Cadran international

O lume nebună și degenerată, la Paris bărbații urinează legal pe stradă!

   Parizienii sunt indignaţi de pisoarele instalate direct pe trotuar Mai multe pisoare amplasate pe strazile din Paris, ecologice insa […]

 

 Parizienii sunt indignaţi de pisoarele instalate direct pe trotuar

Mai multe pisoare amplasate pe strazile din Paris, ecologice insa complet expuse, au starnit un val de indignare din partea locuitorilor, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Unul dintre aceste „urinoirs” de culoare rosu-aprins instalate pe Ile Saint-Louis, nu departe de catedrala Notre Dame, cu vedere la ambarcatiunile turistice care trec pe Sena, a provocat in mod special indignare. Localnicii au sesizat primaria solicitand indepartarea acestuia si intentioneaza sa intocmeasca o petitie in acest sens.

Nu este necesar sa amplasezi ceva atat de indecent si de urat intr-o zona cu o mare insemnatate istorica”, a declarat proprietara unui magazin de arta venetiana. „Este in apropierea celei mai frumoase cladiri de pe insula, Hotel de Lauzun, unde a locuit Baudelaire”, a povestit Paola Pellizzari, in varsta de 68 de ani, cu referire la poetul francez din secolul al XIX-lea. Ea s-a declarat ingrijorata si pentru ca pisoarul, inslalat la circa 20 de metri de o scoala primara, “incita la exhibitionism”„

Creatorul „Uritrottoir” – o combinatie intre cuvintele franceze care semnifica urinal si trotuar – a declarat ca a pus la dispozitie o „solutie ecologica pentru urinarea in spatiul public”.

Dispozitivul este de fapt o cutie, deschisa in partea din fata, decorata cu un ghiveci in partea superioara si care contine paie ce transforma urina in compost utilizat in parcuri si gradini.

Insa, localnicii din Ile Saint-Louis sustin ca recipientul, care nu este dotat cu niciun fel de gard, ar afecta aspectul cartierului ultra-sic.

Este oribil”, a declarat proprietarul unei galerii de arta situate in apropiere, care nu a dorit sa-si divulge numele. „Ni s-a spus ca trebuie sa acceptam asta, insa este complet inacceptabil. Distruge mostenirea insulei. Oamenii nu se pot comporta decent?”, a adaugat barbatul de 50 de ani.

Primarul arondismentului 4, Ariel Weil, a subliniat insa necesitatea acestor dispozitive. Autoritatile din Paris au amplasat patru astfel de toalete in zone in care urinarea in spatiul public a reprezentat o problema, a cincea urmand sa fie instalata in curand. „Daca nu facem nimic, barbatii vor continua sa urineze pe strazi”, a spus el. „Daca deranjeaza lumea, vom gasi un alt loc”, a adaugat edilul.

Unii locuitori au considerat chiar ca aceste toalete publice au caracter discriminator. „Au fost instalate pe baza unei presupuneri sexiste: barbatii nu se pot controla (din punct de vedere al vezicii urinare) si ca urmare intreaga societate trebuie sa se adapteze”, a declarat Gwendoline Coipeault, reprezentanta grupului feminist Femmes Solidaires. “Spatiul public trebuie transformat pentru a provoca un disconfort cat mai mic. Este absurd, nimeni nu trebuie sa urineze pe strazi”, a adaugat ea.

9 Comments

 1. alex

  Ce a devenit, Marele Paris, Orasul Luminilor! Aceasta sa fie marea civilizatie occidentala? Josnic! Foarte josnic!

