Observator

Narcisismul „Primei Doamne”

    Două poze postate pe pagina Primei Doamne a României, mă refer la Carmen Iohannis, m-au făcut să mă […]

 

 

Două poze postate pe pagina Primei Doamne a României, mă refer la Carmen Iohannis, m-au făcut să mă simt nedumerit. Despre ce este vorba : pe pagina de Facebook a doamnei Iohannis au fost postate două poze, amândouă prezentând cuplul Iohannis . Nimic nefiresc până aici, numai că amândouă pozele erau însoţite de comentarii, primul comentariu: „cei mai frumoşi români”, al doilea comentariu: „cei mai iubiţi români”.

tuta

Pentru mine lucrurile sunt în regulă, am fost debusolat vreo 25 de ani, acum mi-am revenit. Cel puţin din punctul de vedere al cultului personalităţii, Preşedintele ales al României merge pe drumul cel bun. Probabil următoarea postare va suna aşa : „cabinetul de lucru al Preşedintelui este ţara”. De ce nu, oricum pentru cuplul prezidenţial ţara înseamnă reţele de socializare. În spatele fiecărui om puternic stă o femeie dornică de parvenire.

Doamna Carmen Iohannis este prototipul parvenitului. Dacă la sociologie sau psihologie s-ar studia astfel de cazuri, domnia sa ar putea fi studiată cu succes. Observ ca doamna Carmen este şi reprezentanta curentului narcisist. Într-un fel sau altul toţi suntem narcisişti, dar nu etalăm acest lucru pe Facebook, o facem în intimitate, când ne privim în oglindă şi ne scuipăm să nu ne deochem singuri.

tuta 1

D-l şi d-na Iohannis, chiar dacă nu vorbesc, scriu pentru poporul virtual si le place sa fie adulaţi şi linguşiţi. Iar atunci când poporul uită să o facă, nu uită doamna Carmen, că doar în spatele oricărui domn fălos, stă o doamnă făloasă. Ce poţi să spui despre o femeie, indiferent cum se numeşte, când afişează în public o poză în care se află ea şi soţul, iar comentariul este: „suntem cei mai frumoşi”.

tuta 2

Doamnă, m-am liniştit, un timp am avut senzaţia că nu sunteti cuplul cel mai frumos, dar acum, datorită cuvintelor dvs. bine ţintite am văzut ce nu puteam vedea. Ştiţi ce am văzut? Am văzut un om mic, mărunt, gândac aproape, care, printr-o împrejurare care va mai fi cercetată, s-a trezit ca este sotia unui „presedinte ales”. Ăsta este un fapt, că arătaţi bine în ambalaj e de discutat, după gustul meu nu sunteţi chiar de top. După spiritul, inteligenţa şi caracterul pe care le afisati în mod sigur nu sunteţi. Ba din contră, aş spune că sunteţi un fel de „Elenă” nefastă.

Doamnă, dacă vreţi să vă ajutaţi soţul, nu-l puneţi în situaţii jenante. Dacă Elena şi Nicolae Ceauşescu ar fi trăit acum, nu ar fi pus acele comentarii la pozele lor,ar fi lăsat pe alţii să o facă. Si ar fi fost destui lingăi. Nu întreceţi măsura. Deja se vorbeşte prea mult despre dvs. în spaţiul public, nu este sănătos pentru moralitatea pozitiei dumneavoastră.

Oglindă, oglinjoră, cine-i cea mai frumoasă poamă din tară?

– Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă poamă din țară?

Ocupaţi-vă de elevii dvs., dacă mai vreţi să predaţi, însoţiţi-vă soţul în vizitele care impun prezenţa soţiei, în rest fiţi discretă. Luaţi exemplu de la celelalte foste „prime doamne”. Prin discreţie, vă puteţi ajuta soţul, ieşind în faţă îl puneţi în situaţii jenante.

Vă asigur că, indiferent ce veţi mai scrie sau ce veti mai face, nu voi mai scrie despre dumneavostră. Nu vreau să vă dau o importanţă mai mare decât cea pe care o meritati. Oamenii pot fi mari prin ceea ce fac, lăsând altora posibilitatea de a constata dacă au făcut bine sau rău, dacă sunt proşti sau deştepţi, dacă sunt frumoși sau urâţi.

Doamnă, fiţi frumoasă prin caracterul, sufletul şi inteligenţa dvs., nu printr-o laudă puerilă şi nesănătoasă. În încheiere, vreau să cred că acea pagină nu este a dvs., că a fost clonată, sau că postările şi comentariile au fost puse de echipa dumneavostră de comunicare, pe care vă recomand să o demiteţi.

 

                                                                                                                    Ionel CÂRSTEA

 

 

 

5 Comments

 1. jude

  Bine scris.Mare dreptate Ionel Carstea !

 2. Giulia

  Nu simpatizez niciun politician, insa contul despre care vorbiti sunt convinsa ca nu ii apartine lui Carmen Iohannis, daca observati sunt vreo 5-6 conturi pe numele ei, niciunul oficial (adica cu semnul de valitare pe fond albastru). Se observa si multe inadvertente (greseli gramaticale in postari, poze preluate cu tot cu sigla de pe net, vezi TABU etc etc..).

 3. livia

  citez: ” Dacă Elena şi Nicolae Ceauşescu ar fi trăit acum, nu ar fi pus acele comentarii la pozele lor,ar fi lăsat pe alţii să o facă.”
  Famiglia Ceausescu nu era izolata in tara,dimpotriva avea o armata intreaga care ii preamarea, nu pentru ca ar fi fost iubiti d epopor ci pentru ca acesta era interesul nomenclaturii comuniste sa aiba un paravan in spatele caruia sa fie penal.
  Famiglia mafiota Johannis este izolata in tara deoarece romanii il dispretuiesc total pe Johannis pentru crima organizata transfrontaliera de care cert se face vinovata, iar actuala nomenclatura securist “leberala” nu doreste sa fie asimilata marii infractionalitati de care famiglia Johannis se face vinovata. Acestea sunt motivele pentru care femeia Johannis se lauda singura fara macar sa se priveasca in oglinda, oglinda care i-ar spune ca este urata .Uratenia fizica este completata de uratenia sufletului.

 4. Eduarde

  Excelent articolul, dar cred ca femeia nu intelege nimic din nimic, e o nenorocita…

 5. Sarbu Jeny

  Excelent comentariu !!! Dar ca să-l înțelegi trebuie sa fi de buna credinta , nu lingău prezidențial… Va felicit din suflet !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *