Atitudini

Nu mai blocați dezvoltarea infrastructurii în transporturi!

  L-am cunoscut pe Felix Stroe acum 36 de ani, când era tânăr ofițer în Comandamentul Marinei Militare, un militar […]

 

L-am cunoscut pe Felix Stroe acum 36 de ani, când era tânăr ofițer în Comandamentul Marinei Militare, un militar inteligent, foarte bine pregătit, cu rezultate de excepție în Institutul de Marină, dar și în activitatea desfășurată la unitatea unde a fost repartizat. Doar aceste rezultate au făcut posibilă promovarea să rapidă în cea mai înaltă structură de comandă a Marinei Militare, în care majoritatea ofițerilor ajungea după mulți ani de practică la unități. Dincolo de spiritul datoriei care l-a caracterizat permanent, am apreciat în mod deosebit spiritul organizatoric și capacitatea de a-i mobiliză pe colaboratori în realizarea obiectivelor propuse.

Nu ne-am întâlnit de foarte mulți ani și nici nu am conversat telefonic, dar am fost bucuros când am aflat că a preluat Ministerul Transporturilor, fiind convins că va mișcă lucrurile acolo, ceea ce s-a și întâmplat, domnul Stroe luând de îndată măsuri pentru realizarea programului de guvernare în domeniul transporturilor. Nu am înțeles de ce Conducerea PSD a decis să îl înlocuiască din acest portofoliu, năruind într-un fel și speranțele noastre. Sunt convins că dacă el era menținut acolo, cu siguranță aveam acum o Centură a Bucureștiului modernizată, că ne puteam deplasa de la Sibiu la Nadlac pe autostradă, și multe altele.

Într-un articol postare anterior  va spuneam că de curând m-am deplasat în Belgia și am revenit în România cu autoturismul. Până la Lugoj a fost ok, dar până la Deva, un coșmar, un drum plin de denivelări, de gropi, un drum care face imposibilă deplasarea în condiții cât de cât acceptabile. Deși nu există nicio justificare pentru nedarea în folosință a acestui tronson de autostradă, totuși putem deveni înțelegători, dar nu o putem face în ceea ce privește drumul național pe care se circulă. Să nu fie în stare să pună o pătură asfaltica pe tronsonul acesta, ca autovehiculele să circule cu viteză legală și în siguranță, nu mai înțelegem.

Ce s-a făcut cu banii alocați transporturilor, ce fac cei din CNAIR (CNADNR), care au salarii babane și o multitudine de alte facilități, dar mai ales ce fac cei din conducerea PSD, care par anchilozați, lăsând să se aștepte măsurile promise în acesta sferă, că și în altele? Apăruse o rază de speranța atunci când s-a luat decizia propunerii doamnei Lia Olguța Vasilescu la portofoliul Transporturilor, dar a blocat-o Iohannis, și a făcut-o fiind conștient că aceasta va lua măsurile necesare pentru a mișcă lucrurile și aici, așa cum a făcut-o și la Ministerul Muncii.

Pe Herr Iohannis nu îl interesează cât de greu se deplasează românii pe drumurile naționale, doar el nu are nevoie, are la dispoziție avioane și elicoptere cu care o face. Nu este interesat că la Transporturi să vina un ministru energic, hotărât să ia măsuri radicale pentru schimbarea situației, mai ales că știe că unii din partenerii noștri europeni și din alte zone, nu doresc ca România să își dezvolte infrastructura în acest domeniu.

De aceea, este greu de crezut că domnul Iohannis v-a acceptă să numească acolo un ministru cu asemenea calități. Asta însă nu absolvă PSD-ul de povara luării deciziilor de restructurare și de numire a unor funcționari publici responsabili, hotărâți să ia măsurile ce se impun. Să lăsăm numirea oamenilor pe alte criterii, generate de interese personale, meschine, individuale și de grup, și să o facem doar pe baza competențelor și experienței generatoare de soluții și de măsuri menite să faciliteze realizarea la timp și de calitate a obiectivelor stabilite pentru zonele de importantă națională.

Herr Iohannis, unii spun că aveți un interes personal în blocarea finalizării autostrăzilor în România, mai precis că vi s-a cerut în mod expres acest lucru de șefii domniei-voastre din afară și de aceea blocați, prin toate mijloacele, activitatea Guvernului în acest sector. Așa să fie? Mie îmi este greu să cred, și de aceea va întreb pe dumneavoastră, dar va rog să nu-mi dați răspunsul abia când o să fiți ex-președintele României, că la modul în care reușiți să citiți, să analizați și să luați decizii, mă tem să nu fie chiar așa!

                                                                                                    General Dumitru ILIESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.