Colimator

Nici în timpul Anei Pauker diplomația română nu a trădat interesul național cum o face sub conducerea lui Bogdan Aurescu

  Decizia MAE de a nu utiliza toate mijloacele în apărarea statului român, parte în procesul Kovesi împotriva României, aflat […]

 

Decizia MAE de a nu utiliza toate mijloacele în apărarea statului român, parte în procesul Kovesi împotriva României, aflat pe rolul CEDO, este un act de trădare care se încearcă a fi acoperit prin argumente asociind incompetența, servilismul, reaua credință și prostia patentă.

José Iacobescu, președintele Forumului B’nai B’rith Dr. Moses Rosen România, și Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, semnează protocolul de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Forumul B’nai B’rith Dr. Moses Rosen România, joi, 5 februarie 2015, București. (Foto și text Inquam Photos / Marin Raica)

Nu poți întări autoritatea procurorilor transformându-i în altceva decât sunt; respectiv în agenți ai statului care acționează, în limitele unei anumite autonomii profesionale, sub autoritatea șefilor ierarhici și a Ministrului Justiției. Independenți sunt judecătorii.

Nu poți confunda statutul procurorului, care se bucură de autonomie în raport cu factorul politic, cu cel al șefilor unor structuri organizatorice ale Ministerului Public, numiți și revocați pe criterii de oportunitate politică / managerială.

Nu poți trata decretele Președintelui Republicii, emise în exercitarea atribuțiilor sale constituționale, și de aceea supuse controlului CCR, atunci când sunt direct producătoare de efecte juridice, cu actele administrative ordinare, emise în aplicarea legilor infraconstituționale, și care pot fi atacate în contenciosul administrativ. (Miniștrii ar putea, oare, ataca în justiție decretele privind revocarea lor? Ar fi un haos constituțional. De ce ar putea-o face șeful unei direcții a Ministerului Public?!)

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, Klaus Werner Iohannis, președintele României și Ludovic Orban, prim-ministrul României. Niciunul dintre aceștia nu aparține etniei române, nici măcar purtătorul numelui de împrumut Aurescu, un Goldstein tradus și „condimentat” cu sufixul românesc „escu”. Niciunul dintre ei nu aparține Neamului Românesc, toți trei sunt alogeni, dar conduc poporul român. Ei trebuie să apere interesele României… (Foto și text „Justițiarul”)

Nu poți invoca, pentru justificarea deciziei de a abandona apărarea statului român în fața instanțelor europene, avize sau recomandări ale unor instituții suprastatale care neagă prevederile Constituției României. Aceasta cu atât mai mult cu cât conținutul acelor avize și recomandări face chiar obiectul procesului în cauză.

Statul de drept trebuie întărit. Dar statul de drept înseamnă guvernarea în baza legii, iar Constituția este „legea legilor”. Statul de drept nu poate fi consolidat împotriva Constituției și în disprețul principiilor democratice.

Ca fost ministru de externe, mândru de diplomații cu care am lucrat, nu pot spune celor care au pus umărul la consumarea acestui act de trădare, decât „Să vă fie rușine!” În calitate de cetățean român nu pot decât să sper că trădătorii vor plăti pentru faptele lor.

Găsiți aici informațiile brute legate de chestiunea la care mă refer: https://www.stiripesurse.ro/tradare-fara-precedent-la-cedo-ministerul-de-externe-accepta-condamnarea-romaniei-in-cazul-kovesi_1492723.html

                                                                                                      Adrian SEVERIN

PS: Pentru „consilierul fără frontiere” Iulian Chifu (o altă probă a adevărului potrivit căruia inteligența nu scuză lipsa de caracter, așa cum frumusețea nu scuză prostituția) procesul de la CEDO nu putea fi decât pierdut de România, întrucât culpa statului român este „clară și indubitabilă”: „CCR a încălcat drepturile fostei șefe a DNA”. Cum oare se putea întâmpla asta, când Dna Kovesi nu a fost parte în nici un proces aflat pe rolul CCR, numai expertiza juridică a dlui Chifu ne-o poate desluși. Până ne va lămuri misterul, îl înștiințez că, deși spune că eu aș fi „apărătorul corupților de pe toate meridianele”, în cazul domniei sale voi face o excepție. Chiar și apărarea corupților are limite.

Citiți și:

În serviciul cui ești, domnule Bogdan Aurescu?

Khazarii între ei: Dom’ ministru Goldenberg îl menajează pe ambasadorul Zaharescu

O știre „sertarizată”: A doua zi după câștigarea alegerilor prezidențiale, Iohannis l-a decorat pe șeful masoneriei evreiești din România!

Asaltul nemernicilor

Aleșii noului SRI german, roboții Klaus și Mureșan!

 

1 Comment

  1. ryzen

    marxism cultural si astea sunt rezultatele

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *