Colimator

Natura participă la suferințele androidului

  Nu există, dragii mei, pe planetă, dar ce spun eu, planetă… în galaxie!!! android mai lesne de mișcat în […]

 

Nu există, dragii mei, pe planetă, dar ce spun eu, planetă… în galaxie!!! android mai lesne de mișcat în măruntaiele circuitelor sale, deci, mai sensibil, decât CTP-ul… Deși e făcut din „bube, mucegaiuri și noroi”, CTP-ul este atât de ușor de rănit încât atunci când se desparte de ceva sau de cineva se poartă exact ca o vechitură de android rănit în aripă, iar nu ca un android rece și calculat, de ultimă generație.

S-a despărțit el de Blanșeta, DACIA cea iubită pe a cărei banchetă din spate se îmbăta singur, cât să-și facă un pic de curaj și să-i mărturisească sentimentele lui curate, rugând-o să-l lase să-i zgâlțâie puțin caroseria… S-a despărțit de Moise Guran la perdeluța luʹ EUROPA FM, nu înainte, însă, de a-i trage cu tigaia-n cap, spunându-i de la obraz nu numai că sforăie, ci și că dânsul a mimat în permanență orgasmul în emisiunile în care era NEVOIT să-l suporte. Apoi s-a despărțit de Cristi Puiu deoarece regizorul, încăpățânat, n-a vrut să-și pună botniță la TIFF 2020, motiv pentru care CTP a sugerat că este și măgar și idiot și nesimțit… uitând cu totul perioada idilică pe când participau amândoi la lungi discuții cu publicul tot la TIFF, dar la un TIFF mai romantic, din 2015.

Astăzi CTP-ul se desparte definitiv de Mircea Dinescu… „despărțirea” seamănă cu o notă informativă pentru badea SECU, adică seamănă mult cu producțiile petroviene din aceeași gamă în care acela își denunța colegii și prietenii:

Pot să spun că îl ştiu pe Mircea Dinescu, nu că îl cunosc. Am fost asociaţi vreme de un an la «Gândul», dar un contact omenesc, sufletesc, dincolo de discuţiile privind ziarul, nu am avut niciodată. La despărţire, am spus doar atât: «Nu fac parte din filmul în care joacă Mircea Dinescu». N-am făcut parte încă de la început. Pe 22 Decembrie 1989, eu veneam cu coloana de demonstranţi spre Televiziune, Dinescu stătea în genunchi în faţa fostului magazin Bitolia, în Piaţa Dorobanţi, şi zicea ceva de Ceauşescu, copii, omorât, Crăciun. După ce militarii de pe acoperişul TVR şi-au strâns armamentul şi au dispărut, Dinescu a intrat în clădire, eu nu, blocat de teama de ridicol care mă urmăreşte de-o viaţă -m-am dus în apropiere, la domeniul lui Ceauşescu din Primăverii.

Poate vă întrebați ce făcea CTP-ul pe 22 decembrie 1989 pe „domeniul lui Ceauşescu din Primăverii.” S-a dus să viziteze, ne-a povestit chiar el pe 29 ianuarie 2016, la EUROPA FM, în emisiunea AVOCATUL DIAVOLULUI, emisiune în care nu este foarte clar cine-i avocatul și cine-i diavolul…

Pe 22 decembrie, la prânz, am ajuns până în poarta Televiziunii române cu grupul de manifestanți, împreună cu Mircea Dinescu și Ion Caramitru. Ei au intrat în televiziune, eu nu, pentru că am un sentiment ucigător al ridicolului (n-aș zice! n.n.). Televiziunea nu mi-a plăcut niciodată, nu-mi place nici astăzi (dăcât dacă-i DIGI 24 sau PRO TV, n.n.). Dar, mai mult, voiam să mă duc acasă la Ceaușescu (după cum v-a mai spus, el are un «sentiment ucigător al ridicolului»…, n.n.). Am făcut dreapta și am intrat în Orașul Interzis, în Primăverii, împreună cu prietenul meu Șerban (…). Șerban, cu o inspirație de geniu, i-a zis securistului de la poartă «am dori să vizităm» și acela, parcă eliberat, s-a dat la o parte «poftiți!» (…). Am ajuns în bucătărie. Pe masă era un fel de sote cu carne, o farfurie începută și, lângă ea ceva ce m-a izbit mai tare decât morții de cu o seară înainte, din decembrie, de la Universitate: un pepene verde tăiat.

Am avut senzația că văd un cap omenesc acolo, decapitat, pe masă. Un băiat a deschis frigiderul și au căzut de acolo portocale si mandarine, alt ins cu niște ochelari subțiri a strigat «nu mâncați nimic, nu atingeți nimic, să vadă lumea ce avea aici!!!»…

Amintirile lui CTP din 22 decembrie 1989 sunt, așadar, mai curând culinare. Să nu uităm că pepenele verde, după cum mărturisește, l-a impresionat chiar mai tare decât morții de la Universitate. Android sensibil, fragil, cum vă spuneam…

Dar să continuam cu despărțirea CTP-ului de Dinescu, despărțire definitivă pentru că acesta a expediat către „șahinșahul de Cotroceni” o epistolă care începe așa:

                                               Domnule Klaus Iohannis,

După ce am afirmat despre dumneata că ești la fel de inteligent ca un dulap săsesc, am revenit cerându-i scuze dulapului pentru nedreapta comparație. În afara frumuseții arhaice, un dulap are încărcătura simbolică a generozității față de cel flămând, sentiment izgonit din magazia dumitale sufletească și din retorica prezidențială producătoare de baloturi de suficiență și câlți.” (12 noiembrie 2020, pe pagina de FACEBOOK a lui Mircea Dinescu)

Ei bine, androidul nostru autor de nuvele SF, a fost atât de zdruncinat de aceste rânduri, încât i-a telefonat imediat lui Andrei Pleșu.

