Observator

Multiculturalul globalist: Iohannis își va lansa cartea sa „Pas cu pas” în New York… la un Centru cultural german

  Cărțile lui Iohannis și reactoarele lui Dăncila – dezvăluiri bombă despre vizitele în SUA Aglomerație mare de VIP-uri politice […]

 

Cărțile lui Iohannis și reactoarele lui Dăncila – dezvăluiri bombă despre vizitele în SUA

Aglomerație mare de VIP-uri politice mioritice în SUA, în perioada care urmează, de la președintele Klaus Iohannis la premierul Viorica Dăncilă și liderul USR, Dan Barna. Nu e clar ce urmărește fiecare, dar informații explozive apar în spațiul public în stil încrucișat, adică fiecare despre celălalt.

Spre exemplu, liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat azi, la DC News, că deține informații potrivit cărora premierul Dăncilă merge la New York pentru o repriză de shopping, dar mai ales pentru a semna cu americanii un acord de renunțare la colaborarea cu chinezii de la China Nuclear, pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Fostul premier a ridicat cu acest prilej o chestiune majoră: în lipsa chinezilor, cu cine vor continua lucrările la reactoare, în condițiile în care România a ajuns importator de energie electrică?

Încă mai spectaculoase sunt dezvăluirile despre vizita președintelui Klaus Iohannis, venite, de astă dată, dinspre alianța USR-PLUS.Astfel, pe siteul oficial al PLUS, se ridică o problemă interesantă, într-un material:

„Președintele Klaus Iohannis vizitează și el New York-ul. Vine să își lanseze cartea „Pas cu pas” la un Centru cultural german. Oare domnul președinte a scris cartea doar în timpul său liber, suntem siguri, extrem de limitat? Nu știm, dar se pare că Centrul Cultural Român din New York probabil că nu este destul de bun pentru dânsul și niciunul dintre celelalte centre românești din oraș. Ne putem întreba dacă va da autografe și cui – ce este sigur este că avem o altă vizită ciudată: un președinte în funcție aflat în SUA nu are alte întâlniri anunțate, nici cu oficiali americani, nici cu români din zonă.”

De ce a ales președintele României să-și lanseze o carte la Centrul Cultural German de la New York și nu la cel român? Nu știm, iar cei de la PLUS nu explică nici ei.

Ne amintim, însă, un scandal derulat acum exact patru ani, atunci cînd, aflat la New York, la o recepție oficială pentru românii din America oferită de statul român la Consulatul României de la New York, președintele Iohannis a vândut cele două volume din cartea „Pas cu pas” cu 15 dolari românilor americani şi a dat autografe pe volumele respective. Numai că, așa cum relata presa acelei perioade, legile americane înterziceau tranzacții de genul celor făcute de şeful statului.

Flux 24 prezenta, spre exemplu, documente care atestau că afacerea a fost pregătită prin funcționari diplomatici și președintele a folosit statul român și un eveniment plătit din bani publici pentru a câștiga bani dintr-o afacere privată. Concret, reprezentanții Consulatului din New York, ai Misiunii României la ONU și ai ICR New York au contactat cu câteva săptămâni înainte de vizita lui Iohannis mai multe organizații românești din metropola americană, cu cererea de a promova vânzarea cărții șefului statului la recepția plătită de statul român. Mai mult au cerut încasarea banilor prin organizații non profit care nu aveau acest drept şi care, conform legilor americane, reprezintă spălare de bani.

Din această perspectivă, decizia de acum a lui Iohannis de a apela la un centru cultural, Liederkranz Club – conform dezvălurilor recente ale presei – aparținînd altui stat, pare justificată, în sensul că președintele încearcă să blocheze dezvăluiri similare, mizînd pe scurgeri mai reduse de informații din interiorul unei instituții germane.

                                                                                                       Bogdan Tiberiu IACOB

Sursa: inPolitics.ro

 

2 Comments

  1. gigimutu

    pai da,

    da atunci zici ca e presedintele Germaniei, nu al Romaniei! huoooooooooo! la Sibiu cu tine, plavane!

  2. IQ100

    normal sa o lanseze la Centrul cultural German.Doar a luat tara inapoi pt.GERMANIA!!
    iar Veorica partyicipa la ‘parteneriatele strategice”.Noi le dam energia si gazele, la schimb ei ne iau Justitia, copiii si femeile. mai nopu, pt ca A3 a vorbit despre Sorina spunand ptrea mult din adevar, si-a luat amenda de la CNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *