Observator

O informare explozivă despre coronavirusul 2019-nCoV (I)

        Coronavirusul este de fapt o armă biologică? De la apariţia primelor cazuri suspecte notificate de OMS […]

 

      Coronavirusul este de fapt o armă biologică?

De la apariţia primelor cazuri suspecte notificate de OMS pe 31 decembrie 2019, în două luni coronavirusul 2019-nCoV a devenit subiectul fierbinte al ştirilor de pe întregul mapamond, stârnindu-se o isterie generală.

Informaţii denaturate sau chiar minciuni sfruntate propagate asiduu în mass-media pentru a induce frica de o pandemie necruţătoare, întrunirea unor comitete de urgenţă, rafturi de magazine golite, spoturi educative difuzate obsesiv la posturile de radio şi TV, priviri piezişe către un călător care tuşeşte în tramvai… Tabloul pare ireal, desprins dintr-un roman distopic.

În ciuda faptului că se vorbeşte necontenit despre coronavirus pe toate canalele media, unele descoperiri incomode sunt ocolite cu insistenţă. În acest articol am grupat o serie de date care demască experimentul criminal Wuhan derulat asupra populaţiei.

Un laborator din India a stabilit că acest coronavirus nu este unul obişnuit şi a constatat că ARN-ul lui este foarte asemănător cu cel al HIV

Iată câteva extrase semnificative din studiul cercetătorilor indieni:
În primul rând am identificat 4 secvenţe genetice care nu se mai regăsesc la niciun alt coronavirus (din lume), dintre cele cunoscute până la această oră. Toate cele 4 secvenţe genetice sunt similare cu 4 secvenţe scurte de aminoacizi din codul genetic al virusului HIV. Această surprinzătoare asemănare nu poate fi întâmplătoare. Este foarte puțin probabil ca un virus să fi dobândit astfel de inserții unice în mod natural într-o durată scurtă de timp.” Aceste secvenţe unice, care nu se mai regăsesc în niciun alt coronavirus, pot fi găsite în schimb în identificarea celulelor și proteine de legare la membrană aflate în genomul HIV.

(Virusul imunodeficienței umane de tip 1 (HIV-1) a fost izolat pentru prima dată în 1983 (Barré-Sinoussi și colab., 1983; Gallo și colab. , 1983) și s-a asociat ferm cu sindromul de imunodeficiență dobândit (SIDA) în 1984 (Gallo et al., 1984; Montagnier et al., 1984 ). Un al doilea virus înrudit, numit HIV-2, a fost descoperit ulterior în Africa de Vest (Clavel și colab., 1986 ). HIV-1 și HIV-2 aparțin familiei Retroviridae și subfamiliei Orthoretrovirinae. Retrovirusurile sunt virusuri ARN care se reproduc printr-un intermediar ADN. Se bazează pe inversul transcriptazei enzimatice pentru a-și transcrie genomul ARN în ADN, care poate fi apoi integrat în genomul gazdei prin intermediul unei enzime numite integrază, devenind parte a ADN-ului celular și replicându-se odată cu acesta. HIV-1 și HIV-2 sunt cele două retrovirusuri umane cunoscute care aparțin genului Lentivirus (lentus, latină pentru „lent”). Așadar, virusul imunodeficienței umane de tip 1 (HIV-1) nu este un coronavirus.)

Click pe imagine pentru mărire!

De notat că o porțiune de ARN – ce codifică intrarea în celule – a noului coronavirus este aproape identică cu cea a virusului HIV, și în același timp nu se mai regăsește la niciun alt coronavirus din lume!

Lucrarea subliniază natura unică a virusului Wuhan (cunoscut sub numele ştiinţific de 2019-nCoV) şi totodată evidenţiază patru secvenţe de aminoacizi prezenţi în 2019-nCoV omoloage cu secvenţele de aminoacizi din HIV1:

Am comparat secvenţele de glicoproteină spike din 2019-nCoV cu cele ale SARS cov. La examinarea atentă a alinierii secvenţei am constatat că glicoproteina spike 2019-nCoV conţine 4 inserţii. Pentru a investiga în continuare dacă aceste inserţii sunt prezente în oricare alt coronavirus, am efectuat o aliniere cu secvenţa multiplă a aminoacizilor spike a glicoproteinei din toate coronavirusurile disponibile (n = 55). (….) Am constatat că aceste 4 inserţii sunt prezente doar la 2019-nCov şi nu sunt prezente în niciun alt coronavirus analizat. (…) Am comparat apoi genomul tulpinilor virale şi am constatat că aceste inserţii sunt prezente în toate virusurile Wuhan 2019-nCoV, cu excepţia virusului 2019-nCoV cu liliac ca gazdă. Intrigaţi de cele 4 inserţii extrem de conservate, unice pentru 2019-nCovV am dorit să înţelegem originea lor. În acest scop, am folosit alinierea locală 2019-nCoV cu fiecare inserţie ca reper pentru examinarea tuturor genomurilor de virus şi am considerat cazurile cu o acoperire de secvenţă 100%. În mod surprinzător, fiecare dintre cele patru inserţii sunt aliniate cu segmente scurte ale proteinelor virusului HIV.”

Click pe imagine pentru mărire!

Rezultatele studiului „Uncanny similarity of unique inserts in the 2019-nCoV spike protein to HIV-1 gp120 and Gag” efectuat de Prashant Pradhan & colab arată că unele bucăţi din genomul coronavirusului Wuhan sunt identice cu cele care se găsesc în virusul HIV şi, mai bizar, nu pot fi găsite în niciun alt coronavirus.

Deşi lucrarea cercetătorilor indieni nu a fost deocamdată supusă procesului de verificare a rezultatelor de către colegii de breaslă, teoria rezonează tulburător cu avertismentele făcute de expertul israelian în arme biologice Dany Shoham, cu zeci de ani de experienţă în domeniul de intelligence / război biologic, care atrăgea atenţia pentru Washington Times că în oraşul Wuhan există două laboratoare genetice care păstrează şi lucrează cu viruşi letali, inclusiv coronaviruşi (SARS), şi care au participat în programul militar ilegal şi secret chinez de structurare a armelor biologice.

Cercetătorii indieni au reuşit să izoleze segmente ale ARN-ului virusului care nu au nicio legătură cu alte coronavirusuri, precum SARS, şi în schimb par să provină de la virusul HIV. Este important să amintim aici că dr. Leonard Horowitz a arătat că virusul HIV a fost creat în laborator!

Descoperirea indienilor este în concordanţă cu afirmaţiile făcute de medicii chinezi că virusul ar răspunde la medicaţia anti-HIV.

Un alt studiu demonstrează că virusul Wuhan nu provine prin mutații recente de la niciun alt coronavirus natural cunoscut

Atunci când prima secvență a virusului 2019-nCoV a devenit disponibilă, cercetătorii au plasat-o pe un arbore genealogic de coronavirusuri cunoscute – care abundă și infectează multe specii – și au descoperit că acesta era cel mai strâns legat de coronavirusurile găsite în lilieci.

O echipă condusă de Shi Zheng-Li, un specialist în coronavirusuri de la celebrul deja Wuhan Institute of Virology, a raportat pe 23 ianuarie despre genomul lui 2019-nCoV care a fost găsit similar în proporție de 96,2% cu un coronavirus de lilieci. În același timp coronavirusul 2019-nCoV are 79,5% similaritate cu coronavirusul care cauzează sindromul respirator acut sever (SARS), o boală al cărei focar inițial a fost și în China în urmă cu mai bine de 15 ani.

Doar că deși coronavirusul SARS are o relație la fel de strânsă cu virușii din lilieci, datele secvenței sale genomice arată CLAR și FĂRĂ DUBII că el a sărit la OAMENI de la un coronavirus găsit în civete (o specie de pisică sălbatică infectată de la lilieci), pentru că SARS-ul din civete diferă de virusurile SARS umane cu doar 10 nucleotide. Cu alte cuvinte, coronavirusul SARS-uman, care a generat epidemia din 2002-2003, provine de la un coronavirus SARS-animal, printr-o mutație recentă de doar 10 nucleotide.

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), o altă boală umană cauzată de un coronavirus, are și el în mod similar o legătură cu virusurile liliecilor. Doar că la fel ca în cazul SARS, studiile genetice au construit un caz convingător care a arătat că virusul MERS a sărit la oameni de la cămile. Prin urmare, este destul de sigur că în ceea ce priveşte coronavirusul MERS, acesta a sărit la oameni pe cale naturală din virusurile MERS din cămile.

De altfel răspândirea acestor două specii de coronavirusuri, extrem de periculoase, la oameni s-a făcut lent. A durat luni de zile până să se ajungă la zeci sau sute de cazuri infectate. Motivul este simplu, virusurile provenind de la animale ,aveau nevoie de o perioada de adaptare ca să se propage mai rapid de la om la om.

În cazul MERS, virusul a fost identificat la un pacient din Arabia Saudită în aprilie 2012. Până în mai 2013, 10 din cele 22 de persoane care au decedat și 22 din 44 de cazuri raportate erau în Arabia Saudită. Deci MERS a infectat 44 de oameni în primul an.

În cazul SARS, la 16 noiembrie 2002, un focar al sindromului respirator acut sever (SARS) a început în provincia chineză Guangdong, care se învecinează cu Hong Kong-ul. Un fermier din districtul Shunde din regiunea Foshan a fost probabil primul caz de infecție. Republica Populară Chineză a notificat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) despre acest focar la 10 februarie 2003, raportând 305 cazuri, inclusiv 105 lucrători în domeniul sănătății și cinci decese; în patru luni s-a ajuns la câteva sute de cazuri.

Pe de altă parte, în cazul coronavirusului din Wuhan vorbim de peste 12.000 de îmbolnăviri în doar 2 luni. Prin urmare, virusul din Wuhan era gata adaptat să se propage rapid de la om la om.

Revenind la genomul virusului, în cazul coronavirusului din Wuhan, conform analizei lui Bedford, tulpina de coronavirus de liliac pe care echipa lui Shi Zheng-Li a evidențiat-o ca fiind cea mai apropiată de el, denumită RaTG13, diferă de 2019-nCoV cu aproape 1100 de nucleotide, ceea ce exclude cu totul o mutație recentă și deci o proveniență recentă a lui 2019-nCoV din cel mai apropiat virus de liliac cunoscut.

Analizele lui Bedford dintre coronavirsul RaTG13 din lilieci și coronavirusul 2019-nCoV sugerează că cele două virusuri fiind foarte apropiate genetic ar fi putut împărtăși un strămoș comun – dar nu unul recent – ci unul ce ar fi existat în urmă cu 25 până la 65 de ani, estimare la care a ajuns prin combinarea diferenței de nucleotide între viruși cu ritmurile presupuse de mutație în alte coronavirusuri. Așadar, ar fi fost nevoie să treacă zeci de ani pentru ca virușii ca RaTG13 să mute genetic și să devină 2019-nCoV.

Cu alte cuvinte, suntem la fel de siguri că virusul 2019-nCoV din Wuhan nu provine dintr-o mutație recentă din niciun coronavirus din lumea animală (cel puțin nu din unul cunoscut).
Cu alte cuvinte, suntem la fel de siguri, acum, că virusul 2019-nCoV din Wuhan NU PROVINE de la animale vii infectate aduse în piața de fructe de mare din Wuhan. Deci teoriile cu mâncatul șerpilor și al liliecilor infestați – mai mult sau mai puțin vii – ca sursă a epidemiei din Wuhan sunt FALSE
.”

Singura alternativă rămasă, pentru ipoteza evoluției naturale a lui 2019-nCoV din Wuhan, ar fi ca acesta să fi infestat oamenii de ceva vreme, să fi circulat în oameni de ceva vreme – fără a fi fost depistat – și printr-o mutație recentă să fi devenit extrem de periculos RECENT. Doar că analiza genetică respinge și această ipoteză.

Cu cât un virus circulă mai mult într-o populație umană, cu atât mai mult timp este necesar să dezvolte mutații care diferențiază tulpinile la persoanele infectate.
Doar că secvențele 2019-nCoV analizate până în prezent diferă între ele – cu doar șapte nucleotide cel mult – ceea ce indică faptul că virusul 2019-nCoV din Wuhan a sărit în oameni FOARTE RECENT.
Singura alternativă logică rămasă în picioare ar putea fi că această imensă diferență de 1100 de nucleotide să fie „o inginerie genetică” făcută într-un laborator virusologic.

             Câte laboratoare de virusologie sunt în Wuhan și cine le deține?

                        Patente cu coronavirusuri de laborator

Pentru cei care nu cred că se pot face astfel de bioinginerii genetice în actualele laboratoare de virusologie din lume, le putem spune că astfel de operații genetice au devenit curente.

Iată un exemplu de astfel de Patent obținut pentru un coronavirus fabricat în laborator în scopul producerii unui vaccin. În patent se specifică exact câte porțiuni din ARN-ul virusului au fost modificate și cum… pentru a-l atenua.

Iată scopul unei astfel de bioinginerii: „În plus, este nevoie în industrie să se dezvolte vaccinuri adecvate pentru utilizare in ovo, pentru a îmbunătăți eficiența și rentabilitatea programelor de vaccinare. O provocare majoră asociată cu vaccinarea in ovo este aceea că virusul este nevoie să fie capabil să se reproducă în prezența anticorpilor derivați de mamă împotriva virusului, fără a fi patogen pentru embrion.”

     Există acum o armă etnică? O armă cu efect doar asupra unor rase?

În articolul Israel’s Ethnic Weapon? din 1998, care citează un raport din Sunday Times Londra, se prezintă dovezi care atestă faptul că Israelul are capacitatea de a dezvolta arme rasiale specifice. La acea vreme se cocheta cu ideea creării unei arme biologice care să afecteze doar arabii, nu şi israelienii.

În 1999, in articolul New weapons of ethnic cleansing, se citează un raport al British Medical Association care a ajuns la concluzia că o armă biologică specifică pentru anumite rase ar putea fi realizată în maxim 5 ani, ceea ce va permite guvernelor folosirea acesteia strict pentru a crea victime în rândul populaţiilor cu caracteristici genetice de un anumit tip.

