Pamflet

În numele tatălui și al fiului, Klaus Iohannis l-a făcut ambasador pe Gigacalorie ăla mic

    Ieri, 7 aprile, am asistat la o nouă ecranizare a filmului „O floare și doi grădinari” cu actorii […]

 

 

Ieri, 7 aprile, am asistat la o nouă ecranizare a filmului „O floare și doi grădinari” cu actorii Klaus Iohannis, Ilie Grădinar și fiul său în rolurile principale. Președintele Klaus Werner Iohannis l-a aprobat ca ambasador în Danemarca şi în Republica Islanda pe sibianul Mihai Alexandru Grădinar, care i-a fost elev pe vremea când dădea meditații contra case și pe care l-a cununat pe data de 11 iulie 2009, în calitate de primar și bun prieten cu tăticu’, Grădinar ăl’ bătrân, mare prăduitor al banului public și unicul bugetar din România prezent în Top Forbes! Profesorul de fizică Klaus Wener Iohannis – lăudat să-i fie numele în veci! – nu a încasat degeaba case pentru meditații fiindcă o altă elevă de-a lui, Delia Velculescu, a ajuns mare sculă pe basculă în autobaza FMI și terorizează acum grecii la ei acasă, în Atena, vânându-i cu basculanta pe trecerile de pietoni. (http://www.evz.ro/delia-velculescu-sefa-misiunii-fmi-in-grecia-a-fost-eleva-presedintelui-klaus-iohannis.html)

Grădinar ăsta micu’ a început diplomația de mic copil, de pe vremea când negocia contra napolitane linștea cartierului pe strada Grădinarilor din Sibiu, unde locuia familia harnicilor grădinari și pe care grădinarul-șef a botezat-o cu numele lor fiindcă avea un cuvânt greu în Consiliul Local Sibiu. Acest tânăr diplomat ajunsese, pe relațiile și banii babacului, parașutat secretar I la ambasada din Viena împreună cu soția, Andreea Roxana Grădinar, pe vremea când USL era la putere, având balaurii lui cu mai multe capete de pază în provincie, așa ca Ilie Grădinar, care avea un cap vechi de pesedist trezorier al partidului și unul nou de liberal devotat. Soții Iohannis nu deveniseră  încă turiști naționali, dar doamna Carmen își achiziționa șlapii de firmă de la Viena, unde mergea aproape săptămânal cu domnul soț la cumpărături.

slapi

Iată că acum tânărul ambasador Grădinar Mihai Alexandru  va stă crăcănat deasupra a 2.103 kilometri, aceasta fiind distanța în linie dreaptă dintre Copenhaga, capitala Danemarcei și Reykjavik, capitala Islandei. Cam incomodă poziția, dar micuțul grădinar poate să fie fericit că, deși crăcit, oușoarele o să-i fie înviorate  de valurile jucăușe, chiar dacă un pic cam prea răcoritoare, ale Mării Norvegiei. Astfel o să-și poată spori în liniște micuța avere, pe care cârcotașii care frecventează cercul „Micii grădinari” pot să o admire stropind locul aici: Grădinar Mihai Alexandru (declarație de avere din anul 2014).

Ilie Grădinar, tatăl ambasadorului, este cunoscut la Sibiu ca directorul Ilie Gigacalorie. Așa l-au poreclit sibienii bășcălioși, cam puțini, e drept, fiindcă umorul nu prea este înțeles de majoritatea locuitorilor, educați de mici să arboreze permanent o fizionomie de oameni încruntați și importanți. Pe malurile Cibinului, în Hermannstadt (pe vechi) sau Iohannesburg (pe nou), numele de botez Ilie era predestinat, încă de pe vremea iobagilor români care-i slugăreau pe sași, celor născuți cu căiță și ursiți norocului la naștere. Tradiția s-a păstrat și în zilele noastre, trei purtători ai prenumelui binecuvântat Ilie fiind în fruntea îmbogățiților locali. Pe lângă Ilie Gigacalorie (cotat în Top Forbes 2011 cu o avere estimată la 7-8 milioane de euro) sibienii îl mai au și pe Ilie Pușcărie, adică Ilie Carabulea (85-90 de milioane de euro, conform Capital Top 300 din anul 2015) care-i mai mult prin bulău și arestul poliției decât acasă. A mai fost și Ilie Doctorie, medicul Ilie Vonica (circa 160 milioane de euro, potrivit Top 300 Capital din 2014), patronul concernului-mamut Polisano, care a clacat și s-a sinucis în iunie 2014, după ce izbucnise scandalul reţetelor false și soția lui a fost arestată. Toți cei trei purtători ai prenumelui Ilie au fost foarte apropiați de primarul Klaus Iohannis, participând împreună cu el la afaceri pe bani publici, că doar Herr Klaus era în capul mesei și avea pita, plus cuțitul, pe mână. În cărți, pe lângă nenea Iohannis devenit președinte, a mai rămas doar Ilie Gigacalorie cu al său fiu silitor.

ilie-gradinar1-600x364

Ilie Grădinar a fost director general la SC Energie Termică SA pe care a căpușat-o la greu, prin firme bidon, înainte să o închidă definitiv împreună cu primarul Iohannis, Ilie Gigacalorie fiind cel care a stins lumina. A mai fost și membru în Consiliul de Administrație al SC Piete Sibiu SA, coleg fiind aici cu însuși Majestatea Sa Iohannis Întâiul, cel judecat pentru incompatibilitate pe chestia asta, fiind singurul primar  scos basma curată de Curtea de Apel Alba Iulia și Înalta Curte de Casație și Justiție patronată de Livia Stanciu, unde dosarul a stat la fezandat mai bine de un an de zile. SC Piete Sibiu SA este tot un soi de afacere de familie aflată în subordinea Primăriei Sibiu. O nestemată în coroana de împărat bugetar a grădinarului cel harnic este  complexul turistic balnear de la Ocna Sibiului, achiziționat în anul 2006 și scos la vânzare în 2011 pentru 90 de milioane de euro. Despre acest complex balnear Turnul Sfatului scria în anul 2014 că a intrat în insolvență și apoi în faliment.

                                                             Yakoiu Kutawa, grădinar din Okinawa

5 Comments

 1. Doina B.Nica

  PANA UNDE POATE MERGE TOTUL ?

  • Ioan Sandu

   Totul merge atât timp cât iobagi acestei țări îi permite lui mister Johannis sa păstoresca
   după bunul plac.

 2. Mitrel

  V-ati asteptat la altceva atunci cand l-ati votat ? Eu, nu ! Mi-a ajuns performanta sa manageriala atunci cand a declarat, in campanie, ca este un politruc !

 3. Viciatul

  La fel și eu,nu mi-am putut da votul unui om care a afirmat ca are casele cumpărate pe banii din meditații ca profesor și dacă alți profesori nu au reușit performanta lui , asta e, GHINION . Asa ceva a fost ori minciuna și sfidare ori dovada unei PROSTII duse la extrem. Înapoiere mintala pur și simplu . Dar la hoție e foarte deștept, nu-l întrece nimeni , corupt pana în măduva oaselor . Articolul are un neadevăr,autorul nu s-a informat corect . Sasii din Ardeal erau cel mai săraci locuitori ,bogații erau ungurii dar sasii au fost și sunt un fel de clasa inferioara a nemților, ei și utilizează un dialect al limbii germane ,nu vorbesc limba germana literara . Provin din zona , am avut bone sasoaice ,sărace lipite pământului și le cunosc bunăstarea. Sasii erau buni meseriași, în special tâmplări, blanari, lăcătușerie ,zidarie ,ceva creștere animale dar nu aveau moșii, castele ,locuințe somptuoase. Dar treaba și-o făceau cinstit , ordonat și de buna calitate .

  • justitiarul

   Autorul este foarte bine informat, adica stie istorie, ceea ce nu se poate afirma si despre dumneavoastra. Sasii nu erau deloc „cei mai saraci locuitori”, asta este o aberatie. Doar in comunism au fost adusi la nivelul material al romanilor din Ardeal. Sasii aveau propria lor aristocratie, aveau bancile lor, aveau comercianti foarte bogati, iar pe langa acesti bogatasi si nobili traiau si oamenii obisnuiti, mestesugarii, care erau membri ai breslelor, dar niciodata sasii nu au fost iobagi ca romanii! Sasul Brukenthal a fos guvernatorul Transilvaniei. Sasii faceau parte din Unio Trium Nationum, alaturi de unguri si secui, bucurandu-se de aceleasi privilegii. Romanii nu aveau acces in orasul sasesc Hemannstadt (Sibiu) decat in zilele de targ si nu aveau voie sa innopteze in interiorul cetatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *