Puncte de vedere

Ne-a iubit vreodată „Maica” Rusia? (III)

                                  Federalnaia Slujba Bezopasnoti […]

 

                                Federalnaia Slujba Bezopasnoti = K.G.B.

Demult era timpul pentru o monitorizare pe ansamblul ţării pentru a afla cine ce citeşte, ascultă sau vizionează (…) Am făcut deja modificări la legea federală privind mass-media, iar unele site-uri de pe Internet (7500 de site-uri sunt considerate ca fiind extremiste – n.a.) vor fi incluse în categoria media” (R. Nurgaliev, ministru de Interne).

Este indubitabil că, după iuţeala de fulger cu care se escaladează evenimentele orchestrate pe frontul operaţiunilor secrete, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (F.S.B.) îşi rezervă „dreptul”, de altfel la modă în spaţiul ofensiv al multipolarităţii, să aibă un cuvânt greu de spus – după exemplul strămoşilor săi, N.K.V.D. şi K.G.B. – atât în ţinerea sub control a ruşilor, cât şi în conducerea acestuia şi în încercarea de manipulare „discretă” a politicii planetare! Deci nu întâmplător, aşadar, operaţiunile sale subversive, de la cele „inocente” până la cele de lichidare fizică s-au răsfrânt în state unde, m-aş referi mai mult la câteva exemple din istoria postbelică, agenţii ruşi infiltraţi aveau tot interesul ca să submineze din umbră instituţiile fundamentale: Israel (în guvernul G. Meier şi în Knesset), Anglia (în Partidul Laburist), Republica Moldova (nu degeaba preşedintele Voronin l-a decorat cu Ordinul „Ştefan cel Mare” pe generalul K.G.B. N. Pătruşev, care a condus 8 ani F.S.B.), România (în ascensiunea sângeroasă a preşedintelui Iliescu şi în structura de stat postceauşistă) şi, probabil, Polonia (unde, în 2010, s-a prăbuşit suspect, la Smolensk, avionul cu preşedintele anti-rus L. Kaczynski: au murit, alături de acesta şi de soţia sa, alţi 96 de oficiali polonezi!)… Astfel de imixtiuni, situate în afara oricăror legi, sunt din nefericire omniprezente peste tot, în cadrul marilor servicii, iar faptul că România se adăposteşte astăzi sub „umbrela” N.A.T.O. nu înseamnă automat că aceasta ne şi protejează ca aliat împotriva acţiunilor clandestine ale serviciilor secrete pe teritoriul nostru! Dimpotrivă, în aceste vremuri tulburi, după cum susţine deputatul S. Ghiţă (membru în Comisia parlamentară de control al S.R.I.) există o luptă acerbă de racolare a înalţilor demnitari care şi-au depus Jurământul de fidelitate faţă de România…

                                  Armata Rusă – pe „picior de război”!

Puterile non-nucleare care vor găzdui elemente antirachetă (deci şi România – n.a.) au devenit obiective prioritare ale reacţiei militare a Rusiei” (general V. Gherasimov, şeful Statului Major al Armatei Rusiei).

Nu încape nici o îndoială că actuala Rusie, care se consideră moştenitoarea fostei U.R.S.S. şi a Imperiului ţarist, este un stat literalmente cuceritor şi militant, cu forţe armate copleşitoare încă de pe vremea lui Petru cel Mare, având o atitudine neocolonialistă faţă de fostele ţări din lagărul sovietic. Efectiv, statutul său de mare putere conferă liderilor de la Kremlin, în special preşedintelui Putin, capacitatea de a aborda problemele diplomatice de pe poziţii de forţă, dezinvolte, chiar dacă aceştia îşi pun omologii în situaţii protocolare jenante şi îşi încalcă propriile promisiuni (de exemplu, deşi i-a promis Ucrainei integritatea teritoriului, totuşi a invadat-o din dorinţa de a vedea cu orice preţ conturându-se o „nouă Rusie”)! Situaţia nu stă mai roz nici cu românii de peste Prut, acolo unde strategii de la Kremlin, sub pretextul tensiunilor dintre Chişinău şi Tiraspol, sunt gata să repete scenariul ucrainean deşi în Republica Moldova nu mai puţin de 500.000 de locuitori sunt cetăţeni români. Ar interveni N.A.T.O., oare, ca să îi apere şi pe aceşti români? Mă îndoiesc! Şi asta nu numai în cazul fraţilor basarabeni, ci chiar şi al României! Căci, să nu uităm, aşezarea noastră „la răspântia tuturor răutăţilor”, cu toate bla-blaurile sâsâite de nord-atlantici, România este înconjurată practic de popoare ostile: ruşii îşi doresc cel puţin o rusificare forţată în Moldova, ungurii sunt obsedaţi de Transilvania, sârbii nu uită că N.A.T.O le-a ucis civilii cu permisiunea ruşinoasă a României, ucrainenii stau prevăzători că putem să le cerem la o adică înapoi Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Ţinutul Herţa şi Insula Şerpilor! Şi, ca şi cum nu ar fi de ajuns, avem ca „duşman” şi scutul american antirachetă, din pricina căruia, la un simplu semn al lui Putin, am putea fi nimiciţi fără o prea mare bătaie de cap!

Prof. Costel NEACȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.