Colimator

O alegere inspirată și matură a Bucureștiului „dă dreapta”

  Motto: Redactor B1 TV: „Se va face pușcărie din rândul oamenilor care au făcut parte din administrația precedentă?” Nicușor […]

 

Motto: Redactor B1 TV: „Se va face pușcărie din rândul oamenilor care au făcut parte din administrația precedentă?”

Nicușor Dan, proaspăt Primar-general al Bucureștiului, cu un zâmbet atât de larg pe cât îi îngăduie fanta aceea minusculă care-i ține loc de gură: „Aș paria pe asta, da!” ( B1 TV, 28 septembrie 2020)

Aș spune că ASTA a votat Bucureștiul pe 27 septembrie 2020. Promisiunea pușcăriei. De altfel, e și cea mai consistentă promisiune pe care Nicușor Dan o face alegătorilor săi. În rest – apă chioară… dar hei! nu vă bucurați… apă chioară RECE, nu CALDĂ, pentru că, așa cum cu zâmbetul acela stingherit, de etern imatur, ne povestește dânsul, reparațiile nu se pot face acum… ci, cu înțelepciune, mai la primăvară. Nu îți amintește asta, cetățean de dreapta, de celebrul „La țepe, băieți, în Piața Victoriei, după 28 noiembrie”, sloganul lui Petrov, din 2004? Și îți mai amintești oare cum, într-adevăr, numai de țepe ai avut parte după aceea? Ei, poate că ai uitat… e timpul să ți se întâmple din nou…

Și cum ziceai? Ai votat Nicușor Dan și nu ai apă caldă la duș din 28 septembrie, deși așa scria pe afișele electorale ale marii coaliții de dreapta? Dar vei avea la primăvară? Păi, felicitări, votant de dreapta! Ia uite cât de frumos explică noul tău primar: „Pe PROBLEMA termoficării sunt DOUĂ PROBLEME (!!!, n.n.): să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face.” (B1 TV, 28 septembrie 2020)

Genial! Nimeni nu s-ar fi gândit că Nicușor va descoperi apa caldă în direct și la o oră de vârf! Totuși, așa s-a întâmplat, deoarece, dragul meu cetățean de dreapta „…realitatea este crudă și are un caracter complex!”

Felicitări, simpatizant „dă dreapta”, și pentru că faptul că ai votat lupul șef la stână! Adică l-ai pus pe Vlad Voiculescu șef peste spitale! Pentru că dânsul vine la pachet cu Nicușor, dar și cu un fragment simpatic dintr-O SCRISOARE PIERDUTĂ: „…Ce vreau? Ce vreau? Ştii bine ce vreau. Vreau ce mi se cuvine după o luptă de atâta vreme; vreau ceea ce merit în oraşul ăsta de gogomani, unde sunt cel dintâi… între fruntaşii politici… Vreau… Mi se cuvine!… Te rog!… Nu mă combate… Susţine-mă… Alege-mă.” (Cațavencu-Voiculescu Vlad către Tipătescu-Nicușor Dan)

Iar Nicușor i-a promis că-l alege boss peste spitale și se va ține de cuvânt. Mai știi, dragă votantule, cine-i Vlad Voiculescu? E ăla care a zis că-i IM-PO-SI-BIL să se facă transplant pulmonar în București… și a vrut să închidă clinica Sfânta Maria… și l-a trimis la DNA pe încăpățânatul doctor Narcis Copcă, despre care presa „lor” ți-a vârât în cap că este „controversat” doar pentru că a arătat că ȘI ÎN ROMÂNIA SE POATE FACE transplant pulmonar, cu total succes, nu numai la Viena!

Un punct forte al campaniei electorale liberalo-useriste a fost Pasajul Ciurel… doar n-ai uitat… Ăla despre care ți-au spus toți comunicatorii „dă dreapta”, în frunte cu Sorin Ioniță, că e inutil: „Dar nu întârzierea e marea problemă a pasajului Ciurel, ci faptul că stă acolo degeaba şi reprezintă bani aruncaţi pe fereastră, după o idee falită a fostului primar Oprescu, dusă otova la capăt de administraţia PSD.” („Podul către nicăieri. Care este cea mai lipsită de sens investiție mare din România”, Sorin Ioniță, LIBERTATEA, 17 septembrie 2020)

Ia să vedem, totuși, care este părerea noului Primar-general despre asta: „Podul Ciurel a costat mai mult decât trebuia, dar e o lucrare de infrastructură care ar putea fi utilă.” (B1 TV, 28 septembrie 2020)

Cum, cum? Și Sorin Ioniță, susținător „dă dreapta”, o fi știind că acum, dacă nu mai e campanie electorală, AR PUTEA FI O LUCRARE UTILĂ?

Promisiunile, ajustate, ale Nicușorului proaspăt ales, sunt cam acestea: „Situația este disperată. Cel puțin 1 an jumate măsurile pe care o să le luăm o să fie obligatorii (!!! după aceea se înțelege că „…măsurile pe care le vom lua nu vor mai fi obligatorii” ci facultative, cred, n.n). Ca să ieși din faliment ai nevoie de niște măsuri obligatorii. Dacă primarul comunică coerent (coerența e punctul forte al lui Nicușor Dan, am văzut asta în toate aparițiile sale publice, n.n.), nu poți să fii nebun să te opui proiectelor primarului… Ne vom duce și pe dosarele de corupție, pe retrocedări (aici să fii FOAAAARTE atent, cetățene simpatizant, n.n.). Dar mandatul meu este să rezolvăm problemele mari ale Bucureștiului și să îi dăm o direcție de dezvoltare (!!!, n.n.). O companie va fi contractată pentru auditul primăriei. Probabil în jumătate de an vom avea auditul. În orice caz, foarte repede (!!!, adică o jumătate de an, după cum ne-a zis mai sus, n.n.) veți afla situația financiară a primăriei… O acțiune simbolică va fi deschiderea ușii primăriei (!!!, hodoronc-tronc! n.n.), aceea va funcționa ca ușă a primăriei (!!!, deci ușa primăriei va funcționa ca ușa a primăriei, bravo! genial! n.n.), bucureșteanul să știe că aia este primăria lui… Prima acțiune va fi demiterea directorului Direcției Juridice….Mare parte dintre cei din «caracatiță» vor pleca singuri (nu la pușcărie, așa cum ai promis, Nicușor? n.n.). Cei care au dat concurs și concursul are toate aparențele de legalitate (?!!!. n.n.), e abuz să îl desființezi. Dar activitatea lor va fi evaluată lunar, la două luni.” (B1 TV, 28 septembrie 2020)

Și-atât. Mult-înțeleptule om de dreapta, asta ai votat. Nimicul împachetat. Truismul sprâncenat. Lolo-ul cu moț flasc.

Și, în final, simpatizantule liberalo-userist, admir felul în care tu ai votat ATRACȚIA CONTRARIILOR: din această perspectivă, să nu uităm că actualul primar al Capitalei are sute de procese cu Primăria Generală în calitate de președinte al ONG-ului UNIUNEA SALVAȚI BUCUREȘTIUL. Cum va gestiona această situație? Va renunța la funcția de președinte de ONG, o să-mi răspunzi… ca să nu se judece cu el însuși. Dar, te întreb, înțeleptule votant: din acea clipă, Nicușor Dan va apăra instituția pe care o conduce sau organizația care l-a consacrat? Căci procesele nu dispar de la sine doar pentru că el a fost uns Primar General!

Eu zic că există, totuși, un exemplu fericit de gestionare a unui astfel de conflict filosofic: un fost primar al Sibiului și fost (simultan) președinte al FDGR a rezolvat admirabil o așa-zisă „contradicție în termeni”… iar FDGR a ieșit mulțumit din conflict! Și chiar și primarul („șase-șași-în-șase-saci?” ba, pe naiba… „un-sas-în-șase-case”), artizan al retrocedărilor, a fost și mulțumit și îndestulat până la urmă, la rândul lui!

Iar eu mă aștept ca Nicușor Dan să urmeze acest exemplu istoric și, după „rezolvare”, să nu mai stea în chirie, ci să aibă și el, în sfârșit, o locuință (două… trei… șase…) proprietate personală!

                                                                                                              Luminița ARHIRE

 

5 Comments

 1. ionas marioara

  AR TREBUI RENUMARATE TOATE VOTURILE (VOT CU VOT) DIN BUCURESTI, CA DOAR NU CRED CA BUCURESTENII SUNT ASA DE PROSTI SA ALEAGA NIMICURI.

 2. gigimutu

  arza-te-ar focu

  nicusorule, ai facut pactu cu diavolu cind ai fost, cu citeva zile inainte de alergeri, la petit la iohanel, ai petit mireasa bucales romales, aka ” the little mumbai ”, cu care te vei casatori de proba patru ani, si pe care o vei mulge de bani! hai sictir!!!

 3. Rudy

  Bun articol!!! Felicitari! Nu stiu ce are poporul asta roman… Nimic nu se va schimba in aceasta tara pana cand nu ne vom pretui cu adevarat ,,noi pe noi’’. Dezamagitor cum nu vedem nimicul , fatarnicia in toata ,,splendoarea’’…
  Problema noastră nu e că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried… Problema noastră e că ,,Ion ‘’a ajuns să fie convins că ,,Ion’’, ca om, e mai puțin ca Fritz, ca Klaus, ca Clotilde, ca Cosette, ca Siegfried…

 4. un mizantrop

  Este oficializarea suprematiei clanurilor interlope la varful Romaniei…cu campanie electorala “home made”, la vedere si cu binecuvantarea publica a bulibasei din Dealul Cotrocenilor…ca sa nu mai fie dubii…ca, poate, ati uitat mizeria de la Caracal, unde, de la presul national, la serviciile secrete si la “justitea” privatizata pe partid si-au innodat cozile si au facut scut in fatza traficantilor de carne vie, ca sa nu li se clinteasca niciun procent din “cifra de afaceri”…acum, cu Nicusor (eu il banuiesc, totusi, de Asperger si total amoral…) in prim plan si cu calaul medicinei romanesti, Voiculescu in culise…bucurestenii vor avea patru ani sa se intrebe de ce, dracu, a fost arestat doctorul Oprescu…

 5. Stabilirea Adevarului in Romania este un proces unilateral al cotropitorilor,care si-au instalat guverne de ocupatie.Romnilor li se imputa,fara nici o proba, ca ei au fost criminali de evrei,care au ucis,au ucis,au ucis…,iar romanii trebue sa plateasca fara nici un drept de apel. Acesta este suflul domonant al politicii din Romania actuala. Dar norocul nostru,totusi, e ca acest vant ce se face cu multa ura este produs de o sleatha de derbedei in ale istoriei. Acestia nu stiu nimic precis dpdv.al adevarului, ei inventeaza fabule intre vietuitoarele padurilor unde ei,tartorii intelepciunii universale,scot niste adevaruri ce pot exista doar in lumea bolnavilor psihici,ai jivinelor de mahalale otravite cu scursura unei vieti jalnice,in lumea unor fiinte umane traitoare pe crengile copacilor,nu in cadrul organizat in mod dialectic de Dunezeu,numit natiune.Adevarurile prezentate de acesti bolnavi de ura a la patibularul patapievici,tismaneanu tisimnetchi,florian,elie wasel,petre roman noelander…si”toata floarea cea vestita”a cazarilor lumii pripasiti la furat in Romania,nu vor rezista in fata unui vrtej energetic ce se prefigureaza a se apropia de imaginea actuala a lumii.Acestia,se va dovedii ca nu au fost decat scursurile unui canal de evacuare a resturilor societatii umane in drumul ei eminamente divin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *