Observator

O invenție românească poate salva planeta!

  Iată că mai avem și vești bune despre România și românii noștri… În luna ianuarie 2020, inginerul Iuliean Hornet […]

 

Iată că mai avem și vești bune despre România și românii noștri…

În luna ianuarie 2020, inginerul Iuliean Hornet a brevetat o invenție excepțională, de interes mondial: O instalație unică de piroliză care este capabilă să ecologizeze întreaga planetă, oferind energie și produse reutilizabile în valoare de mii de miliarde de dolari, la scară globală. (La sfârșitul articolului puteți urmări o emisiune de 25 de minute realizată cu inventatorul Iuliean Hornet)

Imaginați-vă că, folosind această instalație, orice tip de deșeuri organice, adică: deșeuri menajere, nămol de la stațiile de epurare, gunoi de grajd, buruieni, paie, chiar și  plasticuri și cauciucuri, pot fi DESCOMPUSE cu POLUARE ZERO în GAZ (care se poate folosi la turbinele de gaz), ULEI DE PIROLIZĂ (util în industria chimică, de transporturi și cea farmaceutică) și CĂRBUNE ECOLOGIC (cel mai bun fertilizator al solului, un produs capabil să ecologizeze solul și să prevină deșertificarea lui). Ca să înțelegeți și mai bine ce poate să facă această instalație de piroliză brevetată de inginerul Iuliean Hornet, manager al companiei ECO-HORNET, și care este eficiența sa economică, dincolo de procesul de ecologizare, să luăm un exemplu concret: O TONĂ DE DEȘEURI MENAJERE introdus în piroliză.

Procesul de descompunere a unei tone de gunoi menajer se face prin energia produsă chiar de gunoiul menajer. Astfel, după trecerea prin instalația de piroliză, rezultă:
– 300 de litri de ulei de piroliză;
– 400 de kg de cărbune ecologic;
– 25-30% gaz.

Asta înseamnă că se pierd 100 de kg dintr-o mie, prin ardere CU POLUARE ZERO, și rezultă 700 de kg de produse reutilizabile + 25-30% din gunoi transformat în gaz.

Valoarea produselor rezultate este de aproximativ 300 de euro. Așadar, se ia o tonă de gunoi menajer (În mod obișnuit deținătorul gunoiului plătește, pentru a scăpa de el, între 40 și 70 de euro/tonă), care nu costă nimic sau pentru care mai primești și bani, produci un beneficiu de 300 de euro și ecologizezi zona! Ce spuneți de asta? Iar în condițiile în care în România, de exemplu, se produc 6 milioane de tone de gunoi menajer pe an, un calcul simplu ne arată că, folosind un lanț de astfel de instalații de piroliză, se obțin beneficii de 1.800.000.000 de euro/an și se ecologizează, în același timp, toată țara.

Dacă luăm în calcul toate deșeurile organice (plasticuri, gunoi de grajd, buruieni, paie…), descompunerea lor prin intermediul instalațiilor de piroliză ar aduce beneficii anuale mult mai mari, poate de peste 10 miliarde de dolari/an. Cam cât ar fi necesar ca România să nu mai împrumute bani, ba chiar să înceapă să își plătească datoria externă! Ce ar însemna folosirea unei rețele de instalații de piroliză la nivel global, din punct de vedere al beneficiilor? Încercați dumneavoastră să calculați!

Detaliile remarcabile ale acestei instalații de piroliză sunt mai multe, dar voi sublinia două:
– Este singura instalație de piroliză DIN LUME care poate descompune toate tipurile de deșeuri organice. Celelalte instalații similare sunt dedicate: doar pentru plasticuri, doar pentru gunoi menajer, doar pentru paie…
– Este singura instalație de piroliză care poate funcționa NON-STOP, 24 de ore din 24, ani de zile, fără oprire.

Dar, pentru mai multe informații inedite despre invenție și performanțele sale, vă invit să vizionați mai jos emisiunea în care l-am avut invitat pe inginerul și inventatorul Iuliean Hornet, o personalitate premiată și apreciată de forurile științifice și de afaceri internaționale.

                                                                                    Daniel ROXIN / http://daniel-roxin.ro/

10 Comments

 1. Augusta

  O veste extraordinara, dar ma intreb, se vrea salvarea planetei, cu adevarat?
  Nu uitati ca inventatorul roman Mircea Tudor, care este unicul inventator al scanerului de avioane si nu numai de avioane, care ar fi eliminat teroristii din intreaga lume! Ce-a facut statul roman cu Mircea Tudor? I-au creat un dosar fictiv la DNA si l-au dat afara din tara! Elvetia l-a primit, i-a dat cetatenie si scanerul este marca Made in Switzerland. Romania ar fi castigat enorm de pe urma acestei inventii! Dar masonii din Romania l-au expulzat pe inventator din tara!

  Nu uitati de Legea Cojocaru, omul asta aducea Romania si pe romani la o bunastare decenta, asa cum ar merita, dupa o istorie atat de zbuciumata! A murit tot cu speranta ca cineva il va lua in serios!

  Nu intelegeti ca masonii vor ca Romania sa nu se ridice in veci?

  Vom trai si vom vedea!

 2. parere

  inventia va fi furata, marginalizata si asta va fi probabil ultima oara cand vom auzi de acest inginer. Tinand cont si ca salvarea problemei reprezinta o gargara totala, atat le ar mai trebui, sa vina unul de buna credinta si sa treaca la treaba. Le ar da mari dureri de cap. Daca cineva isi doreste sa faca ceva cu aceasta inventie, trebuie sa treaca singur la treaba, eventual cu niste sponsorizari de la parteneri relativ seriosi. Nu stiu daca e cel mai bun exemplu dar cred ca China ar fi interesata. Au si bani si au si probleme cu poluarea. Numai bine

 3. justinianus

  Pacat ca inventia va sfarsi in maini straine, daca nu va fi bine pazita si negociata!

 4. alex

  Stiam de ani buni de aceasta inventie. D-l Hornet, acest curajos si destept inginer roman, se zbate de ani de zile sa fie ascultat de guvernantii romani. Nici vorba de asa ceva din partea Puterii! Inclin sa-i dau dreptate d-nei Augusta! Masoneria internationala vrea ca Romania sa nu se dezvolte. Oare de ce? Din simplul motiv, ca daca Romania ar fi lasata in pace prin zestrea ei genetica lasata de la D-zeu, ar ajunge cea mai puternica dar si cea mai pasnica natiune, cea mai dezvoltata! Tot ce este roman si romanesc trebuie sa dispara! De aceea se intampla multe in tara noastra! Nimic nu-i intamplator !

  • gigimutu

   pai domnu alex,

   nu vedeti ca onor politichienii nostri de doi bani si doua parale, se cearta toata ziua intre ei, nu mai stiu care a furat mai mult, se imbuiba cit mai mult si dupa ei potopul, ce plm ii intereseaza pe ei de tara asta si de durerile ei?

   dupa mine, daca ar disparea toti parlamentarii romani, dintr-o data, nu s-ar simti nici o diferenta, nu le-ar duce nimeni dorul, totul ar merge in continuare, asa valoare mare au acestia 0, 0 barat, de doua ori barat!!!

 5. CD

  Inventia este epocala, venita in ultimul moment pentru salvarea planetei, sa speram ca se va aplica.
  De ce nu-i spune nimeni lui Roxin sa lase pe invitati sa-si prezite lucrarile, nu am nevoie sa-l aud pe xoin sa-mi explice el mie ce a inteles el din toata afacerea.
  O fi el destept dar vrea sa auu si parerea autorului.
  Imi place cand Roxin este luat de tendinta de a contrazice pe invitati, el stie mai bine ce au facut ei. Roxinel poate apare si la stendup comedy cu apucaturile lui pseudo savante.
  Putina modestie ar aduce benefici mai mari emisiunilor lui la raspandirea culturii si a stiintei.

 6. Magdalena Dumitrana

  Iustin Capra, un alt geniu; absolut ignorat aici. Americanii au reusit se pare sa ii fure rucsacul zburator,

 7. Sunt interesat ff mult sa achiziționez o astfel de instalatei produsa de dl inginer Hornet si să o utilizez în localitatea mea ca să aduc beneficii locuitorilor ei. Cum aș putea sa iau legatura ci dl inginer Hornet, un nr de telefon eventual sau o adresa de email, vă rog.
  Cu respect!
  Condurache Andrei

 8. Alex

  Aloooooo, se aude?????
  Guvernul României, se aude??
  Aveți șansa să vă pomeneasca tot poporul, toți preoții la toate slujbele de pomenire!! Scăpați de toate blestemele! Nu se va atinge nimeni de pensiile speciale!!! Dați-i drumul la treabă! Vă va pomeni ISTORIA MONDIALĂ.

 9. Marian

  Pentru a pune în practică o investiție, nu trebuie să aștepți ceva de la acest Stat, pentru că el este un instrument Tâlhar, nu ne dăm odată seamă că statul vrea doar să ne stoarcă de taxe și impozite, aici nu e America, unde se finanțează și stimulează orice investiție, pentru că ea poate aduce profituri uriașe. În România s-a instaurat o dictatură: Grupul Gangsterilor mondiali, favorizează “hahalerile” să ajungă la cârma țării, pentru a face gangsterii ce vor din țara aceasta.
  O invenție dacă vrei să o implementezi în România, numai sistemul privat te poate ajuta, dacă există interes, pentru acea investiție, binenteles…
  Nu vedeți cu ce se ocupă Ministerul Mediului?
  Nu este în stare nici măcar să constate sursa Poluării. Niște Needucați, au dat foc 🔥 cauciucurilor uzate, pe motiv că așa e tradiția, de lăsatul secului, (dar tradiția era cu totul alta), au postat cam toți pe Facebook, isprava, dar MM nu știe cine a dat foc 🔥, ce pretenții putem avea la așa oameni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.