Observator

Multinaționalele l-au pedepsit pe Dragnea

  PSD-ul a jucat orbește o carte. S-a pus cu multinaționalele și s-a ars. Liviu Dragnea a procedat la fel. […]

 

PSD-ul a jucat orbește o carte. S-a pus cu multinaționalele și s-a ars. Liviu Dragnea a procedat la fel. Și a fost condamnat și încarcerat. Iar partidul care nu există, și despre care trei sferturi din România n-a auzit deși face zgomot cam de multă vreme, a fost gonflat pe Facebook și transformat în cîștigătorul zilei.

Adică USR-PLUS a crescut ca ciuperca pe bălegar. Ai zice că se schimbă țara și vine la putere tînăra generație. Vine pe dracu! La putere vine, dar de schimbat nu schimbă nimic pentru că în materie de performanțe administrative, de proiecte și de experiențe, gruparea cu pretenții salvatoare este nulă. Cum nulă este și în materie de dragoste față de țară. Cînd îi întrebi de patriotism, îți răspund cu „cei-i aia?”

Ce s-a lucrat în aproape doi ani de zile cu #rezist și cu #declic și cu Piața Victoriei s-a încheiat cu succes. Dragnea a fost condamnat și PSD-ul a fost pus cu botul pe labe. Dacă nu este atent, acest partid se poate face praf și pulbere. Mai ales dacă este plin de oportunuști,acoperiți și de profitori care să trădeze. Și s-a ras. Nu mai rămîne decît o vagă „urmă” de dînsul. Dacă se strînge, s-ar putea să treacă peste acest mare hop și să supraviețuiască. Iar URS-ul și PNL-ul vor arăta ce pot. Abia atunci ne vom dumiri.

Geaba se umflă unii în pene și își arogă victoria! Ambasadorul Danemarcei în Romania a fost principalul profet al alegerilor. A zis „Va fi o duminică fierbinte. Și după? Posibil să fie mai răcoare.”.
Probabil că ambasadorul micuței țări nordice știa el ce știa. După cum extazul Monicăi Macovei tot cu o zicală dubioasă se încheie. „Victorie a Românilor și a Europei”. Adică spune adevărul. Sunt convins că se referă și la europarlamentare și la condamnarea lui Dragnea.

De ce cred eu că înfundarea lui Liviu Dragnea și demolarea PSD-ului este o operațiune organizată și nu o dispută politică pentru binele României? Pentru că multe acuze erau aduse de-a proasta, fără cap și fără coadă și, mai ales, fără dovezi. Doar înjurături, pamflate și panseuri a la Dogoiu și SRI. Toată campania s-a redus la înjurături pe net, la panseuri și la strigături. Ce s-a încheiat luni nu a fost un proces penal, ci un spectacol în care publicul a fost excitat si împins să ceară o execuție. Iar judecătorii s-au conformat.

De ce nu s-a ridicat nimeni din presă și din PSD să inventarieze numărul proștilor și al incompetenților promovați de Liviu Dragnea? Ar fi rezultat o listă lungă și ar fi avut greuteatea unor argumente pentru care putea fi debarcat din fruntea PSD-ului. Chiar și pentru acest război cu multinaționalele putea fi tras la răspundere, chit că ideea nu-i aparține. Este opera fără cap a creierului economic al PSD, adică a lui Darius Vâlcov. Dacă partidul său și opoziția l-ar fi taxat serios pentru improvizațiile financiare și economice, PSD-ul n-ar fi pierdut atît de multe procente.

A fost aplicată cu vîrf și îndesat o metodă a victimizării, a demonizării, în stilul acuzațiilor isterice, care nu mai cer argumente și probe, ci numai execuții. Și a ținut. Liviu Dragnea a devenit inamicul României, iar PSD-ul pericolul principal al democrației și al dezvoltării. Ceea ce nu prea este, oricît se forțează unii să mă convingă.
Povestea a prins, a întărîtat lumea și acum suntem în situația de a vedea ce-am făcut.

                                                                                                              Cornel NISTORESCU

 

2 Comments

  1. Mda

    FIECARE GENERATIE IA CATE O ȚEAPĂ. NE MERITAM SOARTA .MAJORITATEA NU CUNOSC ISTORIA “PARTIDELOR” ATAT MAI PUTIN A TARII COLONIE STRAINA

  2. P.M.

    Numai plângeți PSD ul domnule Nistorescu;dacă până în 2019 nu știți că toți politicienii și toate partidele sunt la fel de răi/rele înseamnă că,ca și domnul Tolontan,scrieți la comandă;credeți mă,dacă PSD ul nu ar fi mituit electoratul cu diferite bunuri și bani,cred că era istorie de foarte mulți ani;în plus ei mai au și avantajul că atunci când au condus țara au dat și cele mai multe ajutoare sociale,multe din ele nemeritate;iar când sunt alegeri,sperie lumea cu faptul că nu vor mai primi ajutoare dacă nu vor vota cu ei;aceste 2 strategii i au ținut în viață până în 2019;din păcate,vor veni alții din ce în ce mai răi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.