Puncte de vedere

Nu doresc reunire

  Nimeni nu dorește Reunire, să nu batem câmpii, să nu ne mințim singuri! Nu din motive sentimentale, în orice […]

 

Nimeni nu dorește Reunire, să nu batem câmpii, să nu ne mințim singuri! Nu din motive sentimentale, în orice caz. Românii din Ro nu-i consideră egalii lor pe basarabeni iar basarabenii știu asta și le-o plătesc, tacit, cu aceeași monedă. Motive sentimentale de unire, cu mici excepții, nu există.

Dacă e să vorbim de cele economice, nu are sens căci ar fi ca o căsătorie prin aranjament între două calicii – nici dragoste, nici bunăstare!

Moldova nu este un stat viabil independent și poate supraviețui doar sub umbrela unuia puternic și mare care nu-i musai să-i dorească binele dar măcar de nu i-ar dori foarte mult răul. UE nu este această umbrelă.

UE caută piețe de desfacere, nu face milostenii și binefaceri, să vă intre in cap! Ce faci tu, UE, când te prefaci că dorești să colaborezi și te prefaci că te codești să iei în UE o virgină ca biata noastră Basarabie?

Prima dată îi spui să se alinieze cu legislația dreptutilor omului and shit. Știți voi mai ales la ce drepturi bat ei, însă nu știu cum vor scălda retrocedările aiuritice care s-au făcut în Moldova.

Apoi ce mai faci tu, UE? Închei un acord comercial de liber schimb de mărfuri (fără taxe vamale reciproce (mor de râs, scuzați), umpli țara de supermarketuri nemțești și franțuzești cu marfa lor ieftină și proastă și… ATENȚIE! Începi să cârâi că marfa moldovenească nu este conformă! Să dispară de pe piață până se pune în regulă. După regulile lor. Sună cunoscut???

Apoi încep directivele de preaderare, cele care nu se discută ci se execută – ba în turism nu-i bine așaaaaa, fermele nu sunt conforme, igiena, gresia, faianța din abator, piețele nu sunt conforme, industria, calică, atâta câtă e, nu e conformă, standarde europene – kkturi din astea pe care le-am trăit și noi! Apoi n-ai voie să vinzi porcul sau vițelul tăiat la piață, nici găina, nici brânza… știți poezia.

Apoi moldovenii, ca și românii (nu-mi faceți observații, am proprietatea termenilor dar așa mi se scoală mie să-i folosesc și nimeni n-are ce să-mi facă!), vor investi în ferme conforme dar va veni dintr-un loc misterios gripa aviară, pesta africană porcină, boala vacii nebune, boala limbii albastre, boala oii nebune, la castraveți va aparea e-coli din neant și le vor decima populațiile animaliere care vor fi fost înfiintate pe datorie la băncile lor. Ah, ce scheme simple, ca pentru proști și chiori!!!

Dar această virgină care nu vrea să învețe nimic de la sor-sa, va fi executată răspicat cu o poștă colectivă, bine regizată, de către UE și nea Sam. In fond, tre’ să afle hard way că se duce cu ochii închiși spre viol.

Putin va înceta să le mai cumpere marfa, le va schimba prețul la gaz, nu va mai acorda vize cu drept de muncă pentru cei care vor dori să muncească în Rusia… ce veselie va fi! Moldovenii habar n-au ce-i ăla gaz și curent scump! La piață vor găsi pulpe americane, salată din Italia și alte cele calități europene injectate cu otrăviri și hormoni! Brilliant!

Apoi în Moldovioara noastră nevinovată, cu rochiță albă dar deja f…tă ruptă, vor rămâne doar moșnegii pe moarte, pruncii și boschetarii. Restul vor fi scoși la produs în Europa. Pământurile le vor pierde în favoarea binefăcătorilor europeni, puținele afaceri le vor aluneca din mână…

Așa se întâmplă când o arzi curvă virgină fără zestre – te dezici de bătrânul care nu te-a lăsat să mori și visezi la Don Juan pe un cal alb, de parcă el ar fi la prima execuție de fete mari, de parcă el s-ar ocupa cu altceva decât cu culesul florilor și storcirea lor sub copitele cailor.

O să afle ei cine-i Maia dar va fi prea târziu…

                                                                                                                      Natalia Onofrei

9 Comments

 1. alex

  Trist, dar adevarat! Felicitari pentru articol, d-na Natalia! Aceleasi otrepe ca si in Romania!

 2. Nicolae Cojocaru

  Bine. Dar ce ai face d-ta, fiind în locul moldovenilor din RM? Ai spus bine – char dacă se știe – despre „raiul” UE. Să ne unim nu dorești. Sugerezi ca și pe Bîc să se dezică de această intenție cei care mai speră. Zici că n e-ar fi bine sub o umbrelă care nu ne-ar face nici mult bine, nici mult rău. Păi, dacă România – prin cei ca d-ta – nu se dorește în acest rol, nu rămâne decît să înțelegem că ne îndrepți spre lumea rusă. Halal de așa înțelepciune! Dar în Țară, din fericire, există și alți ROMÂNI – cei care înțeleg că prin reunire România ar deveni mai puternică. Chiar dacă asta ar costa. Însă un popor, ca și un om, pentru toate trebuie să plătească. Renunțarea la reunire va costa NEAMUL ROMÂNESC mult mai mult. Și asta nu cere explicații. Mai ales, pentru cei care doresc așa ceva. Fiți FERICITĂ!

