Atitudini

Nu toată diaspora se înghesuie să voteze în 26 mai! Grigore L. Culian, ziarist român din New York: „De ce nu voi vota pe 26 mai”

  CORESPONDENȚĂ DIN NEW YORK            Grigore L. Culian: De ce nu voi vota pe 26 […]

 

CORESPONDENȚĂ DIN NEW YORK

 

         Grigore L. Culian: De ce nu voi vota pe 26 mai

 

Alegerile prezidențiale din 2009 m-au învățat să fiu mai atent atunci când vine vorba de votul Exilului/Diasporei Românești. Manipularea grosolană cu „Diaspora a ales Președintele României!”, împrăștiată în spațiul public de către Servicii, votul la câteva secunde de la Paris, apoi „Mitingul Diasporei” din 10 august 2018, neasumat de nicio organizație a românilor din străinătate, sunt elemente care dovedesc că am avut de-a face cu o operațiune de intoxicare, menită să-i asmută pe românii din țară împotriva celor care trăiesc sau muncesc în străinătate.

Acestea fiind spuse, mi-am pus o întrebare firească: o fi drept ca reprezentanții României la cel mai înalt nivel să fie aleși cu concursul meu, un român care trăiește de  30 de ani în America?! E ca și cum aș da 10 curele la curu’ altuia!, mi-am zis. „E ușor, dar incorect, să decizi atunci când nu suporți pe pielea ta urmările”, comenta un prieten pe Facebook.

Apropierea alegerilor europarlamentare au băgat în alertă detașamentele Propagandei securiste din România. Mai zilele trecute, postacii de serviciu au lansat un apel disperat pe Facebook, îndemnând lumea să iasă la vot pe 26 mai. Ei bine, eu trăiesc în America și refuz să mai fiu folosit ca masă de manevră și ulterior acuzat că le-am ales reprezentanții compatrioților mei din România! Am învățat multe din scenariile folosite de Băsescu în 2009 și de Iohannis în 2014!

Voi boicota europarlamentarele, referendumul și prezidențialele din toamnă /iarnă dintr-un motiv foarte simplu: consider că nu am dreptul să decid în numele românilor care trăiesc în țară și simt pe pielea lor trădarea politicienilor. A alege din America cine să reprezinte România la Bruxelles mi se pare o aberație la care nu voi fi complice. În plus, viitorii europarlamentari sunt niște bieți activiști de partid, nealeși de nimeni și numiți pe un singur criteriu: obediența față de șefi!

Acești politruci vor merge la Bruxelles, unde vor încasa 8.000 de euro pe lună (plus privilegii) fără să facă nimic! Ba unii dintre ei vor denigra România în fața Europei! Prin urmare, căutați-vă alți fraieri, stimați tovarăși din Servicii! Exilul/Diaspora încep să se trezească și nu veți mai avea ce manipula dacă românii din străinătate nu vor vota pe 26 mai 2019!

Cu siguranță, eu voi fi unul dintre ei!

                                                                                                Grigore L. Culian, New York

Sursa: COTIDIANUL

 

 

1 Comment

  1. gigimutu

    Corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.