Dacă cele de mai sus pot părea ipoteze, sunt însă elite ce iau foarte în serios problema. În controversatul „September 2000 Rebuilding America’s Defenses report” al Project for the New American Century, se subliniază faptul că arme specifice anumitor genotipuri sunt foarte folositoare din punct de vedere politic. Este important de menţionat că Project for the New American Century a fost fondat în 1997, iar printre membri săi marcanţi se numără: Elliot Abrams, Dick Cheney, Richard Perle, Donald Rumsfeld, Robert Zoellick, Vin Weber, Paul Wolfowitz.

                          Oare sunt simple coincidenţe?

Fiindcă zi de zi numai despre pericolul coronavirusului se vorbește, un grup de hackeri s-a apucat să sape după informații „clasificate”. Cum, însă, pe „www” nimic nu este secret, firul cercetărilor a dus până la George Soros! Numele lui are legătură cu orașul Wuhan, epicentrul epidemiei. Se pare că Soros ar fi investit masiv într-un laborator de virusologie din metropola cu 11 milioane de locuitori. Să fie o simplă coincidență faptul că, din cele două laboratoare de virusologie și biotehnologie aflate în Wuhan, unul este finanțat de George Soros?! Și tot o coincidență să fie și adresa aleasă pentru acest laborator (WuXi PharmaTech Inc.) – virusologii lui Soros lucrează într-o clădire pe strada Gaoxin Road East Lake High, la numărul… 666! Laboratorul WuXi PharmaTech Inc. funcționează cu banii fondului de investiții Boyu, în care a „vărsat” zeci de milioane de dolari și George Soros.

Specialiștii care lucrează aici cercetează în amănunt domeniul virusologiei. Oferta WuXi PharmaTech Inc. este una diversificată. Iată ce scrie pe site-ul laboratorului: „Chiar dacă ești un startup proaspăt înființat de o instituție academică sau un colos farmaceutic aflat în căutare de noi produse pentru extinderea pieței, oferta noastră diversificată poate veni în întâmpinarea nevoilor tale. Oferim soluții ideale pentru terapia genetică (precum CAR-T) și avem chiar și tehnologii emergente, ca CRISPR/Cas9, viruși oncologici și exozomi.”

În 2017, la Conferinţa de securitate de la Munchen, Bill Gates a afirmat „că istoria ne învaţă că va fi o altă epidemie globală mortală pe pământ”.
În 27 aprilie 2018, Bill Gates, invitat la un eveniment organizat de Massachusetts Medical Society şi New England Journal of Medicine a afirmat public ca el crede că omenirea este necesar să se pregătească pentru pandemie la modul cel mai serios, la fel ca pentru un război! A mai adăugat că pregătirea constă în simulare, exerciţii pregătitoare, carantine etc. (Situaţia actuală seamănă extrem de mult cu un exerciţiu de simulare la scară globală, provocat.)

În urma studiului de caz cu virusului Ebola între 2014-2016, care a omorât 11.000 de oameni şi a infectat mai mult de 28.000, Bill Gates a afirmat la acelaşi eveniment că pandemiile globale sunt noile tipuri de arme ale viitorului.

                                  Experimentul de la Johns Hopkins

În luna octombrie 2019, cercetători de la Johns Hopkins University au realizat un interesant studiu de caz – numit EVENT 201 ,la care a participat şi Fundația Bill și Melinda Gates.  Simularea demonstra ce s-ar petrece dacă un virus ar „ataca” într-o regiune săracă de pe glob. Și era ales la întâmplare un oraș suprapopulat din America Latină. Rezultatul studiului: în șase luni, coronavirusul s-ar fi răspândit în toată lumea, iar după 18 luni, bilanțul morților ar fi trecut de 65 de milioane de oameni! Piețe bursiere prăbușite, economii la pământ, revolte sociale pe întregul mapamond.

                                                                 (va urma)

Sursa: yogaesoteric                    

5 Comments

 1. Laura

  Soros, Bill Gates, Warburg, Rothschild, Rockefeller, Lazard si restul bancherilor TREBUIE ghilotinati. Sunt cancerul societatii.

  • ghilotinati?

   ghilotinati? prea simplu. eu i-as dezbraca pe o scena mare cu toate camerele tv live, si as picura un mix de virusi dupa care as comenta schimbarile de tegument si de opinii. apoi as promite salvarea in schimbul altor informatii relevante, salvare care va veni sub forma de diferente de tratament intre ei ca sa se incaiere putin. as trece pe urma la jupuirea unuia din ei sub privirea celorlalti.. si multe alte chestii similare. aaa si sa nu uitam de LGBT. i-as pune in spatele cortinelor sa performeze. ala mai zvelt in ala mai subrezit.

 2. CD

  COVID 19
  – piesa in trei acte si patru antracte
  CD

  Preludiu:
  Joc de lumini, reflectoarele matura scena si se incruciseaza accelerat cautand ceva. Se cauta un loc pentru lansarea unei pandemii care sa acopere cauzele intrarii in Marea Criza Economica.
  Dupa tipicul mason se gaseste un roman bine cunoscut, publicat in 1981, care are ca actiune o molima ce se porneste din Wuhan – China. Tot aici are loc si actiunea unui thriller, film cu larga audienta la public de acum 8-9 ani, cu aceiasi tema – molima. Ca sa fie mai siguri se reia acum filmul pe ecranele mai tuturor tarilor. Asa se creeaza coincidenta, stupefactia si spaima ascunsa.
  Cand faci filme cu nemiluita si baietii rai sunt ba rusii ba chinezii e usor mai tarziu sa gasesti filme cu care sa creezi “coincidente”.(Cata munca pe Hollywood, capitala mondiala a propagandei #liberalist-progresiste).
  Wuhanul este centrul nervos al economiei Chineze, deci locul cel mai potivit pentru anihilarea unei economii, care trebuie sa cada inainte de caderea economiilor occidentale si care sa fie blamata pentru intreaga nenorocire mondiala ce va veni.
  Momentul ales pentru intrarea in plin a molimei in populatie a fost ales sa fie inainte de Noul An chinezesc cand o mare parte din chinezi din afara Chinei se intorc acasa, ca si capsunarii nostri si cand lumea pleaca in concedii peste hotare.

  Actul I – China
  SCENA 1
  Cortina se ridică cu frică: Laboratoarele stipendiate de CIA prin USAID, ce se gasesc imprastiate peste tot in lume, Italia, Romania, China, Georgia, Republica Moldova, Norvegia, Tunis etc. lucreaza la diferite tulpini SARS – Corona.
  In Canada au loc niste arestari si expulzarea unor chinezi care ar fi trimis la laboratoarele din China niste probe de laborator fara actele tipic necesare expedierii.(?)
  Studiul patogenului se face cu incrucisari de alte tulpini de patogeni de pe la sobolani, lilieci si alte animale. Se fac comunicari publice evazive, pe plan international, despre rezultatele obtinute in studiul SARS.
  In SUA, in 2017 Trump desfiinteaza o comisie medicala specializata pe situatia de criza de boli contagioase, comisie care nu s-a mai reinfiintat.
  In China, in octombrie, in WUHAN se tin Jocurile Internationale Sportive Armate cu o participare a peste o suta de tari, unde SUA isi trimite cea mai mare echipa trimisa vreodata la aceste jocuri, insa cu o calitate scazuta a sportivilor.
  “Sportivii” americani au fost insa foarte activi in cutreierarea orasului Wuhan, unde nu au omis Piata de Animale mici unde se vand tot felul de animale printre care si lilieci, specifici zonei si studiati in laborataoarele americane din Wuhan.
  (gurile rele spun ca laboratorul acesta, in particular, ar fi sponsorizat direct de Soros.)
  Noiembrie-decembrie perioada de incubatie, ianuarie explozia contagiunii.
  Cortina se coboară grabită.

  SCENA 2
  Cortina se ridică: Zile de ianuarie cu frig, cu ceata si smog, China se îmbolnăvește in zona Wuhan, zona cu peste 12 milioane de locuitori, ce este izolata sever si prompt, de unde au si aparut criticile occidentale pentru abuzul militar aplicat populatiei etc.
  Toate centrele de cercetari in biologie din China incep asiduu lupta cotra cronometru pentru gasirea antidoturilor si eventual a vaccinului pentru CORONA virus 19.
  Strainii din zona Wuhan nu vor sa ramana in carantina, desi Chinezii construisera doua megaspitale, unul in 10 zile si unul in 8 zile(timpi record de costructie si echipare) si prin ambasadele tarilor lor sunt extrasi si returnati acasa cu tot cu pathogen, caci inca nu dadeau semne vizibile de boala, tuse si temperatura, a fost pe riscul tarilor care si-au salvat disperatii.
  OMS declara molima drept PANDEMIE.
  Cortina incet, incet, se coboară.

  SCENA 3
  Cortina se ridică: lumina slaba si zgomot surd si monoton, umbre lungi si ecouri slabe de sirene de ambulante obosite. Moneda chineză este devalorizată, China nu face nimic deosebit, doar ca, avand valuta suficienta din exporturi masive, isi cumpara incet, discret inapoi moneda, dar la un pret mai scazut, o pomana nu altceva.
  China a oprit lucrul in regiunile afectate, nu se produce nimic, nu se exporta nimic.
  Fara productie si fara transport – Wuhanul este un imens nod feroviar si fluvial, comertul a cazut si el si a dus la criza isterica a burselor internationale.
  La bursele internationale actiunile companiilor din China se prabusesc mai mai sa rupa bursele, China discret si fara panica cumpara toate actiunile acestor companii, disponibile pe piata, se improprietareste la un pret de nimic, ridicandusi participarea procentuala in aceste companii la un nivel considerabil si decisiv.
  Trump se razbuna pompos, fara ajutorul lui Pompeo, incearca sa o faca pe’a nashul si eticheteaza virusul “China virus”, drept care chinezii publica istorioara cu Jocurilor Militare, care este sustinuta si completata de veteranii americani in revista lor, Veterans Today, intarindu-i credibilitatea.
  Pe de alta parte Ministrul de Externe chinez a spus clar ca daca Presedintele si alte personalitati politice din SUA se vor mai referi la pandemie ca “Chinese virus”, China nu va mai, relua exporturile spre SUA vre-odata, botezul a incetat si propaganda la nivel inalt impotriva Chinei s-a diminuat vizibil imediat.
  Cortina se coboară paraind.

  Actul II – Europa
  SCENA 1
  Cortina se ridică abrupt: Italia, tara cu populatia cea mai inaintata in varsta din Europa, cu recorduri remarcabile de varsta in partea de nord si in Sardinia, incepe sa intre in panica accelerata si declara toti mortii ca afectati de Corona virus-19. Statisicile sunt inspaimantatoare si armata isi face datoria pe strazi.
  Populatia nu se preda, incep concertele de camera si de balcon. O competitie de gen nou urban, care aduce multa simpatie talentatilor italieni pe Tweeter, What’sapp etc. Industria italiana a fost si ea la randul ei diminuata de concurenta franco-germana, italienii ramanand sa se ocupe de design si arta aplicata, astfel incat au cerut ajutoare medicale la fratii din UE. Rezultatul a fost ferm si deloc incurajator: zero.
  Au aparut 3 tendinte de a lupta cu virusul:
  – una era metoda chinezeasca, militareasca unde populatia trebuia sa raspunda voluntar, in mod disciplinat regulilor impuse, dar europenii nu au mai mers in armata de la al Doilea Razboi Mondial si este greu cu disciplina,
  – a doua metoda era mai elastica, mai relaxata si de fapt reflecta incapacitatea guvernelor de a reactiona prompt si decisiv in lupta cu pandemia, in plus fiind si lipsa materialelor medicale necesare in criza pandemica. Romania se inscrie perfect in aceasta situatie critica, periculoasa si vizibila pentru populatia déjà inflamata de numirea abuziva unui Guverm inept si cu un Presedinte prin excelenta incapabil si din afara dirijabil – Werner Zeppelin.
  – a treia metoda a fost adoptata initial da Mare Britanie si Olanda, mergandu-se pe ideea de contagiune libera si dobandirea imunitatii naturale, cazurile de mortalitate pe termen lung nu puteau depasi theoretic pe cele din tarile cu izolatie stricta. Insa Marea Britanie dupa ce a iesit din UE a devenit pudelul SUA, care le-au cerut sa se izoleze, cam tarziu dar au facut-o. In schimb Olanda desi fortata de UE sa intre in izolare, ei au declarat izolarea totala formal, dar nu au implementat-o/impuso.
  Asa ca la sfarsitul pandemiei v-om putea vedea care matoda este mai eficienta in reducerea mortalitatii si a evitarii intrarii intr-o criza economica.
  Scartaind si zvacnind, cortina se coboară.

  SCENA 2
  Cortina se ridică cu grija: Liniste subliniata discret doar de ecouri indepartate ale ariilor si arietelor intonate de tenorii si sopranele de Facebook. Italia asteapta cu sufletul la gura ajutorul UE. UE se face ca nu aude, nu din cauza muzicii italiene, ci pentru ca se convoaca aiurea in tot felul de audio-video conferinte, care sunt o dovada a incapacitatii oligofrenilor ce sunt la butoanele UE, cat si a faptului ca UE nu s-a constituit ca sa ofere un cadru de cooperare si intr-ajutorare cooperatist, ci pentru PROFIT.
  China nu asteapta sa fie invitata in mod special si pentru a nu-i face pa mandrii italieni sa ajunga sa cerseasca, chinezii trimit ei toate ajutoarele disponibile, necesare crizei italiene. Muzica italiana incepe sa aibe accente de sarabanda se pare ca se si danseaza la greu de bucurie. Italienii raman insa sa fie stupefiati de vizita de ajutor din partea celei mai sanctionate, mai pedepsite si nenorocite tari, Venezuela, nu Venezuela nu este parte in UE este victim predilecta a SUA.
  Cuba nu rateaza ocazia sa-si trimita specialistii ei de elita cu medicamente si dezinfectante, nelipsind pretiosul Interferon. Rusii, oameni sensibili si talentati artistic ca si italienii – exista o simpatie subtila, la nivelul ierbii, intre aceste doua natii, nu pot sta deoparte nici ei si trimit o flota imensa militara, ce nu a fost acceptata sa treaca de-a dreptul peste Polonia de catre NATO. Dupa un detur/ocolire de 2500km, 14 avioane immense militare sosesc in Italia cu sute de medici, tehnicieni si materiale medicale pentru dezinfectie protectie, testare si tratare a afectatilor de COVID 19.
  Obosita cortina se coboară.