„Apoi, am dat un singur telefon, lui Andrei Pleșu. Am criticat pe bază de logică și bun-simț măsura autorităților de a închide piețele de incintă. Mi se pare negândită și nepotrivită. Dar ce spune disidentul Dinescu, luptătorul împotriva național-socialismului, nazismului ceaușist, nu sunt în stare decât să transcriu, ca să citiți. Poate și pentru că am obosit de atâta urâciune și mizerie umană câtă A TREBUIT SĂ ÎNGHIT în ultima vreme.” (CTP, 12 noiembrie 2020, REPUBLICA.ro)

Păi, spune așa, măi băiete! Că și noi, de-atâția ani de când îți urmărim defulările și sentințele nemiloase am obosit de „atâta urâciune și mizerie umană”. Cu diferența că noi, oricât de obosiți am fi, nu înghițim chiar așa, orice, dragă!

                                                                                                       Luminița ARHIRE

Citiți și Mircea Dinescu: „Disprețul neamțului pentru țăranul valah care nu mai are loc în propria-i țară”
Articole despre Cristian Tudor Popescu:

Cristian Tudor Popescu i-a insultat pe credincioșii ortodocși și pe patriarhul României

Cristian Tudor Popescu (CTP) – un exhibiționist limbut!

„Cvadruplu tulup” conjugal cu Cristian Tudor Popescu

Oximoronul săptămânii: Inteligența simptomatică a hăului din țeastă

Jurnal de ospiciu: Pleșuvul vultur hoitar

Războiul „(în)crucișătorilor”

Vietăți (și mai) dezgustătoare: astăzi, Cristian Tudor Popescu

Sorin Ovidiu Vîntu despre  Cristian Tudor Popescu: „primată care își folosește propriile-i fecale aruncându-le în cei care o hrănesc”

„Crucișătorul” Cristian Tudor Popescu (I)

„Crucișătorul” Cristian Tudor Popescu (II)

Din ciclul „Cămașa de forță”: Cristian Tudor Popescu se ia la trântă cu Dumnezeu

STUDIU DE CAZ: cristian tudor popescu și sindromul isteriei în fața perfecțiunii

Cristian Tudor Popescu, epava „crucişătorului presei româneşti”

Două lichele: Bogdan Chirieac și Cristian Tudor Popescu

 

4 Comments

  1. bali

    CTP uraste in asa masura tot ce misca in preajma lui incit mai are o singura solutie sa se impace cu sine si cu lumea: sa-si faca sepuku asistat bineinteles de “sensei” Mircea Badea !

  2. Nepotul generalului Iulian Vlad, tartorele Securitatii, numitul CTP, misuna pe aici si imprastie mirosul sulfuros al iadului din care a aparut si spre care se indreapta. Satul de parandaratul din presa de 30 de ani sloboade opiniile sale de basina, dar de ce mama naibii nu il intreaba colegii lui academicienii din presa, CNSAS, despre trecutul lui permanent de turnator si limbist al securitatii? Probabil la moartea lui or sa isi aminteasca despre adevarata ocupatie a CTP. Cum credeti ca a pus laba pe actiunile lui Dumitru Tinu de la Adevarul? De aia il scot stapanii sa latre ca isi pierde si ce nu are…

  3. Ctp,mircea dinescu,ion caramitru,trei relicve subumane,care au contribuit si inca mai contribue in mod miselesc,prin miscari in scena,ca la teatru,la daramarea fiintei noastre nationale si umane,adica trei luptatori ordinari impotriva neamului romanesc.Toata lumea cred ca stie sau intueste macar ce fel de”podoabe”le atarna de constiinta celor trei Doamne si toti trei.Ctp un parvenit cu masca intelectuala,strecurat,ca un hot,in masmedia romanesca impotriva romanilor.Mirce dinescu un”revolutionar”scolit apriorii la clasele securitatii antiromanesti din Romania,care si-a luat tainul ca un borfas din proprietatea poporului roman.Ion caramitru(toti astia fara majuscule)un actor pacalit si sasait,care si-a tradat neamul sau de luptatori patrioti alaturi de verii lor romanii,dealungul istoriei.Ion caramitru s-a urcat pe burta si s-a ridicat sontac-sontac pe piedestalul teatrului romanesc pe care-l umbreste si-l umileste ca un excroc.Aceste adunaturi cu staif,fie-mi iertata simtirea,imi produc o sila si o obida fara margini.

  4. anonim

    Nu-l mai laudati,nu e android ,e doar o jigodie cu lesa la gat care musca la comanda.Nici acum nu ati priceput?Vorbind despre aceasta tuta ordinara nu ii faceti decat publicitate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *