrat”, ori pesedist, sunt populate cu veri, verisori, ba si vecini (unii fara nicio carte de munca pana i-a lovit norocul) de-ai “specialistilor” la putere de prin 2005 incoace…Bineinteles ca si pesedeul si-a facut parte, cand i-a venit randul, dar, atata nerusinare, pana la Basescu, n-am vazut…asta a fost si scopul disperarii sa se vada la butoane…au inceput sa li se pensioneze relatiile si trebuia inlocuita garnitura…de fapt, majoritatea celor la putere sunt transpartinici, habar n-au de ideologie, n-au nicio meserie, ori sunt total paraleli, important e sa-si planteze germenii, ca li se fac plozii mari si dupa achizitionarea diplomelor necesare, e musai sa-i proptesti intr-un post bugetat, poate si “special”, in afara jafului nesimtit si umilirea romanilor, vi s-a parut ca au alta preocupare?!…Despre termoscanare, ce sa zic…au si ei dreptate…dupa ce-au mintit si facut atata bascalie proasta despre “mortii” votanti ai lui Dragnea, au ajuns sa si creada chestia asta, ori, daca tot a votat omul, de ce sa nu-si faca si targuielile…partea nasoala e ca, daca Dragnea-i resuscita, din pix, pe listele electorale, astia-i omoara, din scaner…bine ca, inca, nu le-a dat prin bila sa-i treaca in catastif si sa le ia dreptul de vot, pe motiv de rigiditate, ori, pe acelasi temei sa reinstaureze starea de urgenta, ca a crescut numarul decedatilor….
  P.S. Constat cu scarba cocalareala la care se dedau “vedete” de TV-uri, care-si folosesc bascalia proasta din dotare sa batjocoreasca si ei amaratul ala de cetatean…pe motiv ca “uite si la altii!”…doar ca, la “altii” temperatura e masurata de cadre medicale, care au si instrumentul de a face ceva, dupa, nu de a “constata” si de a lasa “infectatul” sa se mute la concurenta…si din asta-ti dai seama ca traim cea mai mare mistificare mondiala…eu, mai pervers, astept ziua cand guwernerul o sa “abiliteze” gardianul sa faca si control ginecologic la intrarea in parc, gen…”vedetele” ne vor explica beneficiile si Ioha ne va ameninta cu degetul ca ne inchide parcurile daca nu ne supunem, spre binele nostru, evident….bine, pe care ni l-au confiscat din martie…

 3. gheba

  Cosmin Prelipceanu,un model consacrat de sclav, avortat de sorosism. Isi roade si el bucata de paine care i se arunca de la masa stapanilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.