  SCENA 3
  Cortina se ridică: China se ridica si ea, a reușit să izoleze Wuhanul și să controleze boala. Acum, ea deține un procent important din companiile din Europa și SUA cu sediul în China. Bucurestiul reprezentat de Firea primeste cu recunostinta ajutoarele prietenesti din China alaturi de ambasadoarea chinei la Bucuresti. Moment marcant in uitatele relatiile romano-chineze, care vine insa sa sublinieze lipsa ajutorului de la verii lui Firea, din Turcia, macar un autobus, o ambulanta …
  Media este invadata de tot felul de “explicatii a adevarului despre virus”, eseuri
  infantile sau teorii conspirationiste, cine mai are timp sa le eticheteze.
  Lipseste curajul de a mai invinovati China, de a o mai face tapul ispasitor al crizei financiare internationale, care se instaleaza inca discret, dar iremediabil. Daca China ceda crizei virusului si intra in criza economic-financiara, fiind initial si lovita la bursa, atunci s-ar fi produs, in scenariul occidental, efectul domino si criza ar fi cuprins si restul Lumii. Incercarile precedente au avut doar rezultate contrare asa ca acum se studiaza noi strategii de a gasi acarul Paun. Nu se mai aduc noi acuze, se lasa terenul liber pentru noua campanie propagandistica ce va veni cu o alta invinuire criminala la adresa Chinei. Lumina pe scena incepe sa devina cat mai palida pentru ca la momentul oportun sa izbucneasca in flacari si fulgere importiva Chinei.
  E vinovata ca nu s-a lasat victima scenariului kosher al celor de pe Wall Street.
  Cortina cade scarbită.

  Actul III – In Lume
  SCENA 1
  Cortina se ridică timidă: lumina pe scena este inca palida si bolnavicioasa, virusul se raspandeste in toate tarile si SUA ajunge epicentrul pandemiei cu cele mai multe cazuri de infectie virusala.
  SUA este din nou Number One!
  Un medic din Marsilia a descoperit ca un produs foarte ieftin, Chlorochina, folosit in tratarea altor boli este foarte efficient in tratarea virusului.
  Crima cu impietate la adresa Pharma, cum sa vii tu, un batran cercetator francez si
  sa tratezi de la tine putere, cu un medicament ieftin si la indemana tuturor si al tarilor din lumea a treia, si sa ruinezi Profitul pentru care, in subsidiar, s-a lansat molima? Bietul cercetator este inca tinta mediei turbate ca nu a putut prosti lumea ca lumea, invinuit de toate acuzele pe care le are media pe lista lor de linsare.
  S-au mai gasit bineinteles si alte leacuri eficiente spre insatisfactia Wall Streetului care a investit serios in aceasta pandemie.
  S-a incercat o lovitura cu manta, o lovitura data rusilor nu prea atinsi de molima si care ar fi putut sa intre in criza si sa afecteze China si … efectul domino mult asteptat. Lovitura venea de la un proxy al SUA, Arabia Saudita care le cerea rusilor intr-o sesiune deschisa OPEC+, sa accepte reducerea extragerii de petrol pe un an si sa se repete la nevoie. Se credea ca Rusia va intra in criza daca isi va reduce exploatarea si vanzarea de petrol. Rusia insa a fost ferma, a cerut sa se mearga mai departe cu reducerea de extractie, dar numai pe trei luni, repetabil, asa cum fusese stabilit initial in conventia OPEC+. Arabia Saudit a fortat insa si a cerut acordul pe un an, amenintand ca daca nu obtin asta ei vor deschide exploatarile la maximum si pretul petrolului va cadea imediat cu cca. 10-20%, dar rusii au parasit calmi si linistiti seziunea OPEC+. Mai tarziu cand pretul barilului/butoiului(cca.225litri) de petrol a cazut de la 70 de dollari la 30 de dollari, Putin a spus ca Rusia nu este afectata prea mult de scaderea pretului, si nici nu e cazul ca sa fie Rusia invinovatita de razboiul petrolului, si ca Rusia poate suporta usor aceasta scadere prapastioasa, chiar daca se ajunge la pretul de 20 de dollari barilul, caci are cel mai ieftin pret de extractie a petrolului din lume si mai are si rezerve valutare din anii precedenti.
  Cortina cade lesinata.

  SCENA 2
  Cortina abia se mai ridica: scena este aproape in intuneric, lumea merge pe bajbaite, nimeni nu are curajul sa aprinda lumina,sa vada sau sa arate imensitatea de incompetenta a liderilor de la toate nivelele, inclusiv la BURSE.
  La bursele americane s-a pariat enorm la hedge/bordura, s-a investit deci pe risc ca la asigurari, au pus o Braila pe un para’ndarat(daca stiti cumva barbut curat), investitii extrem de riscante care pot merge succesiv ca o asigurare a asigurarii, escaladandu-se riscul la un nivel ametitor si asta doar din disperarea de a castiga(ca la barbut cand joci mereu la pace/fit). Jocurile erau facute de mult, nu mai era loc de intoarcere, se mergea mereu inainte pe pariuri.(Lamurire: Bursa este aproape identica ca strategie de operare cu un joc de barbut curat, joc antic adus din Babilon!) Aerul este din ce in ce mai rarefiat, toti isi doresc o injectie de aer.
  Cortina se prelinge in jos…

  SCENA 3
  Cortina se ridică cu grija: Lumina se invioreaza treptat se aude o promisiune a Bancii Federale, de un QE-Quantitative easing, o injectie de bani noi, tipariti fara acoperire valorica, casi ceilalti, cu care sa se cumpere toate actiunile perdante din bursa, brokerii intra in delir, dar apoi se prabusesc in indoiala, dar daca nu este suficient un sfert de trillion, parca ar trebui o jumatate. Entuziasmul este inca puternic si se promite o jumatate, un trillion si pana la urma pe scena puternic luminata putem vedea cum Trump semneaza legea care da speranta burselor si bancilor la suma de 2,2 trillioane de dollari.
  Prea multa liquiditate ar duce la diluarea valorii dolarului, dar asta este doar o problema teoretica, deoarece acolo sunt 3 agentii de rating: S&P, Moody and Fitch,
  care nu au alta menire decat sa coboare valoarea tuturor valutelor din Lume fata de valoarea Dollarului si a Euroiului. Dupa atata entuziasm si extaziere financiara, caracterele/personajele se retrag sa se refaca si mai ales sa gaseasca o noua stratagema de a da vina pe altii pentru Criza economico-financiara ce a fost amanata deocamdata, dar care continuua sa se instaleze imperturbail si implacabil.
  Cortina obosita se coboară, dar nu definitiv.

  Postludiu:
  Se poate spune ca s-a mers la doua capete, daca pandemia nu reuseste sa mascheze criza economica care este si ea la randul ei amplificata de pandemie, cerc vicios, atunci macar se va mai clarifica unul din parametrii crizei, cheltuielile sociale, mai ales cu batranii care au capatat in ultimul timp prostul obicei de a trai mai mult.
  Ei bine daca patogenul are atractie la batrani si’i curata, atunci tot este de un ajutor pentru bancile ce detin fondurile sociale, pe care ele, illegal, le-au pariat de mult.
  Va mai amintiti de “baba aia batrana” si urata, Madam Christine Lagard(ar merita la zid), fosta sefa a IMF, care se plangea ca batranii isi fac de cap si distrug prin longevitatea lor capitalurile din bancile particulare depozitante a fondurilor sociale?
  Piesa s-a incheiat, insa jocurile nu, ele continua sub forma razboaielor economice, ideologice, razboaielor reci si sa speram ca nu se va ajunge la un razboi adevarat cand pierdantii nu vor voi sa cada singuri.
  Caderea va fi ingrozitoare cu consecinte colaterale immense, insa nu se mai poate merge asa, cu bani tipariti fara oprire cu regularizari crimilale de rating valutar cu bilionari ce se dau filantropi si vor sa subtieze lumea si sa starneasca migratii nenecesare.
  E cazul ca Lumea sa devina multipolara, colaborativa si sa protejeze Planeta Pamant otravita de PROFIT.

  • Munteanu

   C.D-ule esti tare. Ce Razboiul Stelelor, ce Capitan America, ce Transformers, scenariu descris bate toata industria Holywoodului. De ce? Ca intodeauna se dovedeste ca viata bate filmul. Bravo.

  • gigimutu

   excelent, cd,

   cred ca ai facut o analiza super tare si corecta a situatiei. nu stiu de unde ai luat toate datele, dar mi se pare ca esti foarte bine, si cel mai important, foarte corect informat, nu ca teveurile noastre de doi bani care numai shit-uri prezinta.
   pai sa spuna teveurile de la noi ce ai relatat tu aici, cred ca le-ar inchide pe toate nemernicii!!!!
   toata stima!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.