Atitudini

Mulțumim din inimă guwenerului!

     Ți-au spus că e groasă și că te vor ajuta cu: – amânarea ratelor la bănci; – sprijin […]

 

   Ți-au spus că e groasă și că te vor ajuta cu:

– amânarea ratelor la bănci;

– sprijin pentru firmele lovite de măsurile excepționale;

– plafonarea prețurilor la alimente;

– plafonarea prețurilor la utilități;

– protejarea locurilor de muncă;

– și multe, multe alte baliverne!

  În schimb ai primit:

– arest la domiciliu;

– polițai hăituindu-te cu megafoane(deocamdată);

– multă, multă propagandă.

Între timp ratele la bănci curg în continuare, dobânzile se calculează ca și până acum, firmele sunt în colaps, prețurile la alimente au explodat, liberalizarea prețurilor la utilități merge înainte, ți-ai pierdut sau ești în pericol să-ți pierzi locul de muncă. Dacă erai bolnav, te-ai trezit dat afară din spital.

Cu toate acestea ești mulțumit! Le-ai cedat toate drepturile de frică pentru viața ta. Benjamin Franklin spunea că „cei care renunță la libertățile esențiale pentru o mică siguranță temporară nu merită nici libertatea și nici siguranța”. Repetați-vă asta în fața oglinzii în timp ce la televizor se repetă declarațiile lor cum că „virusul nu va dispărea niciodată”.

În timp ce tu îți derulezi viața precum un pușcăriaș, între patru pereți, ei își văd în continuare de afacerile bănoase, acoperiți fiind de starea de urgență. Tu te uiți la propaganda jegoasă care se desfășoară non-stop pe televizoare, facebook și diverse site-uri, iar ei tocmai ce ți-au pus hamuri. Pentru care tu le mulțumești. Și, întâlnindu-te cu mine mă înjuri. De-aia spun de fiecare dată că-ți meriți soarta.

Dacă s-ar propune reintroducerea sclaviei, cred că aș fi dintre cei care ar vota pentru. Nu de alta, dar sunt mult prea mulți cei care cer să fie sclavi, iar societatea actuală nu le satisface dorința decât într-o formă mascată.

                                                                                                                      Dan DIACONU

6 Comments

 1. alex

  Aveti mare dreptate, d-le Diaconu, sunt prea multi cei care vor sa fie sclavi! E uimitor de mare, numarul acelora care nu vor sa vada adevarul!

 2. Ojanis

  Este inspaimantator ca populatia cere disperata “carantina” si nu are nicio problema in renuntarea la drepturi. De ce nu stau cei carora le e frica in casa? Ce se va intampla dupa o luna? Iesim la lumina ca dihorii?
  Are statul bani sa sustina atata somaj si pierdere economica? Nu, va fi colaps. Doamne fereste sa nu iasa cu revolte si sange. Si daca noi si toate tarile stam in carantina iar una singura nu, nu o luam oare de la capat?

  Imi e clar ca va urma o reconfigurare de proportii a societatii si sistemului financiar.

 3. mitica

  Fiecare natiune are conducatorii pe care ii merita!

 4. road runner

  traiasca maria sa orban cel bun, cap de pluta !

 5. Fa Pa

  ”Dacă s-ar propune reintroducerea sclavagiei”…
  Spuneți-mi, vă rog, în care dicționar al limbii române ați găsit termenul ”sclavagie”! Titlul, ediția, editura, pagina. Eu, unul, nu l-am găsit.
  În rest, absolut de acord!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.