 3. sodiu

  S-au nenorocit si basarabenii, ca mioriticii, si o sa tot ia mUE… Asa e, daca nu poti invata din greselile altora. Ce-ti faci cu mana ta se cheama munca manuala.

 4. Tudor

  Scîrbos!
  Treaba că românii îi privesc de sus pe românii din R. Moldova nu-i adevărată. E o altă minciună, întreținută de forțe ascunse, pe care, vai!, unii dintre noi au înghițit-o. Oare nu sovieticii internaționaliști au fătat-o pe la 1920 și-o întrețin? Cine oare-n lume are puterea mediatică și financiară s-o-ntrețină?
  În ținuturile românești de sub habsburgi, tot de pe atunci, tot internaționaliști, au fătat minciuna că românii de sub ei sînt cei mai cei față de frații de peste munții și că doresc revenirea cizmei apusene. Și aici unii dintre noi au înghițit gălușca. Cine-o întreține?
  Atîta timp cît ne uităm după simpli actorați executanți de teapa președinților și prim-miniștrilor umblăm ca baba oarba mai rău ca-n jocurile copilăriei.

 5. Tudor

  Mai mult, chiar după 1920, majoritatea românilor au rămas în afara României Mari. O spune bine Acad. Alexandru Surdu:
  „Teritoriul actual al României, așa cum este reprezentat pe hărți datează din anul 1920, România Mare, cu pierderea ulterioară a unor teritorii (Basarabia, Nordul Bucovinei, Sudul Dobrogei). Situarea populației românești, numită uneori „latinitatea orientală”, în jurul anului 1920, era cu totul alta, și chiar fusese altfel programată în convențiile premergătoare intrării României în Primul Război Mondial. Cert este faptul că, după reglementările ulterioare, majoritatea populației românești a rămas în afara teritoriului României Mari. Transnistria, din Nord-Estul Nistrului până în Nordul Mării Negre; Nordul Basarabiei, Moldovei și al Maramureșului; Vestul teritoriului până la Tisa din Câmpia Pannonică și din partea Banatului fuseseră promise României, dar au rămas în afara ei; Sudul Dunării până la Munții Balcani; regiuni întinse din Albania, Macedonia și Grecia până în Peloponez.”

 6. alex

  Felicitari pentru comentarii, Tudor! Foarte bine punctat! Subscriu!

 7. s-a intrebat cineva ce ne facem daca ne unim cu moldova in care asteapta cateva divizii sovietice in civil?

  • Tudor

   După judecata ta Marea Unire trebuia oprită din pricina divizilor de maghiari, sași, secui, șvabi, evrei și țigani unguri. Vezi-ți tu de neamul tău!

 8. Mda… Tudor… Pe basarabeni îi doare fix în dos de ,,patriotismul’ lu’ matale de carton presat… Ei sunt prea rusificați ca să iubească România, cu o națiune lașă, obedientă Vestului și veșnic pupincuristă…
  Și Moldova de la vest de Prut a devenit extrem de ,,fericită ” și ,,bogată” după Unirea cu Muntenia, înfăptuită de Cuza… Iar drept ,,omagiu”, pentru înfăptuirea acestui act istoric, lui Cuza i s-a pus forțat pe birou foița declarației de abdicare! Bravo!…
  Apoi a luat calea exilului în Germania la Heidelberg, unde a trăit ,,fericit” până la adânci bătrâneți și mai trăiește și azi, dacă n-o fi murit…
  Gh. Asachi, Costache Negruzzi și alți anti-unioniști din rândurile intelectualității ieșene au murit și ei ,,fericiți”, nu înainte de a fi martorii înăbușirii armate a revoltei de la Iași, în care au fost uciși peste o sută de manifestanți anti-unire. Aveau dreptate! Majoritatea întreprinzătorilor prolifici și-au mutat domiciliul și afacerile în noua capitală – ,,Micul Paris” ! Așa că Moldova lui Ștefan Mușat – zis Cel Mare, a început să plonjeze în sărăcie… În 1907 a avut loc și răscoala țărănească, deși Moldova nu s-a mai confruntat anterior cu răscoale. Apoi a venit Primul Război Mondial, în care ,,frații” munteni și cei ardeleni au pălit lamentabil în fața armatei germane și ca atare Ardealul si Muntenia au fost ocupate. Și ce crezi? Guvernul de la București și-a luat picioarele la spinare și a mutat temporar capitala la Iași, întrucât doar Moldova mai rămăsese neocupată! O multime de civili refugiați au venit tot la Iași. După terminarea războiului, refugiații au plecat la casele lor, iar în urmă a rămas Iașul, un oraș devastat și dezolant… Ce compensație, ce reparație morală li s-a facut moldovenilor pentru asta…?
  Ai ghicit, cam…niciuna!
  Acum UE, prin asasinii săi economici a distrus România, transformând-o într-un ținut-anexă, de unde mulge toate resursele și bogățiile posibile…
  Iar tu, prin ,,patriotismul” tău de unionist, le dorești răul basarabenilor, să se unească neapărat cu România, pentru ca UE-ul să-i tranforme și pe ei în ,,pașalâc” consumerist, trecând cu șenilele buldozerelor peste fabricile lor, așa mici cum or fi. Dar sunt ale lor!
  Tu și eu și noi toți am ajuns în loc de oameni cu demnitate, niște simple statistici ale Vestului.
  Dacă n-ai fost în stare să oprești distrugerea țării tale, acum vrei unirea cu Basarabia ca să moară și capra vecinului… Așa e românul… Neam prost…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *