Observator

Neomarxismul UE lovește tradițiile și suveranitatea prin Convenția de la Istanbul (I)

  Feciorul de 13-16 ani: „Tati, tati…Vreau să fiu femeie și să folosesc toaleta femeilor!” / Tatăl:  „…?!?!fghdfhtyu?!?! ” / […]

 

Feciorul de 13-16 ani: „Tati, tati…Vreau să fiu femeie și să folosesc toaleta femeilor!” / Tatăl:  „…?!?!fghdfhtyu?!?! ” / Copilul : „Am văzut la școală un film cu transgenderi și am  dreptul  de a alege ce sunt” / Tatăl: „Îți dau să ai de unde alege. De mâine nu mai mergi la nici un fel de ore de astea !” / Copilul: „Tu ești un agresor cu femeile și nu ai dreptul să mă educi și să îmi spui la ce cursuri să mă duc! Și să nu uit! Udatul de Paște e un abuz!” / Tatăl:  „……?!?fgdyrtf!?!?! ”

Dialogul de mai sus nu e un SF. Câtuși de puțin. El nu că poate deveni realitate, ci este o realitate în România, asumată de Guvern, ratificată de Parlament și protejată de Convenții Internaționale, care vor modifica legislația românească. Totul se învârte în jurul Convenției de la Istanbul, un rahat ambalat frumos ca să nu miroase.

                                    Lipsa dezbaterii duce la mocirla valorilor tradiționale

Societatea românească este preocupată de teme false, de pâine și circ, de plescăit în fața mizeriilor mărunte de cine pe cine a arestat, cine câți ani de pușcărie a primit și de telenovele de genul cine de cine și cum a divorțat. În acest timp dezbaterea publică pe teme deosebit de importante lipsește cu desăvârșire. Iar dacă dezbaterea lipsește nu înseamnă că România nu se aliniază unor norme internaționale care ne afectează direct și dureros de mult viața de zi cu zi, și viitorul copiilor noștri. În liniște, fără zarvă, fără ecou, fără ca Biserica să se opună, Guvernul semnează și își asumă, Parlamentul ratifică, iar modificările legislative devin de neevitat. Totul în numele luptei împotriva violenței domestice, când, de fapt, discutăm (sau mai bine spus habar nu avem), de implementarea unui desăvârșit  marxism cultural, concept asupra căruia vom reveni mai târziu.

                Referendumul privind căsătoria, mic copil față de Convenția de la Istanbul

În ultima perioadă, în spațiul public românesc, tema modificării Constituției în sensul stipulării sintagmei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie (în prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi) cunoaște aprinse dezbateri. Tema  – călărită de partide și folosită ca armă electorală – este însă, una minoră. Aproape banală în comparație cu ceea ce a semnat, asumat și ratificat România.

                                      Calul Troian, varianta de la Istanbul

Convenția Internațională pentru Combaterea Violenței împotriva Femeii și a Violenței Domestice, pe scurt Convenția de la Istanbul reprezintă un tratat internațional adoptat de Consiliul Europei pe 11 mai 2011 care are ca scop prevenirea violenței, protecția victimelor și trimiterea în judecată a infractorilor. Convenția de la Istanbul stabilește că tolerarea și nepedepsirea unor acte de violență împotriva femeilor precum violul, violența domestică, hărțuirea sexuală, căsătoriile forțate sau sterilizarea forțată constituie încălcări ale drepturilor omului și forme de discriminare pe criteriul de gen. Femeile au dreptul de a trăi în siguranță atât în spațiul public cât și în cel privat, pe stradă sau la serviciu, cât și acasă. Până aici toate bune și frumoase. Numai că, așa cum vom vedea mai încolo, Convenția de la Istanbul este un cal troian.

                     Viteză amețitoare: cinci luni de la proiect de lege la Lege promulgată

În România, Convenția de la Istanbul a fost semnată și asumată din partea Guvernului României la 27 iunie 2014, la Strasbourg, de Rovana Plumb, ministrul Muncii Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice din cabinetul Ponta. După un an, în septembrie 2015, Guvernul Ponta, prin HG, supune președintelui spre aprobare, pentru a fi supus parlamentului spre adoptare, proiectul de Lege privind ratificarea Convenției. În 13 octombrie 2015 Adresa Președintelui și Adresa Guvernului ajunge pe masa Camerei Deputaților și peste NUMAI O LUNĂ, pe 18 noiembrie, proiectul este adoptat de Camera Deputaților, cu unanimitate de voturi: 204 deputați din 204 prezenți (Camera are 329 deputați). Mai departe, în aceeași zi proiectul aprobat este înaintat la Senat, Cameră care pe 29 februarie 2016, cu 100 de voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă adoptă proiectul. În continuare, pe 8 martie Legea este trimisă la președinte spre promulgare, iar apoi pe data de 16.03.2018 proiectul este promulgat prin decretul 306/2016 și devine Legea 30/2016, publicată ulterior în Monitorul oficial nr 224 / 2016. De la adresa Guvernului din septembrie 2015 până la promulgare au trecut 5 luni. Câtă operativitate. Câtă rapiditate. Totul fără absolut nici o dezbatere publică. Totul fără absolut nici o poziție. Totul fără absolut nici o analiză de profunzime în media. Câtă grabă! Câtă slugărnicie în fața marxismului cultural !  Asta, așa cum vom vedea,  spre deosebire de alte state, demne, verticale si cu principii sănătoase.

                                           Drumul spre Iad e pavat cu bune intenții

Dar ce este Convenția Internațională pentru Combaterea Violenței împotriva Femeii și a Violenței Domestice, pe scurt Convenția de la Istanbul sau în limbaj bruxelez Tratatul 210 ? Textul integral al Convenției, precum și Legea 30/2016 privind ratificarea le găsiți aici !

Indiscutabil, Convenția de la Istanbul este un act internațional ce vine în sprijinul femeilor acționând pentru protejarea femeilor împotriva tuturor formelor de violență și prevenirea, pentru încriminarea și eliminarea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, contribuind la eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor, promovarea egalității între femei și bărbați și emanciparea femeilor precum și pentru protejarea și sprijinirea tuturor victimelor violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

                                               Definirea genului ca atribut social

Numai că sub acest ambalaj teribil de frumos se ascund multe idei, principii, reguli și concepții care tulbură orice societate creștină cu principii sănătoase.

În primul rând să notăm Art 3 litera f: „femeile” includ fetele cu varsta de pana la 18 ani. Deci femeie înseamnă inclusiv persoanele de gen feminin sub 18 ani. Practic de la o zi la 999 ani, și am deschis Cutia Pandorei vorbind despre gen. Convenția de la Istanbul este primul act internațional ce redefinește noțiunea de sex. Art 3 lit c : “gen” va insemna rolurile construite social, comportamentele, activitatile si insusirile pe care o societate data le considera adecvate pentru femei si barbati”.

Până acum singura definiție a „genului” într-o convenție internaționala era oferită de Statutul de la Roma, care vorbea de gen ca de un sinonim pentru sexul biologic. Convenția de la Istanbul face însă deosebirea dintre sex și gen. Genul devine un fel de sex social, o construcție ce poate varia (!!) independent de sexul biologic, încărcătura ideologică fiind deosebit de puternică. Adică omul se naște neutru și pe durata vieții își poate schimba genul când și cum consideră, genul fiind un atribut social pe care societatea îl oferă unei persoane!! În traducere, el e băiețel de 14 ani, dar vrea să fie fetiță! Sau ea e fetiță dar vrea să fie băiețel cu atributele specifice pe care i le conferă societatea ! Cităm de pe site-ul Guvernului : “Convenţia este primul tratat internaţional care conţine o definiţie a genului şi recunoaşte că femeile şi bărbaţii nu sunt doar diferenţiaţi din punct de vedere biologic, ci că există o categorie a genului, definită social, care le conferă acestora roluri şi comportamente specifice“. Practic se neagă existenta diferențelor naturale dintre cele două sexe biologice.

                                              Stereotipul bărbat = agresor

Și mergem mai departe. Convenția de la Istanbul practic demonizează ideea de bărbat, prezentându-ne stereotipul bărbat = agresor. Cităm din preambulul actului internațional: „Violenta impotriva femeilor este o manifestare a relatiilor istoric inegale de putere dintre femei si barbati, care au condus la dominarea asupra si la discriminarea impotriva femeilor de catre barbati si la impiedicarea avansarii depline a femeilor”…..„Natura structurala a violentei impotriva femeilor drept violenta de gen si violenta impotriva femeilor este unul dintre mecanismele sociale cruciale, prin care femeile sunt fortate intr-o pozitie subordonata comparativ cu barbatii”. Toate acestea deși, potrivit studiilor general acceptate, femeile și bărbații recurg la violență fizică și verbală aproape la fel de des, 70% din agresiunile non reciproce provenind de la femei ! E clar, bărbații, toți bărbații, din vremuri ancestrale, au fost și sunt niște asupritori ai femeilor.

Dincolo de acestea, ce ne facem cu problematica violenței exercitate asupra copiilor în general ?!  Femeile, inclusiv cele sub 18 ani, OK sunt protejate….dar băieții?

             Dreptul părinților de a alege educația copiilor, anulat. Udatul de Paști,  interzis!

Revenind la ideea de gen și libertatea conferită femeilor (atenție, unde sunt incluse și persoanele sub 18 ani!) ce cuvânt mai au de spus părinții în viziunea Convenției de la Istanbul ,act semnat, asumat și ratificat de România ?! Aici lucrurile devin absolut îngrijorătoare. Citiți cu atenție:

Articolul 12 – Obligatii generale
1. Partile vor lua masurile necesare pentru a promova schimbarile in modelele sociale si culturale de comportament al femeilor si barbatilor, in vederea eradicarii prejudecatilor, obiceiurilor, traditiilor si a altor practici care sunt bazate pe ideea de inferioritate a femeilor sau pe roluri stereotipe pentru femei si barbati.

Articolul 14 – Educatie
1. Partile vor face, acolo unde este cazul, demersurile necesare pentru a include material didactic pe probleme, cum ar fi egalitatea intre femei si barbati, rolurile de gen nestereotipe, respectul reciproc, rezolvarea nonviolenta a conflictelor in relatiile interpersonale, violenta de gen impotriva femeilor si dreptul la integritate personala, adaptate capacitatii in evolutie a elevilor, in curriculumul formal si la toate nivelurile de educatie.
2. Partile vor face demersurile necesare pentru a promova principiile la care s-a facut referire in alineatul 1 in institutiile educationale informale, precum si in institutiile sportive, culturale si recreative si in mass-media.

Articolul 33 – Violenta psihologica
Partile vor lua masurile legislative sau alte masuri necesare pentru a asigura faptul ca este incriminat comportamentul intentionat de prejudiciere a integritatii psihologice a unei persoane prin constrangere sau amenintari.

Legat de Art 12 cine va stabili respectivele prejudecăți, obiceiuri, tradiții care trebuie eradicate ?! (vom vedea mai târziu cine !).Vor ajunge niște persoane să stabilească unei națiuni întregi ce obiceiuri și tradiții trebuie eliminate ? Obiceiuri și tradiții care de mii de ani au fost păstrate în identitatea nației respective ca fiind definitorii? Și, nu săriți, nu mă refer aici la barbara mutilare genitală a fetițelor. Ci, de exemplu, la stropitul de Paște ! Care este, fără îndoială, un obicei bazat pe roluri stereotipice ! Se atentează oare la însăși identitatea spirituală a unei națiuni, aplicându-se un globalism plat universal ? Iar acesta este doar începutul. Sfârșitului!

Iar legat de Articolul 14, este dat de pământ dreptul părinților de a stabili copiilor o educație conform propriilor convingerilor religioase și filozofice. Dacă vine copilul acasă și povestește la 12-13 ani cum e încurajat a explora alte genuri, deși el s-a născut biologic cu un gen!, sau dacă din informațiile primite la ore de educație sexuală povestește despre conceptele de transgen, aceptare orientare sexuală, părintele nu va putea să îi interzică ulterior să mai participe la așa ceva și nici nu va putea cere socoteală școlii pentru curiculă.
Și raportându-ne la definirea anterioară a genului din Convenția de la Istanbul, dacă fetița de 12 ani (mă scuzați, femeia, în concepția Convenției!) are “avioane” de a fi tratată ca bărbat, părintele nu va putea refuza dorința, putând a fi acuzat și incriminat pentru violență psihologică împotriva fetiței (femeii, mă scuzați!).

Toate acestea în ciuda celor stipulate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care, în Art 2, Protocolul 1, spune că Dreptul părinților de a-și instrui copiii este un drept fundamental, care nu poate fi abrogat sau limitat în mod intenționat “Nimănui nu i se poate refuza dreptul la instruire. Statul, în exercitarea funcțiilor pe care și le va asuma în domeniul educației și învățământului, va respecta dreptul părinților de a asigura această educație și acest învățământ conform convingerilor lor religioase și filozofice”. Chiar și Declarația Universală a Drepturilor Omului conferă părinților dreptul de prioritate în alegerea felului de învățământ pentru copiii lor minori. Cum e  și normal, părinții au răspunderea în instruirea copiilor și, normal, cele mai mari drepturi în alegerea acestei instruiri (alături de stat și școală, care trebuie să conlucreze cu părinții în alegerea instruirii). Nici statul și nici școală nu trebuie să impună copiilor o educație contrară convingerilor religioase și filozofice ale părinților. Numai că această Convenție de la Istanbul se îndepărtează îngrijorător de aceste concepte în ceea ce privește rolul părinților în alegerea instruirii copiilor !

                                                                                                                                             Mihai PETEAN

Sursa: http://www.cotidiantr.ro/neomarxismul-ue-loveste-traditiile-si-suveranitatea-prin-tratatul-de-la-istanbul-88685.php#.Wr5z0Ihua70

7 Comments

 1. alex

  Facand trimitere la un art. de pe acest site, acele persoane(in corpore) , care au semnat aceasta Conventie, trebuie trasi la raspundere si sa suporte consecintele. In primul rand, Rovana Plumb. Cata minte trebuie sa ai, ca sa semnezi un act, care in esenta atenteaza la integritatea familiei, la pastrarea traditiilor si culturii unei natii. Aceasta femeie(eu as considera-o monstru), unde mai pui, ca este mama.

  • IQ100

   este cu ochi albastri..iar ochiosii’nostri” albastri nu mai sunt ai nostri, primesc ordine de afara

 2. IQ100

  ideea e ca ne formeaza altfel..daca legam si cu SF-ul cu nanobotii, lansat de Liviu Plesoianu (vezi fb-ul dansului, despre un manager de al Goo si fb, specialista in tehnologii avansate, de formatie militar) e grav de tot…

 3. Rena

  Si-atunci de ce parintele raspunde penstru faptele minorului? Unde va ajunge societatea cand minorul va dicta si parintele va executa dar va raspunde pentru faptele mintii necoapte ale minorului din dotare?

 4. C-tin

  Ideea este interesanta , dar este incompleta. Pentru asta , propun ca fiecare sa poarte in piept in fiecare dimineata pentru toata ziua , o insigna cu TANTI sau NENE , pentru ca sa stiu cum sa ma adresez politicos. Insigna se poate schimba de la o zi la alta , dar numai dimineata. Acest semn sa fie un fel de Dama cu camelii.

 5. C-tin

  Pentru inceput , doresc ca propunerea anterioara sa debuteze imediat cu cei ce au semnat , incepand cu Rovana Plumb , continuand cu cei doi presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului si terminand cu Presedintele tarii.

 6. adria

  Este cel mai grav document, o adevărată bombă cu efect întârziat, pe care l-am citit vreodată legat de soarta țărișoarei noastre.

  Este cumplit de dureros că, deși are ceva anișori, a trecut neobservat de miriadele de ONG-uri și mai ale de Biserică.

  Iar am fost păcăliți, trădați (nu găsesc un cuvânt mai puternic)! Până când ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *