Observator

Mulțumitul și nemulțumitul Iohannis

        Purtătoarea de cuvînt Pușcalău-Dobrovolschi ne-a readus aminte un lucru care putea să rămînă îngropat chiar în […]
 
 
 

Cum să îl încurce Laura Codruța Kovesi pe președintele în exercițiu, de care depinde scaunul ei? Încă nu s-a găsit cineva mai puternic care să-i ceară o asemenea cercetare!

De ce n-ar fi Klaus Iohannis mulțumit de DNA? Ar fi ca și cum o asemenea întrebare i-ar fi fost pusă în legătură cu Înalta Curte de Casație și Justiție, pe vremea cînd era condusă de Livia Stanciu! Nimeni nu își mai aduce aminte de mai puțin mediatizata vizită a președintelui României la Înalta Curte de pe strada Batiștei, unde Klaus Iohannis a descins cu prioritate (fiind printre primele instituții călcate de piciorul prezidențial). De ce? Pentru a identifica nevoile de dotare ale acestei Curți atît de importante și unde domnia sa tocmai avea un dosar în care era judecat pentru incompatibilitate. Sigur că președintele nostru curat, moral, corect ca Traian Băsescu, nu a scos o vorbă despre dosar. A întrebat numai despre dulapurile de pe holuri, despre sumele necesare modernizării și zugrăvirii Curții, despre nivelul de trai al judecătorilor și, eventual, despre ce post și-ar dori doamna președintă în cazul unei promovări etc. Noi bănuiam că toate cele pentru care s-a dus vor rămîne exact cum au fost. Absolut la fel! Pardon! Un singur lucru. S-a închis dosarul unuia, Klaus Iohannis din municipiul Sibiu!

De ce n-ar fi președintele mulțumit de DNA? Din cauza lui Mitică Dragomir? Din cauza celor de la RCS-RDS? Păi, nu muncesc de le sar ochii la lustruirea imaginii președintelui? Și apoi, nu este de nivelul lui să comenteze micile uscături apărute în activitatea minunatei noastre direcții anticorupție! Ce Negulescu, ce Papici, ce Eva?! Numai pe ei îi vedeți?

Vorbim și noi prostii, fără să știm că marile succese în anticorupție nu se obțin cu academicieni și cu profesori, ci cu alde Uncheșelu, cu Dănileț, cu Portocală, cu băieții dispuși să facă sacrificii pentru dreptate.

                                                                                                                                   Cornel NISTORESCU

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.