Atitudini

Nu vă înghesuiți, dă statul subteran „democrație” să ajungă la toată lumea!

                 Cum de nu pricepeți? Scenariul este clar. Iată-l! O grupare care promovează […]

 

               Cum de nu pricepeți? Scenariul este clar. Iată-l!

O grupare care promovează politici nepopulare nu poate câștiga alegerile și nici nu poate sta multă vreme la guvernare întrucât generează revolta masei. Or, revoltele sunt de nedorit întrucât nu se știe când pot scăpa de sub control și, în orice caz, sperie banul.

Cum se procedează în asemenea condiții?

Se permite accesul la guvernare a celor care pot câștiga și au câștigat alegerile, după care se face totul (inclusiv prin manipulare mediatică și mișcări de stradă aranjate) pentru a îi împiedica să guverneze. În acest sens sunt folosite și cârtițele strecurate din timp pe listele electorale ale câștigătorilor.

Apoi, cu ajutorul acelorași cârtițe, este dărâmat – chipurile prin metode constituționale – guvernul legitim și adus în locul său un guvern fără mandat popular (purtător de etichete populiste: „tehnocrați”, „uniune națională”, „largă concentrare democratică”, „salvare” etc.), pentru o perioadă de timp scurtă (circa un an), dar suficientă ca să strice tot ce s-a făcut anterior și să se introducă măsuri pro-oligarhice și pro-corporatiste dure.

Așa a fost guvernul Cioloș. Așa este guvernul Ludovic Orban. Guverne ale plutocrației globalizate și ale superputerilor neoimperiale / neocoloniale, guverne de uzurpatori și trădători. Nu tehnicieni, ci mercenari. Nu patrioți, ci agenți.

După ele urmează alte mascarade electorale menite a lăsa poporului senzația că el este cel care decide.

Decapitat, pe de o parte, infiltrat și infestat, pe de alta, PSD (ori, eventual, un alt partid similar care îi va fi pus în loc) a primit pentru viitor rolul „polițistului bun” care, pentru menținerea încrederii și speranței populare, mimează încercarea de a repara ceea ce au stricat ceilalți și aplică masei turmentate prișnițe cu vagi politici sociale, având grijă ca fondul intereselor străine (hegemonice și corporatiste) să nu fie afectat. S-au luat toate măsurile și „statul de drept” va veghea pentru ca liderii PSD să nu mai facă vreo „surpriză” și să iasă din „sistem” punând în pericol acele interese, în numele vreunor idei de „năstrușnice” de justiție socială sau siguranță națională.

Ceea ce va fi nu putem ști cu exactitate căci și cel mai precis plan poate fi dat peste cap de întâmplări – norocoase pentru unii și nenorocoase pentru alții. Ce se dorește, se pregătește și deja se aplică este însă clar. Și probabilitatea ca scenariul cel mai rău, azi în desfășurare, să meargă până la capăt este uriașă.

Democrația, adusă la noi pe valul revoluției din 1989, este acum moartă. Cadavrul ei, asemenea celui al Cidului Campeador, a fost legat pe șaua unui cal – calul unei oligarhii corupte – care aleargă prin cetate spre a mai crea nădejdi consumatorilor de iluzii și a oferi scuze cinicilor apatici.

Ce nu înțelegeți? Se întâmplă sub nasul vostru.

                                                                                                               Adrian Severin

Da, Iohannis, ești atât de preocupat de EDUCAȚIE, încât Guvernul tău a venit cu cea mai mică alocare bugetară din istorie pentru Ministerul Educației!

Da, Iohannis, ești atât de preocupat de SĂNĂTATE, încât Guverul tău a tăiat UN SFERT din bugetul Ministerului Sănătății! Da, Iohannis, ești atât de preocupat de DEMOCRAȚIE, încât susții cea mai anti-democratică acțiune din ultimii 30 de ani: asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Bugetului, cu ZERO DEZBATERE PARLAMENTARĂ!

Tu și slugile tale umile, care nu au NICIO legătură cu adevăratul LIBERALISM, sunteți un dezastru pentru această țară!

                                                                                                               Liviu Plesoianu

 

1 Comment

  1. Ionela Ionescu

    Ce poza, ma nene ma, un fel de “La 3 talhari SRL”, ce priviri complice… cat triumf absolut traiesc ei in poza asta …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.