Observator

Noul securist americanofil, tot alogen pe model  iudeo-bolșevic  vechi: Hellvig a dresat  procurorii români…

  Academia Serviciului Român de Informații a „instruit” procurori ai Parchetului General începând cu 2015, anul când Eduard Hellvig a […]

 

Academia Serviciului Român de Informații a „instruit” procurori ai Parchetului General începând cu 2015, anul când Eduard Hellvig a sosit la comanda SRI

Ca să fie complet „multiculturalismul” instruirii, procurorii Parchetului General au urmat „cursuri” și la Ambasada Statelor Unite!

                              Ochiu’ și Timpanu’, la instruire

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI, care este parte componentă a Serviciului Român de Informații și este condusă în prezent de „multiculturalistul” Adrian-Liviu Ivan, a „pregătit” din 2015 procurori ai Parchetului General: potrivit rapoartelor Ministerului Public, cursanții trimiși pentru perfecționări la Academia SRI au provenit dintr-un grup de 120 de procurori care au fost orientați inclusiv spre traininguri organizate de Ambasada SUA la București (ironic, marele critic al reformei Justiției) sau la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM): în 2015 au fost propuși 72 de procurori pentru „pregătire”, în 2016 au existat 39, iar în 2017 (anul când presa independentă a cerut publicarea Protocoalelor SRI-Justiție), numărul lor a scăzut dramatic la 9 (nouă).

Click pe texte pentru mărire!

Este posibil ca numărul de procurori propuși pentru pregătire la Academia SRI pentru 2018 să fie nul, în contextul denunțării interne și internaționale ale Protocoalelor SRI cu Justiția.

                      Știi mai mult, ești mai trist. Pe Protocoale

De asemenea, și reducerea numărului de cursanți din 2017 poate fi interpretat ca un posibil semnal că scandalurile din presă și din clasa politică declanșate de publicarea unui număr de Protocoale ale SRI cu instituții din Justiție au clătinat „colaborarea”. Conform legii, responsabilitatea pentru formarea profesională continuă a acestora revine Institutului Național al Magistraturii (INM), conducătorilor instanțelor sau parchetelor la care aceștia își desfășoară activitatea, precum și fiecărui judecător și procuror, prin pregătire individuală. Altfel spus, un procuror poate merge la un seminar SRI trimis de INM, de șeful de Parchet sau la solicitare proprie: informația este importantă fiindcă legea, conștiința și formarea profesională constituie garanții ale independenței și imparțialității procurorului. Când una șchiopătează, celelalte două trebuie să o redreseze.

                 SRI, între Eduard Hellvig și Eduard cel mai Hellvig

Trimiterea procurorilor la cursurile de pregătire organizate de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a început din 2015, anul când (începând cu luna martie) Eduard Hellvig devenea director al SRI. Faptul că profesorii Serviciului au intervenit în „pregătirea” procurorilor devine cu atât mai controversat cu cât anterior, cel puțin o dată (în 2016), CSM a negat vehement existența unor astfel de cursuri, a invocat „imaginea Justiției” și a acuzat că publicarea și „comentarea excesivă” a unor aspecte ce țin de „formarea” magistraților ar putea să insinueze că se urmărește „racolarea de către SRI”. Care „racolare”, în definitiv, ar fi perfect plauzibilă odată ce chiar actualul rector al ANIMV, Adrian Ivan, nu neagă posibilitatea ca studenții „care au trecut prin Academia SRI”, să fie contactați ulterior de „colegi” din structuri ale SRI-ului. Din păcate pentru CSM și pentru „îngrijorările” CSM-ului, peisajul cu procurori „perfecționați” prin profesori SRI nu este neobișnuit pentru o țară (România) unde se acuză și se investighează și în prezent existența unor celule de ofițeri de informații și magistrați care au alimentat un Stat Paralel prin dosare fabricate în numele luptei anti-corupție.

                   Cât îi Hellvig și Cluju’, nu-i Ivan ca io și tu

Adrian-Liviu Ivan, adus în SRI după un telefon crucial al lui Eduard Hellvig, a fost numit Rector al ANIMV în octombrie 2017 (pentru mandatul 2017-2021), validat de Senatul Academiei și confirmat rapid („cu dedicație”) de conducerea SRI. Neoficial, numirea sa în funcție ridică semne de întrebare. Conform unui interviu publicat de „Adevărul”, Ivan a fost contactat telefonic de Eduard Hellvig la finele anului 2016 pe marginea unui proiect pe care acesta îl dorea pentru Academie (activitățile de doctorat, iar pe cadru mai larg, transformarea ANIMV într-o „navă-amiral” a SRI). După accept, Ivan a fost făcut militar (ofițer) „pe repede înainte” și astfel a putut să participe la concursul de ocupare a postului de rector al Academiei SRI. Adrian Ivan insistă că a avut „contra-candidați” la concurs, dar întrebarea care se impune pentru Eduard Hellvig este: „Au mai existat și alți candidați pe postul de rector al Academiei contactați personal de directorul SRI în afară de Adrian Ivan?”.

                      Fenomenul la Ivan este multicultural

Există cel puțin trei Universități în România unde sunt active nuclee dure de „inițiați” sorosiști, care ar vrea să schimbe capitalismul „primitiv” românesc cu neo-marxismul „multicultural” – cel împins spre Sud-Estul Europei dinspre SUA și dinspre Franța și Germania – țări conduse cu o mână de „elitiști” ai Regelui-Soare din UE, Emmanuel Macron, respectiv ai cancelarului-pe-ducă Angela Merkel: Universitatea de Vest (UVT Timișoara), Universitatea Babeș Bolyai (UBB) din Cluj Napoca și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

Adrian-Liviu Ivan, rector la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI.

Adrian Ivan este un tip prolific și „adaptat”: scrie despre Statele Unite ale Europei (una dintre obsesiile bolnăvicioase ale sorosismului, care ar putea avea efect inclusiv pe transferul de suveranitate națională dinspre statele UE spre Bruxelles), este director de proiect din partea UBB în proiectele cu SNSPA, iar din 2015 a fondat la Cluj Școala Doctorală (de „Studii de Securitate”) ca „structură distinctă” – unde Programul de Doctorat a adoptat „multiculturalismul” ca direcție principală de dezvoltare.

Noțiunea de „multiculturalism”, descrisă ca „divizivă” și „toxică” în state civilizate, se referă la sistemul care menține – în numele „egalității de drepturi” și în condițiile unei etnicități variate, a unor obiceiuri medievale alături de obiceiurile moderne. Așadar, cât este de întins firul Ariadnei care nu lasă globalizarea și teoriile aferente să se rătăcească între Universități din Timișoara, Cluj-Napoca și București?

               Globalism și mână ȋntinsă. Atmosfera e destinsă

Cristoiublog.ro dezvăluia în iunie 2018, că evenimentul din 5 octombrie 2017, descris de fătucile Diviziei Presă (Digi, Adevărul, Realitatea etc) ca fiind inaugurarea unui Program de Master „Studii de securitate globală” în cadrul Universității de Vest (UVT), s-a constituit ca șpriț cu spume între doi vechi sorosiști: era vorba de actualul director SRI, Eduard Hellvig – fost coordonator de program sorosiste la Cluj (la vârsta de 21 de ani) și gazda sa, decanul Robert Reisz- un fost cursant Soros la Miercurea-Ciuc.

Rectorul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Prof. univ. dr. Adrian Ivan, a susţinut la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, conferinţa „Securitate şi guvernare în era interconectivităţii”

Acum, Eduard Hellvig îl cheamă la Academia SRI, pe universitarul „multiculturalist” Adrian Ivan ca să îi dreagă „nava-amiral” SRI, cea care plutește pe mulți bani de la buget. Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este cea care l-a recuperat pe Florian Coldea (prin același Adrian Ivan), după ce a fost eliberat din SRI în condiții controversate, pe dezvăluirile omului de afaceri Sebastian Ghiță. Iar la SNSPA sunt activi universitari care cred și în prezent că SUA este condusă de stânga Democrată (Barack Obama- Hillary Clinton) și unde cei numiți Doctor Honoris Causa sunt personaje precum Martin Schulz, Guy Verhofstadt sau Miroslav Lajkac, cunoscute pentru fidelitatea pentru sorosism și care, eventual, ar ajuta Universitatea să pună de-un grup „rezist”- versiunea intelectuală.

                            Și dacă Klaus bate-n geam

Așadar, „Clubul globalist” din Inteligența românească este în expansiune, iar ca noutate, procurorii Ministerului Public (DIICOT) ai lui Augustin Lazăr nu merg doar la SRI, ci au ajuns să fie instruiți și la Ambasada SUA a „globalistului” Hans Klemm. Parlamentarii români ar mai avea încă multe de aflat dinspre actualul management al SRI, dar Coaliția PSD-ALDE nu pare că și-a luat rolul în serios, de controlor exigent al activităților Serviciilor. La urma urmei, vremea când consilierul președintelui nord-american Trump declara că „Serviciile secrete (românești-n.n.) sunt scăpate de sub control” nu sunt departe. Pe fondul acestui trist tablou, o excepție remarcabilă o reprezintă Guvernul Viorica Dăncilă, probabil cel mai amplu guvern post-Decembrist al României: Guvernul Viorica Dăncilă are birourile în Palatul Victoria, politicile în Africa, populația în Germania și SRI-ul în buzunarul globalistului Klaus Iohannis.

                                                                                                                      Traian Horia

 

Sursa: https://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-1-decembrie-2018/

 

1 Comment

  1. Marian

    securiștii ăștia nu-și dau seama că dacă România se va dizolva în noua uniune sovietică, nu va mai fi nevoie de cei mai mulți dintre ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.