Fără categorie

Noile aventuri al baronului Klaus Werner Iohannis von Münchhausen

  Proces cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) suspendat, s-a început urmărirea penală     O grămadă de politicieni şi ziarişti […]

  Proces cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) suspendat, s-a început urmărirea penală

    O grămadă de politicieni şi ziarişti îi dedică ode de slavă primarului sibian, văzut ca un salvator al României, un fel de Carol I reşapat, dar nimeni, din pleiada de analişti, nu pune problema celor două dosare ale lui Klaus Iohannis privind incompatibilitatea (dosar nr. 508/57/2013) şi conflictul de interese (dosar nr. 780/57/2013), ambele aflate pe rolul instanţelor de judecată. Nimeni nu observă sau se face că nu remarcă faptul că în eventualitatea în care unul dintre aceste dosare se va soluţiona în defavoarea primarului sibian, atunci se va termina şi aventura politică a acestuia, cel puţin pentru următorii trei ani, ca în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

iohanis_somn

   Atenţie, noi scrisesem din data de 24 iulie 2013 despre conflictul de interese al primarului sibian: http://www.justitiarul.ro/ce-nu-stie-ani-despre-klaus-iohannis-2/, pe lângă mai multe abuzuri şi acte de corupţie! ANI a comunicat doar pe data de 8 august 2013 acest conflict de interese, aşa că suntem cu câţiva paşi înaintea autorităţilor!

Iată ce conţine comunicatul ANI  şi acuzaţiile care i se aduc lui Iohannis Klaus Werner:  

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către KLAUS-WERNER IOHANNIS (Primarul Municipiului Sibiu), întrucât acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Municipiului Sibiu și S.C. Tipografia Honterus S.R.L., societate comercială deținută de Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.). KLAUS-WERNER IOHANNIS a deținut funcția de Președinte al F.D.G.R. în perioada 2002 – 2013.

Obiectul contractului semnat cu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ și penal de către KLAUS-WERNER IOHANNIS constituie servicii de informare și publicitate în vederea implementării Proiectului (cod SMIS: 4915) finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul Operațional: Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013 (POS CCE), Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informaţiei și Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public”.

De asemenea, KLAUS-WERNER IOHANNIS a aprobat, în perioada ianuarie – iunie 2011, un număr de trei facturi fiscale în vederea efectuării plăţilor către prestator (S.C. Tipografia Honterus S.R.L.).

Astfel, KLAUS-WERNER IOHANNIS nu a respectat dispozițiile art. 75, lit. b) și f) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: […] b) orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia […] f) o asociaţie sau fundaţie din care fac parte”. Primarul Municipiului Sibiu a încălcat și dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea parchetului cu privire la posibila săvârşire de către KLAUS-WERNER IOHANNIS a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României.

     Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat, la termenul din 12.03.2014, Parchetului de pe lângă ÎCCJ comunicarea dacă pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, ce face şi ea obiectul dosarului cu nr. 780/57/2013 privind conflictul de interese, s-a dispus începerea urmăririi penale. Deci, pe lângă conflictul de interese pentru care fusese sesizat Parchetul General de către ANI, a mai apărut şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată!

    De unde poate să apară falsul în declaraţii sub semnătură privata? Nu-i exclus să fie vorba chiar de declaraţiile date de Iohannis Klaus Werner cum că nu ar fi făcut parte din Consiliul de Administraţie al societăţii comerciale „Honterus”. Noi susţinem, în continuare, că Iohannis a făcut parte şi din Consiliul de Administraţie al Tipografiei Honterus, aşa cum şi succesorul său în fruntea FDGR-ului, dr. Porr, face parte acuma din respectiva conducere a tipografiei Honterus! Pentru a ne argumenta afirmaţia , cităm din Adunarea Reprezentanţilor FDGR din data de 29.04.2013: „A fost adoptată deasemenea propunerea, ca Preşedintele dr. Porr să fie pe viitor reprezentantul FDGR în cadrul Consiliului de Conducere al Tipografiei Honterus, urmând ca Organizaţia regională  FDGR Transilvania, al cărei reprezentant a fost până acum, să nominalizeze un alt reprezentant în Consiliul de Administraţie al tipografiei.”  http://www.fdgr.ro/cms/news_more.php?id=214_0_1_0_C Deci, se vede clar că-i musai ca preşedintele FDGR să facă parte din Consiliul de Conducere al tipografiei Honterus!!! Reamintim că acest domn Paul-Jürgen Porr este finul lui Klaus Iohannis şi a fost numit de către acesta ca succesor al său la preşedinţia FDGR-ului, în iarna anului trecut, când Klaus Iohannis a trecut în barca PNL-ului , unde a şi primit funcţia de prim-vicepreşedinte, după doar două zile de liberalism. Libertinaj în toată regula!

munchhausen_dvd

   Profitând de ambiguitatea menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia în jurul acestui proces, Klaus Iohannis a declarat azi, 20 martie 2014, că nu este urmărit penal, deşi recunoaşte că a dat cu subsemnatul pe la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (http://www.agerpres.ro/justitie/2014/03/20/update-iohannis-eu-nu-sunt-urmarit-penal-12-48-39)  Domnul primar şi fost viitor prim-ministru nu a spus în ce calitate a dat declaraţia în cauză, fiindcă la Parchet nu sunt decât două variante: martor sau învinuit. Ori, din moment ce acel dosar a fost deschis ca urmare a acuzaţiilor de conflict de interese aduse de ANI lui Iohannis Klaus Werner, e greu de crezut că a dat declaraţii în calitate de martor! Procesul de la CA Alba Iulia s-a suspendat deoarece Parchetul ICCJ desfăşoară o urmărire penală pentru aceleaşi fapte. Din moment ce făptuitorul conflictului de interese în speţa respectivă este Klaus Iohannis, e normal ca tot el să facă şi obiectul dosarului de urmărire penală. Dacă situaţia ar fi fost aşa „oablă”, cum o vede domnul Iohannis, atunci acel dosar penal era azi închis şi nu mai era necesară suspendarea procesului civil aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. În treacăt fie spus şi raportat la felul în care este „cocoloşit” primarul sibian de către CA Alba Iulia, toate procesele pe care le-a avut Klaus Iohannis la respectiva instanţă, indiferent de natura lor, au fost câştigate de el… La fel a avut câştig de cauză şi mafia sibiană imobiliară patronată de acesta! Doar prin strămutarea unor procese la instanţele braşovene a fost posibil să se facă justiţie reală şi Iohannis Klaus Werner să-şi piardă unul din cele două imobile luate prin fals în acte, cel de pe strada G-ral. Magheru, nr. 35!

 

                                                            Jurnalişti habarnişti

    În ziarul sibian „Turnul sfatului” ziaristul Traian Deleanu scria următoarele prostii: „Cererea de suspendare a judecării procesului a fost formulată de inspectorii de integritate, care au invocat existența dosarului 780/57/2013, la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Dosarul a fost deschis pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar nu este făcut public și cine sunt învinuiții din acest dosar. Instanţa de la Alba Iulia va decide când va fi reluat procesul deschis de Johannis împotriva celor de la ANI.” Se vede că aiurelile sunt scrise de un jurnalist fără cunoştinţe juridice, deoarece dosarul 780/57/2013 este chiar cel care se judeca la Curtea de Apel Alba Iulia, iar suspendarea a fost decisă de completul de judecată la sosirea răspunsului de la Parchetul General. La termenul anterior, din 12.03.2014, s-a hotărât o adresă către Parchetul de pe lângă ÎCCJ în vederea comunicării dacă pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, ce face şi ea obiectul dosarului cu nr. 780/57/2013 privind conflictul de interese, s-a dispus începerea urmăririi penale. A sosit răspunsul afirmativ. Greu să faci presă după ureche, greu la deal cu boii mici!

Penultima îcheiere de şedinţă de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Penultima îcheiere de şedinţă de la Curtea de Apel Alba Iulia.

    Cele susţinute de noi sunt confirmate şi de un oficial: „Curtea a dispus suspendarea judecării cauzei de contencios administrativ, dosarul Iohannis contra ANI, întrucât s-a început urmărirea penală de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru o infracţiune care ar avea un efect important asupra hotărârii ce urmează să o pronunţe instanţa”, conform spuselor domnului Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

   Deleanu de la Sibiu se poate consola cu gândul că sunt alţii şi mai pe arătură decât el. Astfel, Iulian Bratu de la site-ul DC News al morsei competente, Bogdan Chirieac, încurcă şi mai rău borcanele, dând dovadă de  incompetenţă crasă şi totală lipsă de profesionalism. Scribălăul morsei competente confundă dosarele şi amestecă borcanele, deşi „e” numa’ două! Astfel, Bratu scrie: „În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea conform căreia primarul Sibiului se afla în stare de incompatibilitate, întrucât avea şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu – din 5 august 2010 – şi la SC Pieţe SA – din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.” (http://www.dcnews.ro/curtea-de-apel-alba-iulia-a-suspendat-procesul-lui-iohannis-cu-ani-ce-ar-urma-sa-se-intample-in-acest-dosar_439558.html) Nu, flăcău, acela este alt dosar (508/57/2013), aflat acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Şi spune-i şefului tău să nu mai tot pupe papucul baronului sas pe la toate televiziunile pe unde se perindă de dimineaţa până noaptea, că dăunează grav demnităţii! Sau aşa a primit ordin de la şefii lui din Israel, să pună umărul la înscăunarea baronului local de la Sibiu ca preşedinte al României? (http://www.cotidianul.ro/bogdan-chirieac-acuzat-ca-ar-fi-agent-al-mossad-ului-serviciul-israelian-de-informatii-219567/)

   Dar, de departe, cel mai caraghios a fost articolul din Mediafax, de unde preiau o sumedenie de ziare! (http://www.mediafax.ro/social/procesul-in-care-iohannis-contesta-raportul-ani-privind-un-conflict-de-interese-suspendat-12295046) De  exemplu, cei de la „Cotidianul”, o publicaţie cu orientare clar partinică, liberală, după ce au preluat de la Mediafax, au dat un titlu pe măsura subiectivităţii lor: „Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu este urmărit penal, în prezent, în dosarul privind conflictul de interese”!La Mediafax, probabil, s-a primit ordin să fie scos, musai, „basma curată”  Herr-ul de la Sibiu! Cităm din aberaţiile lor: „Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu este urmărit penal, în prezent, în dosarul privind conflictul de interese aflat la Parchetul general, au declarat miercuri seară, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. «Este începută urmărirea penală faţă de faptă, nu faţă de persoană. În urma probatoriului, se va decide dacă urmărirea penală va fi extinsă şi faţă de persoană», au mai spus sursele citate.” Asta cu „sursele judiciare” anonime este tare de tot, aşa se face presă în România şi de aceea parte din jurnalişti şi-au pierdut credibilitatea! Păi, băi „surselor”, faptele de cine sunt săvârşite, de Sfântul Duh, nu de persoane? Ori singura persoană implicată în acel proces de la Curtea de Apel Alba Iulia era una solitară, nefiind vorba de „Iohannis Klaus Werner şi alţii”, aşa că, în mod cert, numele acestuia se regăseşte şi în dosarul de urmărire penală!

   Dintre cei puţini care au îndrăznit să scrie obiectiv despre suspendarea procesului pe care-l are Iohannis cu ANI, singurii care au prezentat corect situaţia au fost cei de la „Adevărul”: http://adevarul.ro/locale/sibiu/procesul-iohannis-ani-suspendat-cauza-s-a-inceput-urmarirea-penala-1_5329bbef0d133766a80ba22e/index.html

 

                                                  Minciunile baronului sibian

   Ironia sorţii a făcut ca taman în aceeaşi zi cu suspendarea procesului cu ANI de la Alba Iulia (19 martie 2014) să apară şi un interviu al măreţului Klaus în revista „Kamikaze” (http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/klaus-iohannis-si-un-neamt-si-un-roman-daca-vor-sa-functioneze-nemteste-functioneaza-daca-nu-nu/), iar Iohannis fiind întrebat despre ANI, făcea abstracţie de dosarul care se judeca taman în aceeaşi zi. Aceasta este  o minciună prin omisiune! El se referă, în interviu, doar la celălalt proces (dosar 508/57/2013 – incompatibilitate) care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: „În primă fază, eu am câștigat procesul cu ANI şi nu mă tem de asemenea procese. Teoretic, există acest risc, dar practic am mai câștigat procese cu ANI, care au rămas irevocabile. Nu mă tem nici de următoarea fază.” Interesant este ce afirmă şi în continuare, jurnalistul Alexandru Căutiş insistând pe varianta pierderii respectivului proces:Rep.: OK, dar dacă totuşi se întâmplă să pierdeţi următoarea fază a procesului şi sunteţi declarat incompatibil, ce faceţi? Că rămâneţi un simplu neamţ din România, fără dreptul de a fi pus într-o funcție publică. ; K.I. (râde): Aș rămâne un simplu politician neamţ din România, așa e. Dar găsim noi o soluţie nemţească şi în situaţia aceea, deşi sper să nu ajungem acolo.” Măi să fie, halal „soluţii nemţeşti”, adică pe lângă legile româneşti sau cele germane de la mama lor”, dacă ne gândim că sasul sibian dorea legi speciale pentru el ca să poată fi simultan premier şi primar, în anul 2009 sau ministru de interne, vicepremier şi primar, în 2014!

   O altă minciună prin omisiune debitată de Klaus Iohannis este şi afirmaţia aceasta: „UDMR-ul este un partid etnic ce ştie foarte exact ce doreşte, intră mereu la guvernare pentru a-şi rezolva anumite probleme, ceea ce va face şi acum.” În ce constă minciuna prin omisiune? Păi FDGR-ul păstorit de Klaus Iohannis ca preşedinte, până în februarie 2013 când „neamţul” a trecut la PNL, nu este tot partid etnic?  Ca să poţi intra ca membru în FDGR este obligatoriu să fii sas sau şvab, la fel ca şi la UDMR unde este musai să fii ungur sau secui. Din moment ce participă la alegeri, la fel ca UDMR, şi FDGR are rolul politic al unui partid! Contrar evidenţelor, iată ce declara Klaus Iohannis pe vremea când era preşedintele formaţiunii etnice: „FDGR nu are o dogmă politică, nici nu-şi doreşte şi nu va avea. Forumul este o formaţiune etnică, aşa cum fiecare etnie recunoscută din România are cel puţin o formaţiune de acest tip. Noi nu suntem nici ONG, nici partid, ci suntem reprezentanţii grupurilor etnice germane din România. Şi atunci, prin definiţie, nu este posibil să avem orientare politică, fiindcă membrii noştri sunt membri prin apartenenţa la o anumită etnie. Ei pot fi de dreapta, de stânga, liberali, de orice fel şi noi trebuie să-i reprezentăm pe etnicii care se declară alături de noi. Deci, nu avem o orientare politică.” (Revista „22,numărul 905 din iulie 2007). Păi, dacă FDGR nu are orientare politică, atunci de ce are candidaţi în alegeri locale şi naţionale, de ce nu se limitează la activităţi strict culturale? Şi în interviul acordat revistei „22”, Klaus Werner Iohannis, când spune că „noi nu suntem nici ONG, nici partid…”, ori minte, ori habar nu are ce conduce, fiindcă Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este O.N.G. şi figurează ca atare chiar în catalogul ONG-urilor din judeţul Sibiu, editat de „Fundaţia Comunităţii Sibiu” în anul 2003!

catalog_0001FDGR

   Este de-a dreptul ilar cum îşi lasă loc de întors în ceea ce priveşte o viitoare candidatură la prezidenţiale, în locul lui Crin Antonescu, cităm: „Rep.: Dar dacă sondajele arată că staţi mai bine decât el, nu ar însemna că-l sprijiniţi pe Antonescu făcându-l să nu piardă PNL alegerile prezidenţiale?; K.I.: Asta e ecuaţia pe care ţin să o sprijin. Acum, dacă sondajele relevă ceea ce spuneţi, voi face şi asta. Eu rămân însă la părerea că domnul Antonescu va fi candidatul. Dar ce trebuie să înţeleagă lumea: nu vorbim aici de un automatism, nu înseamnă că automat eu devin prim-ministru dacă domnul Antonescu devine preşedinte. Vorbim de şansa ca PNL-ul să facă un guvern.”

   Adevărul este că râvneşte din toată inima la înalta funcţie în stat! Încă din anul 2007, la întâlnirea Clubului Economic German din comuna Biertan, în luna august, se stabilise ca Iohannis Klaus Werner să candideze în anul 2009 la preşedinţia României cu sloganul de campanie electorală „Pentru ca România să arate ca Sibiul!”. Nu a fost posibil deoarece Traian Băsescu, care aflase de candidatură, l-a şantajat cu dosarele penale aflate la DNA pentru retrocedări frauduloase la Sibiu, toate fiind „năşite” de primarul sibian. În schimb nu s-a arătat deranjat de „proiectul Iohannis – premier”, lansat de Crin Antonescu în toamna anului 2009, fiindcă ştia că nu are sorţi de izbândă. Acuma, pentru că nu mai poate candida pentru un nou mandat de preşedinte, Băsescu face jocurile Angelei Merkel pentru a-l instala pe Klaus Iohannis, care are şi cetăţenie germană, la conducerea României!

                                                                                                                 Marius Albin MARINESCU

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.