 2. un mizantrop

  E doar o urmare fireasca a tuturor actiunilor progresistilor, “acceptate” de majoritate… prin tacere, sau chiar aplaudare de dezumanizare. Tot mai vizibil omul trebuie redus la stadiul de animal printre alte animale ale planetei, trebuie sa i se scoata din cap ideea de privilegiat al planetei, trebuie sa-i anulam “farama de dumnezeire”…”pas cu pas”. E adevarat ca Parisul pute a urina peste tot, ca si Viena in mare parte, dar,, daca asta e solutia gasita de “edili”, eu zic macar sa nu ne mai dea lectii de civilizatie, de superioritate si emancipare…
  P.S. Astept cu incredere atitudinea prooccidentala a gedesistilor luminati, mai ales ca au si scuzele biologice de varsta prost(t)ata si “aplecarile” deontoloage spre scato si urofilie (mai ales ca se convertesc in sustinatorii de ultima ora ai Ciolosului). E si normal, ca, dupa “uie PSD” sa urmeze urinarea si (de ce nu?!) defecarea in piata, in fata copiilor, ca noi avem vocatie protocronista si daca nu ne-am ridicat la standarde occidentale (ca am pierdut fazele obligatorii de ardere pe rug si biciuire in public), macar in treburile astea mari si mici sa-i egalam, ca “afara”, nu?! Tot nu-mi iese din cap ca toate astea seamana cu satanismul, toate mizeriile astea cu pretentii elitiste ne arunca in tenebrele practicantilor de ritualuri scabroase si criminale in slujba intunericului, tot raul este scos la suprafata si innobilat drept “cale de urmat”

  • Cineva

   Este normal sa puta a urina la Paris, Viena si cam in toate orasele din vest sufocate de arabi si musulmani .

 3. Dan Cristian Ionescu

  Acest amanunt biografic nu este important, dar pentru cei curiosi mentionez ca “arhitectul” care si-a transformat sectorul pastorit intr-un pissoir public, primarul arondismentului 4 din Paris, Ariel Weil, este evreu si este casatorit cu o femeie-rabin (Delphine Horvilleur).

 4. Dan Doran

  Ideea e bună, dar ar trebui să existe un paravan care să ascundă pișorcosul! Mai lăsați-mă cu arabiiși evreii, o grămadă de românași pe care îi cunosc eu se pișă cu nesimțire pe unde apucă, cînd îi apucă! Doar nu credeți că primarii parizieni sînt idioți și vor să promoveze exhibiționismul! La noi pute a pișat prin toate colțurile, și voi faceți morală unora care chiar au găsit niște soluții!

  • idioti ca tine care lauda/pupa in cur pe occidentali indiferent ce tampenii sau hotii fac sunt din pacate multi ! tu esti doar inca unul cu suflet de sluga jegoasa !

  • un mizantrop

   Dupa varsta de un an copilul poate si este incurajat sa-si controleze sfincterele. E unul din pasii spre civilizatie, maimuta “pisorcoasa” devine incet, incet, om. Toalete ecologice sunt peste tot, in capitalele occidentale nu e nicio interdictie sa folosesti toaletele localurilor si sunt cu duiumul. Cand am remarcat mirosul de pisat din Viena si Paris (mai ales la metrou e foarte greu de suportat si n-are nicio legatura cu lipsa toaletelor…) era cu mult inainte de invazie, asa ca nu inteleg ce vrei sa zici de arabi si evrei, mai degraba, asteptam sa zici ceva de discriminare, femeile nu sunt si ele “presate”, sau nesimtite in egala masura cu barbatii?! Pe bune, chiar iti doresti sa ai “cosuri” imputite pe marginea trotuarelor, un soi de zone cacacioase pentru caini?! Si daca-i faci paravan, nu transformi cosurile ecologiste in toalete publice clasice?! Poate n-am inteles noi mesajul, o fi fost un soi de protest al edilului…Pare absurd, in Parisul intesat de magazine si localuri, toate cu toalete, sa iesi in strada, sa te pisi pe trotuar! Daca era o “ideee buna”, plasau cosurile in tuneluri, la intrarea in parcuri, in gangurile ce duc spre parcarile subterane si spre Mall-uri, ca acolo ii lasa sfincterele pe parizienii de orice culoare si religie…

 5. Bazgan

  Vrem o tara ca afara!

 6. dummdumm

  sa ma bucur , sa ma intristez , occidentul o ia la vale programat , cineva le-o va trage , cred ca va fi un proces de resetare istorica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *