Cap limpede

Multe vorbe, fapte ioc!

  Mai țineți minte cu ce slogan a sedus Iohannis alegătorii? Mă rog, pe acei puțini care l-au votat pe […]

 

Mai țineți minte cu ce slogan a sedus Iohannis alegătorii? Mă rog, pe acei puțini care l-au votat pe el, ca persoană, și nu pe cei mânați în luptă de manipularea penibilă de pe net. ”Fapte, nu vorbărie!” Uau, strigară ei în cor, iată unul care vrea să facă, nu doar să dea din gură. Să-l alegem, deci, că vor veni vremuri frumoase, în care poporul va sporovăi și nu va mai mișca un deget, pentru că o să se ocupe conducătorii de asta! Au trecut 14 luni din mandatul președintelui. Și, ironia sorții, sau ”ghinionul” nostru ancestral, cum ar zice unii, singurele lucruri care le-au marcat au fost vorbele, nicidecum faptele.

Exceptând datul cu paltonul de pământ, nu-mi amintesc niciun gest important al noului locatar de la Cotroceni. E posibil ca polițiștii de frontieră să fi reținut și fluturarea constantă prin fața ochilor lor a pașaportului diplomatic al primului turist al țării. În rest, însă, nimic concret. Nicio acțiune din cea promisă electoral, care să aducă ”altfel-ul” necesar societății românești. Numai naivii pot crede că schimbările produse de atunci au fost făcute cu aportul hotărâtor al președintelui.

În schimb, vorbărie a cam fost. Nu multă, că ardeleanul nu se face bucureștean peste noapte, dar cu șanse mari de a intra în cărțile de istorie. 3 fraze mi-au rămas întipărite în minte, confirmări solide ale justeții decizie mele din noiembrie 2014.

”A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă” – referindu-se la plecarea guvernului Ponta, după tragedia din Colectiv.

”Decât a rușilor, tot e mai bine așa” – răspunzând acuzației unui cetățean că ar fi devenit sluga americanilor.

Și, în sfârșit, cea mai proaspătă, ”am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”. Asta, după ce a pierdut câteva zeci de mii de like-uri, ca urmare a declarațiilor sale inițiale despre acțiunea ANAF legată de sediul Antenelor. După care s-a sucit ca să placă poporului Lui.

Spre deosebire de predecesorul său, el nu poate dezamăgi mulți oameni, prentru că prea puțini chiar au crezut în el. Iar cei care se agită acum pe net, boscorodindu-l, în timp ce-i deslikeuiesc pagina de facebook, nu sunt dezamăgiți. Ci frustrați și furioși că s-au lăsat prostiți de propaganda de acum doi ani. Și, ca orice om lipsit de decență și inteligență, în loc să-și recunoască asta în tăcere, în timp ce-și dau palme în oglindă, aruncă vina pe cel care nu face nici mai mult nici mai puțin decât ceea ce era clar încă de atunci c-o să facă.

                                                                                          Radu HERJEU (http://raduherjeu.ro/)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *